Jump to content
Naimisiin.info

Raakatimanttisormus käytössä


niehku

Recommended Posts

Löysin unelmieni sormuksen. Vihkisormus on jo olemassa, mutta siinä on helmi, ja jo ostohetkellä sovittiin, että myöhemmin hankitaan lisäksi kestävämpi loppuelämän sormus. Eroaako raakatimanttiallianssin kestävyys jotenkin sormuksesta, jossa on hiotut timantit? Osaisiko joku ammattilainen arvioida, onko tällä ihanuudella mahiksia loppuelämän rinkulaksi?

 

2df0f9f0c41b2923cfd34a09f30c8857.jpg

Muokattu: , käyttäjä: niehku
Link to comment
Share on other sites

Löysin unelmieni sormuksen. Vihkisormus on jo olemassa, mutta siinä on helmi, ja jo ostohetkellä sovittiin, että myöhemmin hankitaan lisäksi kestävämpi loppuelämän sormus. Eroaako raakatimanttiallianssin kestävyys jotenkin sormuksesta, jossa on hiotut timantit? Osaisiko joku ammattilainen arvioida, onko tällä ihanuudella mahiksia loppuelämän rinkulaksi?

 

Tuossa kuvan sormuksessa nuo kivet näyttäisivät olevan tuolla kanavassa ihan napakasti kiinni, eli istutustapa on suhteellisen kestävä. Noin periaatteessa timantin pitäisi olla kestävä myös raakakiteinä. Tuon kuvan sormuksen kivet kuitenkin näyttävät mielestäni hiotuilta, eivät suinkaan hiomattomilta kiteiltä.

 

Mikäli nyt onnistuin kuvan googlettamisen perusteella löytämään tuon kyseistä sormusta kauppaavan firman, niin sormuksen kivistä sanotaan seuraavaa: 

Diamond Cut: Round, Brilliant Diamond Color: I/J Diamond Clarity: I3+

 

Otsikko ja lisätiedot ovat siis keskenään aika vahvasti ristiriidassa, sillä raaka on aikalailla hiotun vastakohta, ja noissa otsikon mukaan raakakivissä väitetään siis olevan briljanttihionta. Väriltään kivet ovat melko vaaleita ja puhtaudeltaan I3. Jos kivien puhtausluokka on oikeasti I3, niin se tarkoittaa sitä, että kivien kestävyydelle ei voi antaa minkäänlaisia takeita. Kivet ovat täynnä sulkeutumia, ja kuten kuvasta päätellä saattaisi, niin ne ovat hiottuja mutta niin sameita, ettei niihin saa timantille ominaista kiiltoa. Ne voivat myös hajota (haljeta tai lohkeilla) mikäli niihin kohdistuu iskuja tai painetta. 

 

Lisäksi jos olet tilaamassa sormusta nettikaupasta, niin haluaisin varoittaa, että allianssin kokoa on erittäin vaikea, ellei jopa mahdoton muuttaa. Allianssia olisi erittäin tärkeä päästä sovittamaan ihan livenä, että koko olisi juuri oikea.

 

Mua vähän harmittaa toimia tällaisena lyttääjämasentajana, koska tuo on oikeasti mielestäni todella kaunis sormus, ainakin päällepäin. Kannattaa kuitenkin olla yhteydessä Hiipun mainitsemaan Hanna Korhoseen, sillä hänellä on kokemusta raakatimanteista ja niiden käytöstä sormuksissa, joten häneltä saat varmasti arvokasta infoa ja toivottavasti ideoita kestävämpään sormukseen, sillä tuota kuvan sormusta en suosittele tilaamaan, jos haluat pitkäikäisen sormuksen.

Link to comment
Share on other sites

Joo, murskatuomio tuli noille timanteille. Tykkään kovasti sameasta, ei-timanttimaisesta ulkonäöstä, mutta kaipaan kestävää sormusta. Mikä on alin puhtausluokka, jossa kivet ovat vielä kestäviä? Entä onko korundikivissä olemassa jotain tuollaista raaemman näköistä? Saako niitä hiomattomina ja vaaleina? Tai tekeekö joku luotettava taho Suomessa tai ulkomailla minikokoisista ulkomaisista raakatimanteista sormuksia? Kaavi on vähän budjetin ulottumattomissa. Mistä raakatimantteja ylipäätään voi/kannattaa ostaa? Näin ensivilkaisulla löysin vain hiottuja.

 

Jos sormuksen timanttien karaatit ovat yhteensä 1/2 karaattia, mikähän voisi olla yhden timantin koko? 0,015 karaattia?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Miten olisi väriltään ruskeat timantit? Niitä saa luonnonvärisinä (eivät siis ole käsitelty värin parantamiseksi) ja hyvälaatuisina. Jos kaikki olisivat vaikka vähän eri sävyisiä ruskeita ja sormuksen pintastruktuuri tuollainen rouheahko, niin lopputulos voisi olla aika hieno. Myös valkoisia/maitomaisia timantteja on olemassa, mutta tässä kokoluokassa sellaisia saattaa olla hyvin hankala löytää. Myös harmaita safiireja on, mutta nekin ovat sävyltään usein hiukan sinertäviä ja voivat olla myös hankalia löytää. Värittömät safiirit ovat hyvä vaihtoehto jos kaipaa hieman timanttimaista ulkonäköä, mutta ei halua timantin kiiltoa ja loistoa. Ja tietenkin mustat timantit voisi olla mahdollisesti yksi varteenotettava vaihtoehto myös.

 

Timanteissa periaatteessa P/I2 on puhtausluokka jonka kivet pitäisi vielä hyvin kestää käyttöä. Itsellä on kuitenkin ollut käytössä sormus jossa oli P/I1 timskuja ja siitä hajosi yksi kivi. Eli suosittelisin kyllä vähintään SI-puhtausluokkaa.

 

Allianssisormuksen sijaan kannattaa harkita myös puoliallianssia. Kämmenen puolelta kun kivet ovat yleensä suuremman kulutuksen alaisina ja puoliallianssin koon muutoksetkin onnistuvat huomattavasti helpommin. Kokoallianssi esim. 1,5 mm timskuilla (0.015 ct) tulisi noin puolen karaatin yhteispaino tietenkin riippuen sormuksen koosta ja siis siihen menevien timanttien määrästä. Istutustavaksi noin yleensä suosittelen mieluummin pavéta kuin kanavaa, jos parasta mahdollista kestävyyttä sormukselle halutaan.

 

Kaisa

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kiitokset NiElle ammattimaisista vastauksistasi sekä tässä, kuin muissakin keskusteluketjuissa, sekä kiitokset myös Hiipulle suosituksista.

 

Vaihtoehtoisia rosoisen ilmeen jalokiviä on edelleen etsinnöissä, mutta valkeaa ja harmaata hyvin kestävää raakakiveä ei juurikaan ole muita kuin timanteissa. Yhden vaihtoehdon rouhealle ulkoasulle voisi tuoda harmaa timantti. Se ei välttämättä ole kuitenkaan niin utuinen, kuin niehkun aloituspostauksessa olevassa sormuksessa on, mutta sävyltään kuitenkin toivottuun suuntaan. Harmaa sävy voi olla jopa hieman metallimainen.

 

Rouhean ilmeen jalokivien metsästys jatkuu... :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...