MiaMaria

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2

664 viestiä aiheessa

Onko teille tullu tieto haastattelusta ihan tavallisena postina vai onko tullu vain/myös sähköpostina lähetystöstä? Tietenkin minulla voi olla vähän eri tavalla kun sain expeditin niin ei nvc enään hoida, vaan kaikki tapahtuu lähetystössä.

 

Nii juu ja itellä on new yorkiin muutto, ei tosin nyciin. Ja onneksi olkoon babyhanna!

Muokattu: , käyttäjä: furcalor

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No lähetin sähköpostia lähetystöön, ja nyt ois haastattelu aika 23 päivä. Harmi että vielä pitää 3 viikkoa odottaa, olisi ollut mukava saada vähän aikasemmaksi mutta taitaa nuo lomat sitten painaa haastattelut myöhäsemmäksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lightning, mä en osaa sanoa, mut kannattaa tietty kysyä oisko sitä mahdollista saada jo seuraavana päivänä. Ei tullu tänäänkään viisumia, ja lentojen takia sais nyt huomenna tulla tai oon täällä vielä ens vuonnakin... Hääjärjestelyiden takia ois kiire kans. Meillä on häät elokuun puolessa välissä (ei voi siirtää myöhemmäksi), eikä oo vielä edes hääpaikkaa varattuna, saati päätettynä. Mä oon muuttamassa Las Vegasiin, eli en turhaan stressaa, aina sieltä jotain löytyy lyhyelläkin varotusajalla. Joko ne mailas sulle haastatteluajan?

Furcalor, kiitti! Harmi tosiaan, et vasta kolmen viikon päähän sait haastattelun!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo kiitos babyhanna, siellä tosiaan ei taida tuota ennen haastattelua nyt saada. Yritin pyytää aikasempaa, vaikka tälle viikolle mutta vastasivat että aikaisin mitä voi antaa oli justiinsa tuo 23 päivä. Pistin kyllä viestiä että jos tulee peruutusaikoja niin olen valmis tulemaan aikaisemmin mutta en usko että semmosta saa.

 

offtopic, ohan tämä suomen kirjottaminen jo hankalaa kun viimeiset kolme vuotta 90%+ on vaan englantia kirjotellu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Terve kaikki!

 

Täällä taas uusi jäsen liittyy joukkoonne..

 

Olen seurustellut siis amerikkalaisen poikaystäväni kanssa 3 ja puoli vuotta.. kihlauduimme viime joulukuussa.

tammikuun lopussa lähetimme fiance visa hakemukset sisään.. ja tässä nyt sitten odotellaan NOA2:sta..

aikaa on kulunut hieman yli 5kk.. meinaa olla jo tuskaa tämä!

 

poikaystäväni on nyt opiskellut viime vuodet ja tietysti käynyt jonkun verran töissä samalla..

ens vuoden hän käy vaan töissä. teemme siis näillä näkyvin niin että hänen isä/äiti lupaavat "tukea" meitä jos apua tarvitsemme rahallisesti.. mutta hyvältä näyttää sillä ite olen asunut nyt vanhempieni luona ja ollut huhtikuun alusta asti töissä.. joten rahaa on pystynyt säästämään.

 

kannattaako minun jo alkaa tässä vaiheessa keräämään kaikkia noita lappulippusia mitä sinne haastatteluun yms tarvii?

 

kiitos jo etukäteen vastauksistanne :)

 

-vendar

Muokattu: , käyttäjä: vendar

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tervetuloa vendar! Taalla odotellaan kanssa NOA2:sta tosin vasta kohta kaksi kuukautta odotusta takana ja kyseessa IR-1.

 

Me olemme jo kerailleet dokumentteja seuraavaa vaihetta varten, tosin ne ovat kait vahan erilaiset kuin K-1 kohdalla. Rikosrekisteriotetta (?) en ole tilannut kun se on voimassa vain sen 3kk.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vendar, ehdottomasti kannattaa keräillä papereita valmiiksi, ellei sulla oo kauheeta kiirettä lähteä. Itse olisin saanut kaikki Suomessa hoidettavat jutut jo ajat sitten valmiiksi, jos olisin etukäteen tilannu ulkomailta tarvitsemani rikosrekisteritodistuksen. Siinä meni muutama viikko ihan hukkaan, ja siitä maksetaan nyt.

Viisumi tuli vihdoin eilen, toivottavasti ens viikolla pääsisin lähtemään!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onneksi olkoon babyhanna!

 

Kyllä menee aika hitaasti tuota haastattelua odottaessa, niin kovasti tekis jo mieli ostaa lentolippu mutta eihän sitä uskalla vielä. 

Muokattu: , käyttäjä: furcalor

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pitaapa paivitella kuulumisia taaltakin pain! Loma taalla rapakon takana alkaa olla lopuillaan :) Packet3 odottaa Suomen kodissa, kaikki on valmiina, pitaa vaan tayttaa ne muutamat lomakkeet ja postittaa lahetystoon etta saa haastatteluajan :) Rikosrekisteriote, syntymatodistus ja laakarikayntikin kaikki hoidettuna. Mutta ei kylla yhtaan huvittais palata Suomeen pakkaamaan jne :D Haapaikka meilla on jo hoidettuna ja sukulaiset odottelee etta paasee varaamaan lentolippuja haihin, jee! Tsemppia kaikille omaan prosessiin ja babyhannalle haiden jarkkailyyn :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ai niin! Tullivirkailija ei paljoja kysellyt kun tulin tanne, vaikka olin varautunut vaikka mihin! Oli kirje tyonantajalta mukana ja kaikki mahdolliset meriselitykset valmiina jos alkavat tivaamaan miksi tulin niin pitkaksi aikaa jne. Virkailija oli keski-ikainen, valkoinen mies ja ei kysellyt sen kummempia vaikka sanoin etta tulen koko lomaksi kylaan miesystavalleni. Etta helposti meni!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos avusta! Pitääpä yrittää alkaa keräämään kaikki tarvittavat paperit..

 

Mitkä paperit siis pitää olla englanniksi? Onko jollain tietoa? Tarkoitan siis rokotustodistuksia jne..

 

 

Meillä on mennyt NOA1:sestä jo yli 5 kuukautta... -.- Meidän hakemusta käsitellään siis californiassa.

Kihlattuni soitti heille perjantaina ja kyseli miksi kestää niin kauan, laittoivait sinne jotain selvitystä menemään ja pitäis tulla vastaus 15 päivän sisällä miksi kestää niin kauan.. Turhauttavaa.

 

Meinaa mennä hermot näitten paperisotkujen kanssa. Ehkä tää odottelu joskus palkitaan, toivottavasti :)

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnea haastatteluun Nagoon! Olikos se muuten niin, etta olet muuttamassa lapsen kanssa? Saako udella, minkaikainen pikkutyyppi on kyseessa? Itsea on alkanut mietityttamaan mita meidan pikkumies oikein tuumaa muutosta, Mummia tulee varmasti kova ikava.

 

Toivotaan, Vendar, etta saatte NOA2 nopsaan! Meille ei sellaista varmasti tule viela pariin kuukauteen. Meidan petition meni Overland Parkiin Kansasiin (osa NBC:ta)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nonii haastattelussa käyty ja olihan se tosiaan nopea. Kysyvät muistaakseni kuusi kysymystä ja sitten että everything looks ok, should get your visa in the next seven days. :D Se tunti siinä meni josta 50 minuuttia on vain odottamista, tuntu siltä että päätös oli jo tehty ennen tuota haastattelua ja se on enemmään vaan muodollisuus. Ja justiinsa katoin tuota ceac sivua niin se sitten näytti että issued statukseksi. :) Menihän siinä 368 päivää noa1:stä mutta taitaa aikalailla kaikki saada tuon nopeampaa kuin minä, vain huonoon aikaan tuli aloitettua. 

 

Vendar, ei tarvi olla rokotustodistukset englanniksi. Kaikki nuo lääkärille menevät paperit voi olla ihan suomeksi. Rikosrekisteriote, Väestörekisteriote (pitkä) , armeijapalvelus todistus (jos on käyny) tais olla ne mitä suomesta tarvii hakea, ja kaikki saat suoraan englanniksi.

 

Onneksi olkoon nagoon!

Muokattu: , käyttäjä: furcalor

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos ja onnea furcalor! Kihlatulle terveisiä :)

 

Vendar, odottele vaan rauhassa vaikka se vaikeaa onkin :) Meillä meni noin 6kk että saatiin NOA2. NOA1 oli viime joulukuun alussa. Kannattaa lueskella Visajourneyn keskustelupalstaa ja viisumien käsittelyaikoja muilla, niin pysyy kärryillä siitä millä aikataululla hakemuksia käsitellään. Mitään logiikkaa heillä ei siellä tunnu olevan sen kanssa missä järjestyksessä hakemuksia käsitellään... Mutta ei mitään paniikkia, kyllä s NOA2 sieltä tulee. Jos ei heti tulee, niin tulee RFE. Joka tapauksessa kihlattusi saa kyllä kirjeen ja sähköpostia kun jotain vihdoin tapahtuu. Tsemppiä odotteeluun! Kirjottelin tossa joku sivu sitten omaa listaa mitä sitä NOA2 varten tarvitaan, selaa vähän taaksepäin :) Kannattaa lukea ainakin koko tämä uudempi ketju, voit sitten tehdä päätöksen kummalel lääkärille varaat ajan viisumitarkastukseen. Siihen voit mennä jo vaikka heti jos on varma tunne siitä että se NOA2 tulee. Ennen kaikkea sun kihlatun kannattais alkaa kerätä papereita sitä Affidativ of supportia varten (lomake I-134) ,se on se vaikein juttu. Sun on helppoa itsellesi tilata virkatodistus ja rikosrekisteriote, ne saa muutamassa päivässä. Mutta siipallasi voi hetki vierähtää että saa omat osuutensa tehtyä ja postitettua sulle.

 

Ellinora, lapset on siitä ihmeellisiä että ne sopeutuu nopeasti :) Luulen että mummilla tulee se isoin ikävä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos avusta! Tämä on kyllä kätevä sivusto! :)

 

MUTTA ARVATKAA MITÄ! Kihlattuni sai tänään viestin että hakemus hyväksytty ja NOA2 lähetetty postiin!!!!!!!!!

Ei muutakun maanantaina varaamaan siis lääkäriaikaa!

Crazya!

 

Tarviiko siis siihen olla todistukset kaikista rokotuksista mitä on elämän aikana saanut, vaan vain todistukset niistä rokotuksista mitä vaaditaan?

Olen nimittäin ollut joskus yläaste-aikana mukana rokotustutkimuksessa jossai sain kolme rokotetta.. Mietin vaan, että pitääköhän mun metsästää jostakin siihen todistukset.

 

Ja onko kenelläkään tietoa mitä tarvii siihen USA:n siviilivihkimiseen? :) Ja siihen kun sitten haetaan sitä oleskelulupaa siellä?

Löytyy nämä vastaukset tietysti netistäkin, mutta jos joku tietää heti vastauksen niin sen saa varmasti täällä kätevästi!

 

WOW,uskomaton fiilis! Kyllä nämä asiat sittenkin etenevät :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnea Vendar!

 

Nagoon, meilla on pikkutyyppi just siina hankalassa iassa, etta ikavoi kylla varmasti Mummia ja kavereitaan, eika ymmarra miksi muutetaan/ei paase enaa "kotiin". Kylla han varmasti lopulta sopeutuu, mutta ensin on vaikeat ajat edessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koitan saada valmiiksi kaikki paperit joita tarvitsee sitten Yhdysvalloissa seuraavaa vaihetta varten.

 

Hämmennystä aiheuttaa i-693 Report of Medical Examination and Vaccination Record.

 

Uutta lääkärintarkastusta ei tarvita, mutta "you must still show proof that you complied with the vaccination requirements." Eli millä paperilla tämän voi todistaa? Neuvolakortin kopiolla ja uudella neuvolan paperilla uusituista rokotteista? Vai kysytäänkö jotain "virallisempaa"?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lightning, voit liittää AOS-hakemukseen kopion Suomessa käydystä lääkärintodistuksesta, tarkemmin siitä sivusta jossa on rokotustiedot. Kun menet lääkäriin, pyydä että saat itsellesi kopion, muutoin eivät sitä sinulle tarjoa. Varmista, että lääkäri täyttää jotain jokaiseen rokotuskohtaa, ja että ruksivat "vaccination history complete" ( vai mikä onkaan). 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnea Vendar!

