MiaMaria

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2

664 viestiä aiheessa

En nyt just muista kuuluuko toi pneumokokki tavalliseen suomalaiseen rokotusohjelmaan, mutta mulla tosiaan riitti kaikki tavalliset mitkä on saanut lapsena + jäykkäkouristuksesta ja poliosta piti olla 10 vuoden tehosteet, sekä ajankohdan vuoksi myös influenssarokote (kävin viime joulukuussa). Ja vesirokkorokote, jos et oo sairastanut :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja kiitos BanAnna! En nyt sit hakenut sitä henkilökorttia kun mun olisi pitänyt mennä vielä passikuviinkiin uudestaan (hölmöä, että sähköiseen hakemukseen ei voi itse liittää skannattua passikuvaa, vaan voi käyttää pelkästään valokuvaamon koodia!), ja sen yhden kortin hinta olisi sit ollut jo 70 euron paikkeilla. Ehkä ei oo sen arvoista kun en sitä välttämättä edes tarvi.... peukut pystyyn että selvitään ilmankin :) Birth certificateja mulla tosiaan on, kerron sit kun tiedän että miten meni! 

 

Ensi viikolla olisi menolippu :) Onhan mulla nyt kaikki tarvittava, kun passissa on viisumi, avaamaton kirjekuori mukana ja API-tiedot lähetetty lentoyhtiölle? Enhän tarvi voimassa olevaa ESTAa tms.? 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Et tarvitse enaa ESTAa :)  Ottiko muut K-ykkoset mukaan jotain todistusaineistoa viela? Meilla oli mukana vihkitodistus jne., jos nyt olisivat sattuneet viela siina immigrationissa jotain kyselemaan, mutta sellaistahan sinulla ei viela ole :)

 

Oikein hyvaa matkaa ensi viikolla ja tulethan sitten kertomaan miten kaikki meni!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sen verran kipaisen tänne, että onko kukaan matkustanut takaisin Suomeen käymään Advance Parolella? GC tuskin ehtii ennen toukokuun matkaa ja mietin, että mihinköhän ongelmiin sitä törmää AP:n kanssa. Mukaan AP, passi, ja kuitti AOSin olemassaolosta, entä muuta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ninahi, juuri kävin AP:llä Suomessa. Ei tarvinnut mitään muuta kuin AP:n ja passin. USA:han takaisin tullessa löin kortin tiskiin ja homeland security kysyi pari kysymystä (passissa oleva viisumi oli mennyt vanhaksi, selitin että mulla on AOS käynnissä). Virkailija sanoi, että kaikki jotka tulee maahan AP-kortilla joutuu käymään läpi lisäselvityksen. Minut ohjattiin sitten johonkin toiseen huoneeseen, jossa muutama muukin odotteli papereidensa läpikäyntiä. Kymmenen minuutin jälkeen sain leiman maahantulokorttiin, ja homma oli sillä selvä. 

Ilmeisesti kannattaa varoa ettei vahingossakaan sua oteta maahan ESTA:lla, siitä voi koitua haittaa myöhemmin. Mulla ei ollut ESTA enää voimassa, joten ei tarvinnut siitä murehtia. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei kaikille. 

 

Uusi jäsen täällä. Meillä on jo tuo K1 prosessi käynnissä ja odotellaan noa2 mutta on kysymyksen poikanen mielessä Amerikkaan matkustamisesta sen aikana. 

 

Ei olla vielä ehditty hankkia sormuksia ja se on tässä seuraavana edessä kun olen menossa reilun kuukauden päästä. Lähinnä mietityttää tässä vaiheessa se miten ne suhtautuu rajalla siihen jos mulla on mukana kihlasormus. Se kun pitää tullata ja oon lukenu monia kauhukertomuksia siitä että maahan pääsy on evätty sen takia kun meinaavat että hei, oot menossa naimisiin ja meinaat sitten jäädä tänne. Siitä vissiin selviää kun on mukana riittävästi papereita vai kuinka? En ole vielä ostanut sormusta ja mielessä on että pitäisikö jättää sen osto usaan, vai ostaa jo valmiiksi. 

 

Turhauttaa välillä nämä rajakuviot sun muut kun ne joka kerta pitää ottaa jotain uutta huomioon

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Henkilökohtaista kokemustahan mulla ei ole kun meidän ei tarvinnut odottaa kuin alle kuukausi NOA1:n ja NOA2:n välillä, mutta uskon että toi ei ole mikään iso ongelma :) Jos sulla on mukana vaikka kopio NOA1:stä, että voit todistaa ettette ole nyt menemässä naimisiin vaan aiotte hoitaa tän asian ihan lain ohjeiden mukaan, ja sit vaikka Suomesta työnantajan paperi jms. todistetta että olet vielä palaamassa Suomeen, niin tuskin siitä tulee mitään kalabaliikkia. Kannattaa ottaa vaan kaikki mahdolliset paperit ja erityisesti todisteet tosta meneillään olevasta viisumiprosessista.

 

Tietty varmuuden vuoksi voitte jättää sormusten ostamisen siihen kun olet Amerikassa (mukavampi varmaan ostaakin ne yhdessä!), ja kotiin tullessasihan ketään ei kiinnosta jos sulla on sormus sormessa :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi :) Vastailen nyt taas omiin kysymyksiini, mutta jos joku pähkäilee samojen ongelmien kanssa tulevaisuudessa kuin minä yllä (toi "two forms of ID" ja mitä siellä social security toimistossa tarvitaan), niin SSN:n hakemiseen ei tarvittu muuta kuin passi (jossa siis sisällä myös viisumi), I-94 ja tietty itse SSN-hakemus :) Syntymätodistustakaan ei tarvittu, vaikka se mulla mukana olikin, eivät halunneet edes nähdä. Meni tosi kivuttomasti ja virkailija tiesi heti että SSN-kortti mulle K-1 viisumilaisena kuuluu, ei yhtään tarvinnut vängätä :) 

 

Mun POE oli muuten Seatac, ja oli tosi nopea ja helppo systeemi siellä! Menin vaan jonoon muiden viisumilaisten ja ensi kertaa ESTAa käyttävien kanssa, jonka jälkeen virkailija katsoi mun passia ja kysyi kaksi kysymystä, kuinka kauan olen tuntenut kihlattuni ja koska aiotaan mennä naimisiin. Sen jälkeen mut ohjattiin vielä toiselle tiskille toiselle puolella maahantuloaluetta, jossa toinen virkailija kävi läpi sen Ison Ruskean Kirjekuoren ja teki paperihommat ja kysyi taas vain että koska mennään naimisiin. Se oli siinä ja leima passiin ja tervetuloa Amerikkaan :) Tosi nopea homma, kesti pari minuuttia (alkujonotuksen jälkeen)! Suosittelen kyllä tota kenttää jos joku pohtii että missä olisi kivat rajavartijat ja helppo systeemi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips taas, kiitos vinkeistänne! Kuinka kauan muilla on mennyt NOA2 ja paketti 3 välillä aikaa? Ollaan odoteltu nyt jo kuukausi täällä! Ainakin tämän foorumin ohjeiden mukaan ihan hyvillä mielin voi varata pakettia odotellessa lääkärintarkastukset ym valmiiksi?

Muokattu: , käyttäjä: Moips

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni tasan kuukausi ja yksi päivä :) Oot varmaan jo saanut sen tähän mennessä! Mä kävin lääkärillä jo ennen packet3:sta, ihan hyvin onnistui kaikki. Siellä kirjeessähän on ohjeet lääkäriä varten, mutta netistä voi lukea ja oot varmaan jo lukenut kaikki samat ohjeet (ja vähän ylimääräisiäkin!), että voi huoletta mennä tarkastukseen ainakin mun kokemuksen mukaan! 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi, mulla olisi taas kysymys... me täytetään nyt siis tota AoS-pakettia ja en vaan tunnu saavan tähän mitään täydentävää vastausta... että pitääkö mun nyt mennä vielä erikseen lääkärille täällä Amerikassa joka tekee uuden suljetun kirjekuoren noista rokotuksista? Mulla on siis Eirasta saatu kopio rokotussivusta, jossa lääkäri on ruksannut sen kohdan että rokotukset on kaikki täytetty. Pitääkö mun SILTI käydä täällä siirtämässä ne tiedot uudelle paperille? Vai voinko vain lähettää ton kopion? Huh kun en vaan ymmärrä.... mitä te muut teitte kun lähetitte AoS-paketin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikkien ohjeiden mukaan se ensimmäinen medical on voimassa 6 kuukautta. Eli jos siis aikaa on kulunut enemmän kuin se, silloin pitää mennä uudelleen lääkäriin. Näin siis minun ymmärryksen mukaan, kokemustahan ei vielä ole. Paketti kolmosta vasta lähettelen mutta onpahan tullut luettua kaikenmaailman foorumit ja ohjesivut läpi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Syzygy, mulla oli myös vain tuo Eirasta saatu kopio liitteenä hakemuksessa ja hyvin riitti. 

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Okei, hienoa, kiitos tosi paljon!! :) Mulla on myös ne kopiot papereista joissa lukee että mulla ei oo tubia eikä kuppaa, ehkä pistän niistäkin kopiot varmuuden vuoksi :) Mulla on sillai erikoinen tilanne, että alotin ottamaan niitä hepatiittirokotuksia ennen lähtöäni, enkä ehtinyt saamaan viimeistä pistosta, koska sen voi ottaa vasta aikaisintaan 6 kuukauden päästä toisesta pistoksesta. Selitin sen kuitenkin lääkärille ja lääkäri on tosiaan ruksannut ton kohdan että "vaccination history complete" (hepatiitti-pistoskohdassa lukee että "pitää ottaa 6-12 kuukauden päästä vielä yksi"). Mutta siitä edellisestä pistoksesta ei oo *vieläkään* kulunut kuutta kuukautta, että en nyt voi mennä sitä vielä ottamaan täällä Yhdysvalloissakaan vähään aikaan. Tuskin tää siis voi olla mikään ongelma... tai ainakin kuvittelisin että ne ei voi nyt vaatia mua ottamaan pistosta jota en voi vielä ottaa :D Toivotaan parasta ettei tosta tuu RFE:tä...

Oletteko muuten AoS-pakettiin pistänyt erikseen vielä kaksi passikuvaa molempia sekä EAD:tä että AP:tä varten? Luin näin visajourneystä, mutta vähän ihmetyttää että kuinka monta kuvaa ne mun pärstästä oikein tarvii... siis pistän tietty mukaan ne vaadittavat 2 kpl, mutta pitäisikö mun muka pistää noita kahta varten omat, eli 6 kpl passikuvia? Huh.....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hehee! K1 -visa hyväksytty! Pian lähdetään amerikkaan! 

Mites muuten, onko teillä tietoa mitä kaikkea sitä saa tehdä sillä aikaa kun odottelee greencardia ja työlupia? Eli esim kun itse olen koodari, niin saanko väsätä kasaan vaikka jonkun aplikaation ja pistää sen myyntiin, vai menisikö se itsensä työllistämiseksi ilman lupia?

Ja saako käydä kurssittamassa itseänsä? Ajattelin että noilla voisi saada hyvää täytettä ansioluetteloon

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnittelut viisumista. Koska ja minnepäin olet muuttamassa?

Kannattaa ottaa tosi tarkkaan selvää kaikesta. Todennäköisesti oman koodin myynti lasketaan työksi ja on siksi kiellettyä. Kursseista en uskalla sanoa yhtään mitään. Tosi tarkkana kannattaa olla ihan joka asian kanssa. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnee multakin! Mä en oo uskaltanut tehdä mitään :) Jos kaikki menee hyvin ja meette heti naimisiin niin ei sitä työlupaa tarvitse välttämättä edes odottaa kun ~kolmisen kuukautta. Olen kuullut että vapaaehtoistyötä saisi tehdä. Kannattaa tosiaan ottaa tosi tarkkaan selvää, alota vaikka kyselemällä visajourneystä, siellä voisi joku tietää. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näin oon vähän ittekin ajatellu tehdä. Texasiin on matka elokuussa! Kyllä se 3 kuukautta menee aika nopeasti uutta maata ihmetellessä kuitenkin. 

Vinkkinä muillekin, löysin Icelandairilta yhden suunnan lennot Bostoniin aika hyvään hintaa. Sieltä sitten muilla yhteyksillä eteenpäin. Säästin parisataa kun ei tarvinnu ottaa menopaluu lippua

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jahas Naikkarit, oon ollu naimisissa kohta vuoden ja nyt älysin, etten ole ilmoittanut Suomen maistraattiin mitään.

Täytyykö tosiaan nuo englanninkieliset paperitkin käännättää? Eikö kelpaa sellaisenaan? Nyt kaduttaa, etten käynyt auktorisoidun kääntämisen kurssia, voisin kääntää ilmaiseksi itse ja olisi laillinen. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Avioliittotodistus apostillella postissa Suomen maistraattiin riitti ainakin minulle. Samalla vaihtui sukunimi. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei kaikki! Olen uusi jasen taalla. Suunnitelmissa on naimisiinmeno Amerikkalaisen poikaystavan kanssa, ja tottakai byrokratian kiemurat kauhistuttaa ja muitten kokemukset kiinnostaa. 

Meilla on sen verran hankalampi tilanne viela, etta olen avustustyontekija kehitysmaassa (jossa tapasimme), ja tulen hakemaan fiance viisumia taalla puolison odotellessa Jenkeissa. 

Meilla on onneksi apuna immigration lawyer, joten toivottavasti paperihommat hoituvat hyvin hanen avullaan. 

Sellainen kysymys olisi, etta muistan nahneeni jossain puhuttavan rikosrekisteriotteesta. Osaako joku kertoa tarvitaanko sita? Suomesta se on helppo hankkia, mutta olen asunut aijemmin esim. Kiinassa, ja mikali rikosrekisteriotetta pitaa sielta ruveta anomaan, voi se ollakin hieman hankalampi juttu.

Kiitos paljon avusta (jota tulen varmaan kaipaamaan viela moneen otteeseen taman matkan varrella! :) ) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rikosrekisteriote tarvitaan kaikista niistä maista, jossa olet asunut yli puoli vuotta (jossain puhutaan myös vuodesta) sen jälkeen kun olet täyttänyt 16 vuotta. Kannattaa tarkistaa tuo aika. 

Onnea hakemukselle. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heissan kaikille pitkästä aikaa!

Miten te muut, jotka olette vaihtaneet sukunimenne, olette matkustaneet käymään Suomessa? Haitteko heti uuden passin, vai matkustitteko vanhalla, jossa vanhat tiedot? Ja tuleeko tuosta jotain ongelmia?

Me ollaan nyt suunnittelemassa reissua Suomeen ja ongelmaksi muodostuu nyt se, että naimisiin mennessäni vaihdoin sukunimeni. Suomen passissa tosin seisoo vielä vanha sukunimi, ihan siitä syystä, että täältä meiltä käsin uuden passin hankkiminen olisi aivan sairaan kallista. Siis pitäisi käydä joko New Yorkissa tai Californiassa, ja hakemus itsessään maksaa jo sen 200 dollaria.. +matkakustannukset

Suomesta käsin hakeminen voisi tulla kyseeseen, voisin laittaa hakemuksen poliisin sähköisessä asioinnissa, mutta siellä pitäisi päästä kuitenkin henkilökohtaisesti käymään, koska nimikirjoitus on muuttunut. No ei siinä mitään, periaatteessa voisi tuonkin tehdä, eli lentää Suomen, käydä allekirjoittamassa ja saisin uuden passin. mutta se nimihän siis muuttuisi passissa (jolloin lentoliput ei enää mätsää).

Kaiken lisäksi Suomen lakihan taitaa vaatia, että passilla ei saa matkustaa, jos kaikki tiedot ei ole oikein, ja näinhän ei tällä hetkellä ole... Tosin seuraako tuota kukaan on eri asia, ja olen kyllä matkustanut tuolla passilla virallisen nimenmuutoksen jälkeenkin, en vain tosin Suomeen tullessa/sieltä poistuessa.

Ongelmahan on nyt siis se, että kun ostetaan lentoliput, niin mun on ostettava ne vanhalla sukunimellä, koska niiden pitää mätsätä passin tietojen kanssa. Jos vaihdan passia Suomessa ollessa, niin en vissiin pääse sitten enää sille paluulennolle. Ja lentoyhtiöt on tosi nihkeitä muuttamaan sukunimitietoja. Toisaalta mua huolettaa, että päästääkö ne mua edes maahan, kun matkustan passilla, jonka tiedot eivät ole ajan tasalla :D ja entäs takasin päin tullessa, kun ollaan nousemassa USA:n koneeseen, nehän kai siinä haluaa jo tarkastaa, että mulla on joko viisumi tai muu lupa, eli nyt green card? Ja sehän löytyy, mutta siinä on eri sukunimi kuin passissa. Onko tuo ongelma?

Voi olla että teen kärpäsestä härkäsen, mutta kunhan mietin vaihtoehtoja jos se passi nyt pitäisikin hakea ennen reissua... Tai reissun aikana, jolloin ainoa vaihtoehto olisi maksaa itsensä kipeäksi yksisuuntaisista lipuista TAI ostaa menopaluun, peruuttaa paluu ja ostaa uusi menopaluu... Melkoista sähläystä yhden nimen takia.

 

Mistä tulikin mieleen toinenkin mieltä askarruttava asia... Eli jos/kun asian tullessa ajankohtaiseksi haen USA:n kansalaisuutta, ja täten myös USA:n passia, niin miten matkustaminen sitten toimii? Käsittääkseni USA:n lakien mukaan aina kun USA:n kansalainen ylittää rajan, on käytettävä USA:n passia.. Onko Suomella samantapainen laki, vai voisinko kaksoiskansalaisena ylittää rajan Suomeen (tai siis EU-alueelle) pelkästään USA passilla? Mietin tätä siksi, että jos ei tarvitsisikaan miettiä Suomen passin uusimista ja hankkisi sitten vain sen USA:n passin ja matkustaisi aina vaan sillä... Mistään ei oikein googlaamalla saanut selkää tietoa siiä miten Suomen viranomaiset suhtautuu Suomen kansalaiseen, joka matkustaa "väärän" maan passilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moikka!

MiinaV, tosiaan munkin muistaakseni tarttee rikosrekisteriotteen kaikista maista missä olet asunut yli 6kk sen jälkeen kun täytit 16. Visajourneysta löytyy varmaan ajantasaiset ohjeet (tai linkit ajantasaisiin ohjeisiin), eli visajourney.com kannattaa käydä tsekkaamassa. BanAnna, mä reissasin muutamia vuosia passilla, jossa oli mun vanha sukunimi jolloin Green Cardissa oli jo uusi sukunimi. Pidin aviolittotodistuksen kopsua mukana reissatessani kansainvälisesti kaiken varalta, mutta koskaan ei ollut ongelmia - tai no kerran muistaakseni Frankfurtissa vaihtaessani lentoa tänne Yhdysvaltoihin päin tultaessa joutuivat pikkasen asiaa selvittelemään mutta Yhdysvaltojen tai Suomen rajoilla ei koskaan mitään ongelmia. Mä hankin uuden passin Yhdysvalloissa joten en tiedä miten passin uusiminen uudelle nimelle Suomenmatkalla menisi.. Mutta mielikuvana on, että sen pitäis olla kyllä mahdollista. Kannattaa ehkä soittaa lentoyhtiölle ja varmistaa sitten kun on varannut liput jottei tuu ikäviä ylläreitä. Mutta voithan sä tosiaan matkustaa Yhdysvaltojen passilla Suomeen mennessä ilman että näytät niille sun vanhentunutta/eri nimellä olevaa Suomen passia. Eihän kaikilla kaksoiskansalaisilla käsittääkseni aina ees ole Suomen passia hankittuna, taikka passia ei ole mukana. Näin voisit uusia passin Suomessa uudelle nimellä ilman että pitäis huolehtia lentolippujen nimivaihdoksista jne. Näin olettaisin. Tsemppiä molemmille!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Eve vastauksesta.

Mähän en siis vielä ole USA:n kansalainen, mietin vaan etukäteen tämän Suomen passiasian takia tuotakin... Mun alkuperäinen suunnitelmahan oli, että kun voin 2018 kesällä hakea naturalization, niin sen jälkeen sitten haen USA:n passin ja matkustan sitten sillä aina, jos se vaan kaikkien lakien ja asetusten mukaan on laillista. Suomen passi kun pitäisi uusia viidn vuoden välein, ja periaatteessa en sitä tarvitsisi muuhun kuin helpottamaan rajanylitystä EU:hun tullessa. Tai sitten haen uutta Suomen passia vasta sitten kun mulla on jo USA:n passi, koska silloin voin tehdä tuon Suomen passihakemuksen Suomessa käydessä ilman ongelmia lentolippujen nimipolitiikan kanssa.

Ja nyt voisin tän yhden Suomen reissun tehdä ennen kuin Suomen passi vanhenee, vaikka siinä on vanha sukunimi ja vaan tilata ne liput vanhalla nimellä. Mennään sis alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Sillä mä tätä vähän panikoin, kun passiasiaa tutkiessa poliisin sivuilla hyvin selkeästi sanotaan, että passi ei ole käypä matkustusasiakirja, jos siinä ei ole ajantasaiset tiedot, mukaanlukien virallinen sukunimi ja se tyttönimihän ei ole mun sukunimi enää. Tosin esim visajourneytä lukeneena tuntuu, että kaikkihan käyttää vanhaa passiaan eikä koskaan ole ongelmia.

Enkä mä siis tänne USA:han paluuta panikoi, tiedän että se hoituu ihan ongelmitta, kun niitä kiinnostaa enempi se green card ja olen jo tällä passi+green card combolla kerran päässyt takaisin tähän maahan.

 

Sen mä tiedän varmaksi, että lentoyhtiöt ei niitä nimiä muuta, paitsi siinä tapauksessa, että kaikki lennon osat operoi yksi ja sama yhtiö, ja meiltä täältä ei Suomeen saa lippuja niin, että operoinnista huolehtii vain yksi yhtiö, ainakaan järkevään hintaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään