MiaMaria

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2

664 viestiä aiheessa

Hei mulla olisi taas nopea kysymys  :girl_smile: Ootteko pyytänyt kihlattua lähettämään vaan yhden viimeisimmän tax returnin, vai kolme viimeisintä? Toiset sanoo visajourneyssä että kolme viimeisintä ja toiset sanoo että vain yksi, kai se riippuu maasta ja lähetystöstä? Montako Suomessa pyydetään ottamaan mukaan? Kiitos tosi tosi paljon, on tää niin monimutkaista! 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Enää en muista tuota, mutta ota vaan mukaan kaikki mahdollinen. Palauttavat kyllä sulle tarpeettoman.

Mulla on nyt GreenCard haastattelu takana, ja se oli kyllä niin helppo. Eivät halunneet nähdä mitään todisteita. Molemmilta tarkistettiin henkkarit ja mieheltä syntymätodistus. Molempien henkilötiedot, syntymäajat, -paikat, osoitteet, puhelinnumerot yms tarkistettiin. Mun piti vastata niihin samoihin kysymyksiin huumeista yms ja sitten mut toivotettiin tervetulleeksi ja neuvottiin, mitä pitää kahden vuoden päästä tehdä.

Nyt on statuksena "On October 13, 2015, we registered your permanent resident status and mailed you a Welcome Notice..."

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos BanAnna :) Tassa linkki jos joku muu etsii mita lomakkeita tayttaa kun se ensimmainen 2 vuoden Green Card umpeutuu...

 

http://www.uscis.gov/i-751

 

Aiemmin oli puhetta erilaisista kaytannoista jenkkilaista ajokorttia hakiessa. Itse kun hain Wisconsinissa, eivat edes kysyneet nahda suomalaista ajokorttiani... Jouduin varaamaan ajan kirjalliseen ajokokeeseen ja sitten suorittamaan ajokokeen, Nyt mulla on ilmeisesti sitten valiaikainen ajokortti joka taitaa olla kaksi vuotta voimassa. Ajokortin hankkiminen oli aika halpaa, tais olla noin $70 kaikkinensa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Multa ei myöskään kysytty suomalaista korttia missään vaiheessa ja koko lysti kustansi täällä Arizonassa $10.

Tuohon hintaan saa yrittää kolme kertaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tsemppia winterset paperisodan kanssa, toivottavasti saat kaikki tarvittavat kasaan!

 

Taalla on pakollinen autokoulu, jos ei ole ollut korttia eli $350 jouduin maksamaan kurssista, jolla kaytiin lapi 30h teoriaa ja 6h ajo-opetusta. Ulkomaan kortilla olisi selvinnyt lyhyemmalla alkoholivalistus kurssilla. Sen lisaksi itse kortti taitaa olla $65. Toivottavasti tolla hinnalla saa kokeilla ajokokeessa sen 3 kertaa :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

edit:

No laitettiin AOS paketti nyt niin, että kuhunkin hakemuksiin tuli omat liitteensä, eli yhteensä kolme avioliittotodistusta, passikopiota, I-94:ää ja niin poispäin. Se on nyt sitten herran haltuun, että mitä sieltä tulee ja milloin.

Muokattu: , käyttäjä: Ninahi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muistaakseni me tehtiin samoin.

Meille kävi se moka että yksi allekirjoituksista oli väärällä rivillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnea emms! :) Ihanaa kuulla, että "haastattelu" oli noin helppo!  :girl_smile:

 

Mä menin just netistä katsomaan meidän case numberia ja siellä lukeekin että "case was approved"! APUA! Ei olla saatu vielä kirjettä, kai se saapuu pian. Tai voi olla ettei kihlattu oo muistanut pariin päivään postilaatikkoon katsoakaan, kun ei todellakaan odotettu tätä vielä! Päivälleen meni siis kuukausi siitä että he paperit käsiinsä saivat (postin seurantanumeron mukaan, NOA1:stä ei ollut kun vasta 24 päivää) ! Nyt äkkiä sit keräämään papereita.... voisiko jo kohta varata lääkärinaikaakin? 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

 

Itse olen uusi tällä sivustolla ja lukasin noin kuukaus takaperin koko viestiketjun (mihin vierähtikin tunteja) enkä enää muista kaikkia seuraavia vaiheita, joten jos joku ihana voisi auttaa kysymysteni kanssa, olisin kiitollinen! :)

 

Kihlatulleni saapui juuri eilen postissa NOA2 ja nyt olisi tarvetta kerätä tietoja Affidavit of Supportia varten. Meillä on kuitenkin sellainen tilanne, että nuoria kun ollaan (22 ja 23) niin A valmistuu collegesta vasta muutaman kuukauden päästä, eikä näin ollen käy tällä hetkellä töissä. Toisena asiana vaivaa pankkitilin puute, A ei ole sellaista tarvinnut, töistä hän on saanut aina shekin käteen jonka lunastanut rahat pankista käteisenä. Eikö petitionerin tarvitse kuitenkin täyttää oma I-134 form vaikka meillä olisi co-sponsoreita, ja mitä A:n formiin voi kirjoittaa kun pankkitiliä saati tuloja ei tällä hetkellä ole..?

 

Toiseksi, voiko co-sponsoreina toimia A:n vanhemmat ja/tai omat vanhempani (jostain muistan lukeneeni, että "blood relative" olisi parempi valinta co-sponsoriksi, kuin tulevat appivanhemmat)? Koska A:lla ei ole tällä hetkellä tuloja, riittääkö jos co-sposorit tienaavat hyvin? Omat ja tulevat appivanhemmat ovat mielellään auttamassa kaikin mahdollisin tavoin, ja aivan alkuun olisikin tarkoitus asua muutama kuukausi A:n vanhemmilla.

 

Kaikki mennyt tähän mennessä hyvin, ainoana pelkona tuo A:n "rahattomuus" paperilla, omia tuloja/säästöjäni kun ei tässä kysellä :(

 

PS. Onko jotain rajaa, kuinka monta co-sponsoria voi olla? Tässä otettaisi kaikki vanhemmat sponsoreiksi jos se takaisi viisumin saannin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei olen uusi tällä palstalla. Onko kukaan käynyt avioliittoprosessia USA? Olen menossa Houstoniin joulukuussa ESTA:lla ja tarkoituksena mennä naimisiin ja hakea siellä Green Cardia, jäisin sinne 90 päivän jälkeenkin. Pyydän ystävällisesti tietoa asiakirjoista joita pitää ottaa mukaan sinne voidakseni solmia avioliiton USA:ssa.    . Paljon kiitoksia vastauksestanne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onneksi olkoon Vanya! Mihin pain olet muuttamassa?

 

Tervetuloa VTgirl ja Houston!

 

VTgirl, co-sponsoreina voi toimia vaan Yhdysvalloissa asuvat Yhdysvaltain kansalaiset tai Green cardin omaavat. Meilla co-sponsorina oli miehen tati, koska miehella ei ollut Yhdysvalloissa tuloja, eika sen kanssa ollut mitaan ongelmia. Eli tuleva puoliso toimii paasponsorina ja sitten co-sponssina esim. tulevat appivanhemmat, kaikki tayttavat samat formit. 

 

Houston, periaatteessa ESTAlla ei pitaisi voida hakea suoraan AOS CR-1 viisumiin, mutta olen kuullut muidenkin niin tehneen. Lisatietoja voi loytaa esim. taalta: http://www.visajourney.com/forums/forum/130-adjustment-of-status-from-work-student-tourist-visas/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ok - nyt on se hetki että pitää alkaa varaamaan lääkärintarkastusta ja maksaa visa fee ja varata haastattelu . Tarviinko esittää haastattelussa alkuperäisiä vai kopioita paperesita ja tarviinko apostille todistukset esim armeija ym todistuksiin ja kun kysytään edellisen avioliiton marriage certificate, niin eihän meillä täällä suomessa mitään sellaisia ole? Luulisi virkatodistuksesta näkyvän kenen kanssa on ollut aijemmin naimisissa, million mennyt ja eronnut jne.. entäs tuo Affidavit of support - sen tekee kihlattu usassa, mutta pitääkö hänen lähettää se uscis vai minulle?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Winterset, et tarvitse haastattelua varten apostilleja, papereista alkuperäiset niistä mistä on alkuperäinen helposti saatavilla (esim virkatodistus ja rikosrekisteriote ja palvelustodistus), en ole ennen ollut naimisissa joten mulla ei ole mitään käryä tuosta edellisen liiton marriage certificatesta tai eropapereista tms.. _Luulisi_ niille riittävän virallinen paperi, josta käy ilmi, että olet eronnut etkä enää naimisissa ja sehän käy ilmi virkatodistuksesta. Kihlattusi lähettää affidavitin todisteineen sinulle ja otat sen mukaan haastatteluun.

Houston: kuten ellinora tuossa jo sanoi, niin estalla ei saisi mennä naimisiin ja jäädä maahan. Jos tätä suunnittelee, niin kyseessä on viisumipetos, enkä halua tähän antaa vinkkejä lain rikkomiseen. Mutta onhan tuota tehty ongelmitta, suosittelen itse silti hakemaan ihan oikeaa viisumia :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muistaakseni mulla oli apostille virkatodistuksessa. Kannattaa myös tarkistaa että virkatodistus on englanniksi ja että siinä on kaikkien muiden tietojen lisäksi myös aikaisemmat asuinpaikat.

Todistus avioerostahan on jo papereissa mukana, joten sitä et enää tarvitse. Mun mieheni on eronnut, eikä meillä ollut mitään marriage certificatea hänen ekasta liitostaan, ainoastaan eropäätös.

Mä otin nipun noita virkatodistuksia maistraatista ja pyysin niihin sen maininnan että ovat syntymätodistuksia.

Mulla oli oma nippuni hakemuspapereista mukana, sekä mieheltä tuo afflavit of support. Lääkäriksi suosittelen Annaa. Hän jäljiltään sulla on varmasti kaikki tarvittavat tiedot ja hän jopa laittaa tekstaria kun paperit on valmiina noudettaviksi. Sain myös kopion rokotuksista, keuhkokuvat cd:llä ja labratulokset omassa kuoressaan. Muista säilyttää paperi rokotuksistasi, koska sitä tarvitset kun teette AOS-hakemusta.

Houston: samaa sanon minäkin. En missään nimessä suosittele tuota tapaa. Lopputulos voi olla mitä vaan ja estan käyttö naimisiin menoa varten on viisumipetos. Kannattaa myös muistaa, että tuo K1 viisumi saattaa olla tosi nopea, meilläkin alle 3 kuukautta papereiden postituksesta viisumin tuloon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei apua, oonkin tehnyt ihan kauheesti virheitä! Olen siis nyt haastattelua varten tutkinut noita omia väestörekisteritietojani, ja kävikin selville että olin laittanut siihen biographical G-325A paperiin mikä lähetettiin alkuperäisessä hakemuspaketissa ihan väärää tietoa! Muuttamiskuukauteni nykyiseen asuntoon oli väärä, ja toisen vanhemman syntymäkaupunkikin oli väärä! Onkohan tämä kuinka suuri ongelma, tuleeko kysymyksiä? Voiko tätä mitenkään korjata ja jos niin kehen/minne pitäisi ottaa yhteyttä? Haluaisin ajatella että ei nuo nyt niin isoja ongelmia voi olla, mutta silti pelottaa! Miksi piti yrittää vaan muistella eikä tarkistaa alunperinkin.. voi rähmä! 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paperit saatu menemään! Oli aikamoinen operaatio keräillä kaikki tarvittavat paperit ja lääkärintodistukset. Onneksi olin tuonut mukanani Suomesta rokotuskortin, niin vältyin ylimääräisiltä piikeiltä. Vähän epäilevästi lääkäri suhtautui epäselvällä käsialalla täytettyyn suomalaisläpyskään, mutta lopulta pääsimme yhteisymmärrykseen. Verikokeeseen ja tuberkuloositestin jouduin tekemään. Tuberkuloosin osalta tuli pientä kuumotusta, sillä ilmeisesti lapsena Suomessa annettu rokote on jättänyt vereen sen verran vasta-ainetta, että testi ei tullut täysin negatiivisena läpi. Siinäkin lääkäri (onneksi) tulkitsi tuloksen negatiiviseksi, sillä muita riskitekijöitä ei ollut. 

 

Kuukausi papereiden lähetyksestä tuli kutsu sormenjälkien ottoon, nyt odotellaan kutsua haastatteluun. Toivottavasti papereihin ei ole lipsahtanut mitään virheitä tai puutteita. Tietääkö joku, voiko RFI tulla vielä haastattelun jälkeenkin? 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kysymys Affidavit of Support kaavakkeesta. Onko se form I-134 ja riittääkö siitä petitionerin lähettämä valokopio? Ei tarvita sponsoreja tms sellaisia.. Tulot on sen verran korkeat.  Voiko haastatteluajan vaihtaa? 

Muokattu: , käyttäjä: winterset

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viime viikolla tuli postissa vihdoin paketti ja tiedot, mitä pitää tehdä ennen haastattelua! Nyt olisikin täytettävä DS-160, joten muutama kysymys koskien tätä sekä muita juttuja:

 

 

1. Onko aikarajaa, minkä sisällä pitää käydä haastattelussa tuon DS-160 täyttämisen jälkeen, tai kauanko se on voimassa?

 

2. Onko joku tietty tapa kirjata (tuohon DS-160) suomalainen puhelinnumero, kun "+"-merkkiä ei hyväksytä? Jätänkö vain pois? (esim. 358400......)

 

3. Vaihto-oppilas vuoteni aikainen passi varastettiin aikoinaan, ja siinä mukana tiedot siitä, milloin sain viisumin vuotta varten. Osaako kukaan sanoa, saako tiedot jostain kaivettua, esim itse suurlähetystöön soittamalla?

 

4. Tarvitseeko kihlattuni I-134 Affidavit of Supportin lisäksi muita papereita, kun pankkitiliä ei ole, eikä hän tällä hetkellä käy töissä vaan opiskelee? Riittäkö, että co-sponsoreilta tulee omat I-134 ja muut tarvittavat paperit?

 

5. Mitä pankkitilitön kihlattuni kirjoittaa I-134 kohtiin, joissa kysytään tilillä olevia rahoja, työpaikan tietoja yms? Jättääkö tyhjäksi, kirjoittaako DOES NOT APPLY tms, vetääkö viivan...?

 

6. Muistaakseni luin jostain, että haastattelussa pitää käydä 90 päivän sisällä NOA2 päivämäärästä, pitääkö paikkansa? Jos jostain syystä ei tuohon 90 päivän sisään ehdi, onko mahdolllista saada lisäaikaa papereiden yms todistusaineiston keräämiseen?

 

KIITOS! :)

 

 

Kysymys Affidavit of Support kaavakkeesta. Onko se form I-134 ja riittääkö siitä petitionerin lähettämä valokopio? Ei tarvita sponsoreja tms sellaisia.. Tulot on sen verran korkeat.  Voiko haastatteluajan vaihtaa? 

 

 

Kyllä, Affidavit of Support on kyseinen I-134 form, sen lisäksi tarvitsee myös erilliset paperit pankista ja työnantajalta yms. Lista tarvittavista papereista ja todistusaineistosta löytyy tuon I-134 kaavakkeen täyttöohjeista (Instructions for Form I-134, Affidavit of Support). :)

Muokattu: , käyttäjä: VTgirl

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä laitoin numeron 00358, toi 00 on siis sama kun plussa :) 

Muihin en tiedä vastausta, toivottavasti joku muu tietää, mua kiinnostaisi kanssa vastaus erityisesti ekaan kysymykseen. Noi aikarajat pelottaa mua, koska ton postilakon takia kihlatun lähettämät paperit on nyt TODELLA myöhässä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei otin tästä asiasta selvää ja aikaraja on neljä kuukautta NOA2:sta. Siinä NOA2-kirjeessä jonka saitte postissa pitäisi olla kohta jossa lukee "valid from XX to XX"! Oon todella huojentunut että tää selvisi myös mulle, meillä ei ookaan onneksi vielä niin kiire kun luulin! 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo, se NOA2 on voimassa tiettyyn aikarajaan asti, paperissa itsessään pitäisi tosiaan lukea. Jos ei millään ehdi hoitaa asioia ennen kuin se umpeutuu, niin suurlähetystöstä voi hakea extension. Ilmeisesti jotkut suurlähtystöt tekevät tämän automaattisesti, vaikka ei pyytäisikään jatkamaan aikaa, mutta jos tuo umpeutuminen lähestyy, niin kannattaa varmaan kysäistä asiaa ihan suurlähetystöstä :)

Mun muistini mukaan mä jätin puhelinnumerosta vain pois sen plussan. Epäilen ettei ne sitä numeroa mihinkään edes tarvitse...

Siinä affidavit paperissa on kaikenlaisia kysymyksiä, joihin kaikkiin ei kai tarvitse periaattessa edes vastata, pankkitilin varoja kysytään siksi, jos aikoo käyttää säästöjä tuohon sponsoriuteen, jolloin niitähän pitäisi olla sittn ihan julmttu määrä. Jättäisin siis surutta vastaamatta tai laittaisin esim "inapplicable" tms. Nehän tarvii kihlatulta nuo paperit siksi, että hän on pääsponssaaja, vaikka ei olisikaan minkäänlaisia varoja, ja kerta on olemassa co sponsori, niin heiltä sitten tarkemmat tiedot.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viime viikolla tuli postissa vihdoin paketti ja tiedot, mitä pitää tehdä ennen haastattelua! Nyt olisikin täytettävä DS-160, joten muutama kysymys koskien tätä sekä muita juttuja:

 

 

1. Onko aikarajaa, minkä sisällä pitää käydä haastattelussa tuon DS-160 täyttämisen jälkeen, tai kauanko se on voimassa?

 

2. Onko joku tietty tapa kirjata (tuohon DS-160) suomalainen puhelinnumero, kun "+"-merkkiä ei hyväksytä? Jätänkö vain pois? (esim. 358400......)

 

3. Vaihto-oppilas vuoteni aikainen passi varastettiin aikoinaan, ja siinä mukana tiedot siitä, milloin sain viisumin vuotta varten. Osaako kukaan sanoa, saako tiedot jostain kaivettua, esim itse suurlähetystöön soittamalla?

 

 

Tuohon kolmoskohtaan voin kommentoida, etta itsellakaan ei ollut tietoja aikaisemmista opiskelijaviisumeista, joten jatin numerot yms. tiedot tyhjaksi. Jos siina oli jokin viimeisimman viisumin myontamispaiva, niin siihen heitin arviosta jotain. Mitaan ei kysytty haastattelussa.

 

Toivottavasti kaikilla oli mukava Thankgsiving!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei kaikki ja kiitos tästä hyödyllisestä ketjusta :) Mulla olisi nyt haastattelu edessä (K-1 viisumi), ja olisi siitä muutama kysymys! 

Ensinnäkin, eikö sinne tosiaan saa ottaa mitään mukaansa? Muuta kuin paperit ja sit kännykkä jonka he voivat säilöä haastattelun ajan? Miten esimerkiksi lompakko? Eikö tosiaan saa olla minkäänlaista kassia? Saako taskuissa olla tavaraa (mietin siis nimenomaan tuota lompakkoa)? Mä tuun pitkänmatkalaisena jo edellisenä päivänä ja mulla on kyllä varmaan kassia ja pussia vaikka kuinka paljon, en oikein tiedä mihin ne menisin säilömään, ja nimenomaan lompakkoa tuskin uskallaankaan mihinkään jättää säilöön. Miten ootte muut tämän hoitaneet? Kuulostaa hyvin monimutkaiselta ja stressaavalta.

 

Ja toiseksi, käsittääkseni siis passini jätetään heille ja he lähettävät sen postissa viisumin kanssa takaisin, eikö vain? Mutta mites se kirje sit haetaan postista (oletan, että lähettävät varmaan kirjattuna), jos ainoa henkkari on juurikin se passi joka on siellä kirjekuoressa... ajattelenko tätä liian vaikeasti..?

 

Kiitos jo etukäteen, kuulisin mielelläni kokemuksianne! 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tervetuloa syzygy! Meikalaisen haastattelusta on jo yli vuosi, mutta silloin jatin isommat tavarat sailoon Kampin matkahuollon lokeroon ja otin mukaan kasilaukun, jossa juurikin lompakko, puhelin ja paperit. Ainoastaan paperit sai ottaa mukaan itse haastatteluun, muut jai sailoon siihen eteiseen.

 

Itsellakin passi oli ainoa henkkari ja se jai tosiaan sinne, mutta kavin hakemassa viisumin paikan paalta. Silloin kysyivat henkkareita ja ihmettelivat, kun selitin, etta se passi on meikalaisen ainoa henkkari. Avasivat kuoren ja sain sen viisumisen sitten sen jalkeen, kun tarkistivat passista, etta se olen mina. Postissa eivat ehken availe kuoria, joten toivottavasti joku muu osaa neuvoa tassa asiassa. Muistaakseni joku sanoi, etta kirje oli tullut ihan postilaatikkoon asti?

 

Tsemppia haastatteluun!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos paljon Ellinora :) Ehkä uskallan sit hyväksikäyttää nimenomaan noita lokeroita! 

 

Tuolla haastattelun varaamissivulla ei pystynyt valitsemaan noutoa viisumille, pyysivät vaan postiosoitetta. Mutta toivon että voin joko kirjoittaa valtakirjan ja joku läheinen voi henkkarin kanssa käydä hakemassa, tai sit yritän vanhalla passilla joka mulla onneksi on tallella. Onko kenelläkään muulla kokemuksia tuon passin hakemisesta postista?

 

Onko kukaan täällä muuten käynyt tuolla uudessa paikassa Helsingin suurlähetystössä haastattelussa, kaikki kokemukset mitä netistä löydän on jostain vanhasta paikasta? Kiinnostaa vaan sellaiset asiat että missä on sisäänkäynti jne. näyttää olevan iso rakennus ja pelkään etten tiedä yhtään tiedä mihin mennä :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään