MiaMaria

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2

664 viestiä aiheessa

Mulle tuli sosiaaliturvakortti postissa ja uudella sukunimellä. Huomenna olisi tarkoitus mennä miehen kanssa pankkiin ja avata yhteinen tili. Tällä viikolla on myös tarkoituksena saada AOS postiin, josko vaikka kesään mennessä päässi työn hakuun. Tällä viikolla on myös vakaa tarkoitus saada ajokortti hommattua. Peukkuja saa pitää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Njaha, nyt tarvitsen enää uuden passini ja voin ilmoittaa lähetystöön, että olen valmis varaamaan haastatteluajan.

Visa Journeyssä tosin väitettiin, että tarvitsen paketti kolmosesta kopion itselleni, sillä alkuperäinen jää lähetystöön. Pitääkö paikkaansa? Eihän siihen silloin voi laittaa alkuperäistä rokotuskorttia jos se jää heille? Aika pirusti saan kopioida papereita, huh huh. Iso nivaska tuli tuohon Affidavit of Supporttiin, kun meillä on kaksi sponsoria.

Kauhee tuska, että tässä vaiheessa toheltaa jotakin ja matkustelen Helsinkiin ihan vaan lämpimikseni. Ei ole mitään halpaa lystiä reissata puolta Suomea eestaas.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle lähetettiin kaikki paperit, valokuvia myöten viisumin kanssa kotiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No sepä helpottavaa.

Nyt odotan pelko persiissä, että menikö viisumimaksu oikein verkkopankissa. Maksua kun ei takaisin saa, riippumatta siitä missä kohtaa on menty vikaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ninahi: ne siellä lähetystössä tosiaan haluaa pitää alkuperäiset liput ja laput, ymmärtääkseni ne kaikki alkuperäiset menee siihen ruskeaan kirjekuoreen, joka sitten luovutetaan maahantuloviranomaisille maahantulon yhteydessä. Eli, jos sulla on jotakin sellaista, mistä ehdottomasti haluat itsellekin dokumentin, niin kopioi itsellesi tai hanki itseäsi varten toinen alkuperäinen.

Ne palautti mulle kanssa esim. valokuvat viisumipaketin mukana, mutta kaikki ne ns. tärkeät laput jäi kyllä minun ulottumattomiin :D jos tarkoitat rokotuskortillla sitä vaccination worksheetiä minkä sait lääkäriltä, niin sitä sun ei tartte edes viedä lähetystöön, koska niiden versio lapusta on jo siinä lääkärin sinetöidyssä kirjekuoressa (jonka joko olet saanut itsellesi vietäväksi lähetystöön, tai jonka lääkäri itse on luvannut toimittaa sinne). Kopiot kannattaa tosin ottaa kaikesta, ainakin niistä tärkeistä lapuista, onpahan sitten itselläkin arkistoissa. Tosin siinä vaiheessa, jos joku möhlii ja koko paketti häviää, niin liekö niistä kopioista mitään hyötyä, kun eiköhän ne vaatisi uudet alkuperäiset kuitenkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haa, aivan! Eihän he tarvitse sitä kansainvälistä rokotuskorttia, kun rokotustiedot on heillä lääkärintarkastuksesta. Olinpa uuno!

En yhtään muista sanoivatko Eirasta lähettävänsä tiedot suoraan lähetystöön, eli pitää varata aikaa käydäkseni siellä ennen haastattelua. Jos nyt on lähetystön sivuja uskominen, niin konsulaatin haastattelut on ilmeisesti siirretty lähetystön rakennukseen.

Haastatteluaika on varattu 9.3., nyt pitää kahlata nää paperit läpi ja koota ne yhteen kansioon. Voisi parista paperista ottaa varmuuskopiotkin.

Ps. ei oo suurlähetystössä ajateltu, että meitä haastateltavia tulee kehä III:sen ulkopuolelta. Näin Joensuusta on kiva yrittää sumplia itseään Helsinkiin kymmeneksi aamulla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun ainakin piti hakea Eirasta ne paketti. Onnea haastatteluun :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä myös jouduin hakemaan paperit Eirasta itse ennen haastattelua. Mullakin se haastattelu oli jo lähetystössä, ihan eka olin siellä haastateltavista niiden muuton jälkeen. Simppeli ja miellyttävä paikka :)

Eilen saatiin vihdoin mun jatkopaprut postiin ja nyt sitten vaan odotellaan.

