tuleva_morsian

Tienvarsikyltit, kuvia ja ideoita

274 viestiä aiheessa

Jos meille tulee opasteet niin ne on prätkäkisoissa käytetyt opasteet. Molemmat harrastetaan lajia, jossa reitit merkitään "suoraan" "oikealle" "vasemmalle" kylteillä. Niitä laitetaan matkan varrelle(siis jos laitetaan-pienellä paikkakunnalla varmaankin kaikki löytää ilmankin).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaverini häissä teimme yksinkertaiset ja kauniit opasteet niin, että sahasimme koivusta (hieman vinosti sahaten) soikionmuotoisia, parin sentin paksuisia, läpimitaltaan n. 20 cm "lätkiä" joihin sitten kirjoittelimme parin nimet. Koristeeksi vielä hankimme juhannusruusuja...

Olivat tosi kivan näköiset, kun koivun kuori vielä reunusti nätisti. Ruusut tosin vähän nuupahtivat iltaan mennessä, mutta vieraiden saapuessa olivat tosi kauniit.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meille tulee ihan muutama opaste strategisiin risteyksiin, joissa on vaara ajaa (kartasta huolimatta) harhaan. Meillä on jo "nimetty" vastuuhenkilöt kylttien pois keräämiseen...

Näin oli myös meillä. Suurin osa vieraista oli muualta ja paikallisillekin paikka oli ihan outo, joten kyltit tulivat tarpeeseen myös (ainakin sulhasen mielestä) erittäin selkeän kartan lisäksi. Oli siellä silti jotkut lähteneet jostain väärään suuntaan... huoh. Siinä jo saa syyttää omaa suuntavaistoaan... ::)

Mutta vinkkeinä: tehkää vahvat esim. vaneriset kyltit ja selkesti ilmaistuna ne nimet tai jotain muuta. Meillä oli ihan vaan lappeellaan olevat salmiakkiruudun malliset vanerit hopeaspraylla maalattuna, joissa oli mustalla spraylla sapluunan avulla kirjoitettu ISOLLA  S-R & K ja alla nuoli tai "koukkunuoli" minne suuntaan käännytään tai kohta käännytään. Ei sellasta pikkuriikkistä pahvisydäntä johon on texmarkin tussilla kirjotettu nimet meinaa oikein 80 km/h vauhdista huomata  ;) Ai ja oli meillä niissä vielä siellä yläkulmassa pari paperinarukukkaa, ku jäi kaaresta yli. Yhteensä 25 km matkalla kylttejä oli 7 kpl, joista yksi juhlapaikan pihassa osoittamassa parkkipaikalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paras  opaste on minusta ollut oikeaa tieopastetta muistuttava.

Eli siis sellainen sininen viitta, jossa valkoisella lukee esim. tampere 10

Hääpari oli vanerista tehnyt juuri oikeiden viittojen kokoiset viitat, mallanneet ne juuri samoin, mutta tekstinä oli Kaija ja Jukka. Viitta oli niin silmiinpistävän samanlainen ja yksi oli esim. sijoitettu liikenteenjakajaan toisen suuntaa osoittavan viitan luokse, oli tosi hieno ja tyylikäs!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Paras  opaste on minusta ollut oikeaa tieopastetta muistuttava.

Eli siis sellainen sininen viitta, jossa valkoisella lukee esim. tampere 10

Hääpari oli vanerista tehnyt juuri oikeiden viittojen kokoiset viitat, mallanneet ne juuri samoin, mutta tekstinä oli Kaija ja Jukka. Viitta oli niin silmiinpistävän samanlainen ja yksi oli esim. sijoitettu liikenteenjakajaan toisen suuntaa osoittavan viitan luokse, oli tosi hieno ja tyylikäs!

hmm. Ideana ihan hieno, mutta saattaapi poliisi setä kurvat juhlapaikan pihaan ja antaa sakot. Varsinkin kun noita opasteita ei missään tapuksessa saa kiinnitää liikkennemerkkeihin tms.

Eli kysykää poliisilaitokselta ennen kuin tätä kokeilette!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tulipa taas viikonloppuna bongailtua opasteita ja myös tämmösen oikeaa tieopastetta muistuttavan, mutta huomattavasti pienemmän.

Sainkin sitten väläysen millaset meille tulee... vanerista nuoli + sydän yhdistelmä  - ei erillisinä vaan samaa levyä... sydän ei mikään symmetrinen ja reunat jollain töhöttimellä poltettu ja sitten tietty meidän nimet. heinäseiväs pylväänä ja ehki roikkumaan feikki sormukset .. saa sitten nähä onnistuuko..

opasteita laitetaan vaan kaks kirkon ja juhlapaikan tienristeykseen osottamaan että "olet todellakin oikeessa paikassa".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

ideoita on monia ja tässäkin jokainen tekee tavallaan.

Meillä tulee viitat, mutta ei sydämiä tms, vaan kovapahvista (hyllyjen taustalevynä käytettävää) tehtyjä nuolia, joiden pituus on n. 40 cm.

Ne sitten maalataan punaiseksi spraymaalilla ja niitataan keppiin. Eikä niihin tarvitse edes laittaa nimiä tai muutakaan, kun sanoo kaikille kirkossa, että näitä seuraatte. Ja häät on talvella, joten näkyvät ainakin lunta vasten (jos sitä on). Tarpeen vaatiessa sitten heijastinnauhaa/-tarraa nuolen reunaan.

Suurin osa vieraista on muualta tulevia, joten opasteita on hyvä olla, ja mistä sen tietää osaako itsekään jännitykseltään ja onnen huumaltaan kirkosta juhlapaikalle. ::)

Näin viikonloppuna kivan kyltin, jonka huomasi: siinä oli  happy face  :D ja sen alla nuoli, olisi tosin voinut olla vähän isommalle se nuoli, mutta ainakin erottui se naama kauas.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

tähän aiheeseen annan omat vinkkini.

jos reitillä on risteyksiä tai liittymiin nousuja niin laittakaa ne kyltit tarpeeksi kauas ENNEN liittymää/risteystä. viikonloppuna ajelin pariinkin kertaan samojen kylttien ohi ja kyltit oli kyllä komeita, mutta kun kyltti on vasta siinä kohdassa missä liittymä eroaa niin sitä on siinä vaiheessa huono enää alkaa töllistelemään, että mitäs siinä lukeekaan. eli semmoinen 50 (moottoritiellä jopa 100) metriä ennen kääntymistä.

ja toinen pointti on se, että nimet sitten isolla!!! esimerkiksi näistä mainitsemistani kylteistä, joita bongasin viikonloppuna, ei erottunut moottoritien vauhdissa nimet ollenkaan (olivat noin 5 cm korkeita kirjaimia ja kauniilla käsialalla), enkä ollut sokkona liikenteessä vaan rillit päässä, mutta mitään hajua ei nimistä ole edelleenkään. eli suosittelen vähintään 10 sentin kirjaimia tai sitten joku selkeästi omanlainen teema, josta näkee jo kauas, että se kuuluu teidän häihin.

moottoritiellä kun ei varsinkaan parane läntätä jarruja pohjaan jokaisen kyltin kohdalla, joita kesäisin on vielä kohtalaisen paljon..

eli tehkää niistä kylteistä hyödyllisiä  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häihin ei todellakaan tulee yhtään ainotta tienvarsiopastetta! Kutsun mukana lähtee erittäin selkeä kartta (itse tehty) sekä vielä sanallinen ajo-ohje. Joka ei sillä löydä perille, saa luvan eksyäkin. Noista opasteista olen saanut tarpeekseni. Niitä on kadun varret väärällään aina lauantaisin - vaikka minkälaisia ihmeväkerryksiä, joista ei edes saa selvää, kun ovat niin pienellä.  Ja sitten ne jätetään sinne lerputtamaan viikkokausiksi..... Periaatteessahan hääopasteille pitäisi hakea viranomaisilta lupakin....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ralli puhuu asiaa siinä, että opasteet pitää olla riittävän kaukana risteyksestä. Kohdalla ne ei enää paljon lämmitä. Mutta tuosta moottoritiejutusta olen vähän eri mieltä. Ensinnäkin, moottoritiellähän ei saa pysähtyä ilman hyvää syytä -> ei niitä opasteita sinne saisi kukaan mennä virittelemään. Toiseksi, ainakin isojen kaupunkien (Hki, Tre, Tku) ympärillä olevien moottoriteiden liittymät on nykyään numeroitu. Vieraat voi siis käskeä kääntymään liittymästä numero se-ja-se. Kolmanneksi, jos ne kyltit on sinne motarille pakko käydä virittämässä, niin 100 m ennen liittymää on todellakin ihan liian myöhään. Jos nopeus on 120 km tunnissa ja ohitus meneillään, niin turha siinä on 100 m matkalla yrittää päästä rampille. Jos nopeus on 120 km/h, niin mun laskujen mukaan auto kulkee sekunnissa reilut 30 metriä. Eli kun kyltin ehtii havaita 100 m ennen ramppia, niin ohi mentiin ja lujaa. Tuossa nopeudessa ei tosiaan ehdi nähdä myöskään mitään hiirenpaskankokoista tekstiä, kuten Ralli totesi.

Summa sumarum: jättäkää nyt edes ne moottoritiet rauhaan.

Kirsi ja Klaus vois muuten käydä keräilemässä ne kylttinsä veke sieltä Albergan kartanon (?) kieppeiltä Perkkaalta. Niin ja Lintuvaarantien ja Vallikadun risteyksessäkin on ollut jotain surullisia nuupahtaneita kartonkivirityksiä, ei niistä enää edes nimiä näe.

katti

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvä kartta kutsun mukaan niin ei tartte näistä opasteista huolia.

Juhlapaikan tienvarteen opastaja joka opastaa parkkeerauksessa jne. Näin me tehdään niin taas on yksi huoli vähemmän. Pienillä paikkakunnilla ainakin kaikkien luulisi löytävän perille ja eikös hääsaattueessa kuitenkin ajeta niin ei luulisi eksyvän. Kesäkuun sateilla näytti vähemmän informatiivisilta muutamat "opasteet".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ennen kaikkea, opasteiden pitää olla tarpeeks isot ja korkeat, että näkyvät hyvin..meillä oli aika yksinkertaset versiot, suorakaiteen muotoseen pahviin niitattiin valkea paperi päälle, siihen maalattiin isolla meidän nimikirjaimet (eli siis molempien etunimestä vaan eka kirjain) ja sitten nuoli mihin suuntaan pitää kääntyä. Ja ylänurkassa oli sit punanen ruusuke..ja nää sit sellasiin reilun metrin korkusiin lautoihin ruuvilla kiinni ja avot, kylläpä näkyivät..kirkolla oli toisenkin pariskunnan opasteita, sellaset todella hentoset ja pienet, niistä ei kyllä ois paljo autokyydissä selvää saanu..pääasia ei kuitenkaa oo se nätti koukerokirjotus, vaan se, että ihmiset löytää paikalle.. ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Munkin pitää vielä sanoa opasteista muutama asia... ::)

Ne on musta ihan ok, jos häitä on useita pienllä paikkakunnalla, ja jos vieraita tulee muualtakin.  :D

Meille tulee sellaset, jossa varsi on heinäseiväs ja siihen päähän lnaulataan tai ruuvataan vanhaa puuta oleva lankunpätkä, joka sahataan nuoleksi. Siihen sitten maalataan mustalla meitin nimet.  ;)

Luulis olevat suht yksinkertanen hommeli, jopa mulle morsiolle! 8)

Oon nähny vielä sit kerran kans tosi kivan idean, joka oli paksusta koivupölkystä sahattu viistoon niin että viisto-osaan oli maalattu vain hääparin nimet. Se on helppo, kun ei tarvi kiinnittää mihinkään. Sen kun vaan asettaa johki tasaseen paikkaan. Raskaitahan ne tosin on... :P

Eniwei, mä toivotan kaikille asianomaisille iihania häitä, omiani juhlitaan vasta ensi kesänä -04!

:-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Venerista leikattu koivunlehden muotoinen kyltti,vihreäksi maalattu ja siihen nimet?!?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on siis "teemana" ilmapallot, joten teiden varsiin ilmapalloja meidän nimillä ja päivällä varustettuna.  :-X

Kutsuihin ajateltiin myös laittaa palloja "lentämään", jotta vieraat ymmärtävät idean.

:-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on talvihäät ja meidän kylteissä käytetään tulta apuna. Olemme sahanneet puulevyyn nimikirjaimemme ja niiden taakse tulee kynttilä. kun talvella on pimeää, niin tuli näkyy hienosti läpi nimikirjaimistamme. olleen kokeiltu pimeässä ja toimii tosi hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Todennäköisesti tieopasteet tehdään joutsenlinjaa noudattaen eli esim. kaksi joutsenta vastakkain. Ohuesta vanerista kuviosahan avulla voi muotoilla mitä vaan. Vanerin kun maalaa valkoiseksi ja sitten mustalla tussilla tai maalilla ääriviivat ja nimet. Tämmöinen on alustava suunnitelma...  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me laitetaan varmaankin isoja punaisia vanerista tehtyjä nuolia kolmeen kohtaan ja niistä yks on P-paikka... Kirkon pihaan kun ei mahdu kun 10 autoo maksimissaan ja kun iso paloauto vie siitäkin 3 paikkaa niin... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ensinnäkin, moottoritiellähän ei saa pysähtyä ilman hyvää syytä -> ei niitä opasteita sinne saisi kukaan mennä virittelemään.

Toiseksi, ainakin isojen kaupunkien (Hki, Tre, Tku) ympärillä olevien moottoriteiden liittymät on nykyään numeroitu.

Kolmanneksi, jos ne kyltit on sinne motarille pakko käydä virittämässä, niin 100 m ennen liittymää on todellakin ihan liian myöhään. Jos nopeus on 120 km tunnissa ja ohitus meneillään, niin turha siinä on 100 m matkalla yrittää päästä rampille.

No toivon totisesti, ettei kukaan mene moottoritielle pysähtymään! voihan sen pysäköinnin hoitaa sinne liittymään - suosittelen myöskin käyttämään hyväkseen rauhallisempaa vuorokauden aikaa ihan oman turvallisuuden kannalta -ja tämä kaikki vain jos moottoritielle on pakko se kyltti laittaa.

en ole muualla suomessa numeroituihin liittymiin törmännyt, ja numeron tihrustaminen kylttiviidakosta ei välttämättä ole yhtään sen selkeämpi tapa, ainakaan täältä landelta tuleville?

jos on tiedossa, että moottoritieltä noustaan niin tuskin kukaan ottaa tietoista ohiajamisen riskiä ajamalla tyylillä "on siellä varmaan neonvalot ohjaamassa kaksi kilometriä ennen kääntymistä".

jos reitti on epäselvä (paljon risteyksiä ym) niin kartta kutsujen mukana ja ns. varmistuskyltit matkan varrelle ovat ihan passeli käytäntö. helpottaahan se vieraiden suunnistamista kuitenkin.

vastaan nyt samalla alkuperäiseen kysymykseen:

eli todennäköisesti meille tulee simppeli punainen tai vihreä (erottuu lumesta parhaiten) nuoli jossa nimet tai nimikirjaimet (häät talvella, joten tuskin erehtymisen vaaraa), tai sitten "teeman" mukainen lumimies osoittamaan oikeaa suuntaa -vieraille on helppo sanoa, että seuraa lumimiestä ja kyltti ei silloin tarvitse nimiäkään. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kysymys liittyen tieopasteiden käytännön toteutukseen: oletteko yleensä kirjoittaneet tekstit käsin jollain isolla tussilla? Olen joskus netissä nähnyt kuvan todella kivoista tienvarsikylteistä, joissa teksti näytti ihan painetulta ja jäin miettimään, että mitenhän se on käytännössä toteutettu. Itse ottaisin mielelläni tekstin samalla fontilla, kun kutsut yms. mutta en oikein keksi keinoa toteuttaa tätä käytännössä.

Vinkkejä otetaan ilolla vastaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meille ei näillä näkymin tule opasteita, koska kaikki kutsutut ovat samasta kaupungista kotoisin (osa tosin muuttanut pois) ja kirkko on NIIN tuttu jokaiselle Porilaiselle, (Keski- Pori). Juhlapaikka on myös keskellä sulhasen entistä kotiseutua, jos näin voisi sanoa ja meikäläisen vieraat tietävät varmasti paikan!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tuskin tulee opasteita, sillä hääpaikkaan on hyvät opasteet ihan virallisillakin liikennemerkeillä. Kartan ajattelin pistää kutsun mukaan, jotta löytäävät vieraimmatkin Mikkelistä sen oikean kirkon ja pystyyvät suunnistamaan kaupungista ulos oikeaan suuntaan. Varmaan joidenkin sukulaisten autoihin pannaan antenniin rusetit kiinni, niitäkin voi sitten seurailla. Vieraat ajelkoon jonossa! ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee teemamme mukaisesti ruusun muotoiset kyltit jotka leikataan ohuesta vanerista kuviosahalla. Mallin löysin muistaakseni Sinooperin askartelulehdestä. Ruusu maalataan tumman punaiseksi ja keskelle sitten nimikirjaimemme valkoisella. Samanlainen minikuva lähtee kutsun liitteenä olevan kartan mukana jotta tietävät mitä opasteita seurata :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on teemana lila ja syyslehdet, joten lila lehti on luultavasti oppaana, jossa lukee meidän nimet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään