Jump to content
Naimisiin.info

Tienvarsikyltit, kuvia ja ideoita


tuleva_morsian

Recommended Posts

Hienoimmat kyltit mitä näin tuossa toissakesänä olivat kaksi kissaa, musta ja valkea jotka situivat vierekkän. Yhteenliittyneet hännät sitten osoitti suuntaa mihin kääntyä. :D

Plussaa siitä että nuo kyltit oli poistettu 3h sisällä siitä kun bongasin ne, eli hääaamuna viety kait ja sitten varmaan viimeinen ottanut kyltit matkaan mukaan. Tai liekö kelvannut ohikulkijoille, siskon kyltit (9/10 kylttiä) oli kadonnut ennen kuin ehdimme niitä korjaamaan pois. Heillä oli vanhasta puretusta aidasta ollutta sään harmaannuttamaa puuta jossa risusta nimikirjain  :-X  nimikirjain + pihlajanmarjaterttu (häät syksyllä) niitattuna. Aidan viisto pää osoitti kääntymissuunnan. 90% vieraista tosin ei ollut mitään opasteita nähnyt  ??? ja muutenki itse epäilin vaaleata puuta harmaalla puulla, että miten lie näkyy autosta... ::)

Link to comment
Share on other sites

Mekin tyydytään kutsun mukana lähtevään karttaan. Suurin osa vieraista on paikkakuntalaisia ja tietävät tarkkaan juhlapaikan. Tämän lisäksi juhlapaikalle on niitä "virallisiakin" opasteita. Lisäksi järjestämme bussikuljetuksen, jonka luulisi eliminoivan ainakin osan eksymisistä  ;D

Kaasoni kuitenkin keksi idean tienviitaksi. Jos joku tätä haluaa hyödyntää niin: Käy jollakin pilapiirtäjällä, siis sellaisella, joita on kesäisin useassa kadun kulmassa ja ulkomailla, ne, jotka piirtävät karikatyyrejä. Siihen piirrettäväksi sulhon kanssa ja valmis piirrustus suurennettavaksi ja laminoitavaksi (esim. kontaktimuovi) ja kepin nokkaan tien varteen.  :D

Link to comment
Share on other sites

Guest December_Bride
Meillä tulee isot, noin 80cm halkaisijaltaa olevia lumihiutaleita.

lumihiutaletienvarsikyltti.jpg

Tossahan noi on vielä ihan raakileena, mutta nyt ovat jo valmistumaan päin!

Lisäksi meillä meni ajo-ohjeet mukana.

Nää sopis meidän talvihäimisiin ihan kybällä! Saakos idean varastaa??

Link to comment
Share on other sites

Viime kesänä olin häissä, jossa morsian oli opettaja. Tienvarsikyltit oli liitutaulun näköiset, vissiin vanerista sahattu taulun muoto, joka oli maalattu liitutaulumaalilla ::)  (En todellakaan itse tiiä, millasesta maalista tarkemmin oli kyse...)  Ja sitten nimet oli tietenkin kirjoitettu liidulla ja kyltti koristeltu kukkasin.  :) Oli hauska idea, joka tosin ei vesikelillä toimi... ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Meillä oli viime kesänä tällaiset, lastulevystä tehty ja spraylla maalatut.

tienviitat.gif

Kirkolla olevassa kyltissä oli lisänä meidän nimet ja hääpaikalla olevassa teksti "Tervetuloa", muuten ne olivat "nimettömät".

Ehdoton idea! Taidan varastaa idean ja ottaa sen meidän käyttöömme jos ei sinulla ole mitään sitä vastaan. Alkuperäinen ruusuidea osoittautui liian vaikeaksi kuviosahallemme (EI siis sulholle sulhon mukaan) ::)  Kotona sattuu olemaan valkoista tylliäkin hunnuksi ja lakanakankasta voi tehdä rusetin sulholle :)

Link to comment
Share on other sites

Kysymys liittyen tieopasteiden käytännön toteutukseen: oletteko yleensä kirjoittaneet tekstit käsin jollain isolla tussilla? Olen joskus netissä nähnyt kuvan todella kivoista tienvarsikylteistä, joissa teksti näytti ihan painetulta ja jäin miettimään, että mitenhän se on käytännössä toteutettu. Itse ottaisin mielelläni tekstin samalla fontilla, kun kutsut yms. mutta en oikein keksi keinoa toteuttaa tätä käytännössä.

Vinkkejä otetaan ilolla vastaan!

Tälle kysyjälle vastaus tulee varmaankin liian myöhään, mutta muille kiinnostuneille. Kirjoittaakaa tarvitsemanne kirjaimet Wordilla, yksi kirjain per sivu ja kooksi jotain 800. Tarvittava koko riippuu tietysti fontista ja haluamastanne kirjainkoosta. Jos haluatte mahdollisimman suuria kirjaimia, pienentäkää marginaalit. Printatkaa kalvolle ja leikatkaa kirjain ääriviivoja pitkin pois. Huomatkaa, että esim. A:ssa pitää jättää jotakin kannattelemaan keskiosaa. Voilà, teillä on sabluuna!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ystävieni häissä oli purjelaiva teemana. Hääkyltit olivat sen mukaiset myös, todella kauniit. Vanerista oli tehty pieni purjevene, se oli maalattu siniseksi. Pursi oli valkoista kangasta, ja se liehui tuulessa suloisesti. Itse veneessä oli hääparin nimikirjaimet.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on teemana pinkki ja keltainen, ja meille tulee kyltit samalla mallilla kuin nuo tavalliset tieopasteet (esim. TAMPERE 123). Pinkillä pohjalla valkoinen HÄÄT teksti ja siihen perään sellainen tavallisten tiekylttien nuoli...joihinkin risteyksiin laitetaan myös km eli vaikka HÄÄT 5 >    ;D

Link to comment
Share on other sites

Guest 23.7.2005

Meidän kyltit on tehty kartongista.... siihen liimattiin isolla nimet ja amor (enkeli) osoittamaan suunnan nuolellaan....ja kirjamuovi päälle ja kepin nokkaan.... musta ihan kivat.....eikä ihan perinteinen sydän.....  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Kristalli

Mä näin tässä joku viikko sitten ihanan kyltin, joka muistaakseni oli jotakin puu/vanerilevyä (reunat taisi olla "poltettu") jossa oli kaksi pyöreää levyä vierekkäin, joihin oli piirretty kasvot (silmät ja suu ainakin) ja toisella liehui valkeaa tylliä huntuna. Oli tosi kiva idea, harmi kun ei ollut kameraa mukana.

Link to comment
Share on other sites

Meidän opasteet oli samannäköiset kuin oikeat tienviitat (ne siniset) paitsi tausta oli punainen. Fontti oli myös sama kuin tielaitoksen opasteissa. Näkyi ainakin riittävän kauas eikä hukkunut massaan, kun samassa risteyksessä oli yllättäen puolen tusinaa muutakin opastekylttiä. Maalaus oli tosin vähän isotöisempi urakka kuin oltiin kuviteltu... :-/

Link to comment
Share on other sites

Guest Tähdikki

Me tehdään varmaan jonkun kukan malliset, valkoinen tai keltainen kukka

ja keskelle meidän nimikirjaimet ja nuoli.

Ei tehdä kun ihan muutama, kirkkotien risteykseen ja sitten

yhteen risteykseen ennen juhlapaikkaa ja sitten juhlapaikan portille.

Joku tuolla jo aiemminkin sanoi, että on se kumma kun vieraat muuttuu häissä niin hölmöiksi ettei osaa perille ilman kylttejä, vaikka kaiken maailman muihin juhliin, lakkiaisiin ja hautajaisiin osataan, eikä niihin varmana lähetetä karttaa kutsun mukana..

Suunnistamisestaan epävarma on hyvä ja katsoo kartasta, ja

on ne puhelimetkin keksitty..  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä omat oli vanerista tehdy "kierot" sydämet, teeman mukaan.

Kaverin häihin autoin tekemään kylttejä vuosi sitten. Ne oli vanerista leikatut marimekon unikko kukan muotoiset. Ne maalattiin reunoista punaisiksi ja keskelle jätettiin valkoinen kohta johon mustalla kirjoitettiin parin nimet. Niistä tuli tosi kivat ja saivat paljon kehuja.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...