Muokattu: , käyttäjä: emms

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Okei, nyt satelee tyhmiä kysymyksiä oikein olan takaa, kun en jotenkin tunnu ymmärtävän mitä minun pitää ottaa mukaan haastatteluun. J lähetti minulle alkuperäisen I-129F paketin kopion, NOA2:sen, uus Letter of Intent jne. Pitääkö minun ottaa myös se paketin kopio mukaan? Ei? Tarvitsee? En ymmärrä. Käyn tuota checklistia läpi ja siinä mainitaan vaan ne minun täytettävät lomakkeet, ei pyydetä esim uutta letter of intentia tai kopiota NOA2:sta (tai koko paketista). Ei muuten pyydetä passikuviakaan mutta aion silti tuoda koko arsenaalin mitä löytyy...

 

Ja sitten tuossa katselin noi Affipaperit läpi, eikä niitä ole notarisoitu. Ongelma? Nyt ei enää ehdi saada uusia notaroituina, kun haastattelu on jo 9. päivä ja jenkkilän posti kulkee minulle lähes poikkeuksetta 10 arkipäivää (lainkaan laskematta siihen sitä aikaa mikä kuluisi saada uudet palkkakuitit ja yrittäjän verotiedot ja sitten notaroida ne).

Eikun ei mitään, näissä USCISin ohjeissa lukee ettei näitä tarvitse notarisoida.

 

Nyt iski semmonen stressi tähän nuhakuumeen päälle.

Muokattu: , käyttäjä: Ninahi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kun mä kävin haastattelussa puolisen vuotta sitten (hui, onpa siitä jo aikaa), niin otin mukaani ihan kaiken. Eikä ne edes katsomut mitään ylimääräisiä, halusivat vain ne viralliset paperit, mitkä oli lueteltu siinä listassa, eli affidavit of supportin todisteineen, lääkärikäynnin tulokset, pari kuvaa, hmm, ds160 (jos muistan numeron oikein) vahvistussivun, NOA2 kopio (älä missään nimessä anna heille alkuperäiatä, tarvitset sitä aosia tehdessä täällä usa:ssa) passin tietysti, rikosrekisteriotteen, väestörekisteriotteen ja koska olen käynyt armeijan, palvelustodistuksen. Mulla oli mukana myös uudet letter of intentit, oli lisää todistusaineistoa suhteen jatkuvuudesta, kopio alkuperäisestä petitionista jne, mitään näistä he eivät pyytäneet nähdä.

Jos olisin sinä, niin ota vaan kaikki mukaan oman mielenrauhan vuoksi, mutta jaottele ne paperit niin, että kun ne luukulla pyytää sun papereita, niin annat heille vain ne mitkä on ehottomasti tarpeellisia, eli ne mistä on se checklist, helpottaa heidän työtään... Sitten jos ne pyytää lisätodisteita, niin sulla on vielä antaa niitä muita dokumentteja :)

Edit: muistaakseni se NOA2 vaatimus ei ole checklistissä, vaan se taitaa lukea siinä ds160 vahvistussivulla; "ota nämä mukaan". ja jos mulla jostain syystä on nyt mennyt puurot ja vellit sekaisin, että se ei olekaan ds160, niin tarkoitan siis sitä lomaketta, minkä täytit netissä ennen kuin pääsit varaamaan haastisaikaa :)

Paniikki pois, hyvin se menee.

Ps. Mäkin ajelin Joensuusta Helsinkiin tuota varten, ajaminen tuli halvemmaksi, kuin junalippu, käsittämätöntä... Ja ajelinpa vielä kahteen kertaan, koska ekat sormenjäljet ei menneet läpi, mur. Mukavaa maakuntamatkailua, heh :D

Muokattu: , käyttäjä: BanAnna

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla olin affi ilman vahvistusta ja ainakin se tuli viisumin kanssa takaisin samoin kuin NOA1 (kakkosta mulla ei ollutkaan).

Muista papereista vain ne pyydetyt.

Mä lähdin Turusta bussilla 05.00, että ehdin ensin hakea kävellen paperit Eirasta ja sieltä sieltä sitten lähetystön haastateltavaksi.

Mulla lähti keskiviikkona AOS paperit postiin ja taas alkoi se ihana odotus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pikanen päivitys, jos jotakuta kiinnostaa.. Salmo ainakin kyseli tuolla pari sivua sitten, että kuinka kauan työluvan saamisessa kestää.. Ne pitäsisi vissiin hyväksyä 90 päivän sisällä ja jos hakemuksesta on kulunut yli 75 päivää, voi uscis:lta alkaa kysellä hakemuksen perään. Mun ead/ap yhdistelmä hyväksyttiin tällä viikolla 57 päivässä, ja on matkalla postiin.. Ei kai tässä sitten muuta kun työnhakuun ja odotellaan green cardia :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viisumi myönnetty. Kysymykset olivat tylsän helppoja enkä voinut hillitä itseäni tunnin odottelun jälkeen, vaan oli pakko jutella enemmän kuin olisi tarvinnut.

Mitään ylimääräisistä papereistani eivät halunneet nähdä, tämä taitaakin olla meille suomalaisille ihan tyypillistä. Haastattelijan mikrofoni oli rikki, eli kuulimme odotushuoneessa kaiken, mitä siinä boothissa huokailtiin, kuten "ugh, so many immigrant visas" (iik anteeks!), ja "well that was something else" kielitaidottoman afgaanipariskunnan jälkeen. Juuri minua ennen evättiin kaksi viisumia, joten alkoi vähän jo jännittää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnea Ninahille viisumista.

Meille tuli eka takaisku kun AOS tuli bumerangina takaisin. Yhden paperin allekirjoitus oli ollut väärässä kohdassa. Toivottavasti tällä kerralla kelpaa. Meillä kun on enää kuukausi siihen kun mun viisumini vanhenee ja mun ymmärtääkseni tarvitaan se NOA, että saan laillisesti odotella työlupaa yms täällä.

Reilun parin viikon päästä sitten vietetään oikein niitä virallisia häitä, pukuineen ja huntuineen. Sormuksia ei enää vaihdeta, mutta me otetaan kynttiläseremonia mukaan. Mä stressaan jo valmiiksi kaikkea kun olen ihan toivoton itkupilli.

Heti seuraavana päivänä suunnataan sitten häämatkalle. Ensin muutamaksi päiväksi Las Vegasiin ja sitten vielä vajaaksi viikoksi tänne vuoristoon. Täytyy vaan toivoa että saadaan se NOA ennen reissua, ettei mene koko aika panikoidessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tulihan se sieltä, noa2 meinaan. 2.4.15 hyväksytty, 29 viikkon / 203 päivän odottelun jälkeen.. HUH. Suunnitelmatkin tässä välissä muuttuneet sen verran, että miehellä muutto Suomeen edessä toukokuussa töiden perässä! Itse olen menossa kahden viikon päästä jenkkilään kyläilemään kolmeksi viikoksi. Mahtaakohan aiheuttaa ongelmia jos on case hyväksytty vai olisiko parempi vain peruuttaa koko hakemus (mahtaneekohan se aiheuttaa jotain ongelmaa rajalla..)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Uutena täällä foorumilla kyselemässä apua. Olemme jättämässä K-1 viisumihakemusta ja paperit alkaa olla kasassa, mutta tuo maksu ihmetyttää. Miten olette sen hoitaneet? Minä ja tuleva puolisoni asumme kumpikin Suomessa ja joudumme siis maksamaan täältä käsin tuon hakemus maksun. Mikä on helpoin ja nopen tapa maksaa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Psst, tarviinko muuten ESTA:n kun on hallussa viisumi?

Toisaalla lukee ei, toisaalla lukee ei, jos hallussa on turistiviisumi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Salmolle onnea uusiin tuliin! :) Kiva juttu, etta mies sai toita Suomesta! Toivotaan, etta omakin mies loytaa taas mieleisen tyopaikan Suomesta parin vuoden paasta.

 

Piltti, tervetuloa! En osaa sanoa tuosta maksusta, olisiko teidan sukulaisilla tilia Yhdysvalloissa? Esim. co-sponsorilla? Itsella oli tosiaan puolisoviisumi ja vaikka asuttiinkin Suomessa, niin miehella oli oma tili Yhdysvalloissa. Siirrettiin rahat paypalilla sinne ja maksettiin maksu shekilla silta tililta.

 

Ninahi, ei tarvitse ESTAa kun on viisumi :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edit. Piti paivittaa ykkossivun juttua, mutta onnistuin nakojaan kopsaamaan sen tahan : D

Googlasin noita K-3 ja CR/IR1 eroja ja jos nyt oikein ymmarsin, niin K-3 oli sellainen jolla paasee maahan (non-immigrant visa), mutta sitten joutuu anomaan LPR statusta, kun taas CR1 (alle 2 vuotta naimisissa olleille, ehdollinen) ja IR1 (yli kaksi vuotta naimisissa, 10v GC melkein suoraan) saa sen LPR statuksen jo hyvaksynta vaiheessa (immigrant visa). K-3 oli kait aikaisemmin nopeampi prosessi, mutta nykyaan ne kestaa yhta kauan, joten CR/IR1 on jarkevampi vaihtoehto.

Meidan IR-1 prosessi (molemmat asumme Suomessa), joka on samanlaineen siis kuin CR-1. Prosessi on muuttunut vuonna 2013 eli jotkut lomakkeet ovat nyt eri kuin tuossa MiaMarian ylapuolella olevissa ohjeissa:

Paketti1: I-130, lahetetty 5/2013

- Cover letter

- Payment in the amount of $ 420

- G-1145 for email/phone notification

- I-130

- G-325A and passport style photo (Petitioner)

- G-325A and passport style photo (Beneficiary)

- Copy of US Passport and birth certificate (both sides) (Petitioner)

- Copy of Marriage certificate (Petitioner and Beneficiary)

- Proof of ongoing relationship

o ‘Our Story’-letter with photographs of our relationship (14 photos)

o copy of our lease in both of our names with translation

o copy of our travel insurance with translation

o copy of tax information with translation

o copy of a newspaper clip about our engagement

o Thank You- cards from both our Finland and U.S wedding

o copy of our boarding passes: move to Finland

o copy of our boarding passes: our honeymoon

NOA1 tuli myos 5/2013

Siirto toiseen service centeriin 12/2013

RFE 2/2014 (koskien todistusta avioliitosta, sellainen oli lahetetty, joten service centerin oma moka...)

NOA2 3/2014 eli 10kk kesti saada NOA2...

Case siirtyi National Visa Centeriin (NVC), joka vastaanotti sen 3/2014. Tasta ei tullut ilmoitusta, vaan piti itse soitella NVC:iin (1-603-334-0700) ja kysella. Visajourneyn opas tasta vaiheesta loytyy: http://www.visajourney.com/wiki/index.php/NVC_Process

Case numberin saimme kuukauden paasta NVC:n casen vastaanotosta. Kopsaan blogistani tahan jatko-ohjeet:

2) After NVC had received our case we continued calling NVC about once a week to find out whether a case number and invoice identification number (IIN) had been given. It took them a month to get us the case number. Once we got the numbers, we also gave NVC our email addresses, so that they will email us if they need something (checklists). After getting the case number and IIN, you can start checking on your case at ceac.state.gov.

3) The online form DS-261 (choosing an agent, filled by beneficiary/future immigrant, in other words me) became available a week after receiving case number. We didn't get any notification that it was available, I just checked ceac.state.gov several times a day until it showed up there.

Once I filled the form out, I printed the confirmation page in the end to bring it to the future interview.

4) Next up is paying the AOS (Affidavit of Support) and IV (Immigrant Visa) bills through an online portal. You need to have a U.S bank account to do this and have to just keep checking the portal for the bills to show up there. You have to just keep checking ceac.state.gov if the bills are available. Kummatkin laskut tuli maksettaviksi muutaman paivan paasta DS-261 tayttamisesta ja nakyivat maksettuina siita muutamassa paivassa eli 4/2014.

5) After AOS bill shows paid, the petitioner (husband) can print a bar coded cover sheet for the AOS package and can go ahead and send the said package. The AOS package consists of

-the cover sheet with bar code

-cover letter (where the petitioner lists and explains all the documents included)

-Filled out, signed, and dated form I-864 (filled by the petitioner)

-Tax information of the petitioner (last three years of IRS transcripts). Since husband is missing one transcript, he will substitute this with a letter explaining that he wasn't required to file that year, since he didn't make enough money.

-Petitioner's letter of employment or a couple pay stubs. Since husband's job in Finland is not likely to continue in the U.S, he will add a letter here explaining that his employment won't continue in the U.S. Because of this, we are required to have a joint sponsor (mother-in-law), who will add the following documents to the AOS package:

-Filled out, signed, and dated I-864 form by the joint sponsor

-Tax information of the joint sponsor (last three years of IRS transcripts)

- Proof of US citizenship/residency of joint sponsor, a copy of birth certificate or copy of passport bio-data page

- Joint sponsor's letter of employment and a couple pay stubs

- letter of intent to re-establish domicile in the U.S, written by the petitioner (husband), since he is currently residing abroad, and evidence to support the intent. Evidence will consist of the following documents: U.S bank account information showing an U.S address, copy of a current U.S driver's license showing the same address, letter proving that housing arraignments have been made, quote from a cargo company to ship our stuff to the U.S, quote from a local U.S car dealership about purchasing a car and copy of a temporary Finnish residence permit, showing that the residency in Finland was temporary.

Ja tassa siis meidan oikeasti lahetetty Paketti 2 eli AOS:

1. AOS bar-coded cover sheet

2. Form I-864 (signed and dated) petitioner

3. 2010 Tax Transcript, petitioner

4. 2011 Tax information letter, petitioner

5. 2012 Tax Transcript, petitioner

6. 2013 Tax Extension Return Accepted document and a letter explaining the situation (filing from abroad), petitioner

7. Letter explaining current employment (lack of paystubs etc., since employment won't continue), petitioner

8. Letter of intent to re-establish domicile, petitioner

9. Form I-864 (signed and dated) joint sponsor

10. 2011 Tax Transcript, joint sponsor

11. 2012 Tax Transcript, joint sponsor

12. 2013 Tax Transcript, joint sponsor

13. Letter of Employment, joint sponsor

14. Pay stubs from the most recent three months, joint sponsor

In the Letter of intent to re-establish domicile, we have:

Steps I have taken to maintain US Domicile:

A. Maintained my bank account at Bank Name

B. Maintained my State drivers license

C. Stay in Finland has been temporary as proven by my temporary Finnish residence permit

Supporting Documents for the above steps I have taken:

A. Copy Bank statement showing permanent US address

B. Copy State drivers license showing permanent US address

C. Copy of Finnish residence permit with an expiration date showing that residency abroad was temporary

Steps I have taken to return to the US to take up residence:

D. Made arrangements for us to have a place to live in

E. Contacted local car dealership to purchase a car

F. Contacted shipping company for estimate of costs to ship belongings

Supporting documents for the above steps I have taken:

D. Email regarding our place of residence in the U.S

E. Quote from dealership regarding the purchase of a car

F. Quote from shipping company with an estimate and email correspondence regarding shipping our belongings

6) After the IV bill shows paid, the beneficiary (me!) can print a bar coded cover sheet for the IV package and can go ahead and send the said package. The IV package consists of:

-Bar-coded cover sheet from payment portal

-Cover letter listing and explaining the attached documents

-Two U.S sized passport photos (2" x 2") of beneficiary with beneficiary's full name, date of birth, and case number written on the back

-Copy of bio-data page of beneficiary's current passport

-Beneficiary's birth certificate (long form Vaestorekisteriote from Maistraatti, which has parents names in English) and a photocopy of that

-Marriage certificate (also from Maistraatti in English, can be ordered by email from the local Maistraatti) and a photocopy of that

-Original police certificate (Rikosrekisteriote, can be ordered by email from Oikeusrekisterikeskus). The beneficiary will need one from every country they have lived for at least a year in.

Meidan Paketti 3 eli IV sisalsi juurikin nuo kaikki.

7) After the IV bill shows paid, the beneficiary (me!) will also have to fill an online form DS-260. Once I've filled it out, I have to print the confirmation page in the end to bring it to the future interview. Oli muuten aikasta tyolas tayttaa! Kannattaa etukateen varata esille kaikki tiedot esim. osoitteet siita paivamaarasta kun on tayttanyt 16. Taytetty siis 5/2014.

8) Once both packages have been sent and online form filled, we start calling NVC again to hear if they've received the packages and if we've gotten checklists (if there's been mistakes, we forgot something) or have completed the case. Case compele tuli elokuun lopulla 2014.

9) Heti kun on saanut case complete sähköpostin, voi varata lääkäriajan. Kävin itse Borgstromilla ja voin suositella. Hintaa tuli 440€, n. 400€ ilman rokotuksia. Vastausten saaminen kesti 10 päivää.

10) We wait for NVC to email us a interview date. Haastatteluajaksi tuli 8.10.2014, mutta saimme sen siirrettyä yli viikolla aikaisemmaksi, kun mies lähetti spostia lähetystöön. Haastattelukysymykset lyhkaisesti:

-why are you moving to the U.S?

-how long have you been married?

-where did you meet? Which university?

-do you have kids? How many? Is he already a citizen?

-where are you moving?

-when are you moving?

Konsulaatista sai mukaansa tiedot miten maksetaan ELIS fee eli $165. Maksoin heti suomalaisella luottokortilla.

11) POE lokakuussa 2014. 10v Green Card tuli postitse 12/2014

POE kertomus loytyy taalta: http://www.visajourney.com/reviews/poereviews.php?poe=Fort+Lauderdale&dfilter=0

ja haastattelukertomus taas taalta: http://www.visajourney.com/reviews/index.php?cnty=Finland&cty=&dfilter=5

Koko prosessin kesto NOA1 to POE lähestulkoon 1,5 vuotta....

Jos joku tietaa aiheesta enemman, niin kertokaa ihmeessa :)

Muokattu: , käyttäjä: Ellinora

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät on nyt tanssittu ja Honeymoon vietetty ja kovasti olen valmiina arkeen. Viikon päästä on vuorossa biometrics ja toivottavasti kuukauden sisään pääsisin työn hakuun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnea emms!

 

Meidän K1 on ollut TSC:n mustassa aukossa nyt vähän yli 2 kk. Järki lähtee, ei voi muuta sanoa, varsinkin kun tietää, että edessä on vielä ainakin 5-6 kuukautta. Jos tahti yhtään vielä hidastuu, niin saapa nähdä, saanko viisumia kätösiin edes tämän vuoden puolella.  :girl_cray2:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei kaikille. Meillä on mennyt kyllä jotain vinksalleen. Laitetiin k1 hakemus liitteineen marraskuun 17 ja helmikuun puolessa välissä tupsahti lähetystöstä kirje eli noah3... Tässä välissä ei mitään tietoa. Ei edes case code saatu mistään vaikka ukko soitti miljoona kertaa perään ja kyseli sitä. Nyt mulla on edessä lääkärin tarkastus ja sit haastattelu.

Helle on lekurina ja ymmärtääkseni ihan mukava . Onkos kellään vinkkejä tuonne haastatteluun? Ja olisin kiitollinen jos joku usa wifes fb ryhmäki olis vinkata?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ilmeisesti USCISsa on nyt joku suma ja eivät juurikaan päivittele statuksia. Me myös soiteltiin sinne maanantaina kun status ei päivity NOA1:stä, vaikka biometrinenkin on jo takana. Vastasivat vain päivittäväsi, jos tarvitsevat jotain, tai jos status muuttuu. Meillä siis odotetaan työlupaa ja AOS:sää.

Helteestä ei mulla ole kokemusta, mutta haastattelu oli jokseenkin läpihuutojuttu. Ei siis kannata turhaan stressata :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Helle on kuulemma oma personansa, jotkut tykkaa, jotkut ei. Mutta kuitenkin paperit tayttaa vissiin hyvin.

 

Facebookista voin vinkata USAn suomalaiset: https://www.facebook.com/groups/216645818485932/

Finns in America - No Drama: https://www.facebook.com/groups/nodramafinns/

 

Jos olette loytaneet jotain muita ryhmia, niin mieluusti otan myos vinkkeja vastaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hakemus lähti matkaan tammikuun puolessavälissä. Kuun lopussa tuli NOA1 ja sen jälkeen ei ole kuulunut yhtään mitään. Tällä viikolla tulee NOA1:sta 3kk täyteen ja toiveikkaana odotan, josko NOA2 tulisi sieltä pian. Vähän tosin hämmentää nuo kommentit siitä että joillain status ei ole päivittynyt, mutta prosessi on kuitenkin siitä huolimatta hypähtänyt yllättäen eteenpäin, mikäli tulkitsin oikein.

Selasin suurin piirtein koko ketjun läpi ja löysin paljon vastauksia niihin kysymyksiin, joita vielä mielessä pyöri. Nämä eivät suoraan liity viisumiin, mutta ajattelin kuitenkin kysyä josko viisumin jo saaneilla ja muuttonsa tehneillä olisi suositella hyviä palveluita sekä tavaran lähettämiseen ulkomaille että rahansiirtoon suomalaiselta pankkitililtä jenkkitilille. Palveluntarjoajia molempiin tarkoituksiin löytyy vähän liiankin kanssa, joten olisi kiva kuulla suosituksia joltain jolla on omakohtaista kokemusta. Tavaraa itsellä lähdössä mukaan perus matkalaukkujen lisäksi vain laatikko-pari, eli mitään isompaa muuttokuormaa ei ole tarkoitus raahata.

Muokattu: , käyttäjä: GGL

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään