Jump to content
Naimisiin.info

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2


Recommended Posts

Onnea An-Chan!

 

Minulla ainakin kelpasi terveysasemalta haettu rokotuskortti :) Pyydät vaan terveyskeskuksen leiman siihen paperiin, niin on sitten "virallisempi".

Joo, rokotetodistuksesta(jonka lääkäritäyttää USA:a varten) on pyydettävä kopio.

Minä kävin itse elokuussa Eirassa lääkärissä, Anna Backilla. Hän oli kyllä aivan huippu lääkäri, kaikki sujui todella mutkattomasti :) 

Hintaa taisi tulle noin 370€. Mutta otin yhden rokotteen siellä joten siitä tuli vähän lisähintaa.

 

Muistaakseni piti olla voimassa polio, mpr ja jäykkäkouristus. Itse otin jäykkäkouristuksen terveyskeskuksesta koska se oli ilmaista, mutta en hoksannut ottaa poliota koska suomessa sitä ei tarvi ottaa kuin lapsena. USA:ssa se kuitenkin pitää olla voimassa.

 

Minulta yrittivät Eirassa luultavasti vahingossa siinä vastaanotolla pyytää 600 euroa,,, mutta pyysin tarkistamaan ja virkailija oli laittanut sinne viisumitarkastusmaksun 2 kertaa, huhhuh! aluksi ei meinannut millään alkaa tarkistamaan vaikka kuinka pyysin.

Mutta muuten hyvät kokemukset Eirasta siis :)

 

Mutta tsemppiä vaan!! Kyllä se hyvin menee, itsekin olin tosi stressaantunut noista kaikista jutuista mutta loppujen lopuksi kaikki meni helposti! 

Itse täällä juuri täytellään AOS papereita.. huhhuh, millonkohan tämä paperisota loppuu ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hei, mikäs se tilanne noiden puolisoviisumeiden kanssa taas olikaan. Eli saako niitä vielä jossain tilanteissa hakea asuinmaan edustuston kautta vai pitääkö kansalaisen mennä maahan edeltä hoitamaan anomus? Muistelen että noita on koko ajan tiukennettu.Vielä häiden aikaan 2009 olis ainakin onnistunut hakea edustustosta.

Meillä ei muutto ole juuri nyt ajankohtainen, mutta aina vähän kuitenkin ajatuksena taustalla, mutta pikkulasten kanssa ajatus siitä, että mies menisi yksin edellä on ihan no-no.

Asutaan siis Yhdysvaltojen ulkopuolella, miehellä on pysyvä EU oleskelulupa.

Link to comment
Share on other sites

Meilla juuri oli se tilanne, etta mies olisi ehka voinut siirtya Suomen toimipisteesta Chicagoon, mutta se ei kylla enaa onnistu, kun tuo viisumiprosessi on niin tajuttoman pitka. En tieda oltaisko voitu esim. esittaa muutto valiaikaisena ja hakea turistiviisumia minulle ja sitten tehty AOS, kun oltaiskin myohemmin paatetty jaada. Expedite ei ainakaan onnistunut tuon tyotarjouksen takia, koska mitaan ei ole hakemukselle tapahtunut puoleen vuoteen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Täällä päin ollaan kotiuduttu jo tosi hyvin ja eilen oli häät :) Nyt sitten tietysti mielessä se seuraava vaihe eli AOS-prosessi. Pää on taas pyörällä kun on ollut niin kova hulina muuton ja häiden järkkäilyissä etten ole aiemmin ollenkaan ehtinyt perehtyä AOS:iin. Mistäs suunnasta pitää lähteä liikenteeseen? Eli miten sitä AOS:ia haetaan? K1-viisumi umpeutuu joulun aikaan eli pitää toimia suht ripeästi.

 

Kiitos vielä kaikille onnitteluista ja Heidi, koitan kirjautua tuonne toisen ryhmään, kiitos vinkistä! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Noniin, vähän pitää purnata, toivottavasti on kuitenkin apua jollekin tulevaisuudessa!

 

Sosiaaliturvatunnuksen (Social Security Number SSN) voi hakea heti maahan tulon jälkeen. Parasta odottaa kuitenkin 2-3viikkoa jotta tiedot maahan tulosta ovat rekisterissä.

Tärkeää: SSN pitää hakea vähintään 14 vuorokautta ennen kuin K-1 viisumi umpeutuu!

SSN tarvitaan myös jotta saa todistuksen nimenvaihdosta (jos vaihtaa puolison nimen naimisiin mentäessä).

SSN tarvitaan myös yleensä jotta saa paikallisen ajokortin...

 

Eli, huonoa tuuria oli koska ei hää- ja muissa kiireissä älytty noita asioita selvittää ajoissa... Eli en saanut SSN:a, enkä siis todistusta nimenvaihdosta.. enkä siis näin ollen yhtään mitään todistusta yhtään mistään! Täällä sitä nyt sitten ollaan ja odotellaan että AOS paperit joskus käsitellään :D Olen myös siinä uskossa että koska Suomikin kuuluu Genevan sopimukseen, saan ajella omalla ajokortillani vuoden päivät?

 

Lisäksi, ne AOS-hakemuspaperit pitää olla lähetettynä ENNEN kuin K-1 viisumi umpeutuu! Onneksi se huomattiin ja juuri ja juuri ehdittiin... Oltiin näes siinä mukavassa luulossa että mitään ei voi tehdä ennen kun on avioitunut. Noh, kaikki pitää kuitenkin olla valmiina siihen 90 päivässä...

 

Onko kokemusta kuinka kauan siinä työluvan saamisessa on yleensä mennyt? Samalla käsittääkseni saan sitten sen SSN:kin. AOS:n saamisessa kun ilmeisesti menee kuukausia...

 

Mutta hei, täällä ollaan ja kaikki muuten hyvin ja ihanaa :)

Link to comment
Share on other sites

Mulla on jo valiaikainen GC taskussa ja muuta, mutta nyt tassa oli ollut pariin kertaan puhetta tuosta K1-viisumin umpeutumisesta. Eli sen kun saa, niin siinahan on 6kk aikaa kayttaa se eli ts. tulla maahan. Maahantulon jalkeen on 90 paivaa aikaa menna naimisiin, mutta siis olenko kasittanyt oikein, sen naimisiin menon jalkeen AOS:lla ei ole kiiretta, kunhan sita on haettu siihen mennessa kun tuo 6kk:n K1 umpeutuu? Eli itse siis sain viisumin lokakuussa, saavuin maahan marraskuussa, naimisiin mentiin joulukuussa ja AOS-paperit lahtivat matkaan tammi-helmikuun vaihteessa. Eli aikaa olisi ollut kuitenkin hoidella AOS-papereita sinne huhtikuuhun eiko vaan, eli puoli vuotta?

Itsella onneksi on vahaksi aikaa paperisota ohi, mutta halusin vain varmistella, etta ymmarsin sen aikanaan itse oikein ja etta tulevat K-ykkoset tietavat aikataulun myos :)

 

Onnea haista ja tervetuloa osaksi jenkkilaista elamanmenoa! Ja tulkaahan ihmeessa jutustelemaan tuonne ryhmapaikyn puolelle myos :)

Link to comment
Share on other sites

Mulla taas on sellainen käsitys, että vaikka periaatteessa AOS pitäisi anoa ennen kuin I-90 umpeutuu (eli se 90 vuorokautta maahantulosta, se paperilappu joka niitataan passiin), niin jos siinä menee pitempään niin tämä välipäivien (-viikkojen, -kuukausien tms.) niinsanottu laiton maassaolo annetaan anteeksi automaattisesti AOS anotessa koska olet lähisukua kansalaiselle. 

Toki tuona väliaikana ei oikein voi tehdä mitään (poistua maasta, tehdä töitä) kun ei ole mitään todistetta laillisesta maassaolosta, ja jos joutuu poliisien kanssa tekemisiin niin se on varmasti aika kinkkinen juttu. Mutta olen lukenut tapauksista, joissa AOS on anottu vasta kuukausien päästä, syystä tai toisesta.

 

Se K1-viisumi itsessään on sen 6kk voimassa niinkun Heidi sanoitkin, mutta koska viisumi on validi vain yhtä maahantuloa varten niin se tavallaan mitätöityy siinä vaiheessa kun tulee maahan. Eli sen maahantulon K1-viisumilla voi tehdä 6kk sen myöntämisestä mutta sen jälkeen kun sen sillä on maahan tullut niin sen voimassaololla ei ole oikein mitään merkitystä. Tai siis näin mä taas olen ymmärtänyt  :blink: .

 

Me lähetettiin paperit niin, että I-90 oli jo umpeutunut. Ei tainnut olla tosin kuin parista viikosta tosin kyse. 

 

Joo Nagoon, toi SS-numerohässäkkä olis hyvä olla jossain ohjeissa, koska se on kuitenkin tärkee juttu jotta saa pikkasen pyöritettyä elämää eteenpäin uudessa kotimaassa.. Mutta siis tokihan te lähetitte AOS naimisiinmenon jälkeen, eli kun pitää olla avioitunut ennen kuin sen lähettää? Mä taidan jotenkin ymmärtää väärin tuon sun lauseen :unsure: ...Me taidettiin tehdä paketti muilta osin täysin valmiiksi jo ennen naimisiinmenoa, sitten vaan mukaan marriage cert jne mitä tarvii lisäksi.

 

Ajokortttijutut on osavaltiokohtasia. Mutta, yleisesti ottaen tuskinpa poliisitkaan tietää saisitko sä sun kortilla ajaa vai et jos ne sut pysäyttää, joten sinuna ajaisin ihan rauhassa Suomen kortilla  :).

 

Mulla meni muistaakseni pari kuukautta että sain väliaikaisen matkustus- ja työluvan, ja siitä sitten pari kuukautta että GC tuli postissa. Tästä on siis pari vuotta.

Link to comment
Share on other sites

Tarkennan hieman, olipas vähän sekava toi mun kirjotus :)

 

Naimisiin pitää mennä 90 vrk kuluessa siitä kun tulee maahan, kuten Eve kirjoitti. AOS-paperit voi lähettää tosiaan vasta kun on naimisissa ja on noutanut sertifioidun avioliittotodistuksen (pitäkää huoli että vihkimisen suorittanut hoitaa sen ajoissa!). AOS-papereihin muuten vaaditaan mukaan myös molempien puolisoiden pitkät syntymätodistukset, muistakaa ottaa omanne Suomesta mukaan! Eli sen rokotustodistuksen lisäksi.

AOS-paprut neuvotaan lähettämään sen 90 vrk sisällä. Joillain on mennyt vähän yli mutta ilmeisesti ei ole haitannut.

Sosiaaliturvatunnuksen voi hakea itselleen pari viikkoa maahantulon jälkeen, mutta viimeistään 14 vrk ennen kuin se 90 vrk tulee täyteen! Sitten kun on avioitunut, passin ja avioliittotodistuksen ja syntymätodistuksen kanssa sitten noutamaan uutta SSN:a jotta saa todistuksen myös nimen vaihdosta, jos siis avioituessa vaihtoi sukunimeä.

 

Joka tapauksessa kannattaa katsoa Visajoyrneyn ja USCIS:n sivuilta ohjeet AOS:aa varten hyvissä ajoin, ettei tule ikäviä ylläreitä :)

 

Mä en tiedä missä vika, mutta en edellenkään löydä tuota ryhmäpäikkyä :( Se linkki jonka sain, ei toimi, koska mulla ei siis ole vielä niitä tunnareita sinne sivulle :D

 

ps. Jos käytte Borgströmillä viisumitarkastuksessa, koittakaa vaatia häntä täyttämään se rokotuspaperi paremmin... Mulla oli lisäksi suomenkieliset paprut terkkarilta ja onneks lekuri oli ihan kiva ja uskoi kun googletin hänelle suomenkieliset rokotusnimet englanniksi. Silti jouduin ottamaan sen TDap tms rokotuksen. Eli tetanus ja hinkuyskä, tuon hinkuyskän takia, vaikka tetanus olikin voimassa. Eikä ollut ihan halpa lysti... lisäksi lääkäri ei meinannut uskoa että vain rokotukset pitää tarkastaa, ei tehdä koko lääkärintarkastusta. Mulla oli mukana USCIS:n sivulta printattu ohje jota viimein uskoi. Muuten olis tullut käynti vielä kalliimmaks... USCIS:llä kun on täälläkin oma hyväksytty lista lääkäreistä jotka voi ne paprut kirjottaa ja mulle se tarkoitti että vaihtoehtoja oli yksi kpl. Joka ilmeisesti oli tottunut enemmän meksikolaisiin maahanmuuttajiin kuin muihin kansallisuuksiin...

Link to comment
Share on other sites

Mä en muuten maahan tullessa saanut tullivirkailijalta mitään muuta kuin leiman mihin hän käsin kirjoitti milloin se 90vrk maassaoloa tulee täyteen, eli K1 on voimassa. Se lomake I-94 AOS varten etsittiin itse netistä ja printattiin. Eli mä en saanut yhtään mitään papereita maahan tullessa ja virkailija otti itselleen koko nivaskan mitä Suomesta suurlähetystöstä sain mukaani.

Link to comment
Share on other sites

Step-by-Step guide on how to file AOS:

 

www.visajourney.com/content/k1k3aos

 

Sama USCIS:n sivulta:

 

www.uscis.gov/green-card/green-card-through-family/green-card-through-special-categories-family/k-nonimmigrant

 

Kannattaa lukaista jo ennen kuin poistuu koto-Suomesta uuteen kotomaahan, tietää mitä papereita ottaa mukaan :)

Muokattu: , käyttäjä: Nagoon
Link to comment
Share on other sites

Itse lahetin AOS-paperit marraskuuun lopulla, tulin USAan lokakuun puolessa valissa.

Lahetin myos tyolupa hakemuksen seka matkustuslupa hakemuksen..

Minun 90 vrk umpeutuu 14.paiva tammikuuta, ja en ole hakenut erikseen SSN:a.. Saako sen sitten kun saa AOS:in?

VAi mitahan mun kannattaa tehda?

 

Suunnitelmissa on pitaa haat Suomessa toukokuun lopussa, jospa se matkustuslupa ois tullut siihen menessa :)

Tassa juuri keraan lappuja suomen suurlahetystolle avioliiton rekisteroimista varten suomessa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mulle antoi maistraatti Suomesta mukaan lomakkeen joka pitää postittaa heille niin avioliitto rekisteröityy Suomessa. Heille lähetetään se lomake sekä virallinen avioliittotodistus, APOSTILLELLA! Mä lähetin omani ja tuli sähköpostia että siinä pitää olla apostille... eli ei kun uusiksi :) Jos sulla on uusi sukunimi ja ainoa virallinen henkilötodistus on passi joka on vanhalla sukunimellä, tarvitaan tuo todistus että saat hoidettua asioita uudella nimellä, eller hur? Jos et ole hakenut sosiaaliturvatunnusta, se käsittääkseni tulee kyllä sitten kun saat sen AOS:n. Aika monessa paikassa sitä SSN:a kysytään... Mä luulin että sitä matkustuslupaa haetaan vain tarvittaessa ja pitää olla tosi hyvä syy että sen saa?

Tänään tuli sitten RFE siitä AOS:takin... puuttuis nivaska papereita, kuten miehen palkkakuitit menneeltä 6kk, nykyisen työnantajan kirje, co-sponssien syntymätodistukset ja mitähän vielä... Mutta tuli jo kutsu biographyn ottamiseen, joka on ens viikolla. Ehkä tää paperisota tästä joskus helpottaa! Vaan olispa tosi kiva jos edes jossain olis selkeät kunnon ohjeet mitä kaikkea tarvitaan ja vaaditaan...siis esim. USCSI:n sivulla. Mitenhän ihmiset oikein hoiti tän kaiken ennen internetiä? :Dsis

Muokattu: , käyttäjä: Nagoon
Link to comment
Share on other sites

Minulle ei maistraatti antanut ko. lappua, kirkkoherran virastosta vaan ohjeistettiin olemaan yhteyessa suurlahetystoon. Sain suurlahetystosta tallaiset ohjeet http://www.finland.org/public/default.aspx?nodeid=35855&contentlan=1&culture=fi-FI#avioliitto

apostille on tosiaan tarkea :)

 

Minulla ei tosiaan oo uudella nimella passia eika muutakaan henk.todistusta, mutta esim kun kavin pankissa avaamassa tilin, niin otin vain marriage certificaten mukaan passin lisaksi, josta nakivat uuden nimeni, sanoin etta ei oo viela uudella nimella passia yms ja hyvin kelpasi :) 

 

Itse olen lukenut etta kun hakee AOS:ia, kannattaa hakea samalla tyolupaa ja matkustuslupaa koska se on ilmaista(toisin sanoen sisaltyy AOS maksuun), ihan varalta vain jos tulee tarve matkustaa ennen kun on saanut AOS:in. Luin visajourneysta etta ei edes ole pakko laittaa syyta miksi hakee matkustuslupaa jos sita hakee vaan "varalta", eika sen pitaisi haitata prosessointia :) Itse kylla laitoin syyn, toivottavasti se lupa sielta tulisi mahd pian! Kuulemma sosiaaluturvatunnuksen voi hakea sen jalkeen kun on saanut tyoluvan, ja tyoluvan ja matkustusluvan pitaisi tosiaan tulla samassa paketissa 3 kk sisaan. 

 

Ois kylla hyva jos kaikki olisi selkeasti yhdessa paikassa, meille tuli kaksi kertaa RFE, ekalla kerralla kun oli vaara summa rahaa checkissa. Kohta tuli uus RFE etta puuttui jotain sponsorin rahatietoja ja syntymatodistus, en ymmarra miksi eivat voineet kaikkea pyytaa samalla kertaa, vaan piti kaks kertaa lahettaa RFE.

Toivotaan etta paperisota olisi ohi pian!

Link to comment
Share on other sites

Hahaa! Lääkärintarkastus oli tällä viikolla (Eiran Lääkärivastaanotto, Anna Back - oli tosi mukava tyyppi eikä hermostunut kun multa puuttuikin poliorokotus, vaan sanoi että saan lähettää sille sähköpostitse rokotustodistuksen jos käyn esim. kaupungilla/YTHS:llä ottamassa sen tän viikon aikana... huomenna aamulla aika varattuna sitäkin varten sitten!), ja se meni tosi hyvin vaikka maksoikin mansikoita. Vertailun vuoks voin siis kertoa että maksoin siitäki lystistä sen 394 euroa... :D Ja nyt on kaikki muut lappuset kerätty kasaan ja checklist lähetetty takasin lähetystöön. Haastatteluaikaa siis odotellaan :)

 

Mutta nyt mua jäi hämäämään kun checklistissä ei lukenu että sinne haastatteluun tarvis yhtään passikuvaa, vaikka vielä viime vuoden puolella on tarvinnu. Mites, onko kellään tuoretta kokemusta? Ei kai sitä tarvita jos ei ne sano että tarvitaan, mutta jotenkin mua nyt kammottaa tää :/ Sitten mietiskelin kanssa että miten paljon niitä todisteita jatkuvasta suhteesta tarvitaan? Mulla on jotain kuvia ja lentolippuja lähinnä, mutta riittääkö sellanen? Pitäiskö lisätä siihen jotain sähköposteja tms? Kattooko ne niitä edes niin tarkasti?

 

Niin, ja tarviiko sitä alkuperästä paperi/todistesettiä ottaa mukaan haastatteluun? Mulla on siitä kyllä kopio täällä olemassa, mutta en tiedä onko siitä mitään hyötyä. NOA2 vissiin ainakin on hyvä ottaa mukaan?

 

Haha, jotenki luulis että tää stressi helpottais mitä lähempänä loppu häämöttää, mutta mulla menee kyllä päin vastoin... Stressaan vaan enemmän ja enemmän koska oon ihan varma että ryssin jotain siellä haastattelussa tai unohdan jotain papereita  :girl_impossible: En kestä, mut onneks tääkin on pian ohi ja sitten (toivottavasti) viisumi mullakin kourassa :)

Link to comment
Share on other sites

An-Chan,

 

Minulla oli haastattelu syyskuussa, silloin piti ainakin olla muistaakseni 2 passikuvaa(USA:n vaatimusten mukaisia passikuvia siis). 

Muistaakseni se luki checklistissä?

Itse ehkä ottaisin ne varalta mukaan vaikka siinä ei sitä lukisikaan :) 

 

Minulla oli mukana kaikki todisteet, sposteja,kirjeitä,lentolippuja,puhelitietoja,kuvia yms. Mutta eivät kyselleet niistä mitään! Kyllä hieman ärsytti kun piti niitä kantaa koko päivä mukana :D Itse haastattelu oli myös todella helppo, perus kysymykset vaan, ja kaikki kuulee mitä ne kysyy sulta, itse odotin että ne vievät johonki erilliseen huoneeseen haastateltavaksi.

 

Tsemppiä vaan kyllä se siitä!! 

Link to comment
Share on other sites

^ Eikä, varmasti suututtaa tuommonen! Ei ole tainnut vielä tulla perille, että mitäkähän mahtavat olla vailla?

 

Aiheesta on tainnut täällä olla keskustelua aiemminkin, mutta miten olette nuo lennot järjestelleet? Halvemmaksihan tuo tulee ostaa meno-paluu, mutta eivätkö muka katso kieroon kun samalla lipulla on paluulentokin buukattuna? Minun pitää vielä lentää koiran kanssa, mutta sen varmaan saa sovittua niin, ettei sitä tarvitse ostohetkellä buukkailla myös paluulennoille. Säästyisi muutama hassu satanen sieltä.

Link to comment
Share on other sites

^ Jeps, kylla pikkasen ketuttaa! Ei tosiaan ole mitaan hajua mista tuo tuli, kirje aiheesta tulee kuulemma sitten joskus...

 

Itse olen ajatellut ottaa meno-paluun ja sitten peruuttaa ja siirtaa paluun "saldoksi", jos vaan niin voi tehda. Ainakin Unitedilla oli aikaisemmin niin, etta sen paluulennon voi kayttaa vuoden kuluessa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...