Jump to content
Naimisiin.info

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2


Recommended Posts

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kiitos kaikille erittäin hyödyllisestä keskustelusta! 

Menimme naimisiin pari viikkoa takaperin täällä jenkeissä, ja nyt yritetään saada paperit kasaan green cardia varten. Mies on jenkki, itse tulin maahan vuosi sitten J1-viisumilla, joka nyt menee umpeen. Toiveena on saada matkustus- ja työlupa ennen joulua, mutta saa nähdä miten asiakirjat etenee byrokratiaviidakossa. 

Link to comment
Share on other sites

Meillä olisi nyt NOA2 odotuksessa :) Mähän kirjoittelin jo viime vuonna tästä aiheesta mutta nyt tänä kesänä pantiin sit vasta lopulta paperit menemään... nyt mulla olisi kuitenkin taas muutama kysymys ja huolenaihe! Pohdin sitä kun parempi puoliskoni tulee sit lähettämään mulle keräämänsä I-134 paketin, jossa kysytään säästöjen määrää ("total amount deposited" ja "current  balance") niin onko sillä kuinka suuri merkitys? Säästöjä kun ei oikein ole :girl_cleanglasses:  Palkkaa kihlattu saa kyllä ihan hyvin, että köyhyysraja ei oo lähelläkään, mutta säästöt siis puuttuu. Onko tää ongelma vai katsooko ne lähinnä vaan sitä että työpaikka ja tulot on kohdillaan? Vähän pelottaa toi säästöttömyys... Itsellänihän mulla kyllä on hyvinkin säästöjä, mutta mun tiliotetta ei taida kukaan missään välissä haluta nähdä? Sen sijaan ne näkee kyllä sen että oon ollut pitkäaikaistyötön. Pelottaa että meidän tilanne näyttää siltä että miehellä ei oo säästöjä ja itse oon työtön hylkiö ja että ne ajattelee että musta tulee "public charge". Joutuuko tällästä selitteleen tai onko kellään kokemusta? 

 

Pelottavaa on tämä odotus! 

Link to comment
Share on other sites

Colored, tsemppia, toivotaan, etta saat matkustusluvan ja tyoluvan pian!

 

Vanya, meilla ei ainakaan ollut mitaan todisteita saastoista. Kasittaakseni niita katsotaan vain, jos petitionerin tulot ei ylita 125% koyhyysrajasta. 

Link to comment
Share on other sites

Lueskelin tästä nyt myös visajourneystä ja ilmeisesti joo noita tilitietoja ei tarvi jos saa tarpeeksi palkkaa? Eli hyvä sit, mun pitää tutustua tarkemmin mitä siihen vaaditaan! Luin vaan vasta täältä foorumilta noi vaatimukset ja ehdin heti panikoida :D Kiitos siis tosi paljon! Meen tästä tutustumaan ihan viralliselle sivulle. Nyt mua enää pelottaa että rupeeko ne kyseleen tosta työttömyysjaksosta, en oo siis tällä hetkellä työtön mutta oon ollut aikasemmin useamman vuoden, onkohan se ongelma? Oon kuitenkin silloin ollut Suomen valtiolle "public charge".... mutta ehkä mä taas panikoin, en varmaan ole ollut Suomen ainoa työtön  :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Ei ne kasittaakseni kysele maahanmuuttajan tuloista tai tyohistoriasta, koska petitioner on velvollinen elattamaan maahanmuuttajapuolisonsa. Itse olin useamman vuoden homemaker ja taallakin taas olen sellainen, koskaan ei kysytty mitaan. Viisumissakin luki occupation: housewife/househusband :P

Link to comment
Share on other sites

Kukkuu taas kaikille!

 

Sain Green cardin noin vuosi sitten ja sehan on kaksi vuotta voimassa. Milloin mun pitais pistaa seuraavat paperit sisalle, eli hakea seuraavaa Green cardia joka on kait sitten 10 vuodeksi? Muistaisiko kukaan mitka lomakkeet talla kerralla pitaa tayttaa?

 

Pitaakin vahan lueskella taaksepain mita kaikkea taalla on juteltu, kiitos taas kaikille avusta :)

Link to comment
Share on other sites

Hei, olemme jo onnellisesti saaneet NOA2 ja ei mennyt kuin 7 viikkoa laskujeni mukaan. Tällä viikolla lääkärintarkastus. Sitten aattelin tehdä DS-160 hakemuksen netissä. Mutta en voi vielä varata aikaa haastatteluun kun kihlattuni pitäisi lähetellä minulle puuttuvia papereita. Mietin vain, että kun hän ollut naimisissa aikaisemmin, niin pitääkö hänen lähettää tämä certified copy of the divorce decree paperi minulle taas vai haluaako ne vain minun, kun hän lähetti jo yhden ensimmäisen paketin mukana USCISille. Ja montako viisumikuvaa tarvitsen todellakin haastatteluun, kun paperi sanoo 3 tarvitaan lääkärintarkastus papereihin, mutta lääkäri haluaa 6 passikuvaa. Ja luin täältä että pitäisi ottaa koko ensimmäinen paketti mukaan haastatteluun, mutta ei sitä mainita paperissa ja eikös se paketti ole jo heillä täällä Helsingissä? (Jossa on tuo avioerotodistus myös) Ai niin, ja haluaako ne vain minun syntymätodistuksen vai amerikkalaisen kihlattuni myös jos sanotaan one certified copy of the birth certificate of each person named in the application is required. Vai pitääkö hänen lähettää paperi joka todistaa hänet US kansalaiseksi, kun ei ole syntynyt siellä? (joka on kylläkin ensimmäisen paketin mukana, joten turhalta tuntuu..)

Kiitos vastauksista, tuntuu et loppua kohden hermoilen enemmän ja enemmän.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kovasti Ellinora, oon vähän huojentuneempi nyt :) Ei tosta asiasta sit luulisi tulevan mitään ongelmaa...

 

Mullakin olisi taas muutama kysymys, täällä on nyt kysymysjono menossa, mutta tuun vaan sekaan omienkin aiheideni kanssa.... :D Mua pelottaa toi lääkärintarkastus! Mitä ne siellä varsinaisesti kyselee? Ja näkeekö ne mistään mun aikaisempaa terveyshistoriaa, siis onko niillä mun tiedot koneella, vai pitääkö kaikki selittää alusta itse? Oon esimerkiksi muutamia kertoja ollut sairaalassa, haluaako lääkäri niistä edes kuulla, vai kiinnostaako niitä vaan mun tän hetkinen tilanne? Tosin jos se lääkärintarkastus kestää tunnin, niin eiköhän siinä tuu ummet ja lammet selitettyä kumminkin..

Link to comment
Share on other sites

Sotua hakiessa kävi muuten ilmi, että minun pitkässä virkatodistuksessa ei ole syntymäpäivää merkattu ollenkaan (meinasi jäädä sotu saamatta). Hankin virkatodistuksen tueksi myös merkinnän kirkon arkistosta, jossa lukee syntymäpäiväni ja vanhempieni nimet, mutta ei heidän syntymäpäiviään. Eiköhän me sieltä se RFE saada, vaikka virkatodistuksessa lukee "in place of birth certificate", kun siitä kerran jotain näinkin oleellista puuttuu. Voihan byrokratia. Byrokratiaa on myös tuo marriage certificaten saaminen. Viime viikolla soitin piruuttani ja sain kuulla, että lupa on viety rekisteriin 11. päivä ja tällä viikolla pitäisi olla todistus noudettavissa. Soitettiin sitten eilen uudestaan, eri virkailija ei kysynyt edes lupakirjan numeroa, totesi vaan töykeästi ettei heillä ole sitä. Sitten kun penättiin, että viime viikolla sanottiin sen olevan jo rekisterissä, niin virkailija oli sitten ottanut numeron vastaan, "tarkistanut" ja sanonut, ettei siitä näy vielä kuvaa (?), eli ei ole vielä valmis.

 

AOSia varten hankitaan parhaillaan verotietoja ja palkkakuitteja ja työnantajan todistuksia.

Pitääkö AOSia varten muuten lähettää terveystarkastuksesta jotain papereita? Mielestäni sain niitä vain yhdet kappaleet ja nehän jäi rajalle vartijan käsiin.

Link to comment
Share on other sites

Vanya, lääkärintarkastusta ei tarvitse pelätä. Sikäli kun sinulla ei ole esimerkiksi ebolaa, tippuria tai tuberkuloosia niin tuskin kannattaa erityisesti käydä läpi omaa terveyshistoriaa. Sairastetuista rokkotaudeista voinee mainita. Ne ottaa siellä keuhkokuvat ja verikokeen. Rokotukset kannattaa päivittää ennenkuin menet, poliosta tarvitse uuden rokotteen jos viimeisestä rokotteesta on yli 10 vuotta (Yhdysvalloissa poliota esiintyy edelleen). Influenssarokotetta tai hepatiitteja sinua ei voida pakottaa ottamaan, mutta voit toki ne pistää jos haluat. Minulta lääkäri kuunteli keuhkot ja sydämen, sitten sain keksiä pituuden ja painon omasta päästä kun kumpaankaan ei sattunut olemaan mittalaitetta.

Ota passi mukaan! Jätin itse passini vahingossa kotiin ja verenpaineet oli sen mukaiset. Onneksi lääkärille kelpasi siskon puhelimessa sanelemat passitiedot.  :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Laakarintarkastus tosiaan riippuu laakarista. Minulla oli Borgstrom, joka ei turhia kysellyt. Kysyi pari kertaa olenko terve, johon vastasin kummallakin kerralla kylla :) Allergiat taisi kysella tarkemmin.

Link to comment
Share on other sites

Nagoon: seuraavana on vuorossa removal of conditions, eli lomake on I7 jotakin, en muista tarkkaan, kun en itse ole sitä vilä pariin vuoteen lähettämässä. Mutta omien taustatutkimuksieni mukaan sen voi (ja kannattaa) lähettää uscis:lle 90 päivää ennen kuin conditional green card vanhenee. Siihen tueksi sitten pitää lähettää green cardin kopio ja todisteita siitä, että olette naimisissa ja elätte yhdessä, esim verotustietoja ja yhteistä omaisuutta, mahdollisten lasten syntymätodistuksia, vakuutustietoja, joissa molmpien nimt, laskuja, joissa molempien nimet jne..

Ninahi: AOSia varten ei tarvitse lääkärintodistuksesta laittaa muuta, kuin kopio siitä rokotussivusta, en muista lomakkeen numeroa, mutta se mistä sait oman kopion lääkäriltä Suomessa. Olettaen siis, että Suomen lääkärintarkastuksesta on kulunut aikaa alle vuosi (lääkärintodistus on vuodn voimassa).

Onnea kaikille, joilla asiat etenee! Meilläkin itse asiassa nyt AOS hyväksytty ja case status sanoo, että green card on tilattu ja welcome letter lähetetty ja eikun odottelmaan kortin ilmatymistä postilaatikkoon. Mielnkiintoisinta tässä on se, että meille tuli postissa viime viikolla notice of potential interview waiver kirje, jossa sanottiin, että saatan joutua odottelemaan vielä kuusi kuukautta, ja nyt se on sitten yhtäkkiä kuitenkin hväksytty :D mutta mikäs siinä. Ihan kiva ettei kummankaan tarvise ottaa töistä vapaata haastattelua varten ja että odotus nyt sitten loppuu ja päästään maahanmuuttoviranomaisista eroon melkein kahdksi vuodeksi.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on haastattelu ensi kuussa, mutta kummasti se puoli vuotta meilläkin vaihtui viikoiksi.

Ilmeisesti Arizonassa haastatellaan kaikki, varmaan sijainnista johtuen.

Link to comment
Share on other sites

@BanAnna

En saanut lääkäriltä mitään kopioita yhtään mistään? Sain keltaisen kansainvälisen rokotuskortin johon hoitaja todella avuliaasti kirjasi jopa saamani poliorokotuksen, eikä muuta. Suljetun kirjekuoren luovutin niinkuin kuuluu, ja siinä kaikki mitä lääkäristä sain. Onkohan niillä mitään arkistoa siellä mistä voisi pyytää kopion.

Link to comment
Share on other sites

Ninahi, hmm, no sitten sä et voi laittaa siihen mitään. En usko että tuo on ongelma, kun se alkuperäinen on siellä suljetussa kirjekuoressa ollut. Niissä ohjeissa vaan sanotaan, että se rokotuslappu pitäisi liittää siihen, mutta se on ainoa vaatimus aos vaiheessa olevalle, ja oikeastaan en edes käsitä miksi ne "vaatii" siitä kopion, kun se tosiaan on siellä heillä nähtävissä kyllä. Luulisi kyllä, että lääkärissä on arkistoissa nuo laput, jos haluat alkaa kysellä josko he voisivat sen sinulle näin jälkikäteen toimittaa, mutta toisaalta meneekö tuo sitten jo liian vaikeaksi ja turhan työn tekemiseksi.

Mä muistan täältä lukeneeni, että porukka oli saanut RFE:tä suomalaisesta virkatodistuksesta, koska siinä ei (ilman pyyntöä) lue, että se on syntymätodistus. Itsehän hankin oman virkatodistukseni ennen kuin luin näistä kokemuksista enkä älynnyt pyytää siihen mainintaa, että se on birth certificate, joten laitoin omaan hakemukseeni sitten sen virkatodistuksen, jossa ei lue syntymätodistuksesta mitään, ja siihen liitteeksi kirjelmän, jossa totean, että vaikka tässä ei lue syntymätodistus, niin tämä on se dokumentti, jota vailla olette, ja siihen liitteeksi mm. heidän omilta Suomea koskevilta ohjesivuilta kopion, jossa lueteltiin noita dokumentteja sekä suurlähetystöstä viisumihakuvaiheessa saadun kirjeen kopion, jossa tosiaan lukee se, että virkatodistus maistraatista menee syntymätodistuksesta. En tiedä olisiko tälle ollut tarvetta, mutta laitoinpa kuitenkin, koska en halunnut näitä myöhemmin alkaa selvitellä vain sen takia, että saan RFE:n siksi että siinä ei lue birth certificate.

Tää koko touhu on meillä ollut kyllä melkoista smooth sailingiä, osaltaan varmaan siksi, koska mä olen kuluttanut tuntikausia asioiden selvittelyyn :D kamalaa odotusta vain ja pientä panikointia tiettyjen minusta riippumattomien asioiden takia, mutta molemmat hakemukset on mennyt läpi täysin ilman RFE:itä ja loppujen lopuksi kai melko nopeaan tahtiinkin. Mähän panikoin tämän aosin kanssa alkuun siitä, kun mulla oli paluulento, koska menopaluu oli satasia halvempi, ja sen peruutuksen kanssa oli jotain häslinkiä. Eli siis peruttiin se lento, mutta jostain syystä ne ei ollutkaan perunut sitä ja sain muistutuksen sähköpostiin päivää ennen lentoa, että lentosi on huomenna. Soitettiin sinne sitten uudestaan, että mites kun tää on peruttu, ja eihän sitä oltukaan peruttu ja eikun uudestaan perumaan lentoa. Olin siis lukenut visajourneystä, että paluulennon peruuttaminen on _todella_ tärkeää, ettei mun nimi vaan missään nimessä jää siihen matkustajamanifestiin ja sitten näy cbp:lle niin, että olisin muka poistunut maasta. No kävin sitten huvin vuoksi kattomasa netissä mun I94 ja siellähän se luki, että olisin muka poistunut maasta tuon paluulennon päivämääränä. Ja ai sitä paniikkia, kun olin lukenut, että ne voi hylätä mun aosin siksi, että olen poistunut maasta ilman advance parolea ja jotenkin ilmestynyt tänne takaisin ilman leimaa passissa ja näin hylännyt hakemukseni. Ja sitten sitä soittelurumbaa cbp:lle, että miten tää asia korjataan ja sieltä ei heiltä vastattu puhelimeen, vaikka yritin useita viikkoja eri aikoina. No, yhdestä toimistosta vastattiin, mutta sanottiin, että he eivät voi asialle mitään, koska se ei ole meidän paikallinen toimisto. Jätin tuon asian hoitamisen sitten, kun en lukuisista soitoista huolimatta saanut ihmistä puhelimen päähän, ja lähimpään POE:n on kahdeksan tunnin ajomatka. Näköjään se ei kuitenkaan ole haitannut mitään. Jos olisi, niin mä keräain jo kaiken mahdollisen todistusaineison siitä, että oikeasti oln kyllä ollut tuon lennon aikana täällä paikan päällä, että ei ol ollut mahdollista että olisin sillä lennolla poistunut.

Ja sittenhän mä panikoin kanssa sitä, että ihan varmasti saan RFE:n medicalista, koska se tosiaan vanheni elokuun lopussa. Onnksi ei tullut siitäkään mitään. Olisi nimittäin ollut melko kallis nakki käydä uusimassa ne paperit.

Ja nyt mä panikoin jo etukäteen sitä, että kunhan ne saa green cardin lähetettyä, niin meidän postinkantaja hävittää sen :D uskon olevani LPR sitten kunhan saan tuon kortin näppeihini.

Ja sitten kysymys tämän pitkän romaanin loppuun :D kunhan tuo mun kortti vihdoin saapuu, niin onko jotakin asioita mitä mun pitää ehdottomasti hoitaa? Siis SSA:ssa pitää vissiin käydä hakemasa uutta korttia, että ne poistaa tästä nykyisestä kortista sen yhden lauseen? Mutta onko muita?

Link to comment
Share on other sites

Mulle lääkäri (kävin Annalla), antoi kaksi kuorta. Toinen oli lähetystöä varten ja toinen itselle. Siinä omassa kuoressa oli kopio just tuosta rokotussivusta.

Pikku hiljaa ollaan keräilemässä papereita haastattelua varten. Toivottavasti mulla on muutamassa viikossa se Green card hyppysissä.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos rohkaisusta tossa lääkäriasiassa :) Ehkä en sit selitä turhia ja seuraan vaan ohjeita, kun ei mulla kyllä noista sairauksista mitään taida olla :girl_haha: Tuskin tarvitsee siis paljoa pelätä. Oon vaan kanssa tollainen murehtija mitä BanAnnakin, kaiken tarkistan 10 kertaa ja silti pitää panikoida. Kiitos että jaksatte! 

 

Mutta hei nytpä mulla on kuitenkin vielä yksi kysymys tosta I-134 paketista jonka kihlattu mulle lähettää, tarviiko hänen siis todellakin pistää mulle aito alkuperäinen birth certificate postissa? Ohjeissa lukee että kaikki alkuperäiset dokumentit, mutta oon lukenut visajourneystä ja toiset sanoo että kopio kelpaa (kopiohan mulla olisi jo, koska mulla on kopio koko i-129F paketista mukanani Suomessa), ja toiset sanoo että pitää olla alkuperäinen. Mitä teillä on ollut mukananne, onko väliä? 

 

muok:

Ei himputti mutta visajourneyn ohjeissa sanotaankin että "Send copies of the documentary proof that you submitted with the I-129F", niin mitä ihmettä, riittääkö niihin kaikkiin lappusiin siis kopiot, siis boarding passien, lippujen, laukkukuittien ym. "tapaamisen todisteiden" kopiot, eikä tarvikaan lähettää mistään alkuperäisiä? Oon nyt ihan sekaisin  :girl_impossible:  Mullahan on niistä kaikista jo kopiot tossa i-129F paketissa...

Muokattu: , käyttäjä: Vanya
Link to comment
Share on other sites

Vanya, missään nimessä et laita kihlattuasi postittamaan alkuperäistä syntymätodistustaan. Ne kun taitaa täällä olla lähestulkoon kiven alla, jos sen alkuperäisen hävittää. Ja nykyajan postinkulkuun ei taida olla luottamista. Mulla oli haastatteluun mennessä pelkästään kopiot kaikista siinä alkuperäisen petitionin mukana olleista dokumenteista, itse asiassa mulla oli koko paketti kopiona itsellä, kun visajourneyn ohjeita noudatettiin jokaista pilkkua myöten. Alkuperäisinä ainoastaan affidavit of support allkirjoituksineen, sekä sen liitteenä oleva todistusaineisto. Ja itse asiassa, ne ei suurlähetystössä halunnut nähdä kuin ne vaadittavat, eli affidavitin, mun virkatodistuksen, rikosrekisteriotteen, valokuvan ja lääkärin kirjekuoren... Eli ihan vaan pari lappua. Mulla oli siis mukana kansiossa parin sentin nivaska paperia, joista ne pyysi nähdä ehkä viisi paperia. Mä en oikeestaan ees ymmärrä miksi joka paikassa sanotaan, että ota mukaan alkuperäinen petition paketti jne.

Ja noihin ohjeisiin, siis uscis:lle lähetetään aina kopio, ei koskaan originaaleja, koska niitä ei saa takaisin. Sen takia kai useimmiten myös ohjeistetaan, että kun menet haastatteluun, niin ota mukaan alkuperäiset versiot kaikista niistä lapuista, joista lähetit kopion. Nythän on toki niin, että edelleenkään ei ole mitään järkeä olettaa, että yksikään amerikkalainen lähettäisi kihlatulleen toiseen maahan alkuperäisen syntymätodistuksensa tai passinsa (passin kopiota voi käyttää myös osoittaakseen olvansa kansalainen). Joten, mä lupaan ja vannon että ne ei tahdo suurlähetystössä nähdä sun kihlattusi alkuperäistä syntymätodistusta.

Tsmppiä kovasti loppusuoralle!

Muokattu: , käyttäjä: BanAnna
Link to comment
Share on other sites

Kiitos ihan hirveen paljon BanAnna! No just tota mä ihmettelinkin että miten joku voi edes suositella aidon syntymätodistuksen ottamista mukaan, eikö se olisi jotenkin vähän epäilyttävääkin että mulla on miehen henkilökohtaiset paperit mutta itse tyyppiä ei oo mukana.....  :unsure: Mulla on siis myös kokonainen täydellinen kopio siitä i-129F paketista jo itelläni, me tehtiin kanssa just jetsulleen ohjeiden mukaan, että en siis ota kai noista todisteluista mukaan muuta kuin sen? Ja on mulla skannaukset tietokoneella kaikista niistä lippulapuista joita siinä on mukana että voin kyllä tulostaa vielä ylimääräisetkin kopiot, jos oikein rupeen hermoileen...

Link to comment
Share on other sites

Nyt on kyllä taas pakko sanoa, että ei herranjumala tätä paperisotaa. Eli taas tänne kysymään AOS:in jo tehneitä, että tarviinko tosissaan 6 passikuvaa? 2 G-325Ahan, 2 AP:hen ja 2 EAD:hen? Olin jo ihan lähettämässä tätä pakettia kahden kuvan kanssa, kun sitten visajourneyssa väitettiin, että jokaiseen näistä hakemuksista pitää olla omat kaksi kuvaansa.

 

Vihkitodistus haettiin viime viikolla (ei tosiaan mennyt sitä 8 viikkoa niinkuin huijasivat), nyt puuttuu yksi veropaperi vuodelta, jolloin J:llä ei ollut lainkaan tuloja. Joku tosin sanoi, että semmoiselta vuodelta voi kirjoittaa kirjeen, ettei ilmoittanut veroja koska ei ollut verotettavaa. Uskaltaisikohan mokomaa yrittää, veropaperin saamiseen menee nimittäin 2 viikkoa ellei yli.

 

Ja en tosiaan saanut siitä rokotuspaperista kopiota, vaikka siinä paperissa lukee kissan kokoisin kirjaimin, että siitä on annettava kopio asiakkaalle. Kun kyselin sen perään sähköpostitse ilmoitettiin minulle, että siitä lomakkeesta ei anneta kopioita ja voin henkilökohtaisesti hakea rokotustietoni sairaalasta. Aika laiha lohtu.

Link to comment
Share on other sites

Ninahi: tää nyt ei varmaan sua kyllä mitenkään auta, ja ehkäpä olet jo tehnyt päätöksesi kuvien lukumäärästä joka tapauksessa, mutta joo, mä laitoin omaani kuusi passikuvaa, eli kaksi aosiin kaksi ap:hen ja kaksi ead:hen. En siis varsinaisesti tiedä olisiko kaksi riittänyt vai ei, ja ihmettelin kyllä itsekin, että ihanko tosi ne tarvii niin monta kuvaa...

Link to comment
Share on other sites

No nyt tuli suurlähetystöstä kirje ja ohjeet ds160 täyttämiseen ja lista tarvittavista asiakirjoista. Onko POLICE CERTIFICATE sama kuin Rikorekisteriote? ja jos on, niin kauanko se on voimassa, nimittäin minulla on sellainen ja se on päivätty 13,05,2015.

sitten näistä käännös asioista - tiedättekö kuka toimii kääntäjänä? 

 

-Kiitos- 

Link to comment
Share on other sites

Mitä käännöksiä tarvitset? Väestörekisteriotteen saat pyynnöstä englanniksi (muista pyytää se pitkä, missä näkyy vanhempien nimet ja sinun entiset asuinpaikkasi. Myös rikosrekisteriotteen saat englanniksi kunhan vain pyydät.

Meillä AOS-haastattelu lähestyy ja jostain syystä mulle pukkaa paniikkia. Luin niitä kaikkia paperipyyntöjä, mitä pitäis ottaa mukaan haastatteluun, vaikka niillähän on jo ne kaikki. Muutama valokuva pitää tulostaa ja ottaa koko paperipino mukaan. Kyllä kait se sitten siitä :)

Muokattu: , käyttäjä: emms
Link to comment
Share on other sites

Oh ok - Kiitos vastauksesta - nehän mulla jo onkin. Pitää vain niihin apostillet hommata - mutta tarvitsen kääntää todennäköisesti käräjäoikeuden pöytäkirjoja (nuorena pöljäillyt ja kerran pidätetty ), niitä tuskin saa Englannin kielellä, eikä luultavasti riitä jos itse kääntää.

 

Tuo  DS-160 kysymys:

 

"Have you ever been arrested or convicted for any offense or crime, even though subject of a pardon, amnesty, or other similar action?"

 

Vaikka rikosrekisteriote sanookin että "The Finnish criminal records contain no information on the above-mentioned person on the day of issue of this extract"

 

kysymyshän ei kuitenkaan ole että onko minulla rikosrekisteriä, vaan olenko ollut joskus pidätetty ja pidätetty kun on, niin on otettu sormenjäljet ja mug shotit jne. Ei kai siinä auta kuin vastata kysymykseen YES ja hankkia kaikki tarvittavat/ saatavilla olevat pöytäkirjat, joista ilmenee rikoksen laatu ja muut tiedot. Kihlattua ei yhtään huoleta tämä asia - itseäni vähän jännittää. Eipä sillä, että yli 10 vuotta vanha "rikos" olisi haitannut suomessakaan asioitani, varsinkaan kun se nykyään on vanhentunut. Olen saanut aseenkanto luvatkin ja ei vain yhdelle, vaan usealle aseelle ja pari ensimmäistä asetta myönnetty vaikka rikosrekisteri oli vielä voimassa! että ei tässä mistään pahiksesta ole kyse -LOL- ihan yhteiskuntakelpoisena ne on täällä suomessa pitänyt  :D ja luulen että ei ne varmaan siellä Yhdysvalloissakaan enää, kun ei ole mitään vakavaa rikosta tapahtunut - viitsi asiasta suurempaa hälyä nostattaa.

 

Just kävi taas kulta suomessa käymässä - liian äkkiä meni taas yhdessä vietetty aika - Vein torstaina takaisin lentokentälle ja taas on välimatkaa useita tuhansia kilometrejä  :(  Nyt sitten meneekin varmaan pitkä aika ennen kuin seuraavan kerran nähdään. Häät on suunniteltu keväälle 2016 ja muutenkin on kaikki asiat hyvällä mallilla. Pieniä mustia pilviä aina taivaalle keräänty ja huolenaiheita - mutta eiköhän ne siitä selviä 

Muokattu: , käyttäjä: winterset
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...