Jump to content
Naimisiin.info

Montako vierasta on "pienet häät" ja "suuret häät" ?


Tipsis

  

177 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

On 17.2.2015 at 22.56, Mänty said:

Hämmentävästi mun mielipiteeseen vaikuttaa vähän myös se, mistä vieraat koostuu (epäloogista? kyllä). Jos on vaikka tosi paljon jo sisaruksia ja niiden lapsia, niin häät vaikuttaa "pienemmiltä" kun kuitenkin paikalla on vaan lähisuku verrattuna siihen, että ihmisiä on saman verran, mutta porukkaan mahtuu sukulaisista työkavereihin saakka väkeä. Mutta vastasin, että 80-100 olisi tuo "tavallinen". 

Ajattelen aika samalla tavalla. Jos suku koostuu kolmesta serkusta ja parista tädistä, niin jäähän vierasmäärä heti pienemmäksi kuin jos olisi 40 serkkua ja 15 tätiä ja setää. Jos lähisuku (omat ja vanhempien sisarukset + serkut) käsittäisi jo sen 70 ihmistä, niin en pitäisi 80 vierasta kovin suurena määränä.

Mielestäni <20 on todella pieni ja intiimi

<50 pienet ja ~60-90 kieppeillä sellaiset "normaalit" keskikokoiset häät. Yli sadan hengen juhlat on jo isot mielestäni.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Vetäisin rajat tasan samoihin kohtiin kuin Tipsis, mutta nyös Männyllä on hyvä pointti, että vieraslistan sisältö vaikuttaa. Meillä oli 60 henkeä (74 kutsuttu mutta osa sairastui ja osa tuli omasta tahdostaan ilman lapsia) ja siinä  oli vain läheisimpiä mutta kaikki oli kutsuttu perheineen, mikä tietysti lisää päälukua. 

Tässä on varmaan joku kulttuuriero maaseudun perinteiden ja kaupungin välillä? Itselleni kaupunkilaisena yllä mainittu 270 henkeä sisältäen naapurit ja kumminkaimat kuulostaa todella, todella vieraalta. Myös 80 hengen rippijuhlat kuulostaa ihan vieraalta. Kuvittelisin että me kutsumme sitten aikanamme niihin ehkä 30-40 henkeä.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Mielenkiintoista lukea muiden kommentteja :girl_smile: Olin tuossa juuri häissä, jossa oli reilu 30 vierasta. Minusta ne oli pienet häät. Omiin häihin on kutsuttuja yli 100, tarkka määrä ei vielä ole tiedossa. Kallistun ehkä siihen, että alle 50 vierasta on pienet häät, tavalliset varmaan siinä 70-80 molemmin puolin ja isot sitten kun ollaan reilusti päälle sadassa vieraassa. Veikkaan, että meille tulee tavallisen kokoiset häät, arviolta 90 vierasta. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Meillä n. 70 ja ajattelen kyllä, että aika tavallinen määrä vieraita. Olen kyllä ollut paljon suuremmissa ja paljon pienemmissäkin. Pienet häät ovat kyllä sympaattisia, mutta isoissakin on tunnelmaa. Häissä kuin häissä on mukavaa olla vieraana. :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...