tuleva_morsian

Tienvarsikyltit, kuvia ja ideoita

274 viestiä aiheessa

nyt olisi tarve avulle...

eli mistä aineista olette viitat tehny??

tarve olisi 2x suoraan 2xoikealle ja 1x vasemmalle..

ideoita tarvitaan pikaisesti!!!

häät 7.7.2007

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tehdään kartongille, olemme ostaneet teemaväriimme sopivaa kartonkia, niistä leikataan riittävä määrä sydämenmuotoisia kuvioita. Teemme niihin pelkästään etunimiemme ensimmäiset kirjaimet, jotka tulostamme tietokoneelta paperille ja leikkaamme ääriviivoja myöten irti ja liimaamme kartongille, &-merkki kirjainten väliin.

Hankimme "puukepit" jotka ilmeisesti niittaamme kartonkiin kiinni, joista kyltit siis saamme maahan paikoilleen. Sitten samasta kartongista leikkaamme nuolet, jotka liimaamme siihen suuntaan johon on tarkoitus mennä.

Ainiin, tuon koko sydänhomman päällystämme kontaktimuovilla, jotta mahdollinen sade ei pääse niitä pilaamaan, ja muutenkin tukevoittaa kylttiä. Voi olla, että vielä liimaamme kartongin taakse pahvista leikatun samankokoisen ja muotoisen palan, tekemään kyltistä tukevamman.

Näin ainakin meillä, toivottavasti sait vinkkejä. :)

Mukavia häävalmisteluja :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

kiitos ideoista...

lisääkin saa laittaa!!!!!!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänään askarreltiin just tienviittoja.Isot vaaleanpunaiset  :-X kartongista,mitkä päällystetään kontaktimuovilla.Ne kiinnitetään puukeppeihin,jotka on helppo teipata tolppiin,tai hakata maahan kiinni.Kontaktimuovi suojaa sateelta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hitsit kun ootte jo aikaisessa suunnittelemassa noita kylttejä! Meillä sama päivä 07.07.07 ja kylttien muoto yms. seikat vasta mietinnässä. Tuleekohtan tässä kiire?  ::)  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee "opaskoirat" näyttämään vieraille juhlapaikan - koiraihmisiä kun olemme  :) Pahvi alla, johon päälle vielä laitettu kartonkia ja maalia. Ja osalle noista noutajista tulee huntu ja osalle rusetti. Ei innostanut sydämet ja nuo koirat oli loppujen lopuksi helppo toteuttaa ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on melkein samanlainen suunnitelma kuin -lauralla! LP-levyt tulee siis varmaan myös opasteisiin, juhlapaikalla niitä on myös käytössä! Kyltit pitäisi tehdä tänä viikonloppuna, mutta varren paksuus vielä mietityttää...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos haluaa päästä helpolla, niin kriittisin risteyksiin voi sitaista esim. punaisen (tai mikä luonnosta erottuva väri teidän häihin nyt käykään) leveän nauhan. Meillä tulee näin, kun haluan väälttää askartelua tässä kohdassa, mutta jotain merkkejä olisi kuitenkin hyvä olla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan harkittu heliumilla täytettyjä punaisia sydänilmapalloja. Sellaisen kun kiinnittää risteykseen, niin luulisi vieraiden tajuavan, että tässä on käännöskohta. Valmiiksi täytettyjä ilmapalloja saa esimerkiksi täältä: http://www.kumitukku.fi/kauppa.php

Pitää enää päättää, halutaanko nähdä niin paljon vaivaa - tuo Papunin mainitsema punainen nauha ajaisi asian yhtä helposti eikä tarvisi miettiä kuka hakee pallot, milloin, millä autolla (= kuinka iso auto tarvitaan kymmenen valmiiksi täytetyn kuljettämiseen) etc.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mulle kans sais laitella noita vinkkejä ja kuviakin :D kun ei nyt oikein ideota tahdo itseltän löytyä.. vaikka onhan tässä aikaa vielä omiin häihin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me teimme kirjaimellisesti "seinästä repäistyt" opasteet. Kuvia laitan myöhemmin, kun juhlat on juhlittu.

Eli vanhan riihen seinästä harmaata, ihanaa lautaa, johon jyrsimellä kaiverrettiin nimikirjaimemme H & J. Tämä noin 50 cm pitkä laudanpätkä naulattiin kunnon rautanaulalla katkaistun heinäseipään päähän ja nuoli tehtiin hieman kapeammasta riihenseinälaudasta viistämällä toisen reunan kulmat pois.

Simppelit ja meidän makuumme istuvat - siistit ja asialliset.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa rock/hevi -henkiset häät, ja kaikki lässynlässy on unohdettu jo alkuvaiheessa. Teemaan liittyen ajateltiin tehdä tienvarsiopasteet Metallican logoa jäljitellen (onko siinä nyt salamat vai mikä). Nimikirjaimet kun sattuu just olemaan M ja A!

Eli leikataan vanerista mallin mukaan ja maalataan mustakin, sitten vaan johonkin kepin nokkaan ja tien poskeen ;D Saa nyt nähä toteutuuko tämä, kun ei oo yhtään kokemuksia pistosahalla sahaamisesta, niin en tiedä miten helposti sillä saa nuo kirjaimet leikattua. Vaikka aika suoraa viivaahan ne on, kulmia vaan paljon  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän kyltit tehtiin valkoiselle, neliön muotoiselle, paksummalle (1mm) kartongille. Reunoille laitettiin ruskeasta kartongista "kehykset". Sitten päällystin sen kontaktimuovilla. Siihen päälle liimasin pikaliimalla risuista pätkiä kirjaimiksi. Vielä risusydämiä koristeeksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli vaneriset kitarat, joissa ensimmäisessä luki meidän uusi yhteinen sukunimi ("meikäläiset") ja seuraavissa oli punaisia sydämiä. Hienot tuli  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
tähän aiheeseen annan omat vinkkini.

jos reitillä on risteyksiä tai liittymiin nousuja niin laittakaa ne kyltit tarpeeksi kauas ENNEN liittymää/risteystä. viikonloppuna ajelin pariinkin kertaan samojen kylttien ohi ja kyltit oli kyllä komeita, mutta kun kyltti on vasta siinä kohdassa missä liittymä eroaa niin sitä on siinä vaiheessa huono enää alkaa töllistelemään, että mitäs siinä lukeekaan. eli semmoinen 50 (moottoritiellä jopa 100) metriä ennen kääntymistä.

ja toinen pointti on se, että nimet sitten isolla!!! esimerkiksi näistä mainitsemistani kylteistä, joita bongasin viikonloppuna, ei erottunut moottoritien vauhdissa nimet ollenkaan (olivat noin 5 cm korkeita kirjaimia ja kauniilla käsialalla), enkä ollut sokkona liikenteessä vaan rillit päässä, mutta mitään hajua ei nimistä ole edelleenkään. eli suosittelen vähintään 10 sentin kirjaimia tai sitten joku selkeästi omanlainen teema, josta näkee jo kauas, että se kuuluu teidän häihin.

moottoritiellä kun ei varsinkaan parane läntätä jarruja pohjaan jokaisen kyltin kohdalla, joita kesäisin on vielä kohtalaisen paljon..

eli tehkää niistä kylteistä hyödyllisiä  :-X

Totta!

Itse liikenteenohjauksia enemmänkin suunnitelleena ja toteuttaneena allekirjoitan tuon täysin. Opasteiden sijoittelussa tärkeintä on, että sekaantumisen vaaraa ei ole, ja että opasteet voidaan havaita ajoissa ennen kääntymistä. Kannattaa uhrata muutama minuutti opasteiden sijoittelun suunnitteluun ja vaikka ajaa reitti kertaalleen läpi ja katsella samalla opasteille hyviä paikkoja. Jos vauhtia on 100 km/h se tarkoittaa että auto liikkuu vähän alle 30 m/s. Viidessä sekunnissa satasta kulkeva auto kulkee n. 140 metriä.  Moottori- ja muilla nopeammilla teillä opasteiden riittävä etäisyys lasketaan siis hehtometreissä. Pienemmillä hiekkateillä riittää lyhyempikin matka.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee näillä näkymin auton pölykapseleita, jotka maalataan hopealla spraymaalilla ja niihin maalataan meidän nimi kirjaimet ja alle irtonainen nuoli. Näin olen suunnitellut... Ajateltiin kysyä sedältä, joka omistaa autokorjaamon, josko siellä olis vanhoja pölykapseleita tai sitte keräillään tuolta tien varsilta, jos ei muualta saada. Pölykpaselihan ei yleensä enää paikallaan pysy, kun se on kerran vauhdissa irti lähtenyt  ;) Kai niitä muuten saa kerätä tien varsilta? (tuntuu tymältä kysymykseltä, mutta kun usein niitä näkee vaan johonkin puun oksaan nostettuna...)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, oisko kellään tietoa semmosesta, täytyykö noista opastekylttien pystytyksestä kysyä jonkinlainen lupa tiehallinnolta tms.? Kun ei noita tienvarsimainoksiakaan saa enää laittaa minne sattuu...  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näin juuri kivan vanerisen "peruskyltin", johon oli kiinnitetty silkkinen auringinkukka. Taidan itsekin käydä Tiimarista hakemassa omiin kyltteihini joitain silkkikukkia :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edellisellä sivulla kerroin noista meidän Metallican malliin suunnitelluista opastekylteistä. Nyt ne on valmiit, joten tässä kuva.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän hääjuhla on talvella ja illalla joten silloin on pimeää. Näkyvätkö hääkyltit tarpeeksi hyvin silloin? Onko kellään kokemusta asiasta? Auttaisiko jos niihin kiinnittäisi jotain heijastamaa tms?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Laittakaa vaikka heijastinteippiä. Sitä saa monena eri värinä esim. Biltemasta.

Kaikista selkein viitta mitä olen nähnyt, oli pelkkä raakalaudan pätkä johon oli mustalla kirjoitettu nimet. Huomio kiinnittyi ainoastaan nimiin.  

Tosi hienoja viittoja teillä! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään