MiaMaria

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2

664 viestiä aiheessa

Tervetuloa joukkoon GGL.

Oma muuttokuormani mahtui kahteen matkalaukkuun ja se vähä mitä Suomeen jäi, kulkenee vierailulle tulevien sukulaisten ja ystävien matkassa.

Rahan kanssa olen siirtänyt suoraan suomalaiselta (OP) tililtä täkäläiselle (Chase) tilille. Maksu on ollut hyvin kohtuullinen, muistaakseni 12 dollaria, summasta riippumatta. Siirrossa tosin menee aina muutama pankkipäivä, mutta sujuvasti on kaikki kulkenut.

Tuon NOA2:n tulo riippuu tosi paljon siitä, missä teidän hakemuksenne käsitellään. Itselläni oli viisumi kädessä vajaassa kolmessa kuukaudessa postituksesta, mutta meillä taisikin olla kaikki tähdet oikeassa asennossa. Nyt homma tuntuukin kestävän kun odottelen työlupaa ja AOS:ta.

Tsemppiä odotteluun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahan kanssa olen siirtänyt suoraan suomalaiselta (OP) tililtä täkäläiselle (Chase) tilille. Maksu on ollut hyvin kohtuullinen, muistaakseni 12 dollaria, summasta riippumatta. Siirrossa tosin menee aina muutama pankkipäivä, mutta sujuvasti on kaikki kulkenut.

Okei, kuulostaapa kätevältä. Luin aiemmin jonkun ulkomaalaisen K1-muuttajan rahavinkkejä ja hän sai eri palveluineen ja siirtomaksuineen homman kuulostamaan vaikealta ja kalliilta, etenkin jos siirrettävä summa on suuri. Itsellä myöskin OP, joten onnistunee siis helposti.

Meidän hakemus on siis Texas Service Centerissä. Jo alunperin varauduttiin siihen että prosessiin menee helposti 9kk, joten ihan rauhassa vielä ollaan. Välillä on vaan kärsimätön olo kun miettii miten paljon onnellisempi sitä olisi jos tämä odottelurumba olisi jo hoidettu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä tulin maahan kahden matkalaukun kanssa, varsinainen muuttokuorma, eli ne muutamat pahvilaatikot tavaraa lähetin silloiselle kihlatulle, nykyiselle aviomiehelle ihan postin kautta, tosin melko suolaiseen hintaan.. Rahaa en siirtänyt tililtä ollenkaan, vaan käänsin tarvittavan summan dollareiksi ja toin käteisenä (kymppitonniin asti saa muuten tuoda ilman, että tarvitsee tullata), loput kasvaa huimaa korkoa (hehheh) suomalaisella pankkitilillä, kunnes niille tulee käyttöä.

Me taidetaan emmsin kanssa olla prosessissa aikalailla samassa tilanteessa, tosin mä olen jo työlupani saanut. Minunkaan aos case status ei ole päivittynyt siitä ensimmäisestä tammikuisesta päivityksestä mikä tuli heti, kun ne sen siellä vastaanottivat. Ymmärsin ettei se siitä muuksi välttämättä muutukaan, ellei tule rfe tai viimeistään siinä vaiheessa, jos/kun tulee haastatteluaika. Sitä saa varmaan kyllä odotella, koska kattelin uscis:n sivuilta meidän paikallisen toimiston käsittelyaikoja ja niistä laskeskelin, että meillä menee varmaan ainakin elo- syyskuulle ennen kuin green card on näpeissä. Tai sitten saadaan se visajourney sivuilla surullisen kuuluisa interview waiver letter ja menee vielä pidempään.

Aikaisemmin kyselin ajokorttiasiaa ja minäkin olen vihdoin ja viimein saanut paikallisen ajokortin kouraan. Eikä se vaatinutkaan kuin neljä käyntiä dmv:llä. Aivan uskomattoman huonoa palvelua ja näkyy olevan tuurista kiinni saako sellaisen työntekijän, joka osaa tehdä työnsä kuten kuuluu. Mun piti siis odottaa sen työluvan saamista ennen ajokorttihakemuksen jättöä, vaikka meille puhelimessa ensin vakuutettiin että pelkkä passi ja suomalainen ajokortti riittää. No kävin sitten työluvan kanssa ja ne ei löytänyt mun tietoja save tietokannasta, mikä on kai ihan normaalia, kun joku ei usciksella tai dhs:llä päivitä niitä tietokantojaan... Sanoivat, että tule parin vikon päästä takas, niin jospa sitten olisi päivittynyt. Menin parin viikon päästä uudelleen ja tällä kertaa työntekijä sanoi, ettei tietokannassa ole merkintää, mutta että normaalitoimenpide silloin on se, että ne ottaa mun tiedot ylös ja pyytävät tiedot vissiinkin nyt sieltä homeland securityltä manuaalisesti, mikä olisi pitänyt siis tehdä jo silloin kaksi viikkoa siten. Lupasivat soittaa kuhan saavat tiedot. Eikä ne mitään soittaneet, mutta mulla oli onneksi case number jolla pääsin itse katsomaan oliko dhs laittaneet dmv:lle tiedot, joten menin sitten oma-aloitteisesti takaisin dmv:lle ja pääsin vihdoin tekemään testin, jonka läpäisin ja sain ajokortin. (Tai no, ajotesti on vielä edessä, mutta koska mulla oli ulkomaan ajokortti, sain sellaisen permitin, millä saan kuitenkin ajaa yksin autoa). Mutta ei tämä tähän lopu. Ne pirut dmv:llä takavarikoi mun suomalaisen ajokortin ja sanoivat, että ne säilyttää sitä siellä. Että jos mä haluan mennä takasin kotimaahani, niin voin tulla antamaan jenkkikortin heille ja saan suomikortin takaisin. Mä jo etukäteen tätä ihmettelin, että ihanko totta ne pitää mun ajokorttia jossain toimistossa lukkojen takana vuosikausia, suomalainen kortti kun on melko pitkään voimassa. Tänään saatiin siihenkin vastaus. Ne säilyttää sitä max. kaksi vuotta, ei mahdollisuutta saada korttia takaisin ilman että annan täkäläisen kortin vaihdossa. Niin, että jos olisin tiennyt niin en olisi maininnut suomalaisesta ajokortista yhtään mitään, olisin saanut learner's permitin ja tehnyt ajotestin heti kun vapaita aikoja on, ja olisin saanut pitää suomalaisen ajokortin.

No, en kai mä sitä suomikorttia mihinkään tarvitsekaan.. Ainakaan tähän hätään. Jenkkikortti kelpaa näköjään Suomesa ajamiseen lomamatkalla, koska pysyvä osoite ei ole Suomessa. Mutta kyllä mua vähän ärsyttää, että jos jostain syystä muuttaisin takaisin Suomeen, niin tässä on jo ylimääräinen poliisiasemallakäynti tiedossa. Ja silloin kai kaikenlisäksi pitää Suomen poliiseille kertoa, että Yhdysvallat varasti mun kortin :D toisaalta, kai mun pitäisi se kaksoiskappale hankkia joka tapauksessa jossain vaiheessa, kun sukunimi on nykyään eri.

Edit. Hups kun tuli pitkä valitus, pahoittelen :D

Muokattu: , käyttäjä: BanAnna

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Julles/ ymmärsinkö oikein, että ette ole saaneet uscis:ltä myöskään sitä noa2 lappua, eli sitä mikä ilmoittaa, että petition on hyväksytty ja lähetetään nvc:n kautta Suomn lähetystöön? Koska jos näin on, niin suosittelen kipinkapin ottamaan yhteyttä teidän service centeriin ja pyytämään uudelleenlähetystä aiitä lapusta, koska sä tarviit sitä haastattelua varten, ja myöhemmin usa:ssa adjustment of statusia varten.

Kävin Helteellä lääkärintarkastuksessa ja minusta hän oli hyvin asiallinen. Toki hieman omalaatuinen, jos se nyt on se kuvaavin sana, mutta asiallinen ja täytti paperit täayin oikein. Mulla ei ole Helteestä pahaa sanottavaa, mutta joku toinen ei hänestä niin paljoa ilmeisesti ole välittänyt.

GGL/ VisaJourney sivuja selanneena huomasin, että texasin service center on tällä hetkellä todella tukossa, joten teidän noa2:seen saattaa mennä useampia kuukausia vielä. Toivotaan, että kuitenkin etenee nopeasti :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tervetuloa mukaan GGL!

 

Selasin suurin piirtein koko ketjun läpi ja löysin paljon vastauksia niihin kysymyksiin, joita vielä mielessä pyöri. Nämä eivät suoraan liity viisumiin, mutta ajattelin kuitenkin kysyä josko viisumin jo saaneilla ja muuttonsa tehneillä olisi suositella hyviä palveluita sekä tavaran lähettämiseen ulkomaille että rahansiirtoon suomalaiselta pankkitililtä jenkkitilille. Palveluntarjoajia molempiin tarkoituksiin löytyy vähän liiankin kanssa, joten olisi kiva kuulla suosituksia joltain jolla on omakohtaista kokemusta. Tavaraa itsellä lähdössä mukaan perus matkalaukkujen lisäksi vain laatikko-pari, eli mitään isompaa muuttokuormaa ei ole tarkoitus raahata.

 

Me lahetettiin kahdeksan kuutiota rahtia TravelCargon kautta ja hyvin tuli perille. Alunperin meidan piti lahettaa vain kolme kuutiota ja sekin olisi onnistunut TravelCargon kautta. Rahoja taas on siirrelty PayPalin kautta, tosin muutaman tuhannen erissa.

 

BanAnna, tanne saakin just valittaa naista jutuista :D Kuulostaa tosi oudolta tuo ajokortti-juttu, en ole tuollaisesta kuullutkaan! Missa osavaltiossa olitkaan? Jos teidan osavaltiossa ajokortti ei ole kauhean kallis, niin voithan tietenkin aina uusia sen kahden vuoden valein ja siten sailyttaa Suomi-korttia. Tosi vaivaahaan siita on :(  Enta jos vahingossa vaikka hukkaat sen Suomen ajokortin seuraavalla vierailulla? Heiltahan pitaisi loytya sitten tiedot, etta sinulla jo aiemmin on ollut osavaltion ajokortti eli pitaisi saada uusi helposti.

 

Suomessa muuten miehelta otettiin Nebraskan ajokortti pois ja sen olisi saanut nimenomaan takaisin vaihtamalla. No se ehti menna vanhaksi, niin ei tarvinnut vaihdella. 

 

Meikalainen sai juuri viime viikolla learner's permitin, saa nahda saako mies sydarin kun opettaa mua :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on vielä tuo ajokorttiriemu edessä, mutta saavat kyllä pitää kun kuitenkin pitää se sukunimi vaihtaa.

Tuo rahansiirto oli uskomattoman simppeliä, loppujen lopuksi. Mulla oli tilanne se että tammikuusta maaliskuun lopulle olin lomalla ja sain siis normaalin kuukausipalkan. Ainoa ongelma siirrossa oli se että OP haluaa ulkomaan siirrosta tekstiviestivahvistuksen ja jostain syystä Verizon ei huolinut tekstareita Suomesta. Onneksi kaikkeen on keinot ja meikäläisen palkkarahat jo kulutettukin mm häihin ja häämatkaan. Työlupa tulee siis enemmän kuin tarpeeseen. Täkäläisestä pankista pitää vaan pyytää se reititysnumero.

Meillä BanAnna venähti ensinnäkin papereiden lähetys helmikuun lopulle, sitten vielä saatiin koko nippu bumerangina takaisin koska yhdessä paperissa oli allekirjoitus väärässä kohdassa. Biometrinen oli reilu viikko sitten ja nyt odotellaan työlupaa ja jännätään tuleeko haastattelukutsua. On kuulema paljonkin kahdenlaista toimintamallia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuo rahansiirto oli uskomattoman simppeliä, loppujen lopuksi. Mulla oli tilanne se että tammikuusta maaliskuun lopulle olin lomalla ja sain siis normaalin kuukausipalkan. Ainoa ongelma siirrossa oli se että OP haluaa ulkomaan siirrosta tekstiviestivahvistuksen ja jostain syystä Verizon ei huolinut tekstareita Suomesta. Onneksi kaikkeen on keinot ja meikäläisen palkkarahat jo kulutettukin mm häihin ja häämatkaan. Työlupa tulee siis enemmän kuin tarpeeseen. Täkäläisestä pankista pitää vaan pyytää se reititysnumero.

 

Hyvä tietää että kaikkeen on keinot. Mulle jäi hankala mielikuva rahansiirrosta kun olin muutaman kuukauden työkomennuksella jenkeissä. Yritin maksaa ensimmäistä vuokraani suoraan OP:n tililtä isännöitsijän tilille, mutta jotain ongelmaa siinä oli, en muista yksityiskohtia. Silloin päädyin nostamaan automaatista suomalaisella kortilla vuokran dollareina, mistä pankki veti tietysti muhkean veloituksen. Tuon jälkeen aloin sitten saada palkat paikalliselle tilille ja homma helpottui. Pitänee nyt tämän muuton yhteydessä antaa OP:n ulkomaanmaksuille uusi mahdollisuus :)

 

 

GGL/ VisaJourney sivuja selanneena huomasin, että texasin service center on tällä hetkellä todella tukossa, joten teidän noa2:seen saattaa mennä useampia kuukausia vielä. Toivotaan, että kuitenkin etenee nopeasti :)

Joo'o, just eilen kattelin esimerkkejä VisaJourney-sivulta kuinka ainakin muutamilla on viime aikoina Texasissa kestänyt NOA1 -> NOA2 noin kuusi kuukautta samalla kun California Service Center on hoitanut saman alle kuukaudessa. Olin jo ajatellut että 3kk odotus voisi tuottaa tulosta, mutta pitääkö tässä sitten odottaa heinäkuun loppuun asti...

 

Tänään oli vaikea aamu kun kihlatulla on valtava ahdinko ja stressikriisi uuden työn takia. Koitin siinä tekstareilla lohdutella ja tsempata (tuloksetta) kunnes sieltä alkoi yhtäkkiä tulla "omg, omg!" -viestejä takaisin. Hänelle oli tullut tekstari ja maili, "Case was approved". Ei olisi voinut parempaan paikkaan osua ja fiilikset kääntyi heti aivan päälaelleen. Päivää vaille 3kk siinä taisi mennä. Nyt hyvillä mielin seuraavia vaiheita suorittamaan.  :)

Muokattu: , käyttäjä: GGL

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ellinora: asutaan Pohjois-Dakotassa. Osavaltion laki sanoo, että kenelläkään ei saa olla kahta ajokorttia samaan aikaan, ei siis myöskään ulkomailta. Tämä ei tosin ole ainoa osavaltio, jolla on tämä laki, vaan monestakin osavaltiosta löytyy sama. Pikaisen googlettelun tuloksena kuitenkin näyttää riippuvan ihan siitä työntekijästä ja aamukahvin kitkeryydestä, että vaaditaanko tuon lain noudattamista vai ei; joissakin paikoissa on siis sama laki, mutta ulkomaalainen on silti saanut pitää alkuperäisen korttinsa. Ei kai ne nallekarkit aina voi tasan mennä.

Kaikista typerintähän tässä on itseasiassa se, että mulle sanottiin sieltä, että jos mä haluan suomalaisen korttini takaisin esim. lomamatkan ajaksi, niin mun pitää ilmoittaa dmv:lle kuukausi etukäteen. Sitten kun mä tulen Suomesta takaisin, niin en mä ihan tosta noin vaan saisikaan paikallista korttia, vaan pitäisi taas läpäistä kirjallinen- ja ajotesti ja tietysti maksaa asiaankuuluvat maksut. Ei se kallista ole, mutta en vaan tajua että näinkö voi oikeesti olla. Kuvernöörin toimistosta (joo, otettiin yhteyttä ja tiedusteltiin tätä asiaa) sanottiin, että he eivät _usko_, että mun tarttee tehä testit ja muut, mutta varmaksi eivät sanoneet. Puhelun lopussa kehottivat käytännössä rikkomaan lakia, eli hankkimaan kaksoiskappaleen Suomesta (siis silloinhan mulla olisi kaksi ajokorttia, mikä on lainvastaista) :D en oo ihan varma pitäiskö itkeä vai nauraa.

Mä jo suunnittelin, että Suomeen vierailulle mennessä käyn vaan yksinkertaisesti poliisilta hakemassa kaksoiskappaletta, en vaan ilmoita niille, että mulla on jenkeistä kortti, koska muuten ne haluaa näemmä ottaa sen jenkkikortin pois :D joo, tuli luettua ihan se lakiteksti alusta loppuun..

Tai sitten kävisin vaihtamassa paikallisen kortin nyt siihen niiden takavarikoimaan suomalaiseen korttiin ja menen parin päivän päästä uudelleen hakemaan paikallista korttia, ja kun ne kysyy suomalaista korttia, sanon, että se hävisi, ei voi mitään...

Tai sitten mä vaan alistun kohtalooni :D ei kai se tosiaan mikään maata kaatava asia ole, että lompakosta puuttuu yksi pinkki läpyskä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 

 

Tänään oli vaikea aamu kun kihlatulla on valtava ahdinko ja stressikriisi uuden työn takia. Koitin siinä tekstareilla lohdutella ja tsempata (tuloksetta) kunnes sieltä alkoi yhtäkkiä tulla "omg, omg!" -viestejä takaisin. Hänelle oli tullut tekstari ja maili, "Case was approved". Ei olisi voinut parempaan paikkaan osua ja fiilikset kääntyi heti aivan päälaelleen. Päivää vaille 3kk siinä taisi mennä. Nyt hyvillä mielin seuraavia vaiheita suorittamaan.  :)

 

 

Ootko täysin varma, että teillä oli se hakemus TSC:ssä? Jos saan udella, niin onko teidän Receipt Numberin alku SRC? Vai WAC? Jos tässä olisikin mahdollisesti luvassa vain 3 kk käsittelyaika TSC:ssä, niin olisin äärettömän iloinen. En vain halua turhia haihatella..  :skilletgirl: Tosin vaihteleehan ne käsittelyajat muutenkin, mutta silti!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 

 

 

Tänään oli vaikea aamu kun kihlatulla on valtava ahdinko ja stressikriisi uuden työn takia. Koitin siinä tekstareilla lohdutella ja tsempata (tuloksetta) kunnes sieltä alkoi yhtäkkiä tulla "omg, omg!" -viestejä takaisin. Hänelle oli tullut tekstari ja maili, "Case was approved". Ei olisi voinut parempaan paikkaan osua ja fiilikset kääntyi heti aivan päälaelleen. Päivää vaille 3kk siinä taisi mennä. Nyt hyvillä mielin seuraavia vaiheita suorittamaan.  :)

 

 

Ootko täysin varma, että teillä oli se hakemus TSC:ssä? Jos saan udella, niin onko teidän Receipt Numberin alku SRC? Vai WAC? Jos tässä olisikin mahdollisesti luvassa vain 3 kk käsittelyaika TSC:ssä, niin olisin äärettömän iloinen. En vain halua turhia haihatella..  :skilletgirl: Tosin vaihteleehan ne käsittelyajat muutenkin, mutta silti!

 

Heh, et itseasiassa ole ensimmäinen joka tuota kommentoi ja ihan aiheesta – kihlattu joka hoiti jenkeissä I-129:n sanoi että meidän hakemus on Texasissa, mutta kun NOA2:n myötä alkoi tulla kommentteja ja tarkistin asiaa, niin California Service Centerissähän siellä oltiinkin (eli WAC-alku receipt numberissa). Pahoittelut virheinfosta. Oikein pahaa teki kun eräs toinen viisumiaan odottava huomautti tuosta, heidän keissi Texasissa ja NOA1 tullut joulukuussa – sen jälkeen ei mitään. Sääliksi kävi.

 

Olen muuttamassa Kaliforniaan ja rakastan paikkaa jo valmiiksi, mutta California Service Centeriin päätymisen ja "vain" 3kk käsittelyajan jälkeen tunteeni osavaltiota kohtaan lämpenivät entisestään  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heh, et itseasiassa ole ensimmäinen joka tuota kommentoi ja ihan aiheesta – kihlattu joka hoiti jenkeissä I-129:n sanoi että meidän hakemus on Texasissa, mutta kun NOA2:n myötä alkoi tulla kommentteja ja tarkistin asiaa, niin California Service Centerissähän siellä oltiinkin (eli WAC-alku receipt numberissa). Pahoittelut virheinfosta. Oikein pahaa teki kun eräs toinen viisumiaan odottava huomautti tuosta, heidän keissi Texasissa ja NOA1 tullut joulukuussa – sen jälkeen ei mitään. Sääliksi kävi.

 

 

Olen muuttamassa Kaliforniaan ja rakastan paikkaa jo valmiiksi, mutta California Service Centeriin päätymisen ja "vain" 3kk käsittelyajan jälkeen tunteeni osavaltiota kohtaan lämpenivät entisestään  :D

 

Joo, eipä tuo mitään. Monet sekoittavat Texas Lockboxin ja TSC:n toisiinsa. Kaikki siis lähettävät hakemuksen tosiaan tuonne Texas Lockboxiin, mutta sieltä sitten asuinpaikan mukaan hakemus menee joko CSC tai TSC. Me "vasta" helmikuusta asti olemme odotelleet ja näyttää siltä, että odottelu myös jatkuu sen 5-6 kk lisää + sitten tietenkin lääkäri ja haastattelu. Voi itku. 

 

Onnea kuitenkin NOA2:n johdosta. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

BanAnna, ehka se kaksoiskappaleen hakeminen Suomesta olisi ihan hyva idea :D Olen huomannut kanssa, etta usein ehdottavat, etta tee vain talleen, vaikka se on kielletty. Etta saannot on tehty rikottaviksi tj. heh.

 

Tsemppia kaikille NOA2 odottaville. Meilla kesti 10kk saada NOA2 eli tiedan tuskan :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voin lohduttaa, että mikäli olette keräilleet paketti kolmosta varten paperit kasaan, niin NOA2:sta eteenpäin prosessi on juuri niin nopea kuin ehditte itse tehdä. :)

Toki osassa papereita on voimassaoloaika, joten ei kannata niitä kiirehtiä. Toisaalta etenkin Suomessa virallisten papereiden haalimiseen menee ehkä viikko. Haastattelun sai ainakin alkuvuodesta vaikka seuraavalle päivälle, eli mahdotonta ruuhkaa ei lähetystössä ole. :)

 

Minä se en ole vieläkään muuttanut minnekkään erinäisten aikataulusotkujen takia. Töissä minua kaivataan paikkaamaan kesälomailijat, lähisuku ei ole valmis luopumaan, itseä pelottaa ja J ei ole saanut töitä. Vaikka sponsorit onkin lain nojalla velvoitettuja kustantamaan minun elämiseni, niin en totta hemmetissä halua lähteä toisten leipää syömään ja nurkkiin loisimaan. Niinpä muutto siirtyy näillä näkykin elokuun ekalle viikolle. Oon yrittänyt taistella tätä pettymyksen tunnetta vastaan kynsin ja hampain kun asioille ei oikein voi mitään, mutta kyllä on pakko myöntää, että harmittaa aivan vietävästi. :(

Ollappa nuori ja hulluna rakkaudesta. Silloin ei miettisi semmosia juttuja kuin vuokra tai työ.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voin lohduttaa, että mikäli olette keräilleet paketti kolmosta varten paperit kasaan...

Tosiaan, täällä Suomessa ei kauaa noiden tarvittavien papereiden saamisessa mene. Mietin vain niitä affidavit of supportin liitteitä, niitä ei pysty oikein etukäteen keräämään valmiiksi ennen NOA2:sta. Sitten vielä postitus tänne Suomeen... <_<  Kiva tietää, että haastatteluajan saa aika äkkiä, kunhan tarvittavat paperit on kasassa.

 

Kuulostaa kyllä tosi ikävältä tuo sun tilanne! Toivottavasti saatte asiat kuntoon elokuuksi, että pääset sitten vihdoin muuttamaan. 

Muokattu: , käyttäjä: Carnival

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onpa ikävä tilanne Ninahi. Mutta tsemppiä sinnekin ja toivottavasti puolisko löytää töitä, niin että pääsette viiminkin viettämään yhteistä elämää :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ainoa viive oli että lääkärintarkastukseen jälkeen, ainakin mulla, papereiden saanti kesti kaksi viikkoa. Siinä se viivästys sitten jo olikin.

Marraskuun puolivälissä olin lääkärissä, joulukuun alussa haastattelu (haastattelupaikan muutto sattui sopivasti tähän väliin). Viisumi tuli kotiin postissa alle viikossa. Tammikuun 11 lennot tänne ja tammikuun 12 naimisiin. Miten niin vauhdikasta ;)

Lähetystöpaketin jälkeen vauhti tosiaan on melkeinpä vain itsestä kiinni.

Tsemppiä Ninahille.

Muokattu: , käyttäjä: emms

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tsemppia myos taalta Ninahi! Meikalaisella oli kanssa ehtona, etta ilman tyopaikkaa ja sen tuomaa vakuutusta ei muuteta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaksi viikkoa sitten lähetettiin K1-hakemus, eikä vieläkään ole kuulunut sanaakaan mistään. Ei kirjettä, ei viestiä, ei mitään. Aikaisemmassa viestissä joku kirjoittelikin, että ei ollut saanut myöskään viestiä ja sitten oli tipahtanut Noa3. Onko kenelläkään muulla samaa tilannetta? Voiko johtua ruuhkautumisesta vai mikä tässä nyt mättää?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Piltti: Tervetuloa mukaan. mun muistin mukaan sieltä pitäisi se ensimmäinen NOA tulla noin viikossa sen jälkeen, kun paketti on vastaanotettu. Laitoitteko kenties mukaan sen tekstiviesti/sähköposti lappusen? Jos laitoitte, oletteko saaneet sitä kautta tietoa, että paketti on mennyt perille? Entäs lähetittekö paketin seurantakoodin kanssa? Tietäisit ainakin, että se on toimitettu... Tai, näkyykö kihlatun tilillä, että shekki on lunastettu? Näillä ainakin saisi tiedon siitä, että se paketti on ylipäätään toimitettu, jos et ole varma siitä. Ja sitten voikin soitella palvelunumeroihin, että missä on teidän ensimmäinen NOA. Toiseksi, en tiedä kuinka yleistä on että mitään ei kuulu, ennen kuin lähetystö ottaa yhteyttä, mutta ei se normaalia ole. Siinä tilanteessa kuitenkin kannattaa tosiaan ottaa yhteys uscis:een, koska K-1 hakijat _tarvitsevat_ NOA2 lappusta myöhemmin elämässään (mm. lähetystövaiheessa haastattelussa ja myöhemmin aos-hakemuksen liitteeksi).

En ehkä kuitenkaan vielä olisi huolissani, vaan odottelisin ehkä vielä viikon ennen kuin ryhtyisin soittelemaan sen paketin perään. Riippuen tietysti siitä, onko shekki lunastettu ja onko mulla varma tieto, että paketti on mennyt perille. Välttämättähän kyseessä ei ole uscis:n vika, vaan postikin on sen voinut hukata..

Edit. Osaan lukea :D selkeästihän sanot tuossa, että viestiäkään ei ole tullut... No jätän tämän viestin kuitenkin tällaisenaan, jos joku muu joskus lukaisee ja tästä olisi hyötyä.

Muokattu: , käyttäjä: BanAnna

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,  Minä olin se jolla tuli suoraan kutsu lähetystön haastatteluun sen Noa paketin lähettämisen jälkeen ilman välivaiheita. Ja meillä soiteltiin 1,5kk sinne eikä tullu hullua hurskaammaksi. edes case codia eivät löytäneet. Ukko laski 57 puhelua eri toimistoihin yms. asiantiimoilta. 

Kun sain lähetystöstä kirjeen sain heiltä myös casecodin kun sitä tiedustelin mailitse. NOA2 ei vaadita ainakaan minun kutsussa lähetystöön mukaan! ei ole check listalla. Kutsu siis saapunut 2/15.

Meillä shekki oli kyllä lunastettu mutta muuta tietoa ei sitten löytynytkään ja tuokin tieto löytyi pankista.=)

Piltti voit laittaa mulle mailia jos mieltä vielä askartuttaa jokin tai jos voin ehkä neuvoa??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista. Meillä on tilanne, että asutaan Suomessa kumpikin, siis minä ja mies. Jouduttiin lähettämään paketti anopille, joka laittoi shekin pakettiin ja lähetti sitten paketin eteen päin. Täytyy siis soittaa anopille ja kysellä onko shekki lunastettu. En aio todellakaan soitella minnekään palvelunumeroihin Suomesta, odotellaan ja odotellaan. Meillä ei sinänsä ole kiirettä, koska elämä jatkuu täällä ihan normaalisti yhdessä. Kunhan ennen talvea pääsisi pois täältä kylmyydestä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on mykysys: usan suomen lähtystössä niin kauanko se itse haastattelu kestää ja muistatteko mitä ne kyseli.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Piltti: joo, voi se soittelu atlantin toiselle puolelle käydä hiukkasen kalliiksi.

Julles: muutama sivu sitten on parikin kokeumusta haastatteluista. Melko lyhkäsiä ne on ne itse haastattelut, yhteensä mulla taisi mennä max puoltoista tuntia, joista se eka tunti oli odottelua, että pääsee edes ojentamaan papereita, jonka jälkeen taas vähän odottelua ja sitten otettiin sormenjäljet ja taas odottelua. Varsinainen haastattelu sitten ihan vain joku max. kymmenisen minuuttia, ja kysyttiin muutama kysymys, kuten "miten tapasitte, mitä kihlattusi tekee työkseen, missä hän asuu, miksi olette menossa naimisiin juuri nyt". Jälkikäteen tuli sellainen olo, että ne vaan tarkastaa noilla kysymyksillä, että olenko mä se sama tyyppi, joka on hakemuksen tehnyt ja täsmääkö vastaukset heidän tietoihinsa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on mykysys: usan suomen lähtystössä niin kauanko se itse haastattelu kestää ja muistatteko mitä ne kyseli.

Itse haastattelu n. 2 minuuttia. Kysyivät miksi olen hakenut viisumia, missä ja milloin tapasimme, minnepäin USA:ta tarkoitus muuttaa (varmaan siksi kun olemme naispari eikä meillä ole avioliitto-oikeutta kaikissa osavaltioissa). 

Kaikkine odotteluineen meni reilu tunti, tosin meitä oli aika paljon sinä päivänä.

 

Haastattelussa en minäkään tarvinnut NOA2:sta, mutta olen ymmärtänyt, että AOSiin sen tarvitsee?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on mykysys: usan suomen lähtystössä niin kauanko se itse haastattelu kestää ja muistatteko mitä ne kyseli.

 

Visajourneysta loytaa myos tietoja muiden haastatteluista, jos et ole jo lukaissut: http://www.visajourney.com/reviews/index.php?cnty=Finland&cty=&dfilter=5

 

Oma haastattelu oli kanssa muutaman minuutin small talkia, niinkuin nama K/CR/IR-haastattelut on kai yleensa on.

 

Meikalaista ennen oli muuten haastateltava tytto, jolle kerrottiin, etta hanen tarvitsee hankkia lisatodisteita, koska "you hardly know this boy!". En kuunnellut niin tarkkaan, etta mika viisumi oli kyseessa. Itsella oli kasa todisteita mukana, muttei niita kyselty.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään