Jump to content
Naimisiin.info

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2


Recommended Posts

Onnittelut Nagoon! :D

 

Lightning, mullakin tuo ajokorttiasia on vahan auki. Olen nyt toistaseksi ajellu vaan suomalaisella kortilla, kun semmosta tietoa olen saanu etta silla vois ajella jos on valiaikaisesti maassa. Ja sitten, kun on pysyvammin niin pitas olla paikallinen kortti. Ja sen hankkiminen ja saaminen riippuu osavaltiosta... tietoa loytyy www.dmv.org sivustolta.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Heippa taas!

 

Kiitos avusta, löysinkin jotain tietoa netistä tuosta Michiganin siviilivihkimisestä :)

 

Jippii, nyt minullakin on lääkärintarkastus ohi. Tosin siitä on jo 2 viikkoa aikaa, mutta on niin kiireistä ettei kerkeä mitään tekemään :D

Kävin tosiaan Eiran Lääkärikeskuksessa, Anna Backilla. Borgström oli lomalla ja antoivat minulle ajan Backille.

Hän oli TODELLA mukava. Tosi hyvin meni kaikki ja tuntui että hän kyllä täytti kaikki todella tarkasti, ja kertoi minulle myös tarkasti miten toimia. :)

Tosiaan itsekin asun niin kaukana, että joudun vasta hakemaan sieltä paperit sitten samalla kun menen haastatteluun.. Kun eivät voi sitä postissa lähettää(USA:n viranomaiset ovat niin tarkkoja..). Mutta lääkäri oli todella mukava, ei mitään huonoa sanottavaa. :) Aikaa taisi mennä noin 1,5 tuntia kun kävin samalla siellä ottamassa röntgen-kuvat, verinäytteen ja piti ottaa myös polio.

 

Huhhuh, nyt sekin on ohi!

Tänään tuli juuri Helsingin konsulaatista tuon paketti 3.

 

Olisi kysyttävää teiltä tuosta Affidavit of Supportista. Onko kenelläkään teillä kihlattunne esim.vanhemmat ns. sponsoroineet teitä?

Kihlattuni opiskelee tällä hetkellä, joten tulot eivät ole kovin suuret juuri nyt vaikka säästöjä onkin.. Joten hänen isänsä nyt siis hommasi kaikki tarvittavat paperit(hän tienaa tosi hyvin..) kaiken varalta.

Oletteko kukaan muu tehneet samoin? Kokemuksia?

Link to comment
Share on other sites

Vendar, me pyydettiin varmuudeksi noi Affidativ of Supportit kihlatun vanhemmiltakin.

 

Viisumi oli valmis 2 päivässä, juuri eilen kävin noutamassa, jee :)

 

Sitten kun lentää USA:han, mennäänkö koneesta poistuttua ihan normaalisti tullivirkailijalle tarkastukseen vai mitä siellä tapahtuu? Siinä viisumipaketissa lukee että se pitää antaa maahanmuuttoviranomaisille tms. Lisäksi meneeköhän siellä sitten kauan? Mulla on vielä jatkolento ja vaihtoaikaa noin pari tuntia jos kone on aikataulussa... Eka pysähdy USA:ssa on Detroitissa. Onko se ok kenttä / ok virkailijat?

 

Kiitos taas :)

Link to comment
Share on other sites

Nagoon, ihan normaalisti jonotetaan tullivirkailijan juttusille. Menee siina kauemmin kuin visa waiverin kanssa maahantullessa. Mulla kesti siina jutellessa aika kauan, kun virkailija ei loytany papereista jotain etsimaansa. Vitsaili siina maansa byrokratiasta toiselle virkailijalle, tyyliin etta "taas ne on lisanny tanne yhden osion lisaa" jne.

Ja mulle meinas tulla ongelma siita, kun mun viisumipakettia oli availtu etukateen! Olin Helsingissa check-in:ssa American Airlinesin lennolle Chicagoon ja ne virkailijathan kyselee tosi tarkkaan, etta onko visa waiveria tai viisumia. Kerroin, etta on K1-viisumi ja ne sanoi, etta heidan kuuluu vahan avata sita kirjekuoripakettia, etta on varmasti oikea (vaikka passissakin on viisumi, jonka naytin). Vedin pienet paniikit siina, etta ei todellakaan kukaan saa avata sita kuorta, muutakuin rajaviranomaiset.... Silti ne ehti repia sita vahan auki ja on mukamas heidan kaytanto... No sittenpa Chicagossa se rajaviranomainen oli avaamassa kuorta, huomasi etta se on revitty ja kysyi multa tosi vakavana etta Ootko sa menny availemaan tata!.. Se pyoritteli silmiaan sille, etta AA:n tyontekijoilla olis mitaan tarvetta koskea siihen. Outoa.

Millon meinaat lentaa, Nagoon? Ja minnepain olitkaan menossa?

 

Vendar, kuulostaa silta, etta Back on hoitanut tarkistuksen vahan huolellisemmin, kuin kollegansa. Mulla ei tosiaankaan kestanyt Borgstromilla ja tutkimuksissa 1,5 tuntia. Ja voipi olla etta rokotustodistus ei oo riittavan tarkkaan taytetty. Olit onnekas siis :)

Link to comment
Share on other sites

Heippa kaikille uusille, jotka eivat viela ole minua tavanneet...

 

Mina tulin maahan marraskuussa 2012, eli kohta ollaan vuosi oltu taalla! Aika menee niin akkia. Ja silti voin niin elavasti viela muistaa kaiken... Mutta mulla oli haastattelu aikanaan torstaina, maanantaina oli viisumi noudettavissa. Varasin lennot tosin vasta, kun pitelin passia kadessani, oon niin taikauskoinen :) Mutta otin lennot noin parin viikon paahan siita, niin ehdin jarjestella loput asiat ja hoitamaan pakkauksen. Sita on loppujen lopuksi aika monta pikkuasiaa hoidettavana, kun tajuaa, etta ei tule Suomeen edes kaymaan ainakaan ihan heti. :)

 

Mutta tsemppia kaikille viisumiprosessissa! :)

Link to comment
Share on other sites

Pitkällisen harkinnan päätteeksi päätin tulla tänne "omalla nimellä" kuikuilemaan. Hirvittää ihan törkeästi koko paperisota. Me ollaan naispari, parempi puoliskoni asuu Kaliforniassa. Olemme olleet yhdessä nyt 9 vuotta ja minun opintoni vihdoinkin sillä tolalla, että ensi vuonna pitäisi aloittaa viisumiruljanssi. Toisaalta kutkuttaisi ajatus aloittaa vaikka heti, mutta olisi turvallisempi olo lähteä jos olisi maisterinpaperit kourassa ja edes jotain toivoa työllistyä "hienoja papereita" heiluttelemalla.

 

Missä vaiheessa kannattaa alkaa keräillä lippulappusia ja virallisia papereita? Eli kuinka tuoreita mm. syntymätodistusten yms täytyy olla? Täytyy varmaan kotiin palauduttua hankkia joku binderi johon alkaa keräillä sitä paperisilppua.

 

Ai niin, luin tuolta VisaJourneysta, että kaikkien käännösten ei tarvitse olla "virallisia" eli ammattilaisen tekemiä. Minulla on käytännössä katsoen kääntäjän paperit viittä vaille käpälissä, eli voinko itse kääntää? Vai tarvitaanko auktorisoitu kääntäjä? Minkä verran edes joutuu käännättämään, aika paljonhan taitaa saada suoraan englanniksi kun tajuaa pyytää?

Muokattu: , käyttäjä: Ninahi
Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa Ninahi! :)

 

 

Olette siis hakemassa K1-kihlaviisumia? Siina prosessissa saattaa kestaa kaiken 3kk-1vuoden valilla, eli melkein voisin suositella, etta aloittaisitte hakuprosessin heti, kun saatte kaiken materiaalin kerattya. Vaikka saisit viisumin nopeammin, sinulla on silti 6kk aikaa muuttaa sen jalkeen, eli ei tarvitse sen suhteen pitaa kiiretta. Prosessi saattaa vaan tosiaan pahimmillaan olla todella hidas, joten siina vaiheessa kun sinulla on tutkintodistus kadessa, olet varmasti jo innokas muuttamaan. Eika tarvitse sitten siina kohta enaa odottaa usempia kuukausia tai jopa vuotta.

Taalla keskustelun alussa on koottu lista kaikista tarvittavista papereista, kylla niita kaikkia kannattaa alkaa hyvissa ajoin kerailla. Joissain dokumenteissa (esim rikosrekisteriote, laakarintarkastus) on voimassaoloaika (rikosrekisteriotteella muistaakseni 6kk?) mutta sita et tarvitsekaan ennen kuin paperisi ovat saapuneet Yhdysvalloista tanne Suomeen kasiteltavaksi. 

 

Kaantamisesta en ole varma, mutta kasittaakseni sinun omat kaannoksesi kelpaisivat. Joku viisaampi voinee kuitenkin varmistaa taman asian..?

 

Tsemppia prosessiin! :)

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa Ninahi! Kaansin tietyt paprut (lahinna evidence of bona fide relationship) itse ja laitoin paperiin vakuutuksen kaannoksen olevan oikea, Visajourney.com loytyi hyva esimerkki siita vakuutuksesta. Muut paperit taitaakin olla jo valmiiksi saatavilla englanniksi.

Ja samaa mielta olen Heidin kanssa, etta kannattaa laittaa hakemus nyt heti, siina kun kestaa kauan.

Link to comment
Share on other sites

Apua, en kylla yhtaan muista paljonko mulla oli.... Ja ei siita ole viela edes vuotta, heh. Jotenkin mulla olis muistikuva, etta se oli yli 200e.. Mutta voin muistaa ihan vaarinkin :) Pitapaa kurkistaa kuittikopio papereista. Mutta kylla he sinulle oikean summan ovat lahettaneet, se vaan pakkaa kai muuttumaan melko usein. :)

Link to comment
Share on other sites

Joo :) 

 

Vielä ois kysyttävää,

lähetin eilen sen lapun helsinkiin missä vahvistan että mulla on kaikki tarvittava haastatteluun.

Kuinka kauan teillä muilla on mennyt että saa haastatteluajan? :)

mietin että uskallanko ostaa lentoliput lokakuun puoleen väliin.... ja kuinka todennäköistä on että siitä viisumia ei saisikaan? :D

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kiitos!

Noista todisteista tulikin mieleen toinen kysymys. Lähetittekö esimerkiksi valokuvat ihan konkreettisina paperikuvina, vai printattuna kuvakollaasina? Palauduin juuri jenkeistä, varmisteltiin selustaa ja otettiin kuvia leveästi hymyilevän perheen kanssa, hih. Kuulemma olisi hyvä lähettää kuvia, joissa perhe ja ystävät vaikuttavat hyväksyviltä (vähän pölhöä, enhän minä ole niitä perheenjäseniä tai ystäviä viemässä alttarille). Mietin, että pitääkö tilata kuvia tuplana. Toisekseen, mites ne timestampit? Nykykamerat eivät niitä kuviin automaattisesti laita, ja kun manuaalisesti niitä laitoin niin huomasin kameran olleen koko reissun Suomen ajassa, eli aikaleimoista löytyy mielenkiintoisia "aamuyöllä" otettuja keskipäiväkuvia...

Montakohan kuvaa on sopiva määrä? Ettei tule liikaa, muttei liian vähää.

 

 

Jotenkin tuntuu, ettei mitään voi jättää intuition varaan. Eivät hirveästi harrasta omilla aivoilla ajattelemista noissa byrokratian kehdoissa.

Muokattu: , käyttäjä: Ninahi
Link to comment
Share on other sites

Vendar, mulle haastattelukustu tuli viikon paahan papereiden lahettamisesta, eli aika nopsaa. Viisumi oli konkreettisesti kadessa 3 paivaa haastettelusta. Itse varasin lentoliput vasta kun viisumi oli kadessa. oon sen verran taikauskoinen :)

 

Ninahi, Meilla oli ihan tavallisia valokuvia. Siis niita vanhanaikaisia, eli kavin walmartissa tulostamassa tikulta. Meilla oli yhteensa ehka noin 15 kuvaa, koitettiin laittaa kuva aina parin kuukauden valein meen seurustelusta, ja muutamassa kuvissa oli mukana meidan ystavia/perhetta. Ei meidankaan kamerassa mitaan aikaa ollut, mutta jostain kuvista naki, etta oli talvi, kesa tms. Kirjoitettiin vaan sinne kuvan taakse meidan nimet, paikka ja aika. Ja jos kuvassa oli muita henkiloita, heidan nimensa ja kotikuntansa myos. Mun mies myos kirjoitti ikaan kuin "tarinan", jossa kuvaili meidan suhteen alkua ja mihin asti ollaan kehitytty. Lisaksi meilla oli lentolippuja, hotellikuitteja... Kaikista meilla oli kaksi kopiota, eli ts. tehtiin ekasta paketista taydellinen kaksoiskappale, ihan varmuuden vuoksi.

Link to comment
Share on other sites

Heippa kaikki,

Olen uusi tällä foorumilla ja aivan mahtavaa että tälläinen on olemassa!

Yritin tuossa kahlata läpi aiempia keskusteluja mutta en oikein löytänyt vastausta kysymykseeni... Jospa joku osaisi auttaa? (pahoittelut jos tätä asiaa on täällä puitu jo moneen kertaan...)

Suunnitelmana olisi mennä Usaan ESTA:lla, mennä naimisiin, viipyä parisen viikkoa ja palata takaisin Suomeen yksin. Tämän kai ainakin pitäisi onnistua?

Mieheni jäisi Usaan, ja asuisimme eri maissa ainakin vuoden-pari (kun lopettelen opiskeluni). Jos (kun) matkustan tuona aikana häntä tapaamaan ESTA:lla, onko tiedossa ongelmia kun olemme jo naimisissa? Vai selviääkö niistä esittämällä todisteita siitä että aikoo edelleen palata takaisin Suomeen? Entä jos hän vierailee Suomessa - pitääkö täälläkin selitellä ja todistella?

Jos päätän parin vuoden naimissaolon jälkeen muuttaa Usaan, silloin voin varmaankin hakea suoraan green cardia?

Alkoi nyt hirvittämään nuo kaikki hankaluudet, mitään maahantulokieltoa en todellakaan halua hankkia... :-p

Olen muuten immigrationissa aina reippaasti ilmoittanut olevani tapaamassa poikaystävääni, eipä ole käynyt mielessäkään että voisivat käännyttää takaisin kotiin!!? :-o (ikinä ei ole edes kyselty mitään kummempaa)

Link to comment
Share on other sites

Turhaan taas panikoin, sainkin tänään jo kutsun haastatteluun ensi viikon torstaille :) 

Joten jos viisumin saan sitten, niin eivät menneet lentoliput hukkaan! jeejee :)

 

Miten muuten, missä vaiheessa he kyselevät niitä kaikkia dokumentteja jotka todistavat yhteydenpidon?

Pitääkö niitä itse esitellä vai ottavatko ne itse ne vain johonkin tarkasteluun? 

Alkaa hieman jännittämään tuo haastattelu! Toivotaan että kaikki menee hyvin :)

Link to comment
Share on other sites

Tsemppia haastatteluun! :) Hyvin se sujuu!

 

Mulla ainakin heti alussa pyysivat kaikki vaadittavat dokumentit (laakarinkuoren, rikosrekisteriotteen ym). Kutsuivat luukulle, ja kerasivat paperit ja sitten menin takaisin odottamaan varsinaista "haastattelua". Mulla oli mukana lisaa kuvia ja todisteita, mutta eivat kyselleet niiden peraan. Hyva ne on kuitenkin pitaa mukana, kun ei koskaan tieda. :)

Link to comment
Share on other sites

Moikka!

 

Sain vihdoin viimein kauan odottamani haastattelu ajan K1-viisumia varten! Minulla on yksi erityinen huolen aihe, viime kerralla kun poikaystäväni oli vierailulla tulin odottamattani raskaaksi, lääkärin tarkastuksessa ei siis suostuttu/voitu tehdä keuhkoröntgeniä. Tämä siis puuttuu papereistani.. mitä luulette viranomaisen sanovan asiasta? Onkohan minun mahdollista käydä USA:an päästyäni keuhkokuvissa raskauden lopussa vai joudunko jäämään suomeen odottamaan loppu raskautta.. tarkoitus olisi synnyttää USA:ssa ja tämä asia pelottaa minua kovasti ja stressaa..onko kellekkään käynyt samoin? :girl_cray:

Link to comment
Share on other sites

Heippa kaikille!

Mulla on tilanne sellainen, että olemme tavanneet mun vaihto-oppilas vuoden aikan ja alettiin sillon seurustelemaan. Palasin sieltä vuodeksi käymään lukioni loppuun ja hain collegeen USA:han. Nyt olen täällä siis opiskelu viisumilla ja meillä olisi tarkoituksena mennä naimisiin. Tarkoitus olisi jäädä asumaan USA:han joten miten meidän kannattaisi edetä green cardia ajatellen. Itse haluan naimisiin Suomessa, mutta varmaan helpompi jos menemme täällä naimisiin ja pidämme häät sit myöhemmin Suomessa. Auttakaa tyhmää :) Mikä olisi helpoin tapa niin, että saisin olla täällä USA:ssa prosessin ajan? J-1 viisumi siis tällä hetkellä. 

Link to comment
Share on other sites

Emmi G, onneksi olkoon tulevasta perheenlisayksesta ja haastatteluajasta! En oikein osaa muuta sanoa, kun etta kannattaa varmaan olla yhteydessa Helsingin embassyyn ja kysella mielipidetta asiasta. Hieman aiheen vieresta, mutta oletko katsonut jo vakuutusasiat valmiiksi, jos aiot synnyttaa Yhdysvalloissa? Itse sain oman lapseni Yhdysvalloissa ja vakuutusten kanssa oli hieman sumplimista.

 

juuliajuulia, kannattaa tutustua Adjustment of Status from J-1 esim visajourney.com. AOS on varmasti helpoin keino teidan tilanteessa ja voit jaada naimisiin menon jalkeen prosessin ajaksi Yhdysvaltoihin. Kannattaa myos tarkistaa, ettei two year rule koske sinua (nakyy viisumista), sehan usein tulee opiskelu J-1 viisumeihin ja se mutkistaa tilannetta.

Link to comment
Share on other sites

Ellinora kiitos! Se on varmasti joo helpoin tapa. Mulla ei ole viisumissa sitä kahden vuoden sääntöä joten sitä ongelmaa ei ole. Osaako joku sanoa, että onnistuuko homma ihan normaalilla tavalla jos menemme Suomessa naimisiin? Vai kannattaisiko mennä ensin USA:ssa naimisiin ja alkaa sitten hoitamaan asioita ja pitää vasta myöhemmin häät Suomessa? :) 

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa ehken tuolta visajourney.comista kysella, kun siella varmaan osattaisiin vastailla paremmin. Mutta siis jos menette Suomessa naimisiin, niin en tieda miten tuo AOS onnistuu, kun silloin tulet J-1 viisumilla maahan jaadaksesi eli et exchange visitorina eli ehka rikot viisumin saantoja? Itse ehka menisin Yhdysvalloissa naimisiin, hakisin AOS ja sitten kun saisin sen prosessin hoidettua, pitaisin Suomessa haat. Mutta kannattaa tosiaan sielta visajourney.comista kysella!

Link to comment
Share on other sites

Ellinora: Kiitos vastauksesta, vakuutus asia hoituu sillä kun menemme naimisiin mahdollisimman pian kun saavun maahan ja pääsen mieheni hyvään perhe vakuutukseen,hänen työn kautta on se vakuutus.

 

 

Täytyy varmistaa asia vielä embassylta ja soitanpa vielä dextrallekkin olisiko raskauden puolessa välissä jo turvallista tehdä keuhkokuva. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Tsemppia haastatteluun! :) Hyvin se sujuu!

 

Mulla ainakin heti alussa pyysivat kaikki vaadittavat dokumentit (laakarinkuoren, rikosrekisteriotteen ym). Kutsuivat luukulle, ja kerasivat paperit ja sitten menin takaisin odottamaan varsinaista "haastattelua". Mulla oli mukana lisaa kuvia ja todisteita, mutta eivat kyselleet niiden peraan. Hyva ne on kuitenkin pitaa mukana, kun ei koskaan tieda. :)

 

Käydessäni itse lääkärintarkastuksessa, en saanut mitään kopiota tai kuorta tarkastuksesta vaan lääkäri sanoi lähettävänsä paperit konsulaattiin itse. Pitäisikö mulla olla joku kopio?? Stressaa haastattelu jo muutenkin puuttuneen keuhkokuvan vuoksi...:(

Link to comment
Share on other sites

Terve taas!

 

Oon stalkkaillut tätä ketjua iät ja ajat, mutta nyt pitää taas postata. NOA2 tuli postista viime viikon aikana, joten pian pääsen minäkin hoitamaan sitä Suomen puolen paperisotaa! :D

 

Sellasta vain mietin, että kuinka kauan se saatu viisumi on sitten voimassa? Kun hääthän on suunnitteilla ensi heinäkuuksi ja nyt alkoi vähän pelottaa että mitä jos niitä joutuukin aikaistamaan tms. Käsitin että se olisi 6kk voimassa? Ja sen jälkeen se 90 päivää minkä saa olla jenkeissä menemättä naimisiin. Silloin toki aika riittää, mutta en ole löytänyt mistään mitään tietoa että onko se voimassa tuon 6kk vai mistä olen moisen luvun mennyt keksimään... Mutta täällä varmaankin joku osaa neuvoa?

 

Niin, ja miten teitte lentojenne kanssa, kun nuo yksisuuntaiset liput tuntuvat olevan vähintään kaksi kertaa kalliimpia kuin menopaluut? Onko ihan ok ostaa menopaluu ja sitten peruuttaa paluulippu? Vai voiko siitä tulla jotain ongelmia lentoyhtiön/maahatulon kanssa?

 

Onnittelut kaikille viisuminsa jo saaneille :)

Muokattu: , käyttäjä: An-chan
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...