Jump to content
Naimisiin.info

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2


Recommended Posts

Heippa taas!

 

Mulla olisi kysymys noista hemmetin rokotuksista :D Tietääkö kukaan onko hepatiitti B rokote pakollinen? Siinä listassahan se lukee, mutta vaaditaanko sitä oikeasti?

Jos olet siina ikaryhmassa jolta kyseinen rokoite nykyaan vaaditaan, on se pakollinen, oli miten tahansa turhasta rokotteesta kyse. Paitsi jos olet raskaana laakarintarkastuksen aikaan.

Muutama vuosi sitten viela vaadittiin alle 27-v naispuolisilta hpv-rokote. Onneksi ei enaa.

Listat muuttuvat vahitellen, mutta jos ikaryhma ja sukupuoli taulukon mukaan sanoo etta pitaa olla x, y ja z niin silloin pitaa olla ne x, y ja z.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nyt sitten tapahtui se uskomattomin käänne, eli voitin myös Green Card-arpajaisissa. Tapausnumero tosin on turhan suuri, mutta onko kenelläkään kokemusta kannattaako minun jatkaa myös tätä kautta viisumin hankintaa.

Mikä mahtaa olla nopein viisumivaihtoehto? Onko se vaimona, morsiamena vai sitten tämän arvonnan kautta? 

Link to comment
Share on other sites

Nyt sitten tapahtui se uskomattomin käänne, eli voitin myös Green Card-arpajaisissa. Tapausnumero tosin on turhan suuri, mutta onko kenelläkään kokemusta kannattaako minun jatkaa myös tätä kautta viisumin hankintaa.

Mikä mahtaa olla nopein viisumivaihtoehto? Onko se vaimona, morsiamena vai sitten tämän arvonnan kautta?

Onneksi olkoon :) K-1 on silti kasittaakseni nopein. Visajourney.com loytyy paljon tieto myos tuosta lotterysta ja siella taisi olla, etta yli vuosi menee ennenkuin GC on lotteryn kautta katosissa.

Link to comment
Share on other sites

Kävin konsulaatissa haastattelussa tällä viikolla ja aikoivat laittaa paketin postiin. Ei ole vielä tullut saapumisilmoitusta, mutta voi kai tässä jo huokaista helpotuksesta.

 

Edit: Tulikin jo tänään postiin. Nyt pitäis vaan myydä kaikki kamat, että pääsee muuttamaan.

Muokattu: , käyttäjä: f-stop
Link to comment
Share on other sites

Kiitos vaan. Oma prosessini kesti about 10 kuukautta, mutta olisi sen voinut reilusti nopeamminkin hoitaa ellen olisi ollut reissussa. Olisi varmaan nopeimmillaan puolessa vuodessa onnistunut. Taisimme laittaa alulle juuri, kun käsittelyajat nopeutuivat. Petition meni paljon nopeammin läpi kuin olimme ajatelleet.

 

Olen muuttamassa Seattleen tässä joskus kesän aikana. Puoli vuottahan tuo viisumi on nyt voimassa, mutta ei tässä minnekkään marraskuuhun jaksa odotella. 

Link to comment
Share on other sites

Moi kaikki!

 

Täällä taas yksi Seattlen alueelle suuntaava! On tullut lueskeltua tätä ketjua aika pitkään ja täällä taitaakin olla useampi meitä Washington osavaltioon meneviä/muuttaneita? :)

Tulin sieltä tällä viikolla surullisena takaisin Suomeen taas muutaman kuukauden vierailun jälkeen ja (tuleva) mieheni laittoi K1 paketin vihdoin postiin muutama päivä sitten. Alkaa jo hieman jännittää että mitenköhän tässä käy, ettei nyt mitään isompia virheitä tullut papereihin laitettua.. Toivottavasti menee Kalifornian service centreen kun siellä kuulemma K1 asiat hoituu nyt suht nopeasti.

 

Olen nyt alkanut suunnittelemaan että mitä kaikkea pitää hankkia täältä Suomesta. Poliisitodistuksia (Suomesta ja Englannista) ei kai ihan vielä välttämättä kannata hankkia jos ne kerta on voimassa vain 3-6kk? Englannista sen saaminen saattaa kuulemma kyllä kestää joitain viikkoja.

 

Sitäkin oon miettinyt kun vaihdoin kutsumanimeni viralliseksi etunimeksi vuosia sitten, kyse on vain parin kirjaimen muutoksesta mutta pakko siitäkin kai joku virallinen nimenmuutostodistus on hankkia? Syntymätodistuksessa ja rokotepaperissa on kuitenkin vähän eri nimi, niin.. Pitää kysellä maistraatista jos sieltä saisi suoraan englanninkielisen nimenmuutostodistuksen tms.

 

Tsemppiä teidänkin viisumiprosesseihin! 

Link to comment
Share on other sites

Pyyda maistraatista taydellinen virkatodistus (siis missa kaikki mahdolliset tiedot, sisaltaen vanhemmistasi, sinusta, ja siis sisaltaen aiemmat etunimet). Ainakin Helsingin maistraatti antaa tuon lapun englanniksi, eli sellainen, ja siihen apostille.

Ja sitten jos jossain taytettavassa lomakkeessa oli paikkoja muille nimille mita kayttanyt virallisesti, laitat sinne lisaksi ne vanhat nimet.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Onnea viisumin saaneille ja tsemppiä sitä odottaville! Kyllä täällä Washingtonin osavaltiossa taitaa meitä suomalaisia aika paljon olla, vaikka itse en kyllä ole muihin vielä törmännyt. Ehkä lähempänä Seattlea se olisikin mahdollisempaa... Hyvä täällä on asua ja aina ihania maisemia. Tervetuloa! :)

Link to comment
Share on other sites

Hei!

 

Kiitoksia kaikille ohjeita täällä jakaneille, näistä oli omassa prosessissa apua! Nyt on AOS menossa ja tuli request for initial evidence... Olin laittanut maistraatin pitkän virkatodistuksen syntymätodistukseksi ja se nyt on sitten ongelma. Osaako joku sanoa, mikä paperi/papereita pitäisi toimittaa? En edes tienyt että Suomessa tehdään syntymätodistuksia, mutta nyt asiaa selviteltyäni tulin siihen tulokseen että ilmeisesti tehdään mutta vähemmällä informaatiolla kuin ko pitkä virkatodistus. Vertaistuki tervetullutta kun kirjeen ehdoton sävy että puutteellisen tiedon toimittaminen johtaa hylkäykseen on hieman hermoja raastava. Ja palvelunumeroon soittamalla ei saa vastauksia kun he eivät valitettavasti voi kertoa mitä tällä kirjeellä haluavat. Toivottavat kuitenkin hyvää päivänjatkoa. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

mrs. vm2014, itse hain juuri AOS:ia uudestaan toukokuun alussa lakimiehen kanssa. Eilen tuli spostia lakimieheltä, että tullut RFE juuri tuosta samasta asiasta!! Mitä ihmettä? Sehän on sama dokumentti, mitä myös USA:n suurlähetystö helsingissä pyysi K-1 viisumihaastattelua varten, oikein kutsukirjeessä luki että birth certificate(virkatodistus from maistraatti) tai jotain vastaavaa. Ja edellisen kerran kun hain AOS:ia, minulle ei edes tullut siitä RFE:tä, vaan kelpasi sellasenaan. (meiltä tosiaan hylättiin hakemus ekalla kerralla, kun "vastattiin" RFE:hen väärin(lähetettiin väärän sponsorin syntymätodistus).

 

Nyt tosiaan meidän lakimies sitten vissiin lähettti uudestaan saman virkatodistuksen sekä jonkun virallisen statementin jostain US Departmentista, että tämä tosiaan on se aito/oikea syntymätodistus.Jospa he hyväksyisivät tämän, on ollut jo semmosta sähläystä tää homma että pikku hiljaa alkaa riittämään :)

 

Oletteko miettinyt lakimiehen palkkausta? Me tosiaan palkattiin lakimies/asianajaja kun aloitettiin uusi AOS-prosessi, se kyllä maksaa, mutta ei kuitenkaan liian kallis. Ja nyt sitten he hoitavat meille koko homman, esim nyt kun tuli RFE, niin he hoitavat sen, eikä tarvi itse huolehtia :) ja heidän pitäisi kyllä tietää mitä tekevät kun ovat immigration lakia lukeneet. Jos mietit hintaa, niin meillä maksoi 1500 dollaria palkata heidät hoitamaan meijän AOS-paketti/prosessi. Ehkä se ei olisi niin kallis, jos pyydätte immigration lawyeria vain hoitamaan teidän kanssa tämän RFE:n. On tää niin monimutkasta! Paljon tsemppiä, toivotaan että kaikki menee hyvin!!!

Link to comment
Share on other sites

Minulla juurikin (pari paivaa sitten) hyvaksyttiin tuo pitka virkatodistus birth certificatena. Laitoin siihen post it noten, etta "equivalent of birth certificate", jotta varmasti ymmartavat sen olevan sellainen.

Voiko tuossa tilanteessa soittaa ja pyytaa supervisor reviewn? Tai sitten laittaa pitkan virkatodistuksen uudelleen ja liittaa siihen netista printatun ohjeen, jossa lukee tuo maistraatti juttu?

 

edit. tassa on viela linkki state.goviin, mista nakee mika vastaa mitakin Suomessa http://travel.state.gov/content/visas/english/fees/reciprocity-by-country/FI.html Sitahan voisi seka pyytaa supervisor reviewn, etta varmuuden vuoksi laittaa virkatodistuksen uudelleen taman printin kanssa, josta highlightattu tuo birt certificate kohta?

 

Lakimiehista piti viela sanomani, etta kannattaa valita tarkasti, jos sellaista kayttaa. Omalle kohdalleni osui yksi hyvin rahanahne ja toinen taysin patematon lakimies... Ensimmainen yritti pyytaa suuria summia muutoin ilmaiseksi lahetettavasta hakemuksesta ja toinen taas unohteli asiakirjoja yms. Nyt olemme taman viisumiruljanssin kayneet lapi ilman lakimiesta, myos tosiaan yhden RFE:n marriage certificatesta. Lahetettiin silloin sama uudestaan selityksien kera, niin hyvaksyivat.

Muokattu: , käyttäjä: Ellinora
Link to comment
Share on other sites

Kiitos kaikki tähän mennessä kommentoineet!

 

En tiedä miten tuo spervisor review toimii, mutta soitin USCISin ilmaseen numeroon, joka kirjeessä oli. Ensimmäisellä kerralla asiakaspalvelija ei kuulemma voinut ottaa kantaa vaan minun pitää toimia kuten kirje sanoo. Toisella kerralla oli asiakaspalvelija, joka ihan kuunteli kysymyksen ja vahvisti, että kysessä on minun syntymätodistukseni kun aloin epäillä, josko kyse on miehestäni (joka on sponsorini). Mutta siis minun (en ole tässä vaiheessa laittanutkaan miehen todistusta, se oli silloin K1-vaiheessa, nyt oli vain passin ID-sivu, joten eikai häneltä sellaista tarvitakaan). Ehkä noilta henkilöiltä olisi voinut kysyä siitä supervisorista... En toisaalta halua olla 'hankala tapaus' vaikka se eka asiakaspalvelija teki mieli toivottaa jonnekin...

 

Otin maistraattiin yhteyttä ja pyysin Apostillea todistukseen, josko se tekisi siitä paremman. Laitan sitten myös saatekirjeen ja kuvakaappaukset tuolta ehdotetulta nettisivulta. Lisäksi koitan pyytää syntymäsairaalasta oikein varsinaisen syntymätodistuksen. Täytynee tehdä saatekirje sisältöluetteloineen tähänkin.

 

Kysyivät myös miehen verotietoja, oltiin luulossa että W2 riittää muttä haluavat ilmeisesti sen koko lähetetyn... Vai pitäisiköhän se pyytää sieltä IRSltä kun niillä on joku nettipalvelu josta saa käsitellyt... Ehkä laitan molemmat. Tää on kyllä niin 1985 faxeineen ja paperikopioineen ja leimoineen ja shekkeineen koko maa :D

 

Joo, hermot menee, mutta jos sen kanssa pystyy elämään niin kyllä mä vielä koen että ilman asianajajaa pärjää. Kun vaan jaksaa lukea kaikki sivustot ja joka lomakkeen ohjeet jne. Minkäs sille voi jos ei käsittelijä ymmärrä, että virkatodistus on virkatodistus! Tuota post-it-lappua ja tekstiä equivalent of birth certificate suosittelen kyllä kaikille!

 

niin ja Vendar, ilmeisesti saat olla maassa vaikka AOS hylätty ja aloitettu uudelleen? Se tästä nyt vielä puuttuis. Mies kyllä jo sai hepulin pelkästä rahanmenosta, että ei kuulemma enää senttiäkään tästä härdellistä vaikka hänen ei ole edes tarvinnut taklata näitä, kiltisti vain aina allekirjoittanut sille riville mitä olen osoittanut. No ketäpä se rahanmeno ilahduttaisi, mutta pahempaa olisi lähteä. Ja olis tietty kiva jos rahoilleen saisi vastinetta eikä inhimmillisistä virheistä joutuisi maksamaan tuhansia! Tsemppiä sulle, jos se toinen kerta toden sanoisi sitten.

Muokattu: , käyttäjä: mrs. vm2014
Link to comment
Share on other sites

Ellinora,

 

joo tarkkana saa tosiaan olla. Luettiin paljon arvosteluja lakimiehistä yms ennen kun päätimme kenet palkkaamme, ja löytyikin sitten hyvä lakimiestoimisto ja ei liian kalliskaan. Kaikki on toiminut tähän mennessä hyvin.

 

Mrs. vm2014, joo saan olla maassa. Minulla oli 30 päivää aikaa joko file a motion, tai lähteä maasta tai aloittaa uusi prosessi. Nopein tapa oli aloittaa uusi AOS-prosessi.. Filing a motionissa ois menny 6-12 kuukautta että edes kuulee mitään sieltä.. Tää on kyllä sellasta rahanmenoa, ärsyttää kyllä niin paljon, varsinkin kun kaikki meni pilalle tollaisesta pikku virheestä! Varsinkin se että kun ihmiset tekee pieniä inhimillisiä virheitä niin se on sitten kerrasta poikki, mutta USCIS:sella saa kyllä mennä niin kauan ku haluaa että mikään menee eteenpäin vaikka ois mennyt jo normaalin prosessointiajan yli yms..

 

Mutta jospa nyt kaikki menisi sitten hyvin :) Kuulostaa hyvältä tuo mitä aiot tehä syntymätodistuksesi kohdalla.. Voi kun oisi itse hoksannut heti laittaa tuon post it lapun, mutta kun viimeksi kun hain AOS:ta, niin siitä asiasta ei tullut mitään RFE:tä yms niin eipä sitten käynyt mielessä. 

 

Tsemppiä itse kullekin :)

Link to comment
Share on other sites

Hei! 

 

En tiedä onko tämä oikea paikka kysyä.

Uusi jäsen täällä!

Yritin tietoa etsiä seuraavaan siinä kuitenkaan onnistumatta.

Minulla on kysymys liittyen yli 15 vuotta sitten saatuun sakkorangaistukseen liittyen liikaa saatuihin asumistukiin.  En edes muistanut koko sakon olemassa oloa ennenkuin nyt kesäkuussa kun lueskelin tuota Visajourney foorumia.  En edes muista tarkkaa vuotta tai muita yksityiskohtia mutta oikeudessa kävin sakon saamassa.  Olen matkustanut USA:n useasti VWP:lla. Sakkohan ei näy rikosrekisteriotteessa mutta täytyykö siitä olla käännetty kopio K-1 varten? Voiko tuo sakko aiheuttaa ongelmia haastattelussa. Meidän hakemuksemme on jo NVC vaiheessa josta odotellaan vastausta.  ESTA hakemuksessa luonnollisesti olen vastannut kaikkiin kysymyksiin NO koska kyseistä sakkoa en edes muistanut.

Link to comment
Share on other sites

Birth certificaten kanssa ei meilla ole ollut ongelmia; pyysin 2 tai 3 mahd pitkaa ja taydellista kappaletta Helsingin maistraatista, ja kavin niihin kaikkiin hankkimassa apostillet toisesta kerroksesta. Tietysti menee muutama penni lisaa niihin apostilleihin, mutta sitten ne on virallisia. Helsingista ainakin saa virkatodistukset valinnan mukaisella kielella, joten otin saman tien ne kaikki englanniksi, ja siihen tuli lisana viela se tarve mihin sita tarvittiin (for visa purposes).

Tips, jos ikivanha pikkurikkomus jostain ei enaa nay poliisin rekistereissa (siis siina police certificate jonka joudut tilaamaan joka maasta jossa olet asunut), se on ollutta ja mennytta. (Eli pikkujutut kuin juuri joku harmiton sakko, teinina napistykset ym jotka eivat ole vahingoittaneet ketaan muuta eivatka ole vieneet sinua aikanaan linnaann ym) Isot ja vakavammat jutut (jotka ei vanhene; ryostot, murhat, tapot, isot talousvarkaudet ym joissa olisit ollut operoiva osapuoli) olisivat eri juttu sitten.

Link to comment
Share on other sites

Nyt on NVC case number mutta mulle on hiukan epäselvää kuinka ja missä vaiheessa maksan sen viisumimaksun kun ei tuolla ceac sivulla siitä mainita ja sulhanen lähetti vain case numberin, ei siinä ole ollut IIN numeroa josta luin VJ foorumilta. Olisin kiitollinen jos ihan suomea koskevaa tietoa siitä voisin saada.

Link to comment
Share on other sites

Laitoin viimeiset paperit postiin tänään, niin meidän i-29F pitäisi olla sitten niitä myöten selvä. Olin jo aikaisemmin lähettänyt mokomat paperit, mutta tarkistuksen aikana sieltä suorastaan loikkasi numero-typo, joka olisi tasan sotkenut koko hakuprosessin. Harmittaa tietysti, että taas tulee viikko lisää odottelua, mutta eipä se taida tässä konkurssissa paljoa painaa. Nyt kun viisumihaku viivästyi näin paljon muutenkin, niin todennäköisesti viisumi on kourassa siten, että säästöt on työnnetty vuokraan ja matkustusajankohta osuu kesäkuukausille niin, että koiraa ei saa otettua mukaan vaan se pitää ihan ehdointahdoin käydä erikseen hakemassa.

Nyrpii.

 

Samalla myös stressaa, jos kuitenkin on jotain kirjoittanut väärin tai ymmärtänyt väärin tai oikonut väärissä kohdissa. (En esim kirjoittanut jokaiseen ruutuun "None", vaan oletin ihmisen ymmärtävän, mitä se käytännössä tarkoittaa). Juuri rupesin miettimään, että noinkohan olen kirjoittanut päivämäärät anglomuotoon vai laitoinkohan suomalaisittain...

 

Ja ehkä ihan vähän pienenpienesti stressaa sekin, että tässä sitä on muuttamassa ihan turkasen kauas ja avioon. Isoja juttuja.

Link to comment
Share on other sites

Tips, eikös K-1 -viisumi makseta vasta siinä vaiheessa, kun hakemus on tullut suurlähetystölle? Muutama vuosi sitten ainakin menettelytapa oli vielä tällainen, eli kun paperit on saavuttaneet lähetystön niin lähettävät sinulle sieltä ohjeet miten toimia - mukana on mös ohjeet miten viisumimaksu pitää suorittaa. Toki voi olla, että kolmessa vuodessa prosessi on muuttunut.

 

f-stop, multa ei ainakaan kauheemmin mitään kyselty jos oikein muistan, katsoivat mikä viisumi on kyseessä, pyysivät pakettia ja pläräsivät sen läpi, niittasivat I-90 passiin ja muistaakseni varoittivat että naimisiin pitää sitten mennä 90 päivän sisällä. Eikä muuta. En usko että tarttet mitään varasuunnitelmaa, kunhan paketti on avaamaton ja viisumi kunnossa.

 

Tsemppiä kaikille prosessiin!!!! 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...