Siviilivihkimisasioita selvittelin juuri oikeustalolla, koska meilla on vihkiminen ihan kohta :) Ehka vaihtelee eri osavaltioissa.. Arkansasissa maksaa 60dollaria hakea lupapaperit, eika tarvi muuta kuin molempian henkilollisyystodistukset mukaan. Sitten vaan etsitaan joku joka vihkii, justice of the peace tai tuomari, ja vihkiminen voi tapahtua vaikka samantien. Ja sitten vaan takas oikeustalolle allekirjoitusten kanssa, ja se on siina. Meidat vihkii tuttava, joka on netista hankkinut vihkimisoikeuden. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Okei! Kiitos avusta Hanny! :) 

Me muutamme Michiganiin aluksi, pitänee etsiä tietoa vielä että jos sielä on jotain eroa noissa käytännöissä! :)

 

Varasin tänään ajan lääkärintarkastukseen, Borgström oli lomalla, sain sille naiselle ensiviikoksi axvarattua, Anna Back vai mikähän hänen nimensä oli.

Apuva. Onko kenelläkään kokemuksia hänestä?

 

Saako terveyskeskuksesta jonkun toisenlaisen rokotustodistuksen, ajattelin varalta hakea jos neuvolakortti ei kelpaa, mutta luulis kait sen kelpaavan?

 

Nyt kyllä jänskättää! Jospa se menee hyvin..

Ärsyttävää vaan kun asun Oulussa niin ei kovin halpaa lähteä käymään Helsingissä moneen kertaan.. :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vendar, olin myös joskus rokotetutkimuksessa. Sitä tietoa ei Borgströmin lääkärikäynnillä laitettu siihen rokotelappuseen, mutta pyysin rokotetutkimuksesta lappua englanniksi ennen kuin tulin tänne. Eli kaikista rokotuksista minulla on ainakin jossain paperissa myös englanniksi. Joku rokotuslista on ihan hyvä muutenkin olla olemassa täällä. :) Laitoin aos-hakemukseen nuo paperit liitteeksi eikä ainakaan tullut rfeta.

Tuosta siviilivihkimisestä vielä tosiaan sen verran, että tiedot pitäisi löytyä paikallisen oikeustalon nettisivuilta tms. Täällä meillä Washingtonin osavaltiossa ainakin piti hakea lupaa. Eli vähän Suomen tapaan. Tuo luvan hakeminen tapahtui paikallisella oikeustalolla. jossa täytimme koneelle tietomme ja sitten saimme lupalapun leimoineen. Luvan hakemispäivästä oli odotettava joitakin päiviä ennen kuin voi mennä naimisiin. Me soitimme paikalliselle tuomarille, joka varasi vihkiajan toiveemme mukaisesti.

Onnea lääkärintarkastukseen ja mukavaa Helsinki-päivää!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos selvennyksestä Eve! Olisinpa selvittänyt asian ajoissa, kun lääkärintarkastus on jo takanapäin. Muistakaa muut siis kysyä kopio rokotustiedoista (ymmärtääkseni DS-2053-kaavake) jo paikan päällä, niin säästytte turhalta vaivalta jälkikäteen.

Toinen asia, joka mietityttää on ajokortti! Ajatteko vain kansainvälisellä kortilla vai kannattaako se oman osavaltionsa kortti hankkia heti? Onko monimutkainen prosessi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haastattelu meni läpiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)  Paljon oli odottamista, ensin melkeen puoli tuntia rappukäytävässä, oli aika paljon hakijoita samaan aikaan ja mut pyydettiin sisälle turvatarkastukseen vissiin toiseksi vikana :D Sitten lisää odottelua sisällä odotushuoneessa. Itse siinä haastattelussa ei mennyt sitten kauaa. Viikon sisällä pitäis olla paperit noudettavissa, ensin pitää Washingtonin varmistaa asia. Käsittääkseni sormenjäljet tms. Mutta eipä tässä hirveän pitkää riskosrekisteriä ole takana että eiköhän se viisumi pian sitten pitäis olal kourassa. Voit tätä ilon ja onnen päivää sano Nummisuutarien Eskokin aikanaan :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään