Jump to content
Naimisiin.info

Tienvarsikyltit, kuvia ja ideoita


tuleva_morsian

Recommended Posts

jos lähdetään viralliselta kannalta niin nämä opasteet ovat sallittuja

15392.JPG

ihan mitä tahansahan tuonne tienvarsile ei saisi laittaa. ja jopa häiden opastusta varten tulisi kysyä lupa tiehallinnolta, www.tiehallinto.fi ei poliisilta. kannattaa ainakin käydä lukemassa ohjeistukset mihin kohti ne opasteet pitää laitella, itse luvan hakeminenkin on ilmaista, silloin tosiaan jää pois kaikki omat kyhäelmät ja viitoitukset rajoittuu nihin yllämainittuihin.

joissa siis tilaisuuden nimi, matka km ja joku logo (joka saa olla värillinen) muuten tulisi olla valkealla pohjalla musta tai tumma teksti..

mutta aika harva niitä lupia oikeasti kyselee ja maalaisjärkeä käyttämällä pääsee jo pitkälle. Olin itsekkin yllättynyt kuinka rajoitettua tuo kyltin tekeminen oikeasti on. kun kuvittelin saavani laittaa minkälaiset kyltit tahansa kun vain haen niille luvat... :rolleyes: mutta meille nuokin riittää vallan mainiosti, meille tarkoitus tehdä valkoisesta laudasta viitat joihin mustalla meidän nimikirjaimet, matka juhlapaikalle ja ehkä joku pieni logo...

Link to comment
Share on other sites

No jos lakia ruvetaan katsomaan, niin näitä kylttejähän ei saisi laittaa ollenkaan (tienvarsien vaalimainoksetkin ovat laittomia), vaan poliisilta pitäisi olla aina lupa tämmösten asettamiseen (ja niitä ei ihan noin vaan saa). Käytännössä noita kylttejä saa laittaa ja niiden annetaan olla (ei poliisilla kai oikein resurssitkaan riittäs jokaisen kyltin laittajaa lähteä metsästämään), mutta ne pitäisi kyllä käydä keräämässä viimeistään seuraavana aamuna. Sen takiahan tämä on kiellettyä, että kun autoilijat tiirailee niitä minimaalisia kylttejä sieltä maanrajasta, niin huomio siihen autolla ajamiseen ja tiehen vähenee.

mut ainakin poliisi ohjasti suoraan kysymään lupaa www.tiehallinto.fi ne antaa luvat kylteille, ei poliisit. lupa on ilmainen ja itse sain sen saman vuorokauden aikana kun tiesin montako kylttiä on tulossa ja suurinpiirteiset sijoituspaikat. todella helppoa...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Meidän hääkylttien idea tuli logostamme, jossa oli kaksi lintua ja sormukset alla. Isä suurensi yhden linnun ja sahasi vanerista sellaisia. Siipiin tulivat meidän nimikirjaimet. Näkyvyyttä parantaakseen isä vaati poikia laittamaan huomionauhasta rusetit kyltin varteen. Tuli tosi kivat! Ja kyllä varmasti vieraat tunnistivat. :)

Ei meilläkään lupia kyselty kylteille, mut ne kerättiinkin heti seuraavana päivänä pois.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Kuvia ei vielä, mutta meillä on tarkoitus sahata isosta koivupölkystä "viipaleita",

joihon sitten poltetaan kolvilla nimikirjaimet&nuoli. Siihen sit tueksi joku riuku tai esim heinäseipään

pätkä.. Noiden puuviipaleiden ei tarvitse olla kovin paksuja, sillä puu kestää hyvin,

ja tekstinhän voi myös maalata niihin. Itse ajateltiin tuota kolvilla polttamista, niin silloin jälki

ei säikähdä myöskään sadetta..

Jossain näin myös auton pölykapseleista tehtyjä tienviittoja, sit keskelle oli kirjoitettun tussilla kirjaimet ym..

Muokattu: , käyttäjä: martsu80
Link to comment
Share on other sites

Tiimarissa myydään (ainaki Turussa) semmosia puisia sydämen mallisia kylttejä..Siinä on semmonen aika iso sydän josta roikkuu semmonen neliskanttinen pienempi levy ja sit on viel se keppi jolla sen saa maahan kiinni..Ite ajattelin ostaa semmosen, maalata sen esim. vaaleanpunaiseksi ja sit meidän nimemme sydämeen ja neliskanttiseen laattaan esim. tervetuloa..toivottoavasti ymmärrätte!:) makso jotai 9,9e

Link to comment
Share on other sites

Meillä kanssa vasta suunnitteluvaiheessa. Mies ei ehdottomasti halua sydämiä pitkin poikin, enkä itsekään niistä niin innostu. Sulho keksi, että tehdään kitaran malliset kyltit vain siihen risteykseen, josta käännytään juhlapaikalle. Aion toteuttaa niin, että piirrän pahville miehen kitarasta mallin (kyltistä tulee siis oikean kitaran kokoinen). Tarvittaessa liimaan kaksi pahvista kitaraa yhteen, että tulee vahvempi ja sitten vaan kontaktimuovia läjäpäin päälle. Kestää ehkä sen pienen hetken mitä tarvii, vaikka sataisi. Joku keppi metsästä millä saadaan iskettyä maahan. Kitaraan nimikirjaimet ja kitaran kaula osoittaa juhlapaikkaa kohti. Katsotaan nyt sitten miten käytännön toteutus 0nnistuu...

Link to comment
Share on other sites

^aivan huippuajatus tuo kitara!!

Vanerista jos jaksaisi sahata, saisi varmasti kestävimmän, mutta varmasti pahvistakin saa hyvän version (eipä sen tarvitse montaa tuntia kestää..)

Meillä juhlien yksi suuri painotus on musiikki (meille molemmille tärkeä osa elämää) ja jos vaan ajatusta saa lainata, niin tuota voisi kehitellä.. Meidän kitaraan tosin taitaisi tulla yhteinen sukunimi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

moikka moi.

Meillä semmonen idea omiin häihimme nuista tieviitoista. Mieheni ku harrastaa autohifiä jonka innoittamana meille tulee Biltemasta ostetut kromatut pölykapselit joitten päälle kuviosahalla leikataan puusta meidän nimikirjaimet, tai vaihtoehtosesti sydän johon maalataan nimikirjaimet tai nimet. Miltäs muista kuulostaa??

Tuo nyt tällä hetkellä päällimäinen idea, mutta voihan se vielä muuttua jos jotain parempaa tulee vastaan.. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille tulee imelimmistä imelimmät tienvarsikyltit. Eli vanerista vaan sahaillaan sydämen muotoisia kylttejä, jotka sitten punaiseksi spraylla. Siihen sitten nimikirjaimet, ja joku nuoli tarpeen mukaan. Kestävät ainakin tuulen ja tuiskun. Joo, heinäkuussa tuiskuttaa...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Meille tulee imelimmistä imelimmät tienvarsikyltit. Eli vanerista vaan sahaillaan sydämen muotoisia kylttejä, jotka sitten punaiseksi spraylla. Siihen sitten nimikirjaimet, ja joku nuoli tarpeen mukaan. Kestävät ainakin tuulen ja tuiskun. Joo, heinäkuussa tuiskuttaa...

Ainakin tällä hetkellä etelä-suomessa ollessani täällä tosiaan tuiskuttaa! :girl_haha: Kuin mikäkin syysmyrsky....

sain maalattua kuutisen kappaletta lehden muotoisia kylttejä! tässä kuva siis omistamme:

4468872.png

Aivan mielettömän upeat kyltit! Eipä heti tule mieleeni, milloin viimeksi olen nähnyt näin tyylikkäät versiot tienvieressä.. Vaikka nämä eivät vielä tienvieressä olekaan :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Heips vaan kaikille, nyt saa olla mieltä - onko ihan hölmö ajatus?

Meillä häät Vaasassa, ja bussikuljetus kirkon ja juhlapaikan välillä. Ne jotka eivät bussia käytä ovat vaasalaisia sukulaisia, jotka osaavat varmasti paikan päälle. Eli meille ei varmaan tule kylttejä Vaasan keskustaan. MUTTA, koska kyltit nyt kerran on sahattu ja maalattu valkoisiksi saimme (mielestämme) kuningasidean: mitä jos pistäismme ne Helsingistä tulevien vieraiden iloksi jo valtatie 3:n varrelle? Tyyliin Tampereella kyltti jossa on meidän logo ja teksti "vain 200 km jäljellä". (ja joo, on suht isot kyltit...)????

Tiehallinnolle tietty menisi ilmoitus jos/kun päädymme tähän ratkaisuun...

Mielipiteitä?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...