Jump to content
Naimisiin.info

Mielipiteitä menustamme (kyselyketju)


visi

Recommended Posts

Meillä oli toteutettu menu silleen, että alkupalapöytä oli tapaksia (taisi olla kahdeksaa erilaista) ja pääruoka sitten ihan lämmintä ruokaa (karitsaa) myöskin koko ruokateemaa mukaillen. Aika monet meillä ei meinanneet tuota pääruokaa oikein enää edes jaksaa, enkä itsekään ottanut kuin vähän sitä, joten kyllä niistä tapaksistakin täyttyä saattaa, mutta en itsekään lähtisi ehkä ihan pelkälle tapaslinjalle. Tapaksissa on se mainio puoli, että niistä tulee helposti tosi näyttävän näköinen noutopöytä perinteisten laarien sijaan, ja itsellemme oli kyllä hyvin tärkeää saada jotain persoonallisempaa juhlaruokaa kuin se perinteinen suomalainen setti.

Valinta oli onnistunut, ja kehuja tuli PALJON. Useampaan kertaan on jälkeenpäin kuultu kommentti, että olivat kevyesti parhaat hääsafkat ikinä, ja niinpä olivat kyllä itsellenikin.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kuulostaa tosi kivalta tuo teidän tapastarjoilunne! Mä oisin ainakin vieraana ollu ihan liekeissä!

Mutta miten on, kun mulla on sellainen käsitys, että tapaksista tulee tosi paljon enemmän hintaa kuin tollasesta perinteisemmästä ruoasta, pitääkö paikkaansa? Pitää vähän ajatella sitäkin näitä suunnitelmia tehdessä. :(

Link to comment
Share on other sites

Näin se tosiaan tuntuu olevan. Etenkin, jos useat annoksista on ns. yksittäispakattu (:grin:) tai siis tarjoillaan pienissä kipoissa tai pieninä yksittäisinä annoksina, kuten meilläkin oli - meneehän näihin heti enemmän astioita ja vaivannäköä, ja raaka-aineetkin on herkästi vähän kalliihkoja jos laatuun panostetaan juustoissa ja ilmakuivatussa kinkussa jne.

Meidän ilo oli se, että mun hyvä kaveri on työskennellyt vuosia kokkina tapasravintoloissa, ja hän hoiti sitten homman kokkiystävänsä ja valitsemiensa apuvoimien kanssa. Tekevät siis satunnaisesti samalla sakilla ja teemalla muidenkin juhliin pitopalvelukeikkaa, eli ei oltu heille ensimmäiset koekaniinit ravintolan ulkopuolella, hehe. Suhteistakaan huolimatta se ei mitään ihan nauruhalpaa puuhaa ollut verrattuna moniin ihan pitopalveluiden järkkäämiin perusmenuihin, maksaahan noissa tosiaan moni asia, mutta oli kyllä ehdottomasti sen arvoista. Oli itselle niin tärkeä asia, ja on ollut kiva kuulla noita kommentteja myös vierailta. Selkeästi monet tajusivat arvostaa, että ruokailuun oli panostettu paljon.

Muokattu: , käyttäjä: Woodwoman
Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä hampurilaiset ja tortillat on sen verran sotkevia kaikkine kastikkeineen ja lisukkeineen, että en tiedä haluaisinko vieraana soosia juhlavaatteilleni :grin:

Miltäs kuulostaisi bruchetat, vuohenjuusto-pestoleivät, kana-kasvisvartaat ja isoihin kuppeihin marinoituja paprikoita, oliiveja.. Lisäksi nuudelisalaattia, erilaisia juustoja.. Jonkinlainen mehevä liha jota leikattaisiin paikan päällä? Jos tykkää tapastyyppisestä niin ei niitä tartte laittaa pieniin kippoihin vaan reilusti isoihin kulhoihin! Kun on tarjolla just leipäsiä, ruokaisia salaatteja ja jotakin lihaa/kalaa niin ei välttämättä tarvitse lämmintä pääruokaa.

Jälkkäristä ehkä jäätelö on hieman vaikea toteuttaa sen sulamisen vuoksi? Toki jos saa järjestettyä kunnon kylmäaltaaan kaikille. Mites olisi jokin herkkulajitelma? Olisi erilaisia suklaakonvehteja, tuoreita hedelmiä, ehkä jotakin cupcakes tyyppistä ratkaisua?

Link to comment
Share on other sites

Jos tykkää tapastyyppisestä niin ei niitä tartte laittaa pieniin kippoihin vaan reilusti isoihin kulhoihin!

Pakko kommentoida sivusta, että mä en tapaksilla viitannut pelkkiin oliiveihin, artisokkiin, paprikoihin jne, vaan lähinnä sellaisiin pieniin tapas-annoksiin, esim. parmankinkkua & melonia, vuohenjuustoa & päärynää, chorizoa & jotain muuta jne. Jos tästä linjasta tykkää, noita ei oikein voi laareihin laittaa, tosin myös muita tarjoilutapoja pikkukippojen lisäksi löytynee. Nuo toisen tyyppiset sitten voikin tietysti tarjoilla ihan vaan lusikalla otettavina isoista kulhoista.

Mutta samaa mieltä itsekin noiden parin muun option sotkevuudesta - ainakin itse tarvitsisin moiseen melkein ruokalappua. :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meille tulee kans suomalaisista perinteistä poikkeavaa ruokaa. ei syödä perunoita muutenkaan, joten miksi tarjota niissä häissä? Plus mun mies ei pidä suomalaisesta ruuasta juurikaan kun se on niin mautonta, ja itsekin tykkään kyllä aasialaisesta enemmän kuin suomalaisesta... juurikin hääruokailuista tulee vaan mieleen graavilohet ja karjalanpaistit :|

Joten ehkä tuosta ylläolevasta kävi jo ilmi, meille tulee aasialainen buffet. alkupalaksi on paistettuja riisikakkuja, ruuaksi sitten riisiä + erilaisia kastikkeita (kana, nauta, tofu ja kasvis), kevätkääryleitä, salaatteja (aasialaiseen tapaan). jälkkäriksi tulee sitten ihan perinteinen kakku, mutta jos vaan kaupasta talvella saadaan, eikä maksa tuhottomasti, haluttaisiin tarjota myös mm. mangoa, tuoretta ananasta ja muita hedelmiä.

ei nyt ehkä mikään super-erilainen, ja varsinkin kun ottaa huomioon sen että mieskin on vietnamilainen :D Mutta tiedän jo etukäteen että esim. mummo ei oikein pidä aasialaisesta ruuasta, enkä tiedä miten sukulaisten/kavereiden lapset asiaan suhtautuu.. mutta kyllä kai niillekkin sitten kakku ja hedelmät kelpaa jos nirsoilevat ruuasta. ollaan kuitenkin ajateltu että ne on meidän häät, niin ei me muiden mieliksi sinne pottuja isketä pöytään.

Link to comment
Share on other sites

itseeni vetosi eniten tuo hampparibuffetti.. ei niissä itse tehdyissä purilaisissa ole niin paljon sotkevaa löysää marinadia, että tuskin se niin paljon sotkee.. sit vielä jotain "innovatiivisia" täytteitä niin kyllä maistuu.. esim pekonisiivuja, nugetteja purilaisten sivuun, .. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Onko aivan tökeröä, jos emme tarjoile häissä lainkaan ns. "kunnon" ruokaa? Meillä on todella pienen budjetin häät, vieraita tulossa korkeintaan 60 kpl ja vakaa aikomus on tehdä itse niin paljon kuin mahdollista. Itse tykkään leipoa, samoin sisko ja ystävätkin varmasti auttavat mielellään. Eli leipomuksia todennäköisesti on tarjolla montaa sorttia. Tuota suolaista puolta ollaan mietitty, että jos siihen laittais vihreän salaatin ja makaroni-tonnikalasalaatin, ja lisäksi esim. patonkeja ja pasteijoita yms. "pikkupurtavaa". Tarkoituksena ei ole muutenkaan mitenkään hirveän konservatiivista ja jäykkää ja muodollista häämeininkiä pitää, vaan rentoa yhdessäoloa lähimpien ihmisten kanssa. Sitten illalla ajateltiin, että voisi tietysti jotain grillailla saunomisen yhteydessä, kun hääpaikassa saa saunankin lämpiämään. Mietittiin, että se grillaus voisi olla sitten se häiden pääateria, että päivällä olisi salaatit yms. ja tietysti kakkutarjoilu. Tietysti siinä grilliruuankin kanssa jotain salaattia ja leipiä olisi sitten tarjolla. Pitäisikö se jotenkin kutsussa sitten erikseen mainita, että ei ole päivällä ruokaa tarjolla, vaan illalla syödään grillaamisen merkeissä? Kannattaisiko suosiolla sitten vihkiminenkin järjestää mahollisimman myöhään iltapäivällä ettei ihmisten tarvisi nälässä olla? Tai sitten niin, että kirkosta tultaessa olisi heti kahvitus ja sitten kaikki muu ohjelma siinä, ja sitten illalla grillattaisiin, eli että ei olisi ollenkaan sitä "salaattipäivällistä"? Miltä tämä teidän muiden mielestä kuulostaa?

Link to comment
Share on other sites

Ei ole lainkaan huono ajatus. Mutta ota huomioon, että "kunnon" lämminruoka tulee yleensä paljon halvemmaksi, kuin salaatti ja coctail buffa.

Link to comment
Share on other sites

^ Hmm, totta toki tuokin, mutta kun pitopalvelu on meillä ihan viimeinen vaihtoehto juuri kustannussyistä niin mietin, että miten saataisiin lämminruoka tehtyä kuitenkin noin suurelle määrälle itse...ja mikä se lämminruoka sitten mahdollisesti olisi edes..toki mies on meillä kotikokki ja viihtyy keittiössä, mutta tommosta määrää varten pitäs olla varmaan isommat kokkausastiatkin. :P

Link to comment
Share on other sites

Helpointa olisi varmaan laittaa vihkiaika selkeästi lounasajan jälkeen ja sitten kutsuun tai juhlainfoon tms. maininta juhlan luonteesta eli että illalla grillataan ja saunotaan. Näin vieraat voisi syödä halutessaan lounaan rauhassa kotona ennen vihkimistä ja teille jäisi vain yksi ruokailukerta.

Tai kaksi tavallaan, jos haluatte tarjota kakkukahvit iltapäivällä vihkimisen jälkeen. Ei muuten ollenkaan hassu idea. Esim. Tanskassahan on häissä usein juuri noin että kakku syödään vihkimsen jälkeen ja sitten hääpäivällinen on selkeästi myöhemmin, eli sieltä vaan mallia :)

Link to comment
Share on other sites

Kiva kuulla, että tää idea ei saanut ihan täyttä tyrmäystä täällä! ^_^ eli luultavasti tehdään sit juuri noin kun Lainie sanoit, eli vihkiminen joskus iltapäivällä neljän-viiden aikaan, sitten kahvit ja illalla vielä sitä grillausta. Ja niin tosiaan, juhlainfossahan voi sitten tarkemmin asiasta tiedottaa vielä. Tämmöselle stressaavan sorttiselle morsiammelle passaakin oikeastaan paremmin tuommonen myöhempi vihkimisaika, koska siinä ehtii sitten vielä aamusta ja aamupäivästä tehdä kaikkee, eikä ainakaan pääse tulemaan kiire kun on tarpeeksi aikaa. No, tässähän voi toki vielä asiat muuttua puolessatoista vuodessa, mut koska tällä hetkellä ollaan molemmat työttömiä ni mahollisimman pienellä budjetilla koitetaan kivat naimisjuhlat järjestää :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

Me halutaan kanssa epämuodolliset ja epäkonservatiiviset häät, ja halutaan myös tarjoilla sellaista ruokaa, mistä itse tykätään. Siksi päädyttiin texmexiin! Sekin tehdään itse juurikin siksi, että on typerää maksaa pitopalvelulle paistetusta jauhelihasta ja pilkotusta tomaatista 35€/hlö. Meidän juhlapaikalla on astiat ja keittomahdollisuus sekä isot jääkaapit ja meillä on pääsy sinne perjantaina kun juhlat on lauantaina. En tiedä vielä miten käytännössä toteutetaan, mutta mä oon vakuuttunu siitä, että saadaan joku lämpölevy lainaan juhlapäivään varten ja selviydytään siten tarjoilusta.

Me mietittiin myös sitä, että tarjottais pelkkää grillattavaa, mutta koska me halutaan ihmiset hyvissä ajoin paikalle ja toivotaan, että juhlissa ollaan pitkään, täytyy tarjota ihan kunnon ruoka. Makkarat on sitten iltapalana. Mutta teidän tosiaan kannattaa ilmottaa hyvin selkeästi kutsun yhteydessä, että ruokaa tarjoillaan vasta iltamyöhällä. Mä ainakin oon just sellanen, joka panttais nälkää kun luulisin, että heti vihkimisen jälkeen on ruokaa tarjolla. Järjestyksessä sinänsä ei ole mitään vikaa, kunhan vieraat tietää asiasta.

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä toi kuulostaisi ehkä parhaimmalta vaihtoehdolta, että vihkiminen olisi just joskus myöhemmin iltapäivällä (esim. klo 17) ja sitten sen jälkeen olisi pelkkä kahvitarjoilu + tietty hääkakku ja muitakin leivonnaisia. Illalla sitten se grillailu mahdollisuus ja siihen sitten lisäksi noi mainitsemasi salaatit.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille tulee loppukesän häihin itse tehden ruuat, hääpaikalle tulee kaksi keittiö alan ihmistä hoitamaan ruuat lämpimäksi/esille.

aikuisia vieraita n.80henkeä ja lapsia n.20.

Ajatukseni menusta olisi tällä hetkellä tälläinen

-salaattibuffet (vaiko pari erilaista salaattia, buffet siinä mielessä että ei tarvitsisi salaateissa miettiä näitä allergikkoja...)

-keitetyt perunat ja porkkanat

-kasvisgratiini

-lihapullat

-porsaansisäfile(vai ulkofile) + kermakastike

-savulohi

-kahvi + täytekakku

Haluaisin vielä jotain, mutta mitä? Ideoita? Hääpaikalla ei ole kuin kaksi uunia, joten pitäisi miettiä semmosia ruokia mitkä olisi helppo lämmittää...esim karjalanpaistihan menisi kattilassa, mutta ei, ei sitä meidän häihin..

jotain, kanaa ehkä tahtoisin, mutta millainen kanaruoka...?

Ja semmoinen mikä olisi suht helppo tehdä valmiiksi etukäteen.. Onko mitään mitä voisi pakastaa, niin ettei maku kärsi?

Ja en ole kaikkea tekemässä itse, saan apuja vanhemmiltan ja anopilta :) Sekä hyvä ystäväni tekee kakut.

Kasvisgratiini on varmaan helpoin tehdä valmiiksi hääpäivänä, niin että nää pari työntekijää tekee sen...

Ja hei, itse kun emme juo viinejä, niin jos me nyt päädymme niitä tarjoamaan, niin olisiko antaa vinkkiä edullisesta/hyvästä valko- ja punaviinistä tallinnan suunnalla :) ?

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä toi kuulostaa jo ihan hyvältä... Itse en lisäisi enää mitään lämmintä ruokaa vaan alkuun jotain, esim.

- joku ruokaisa salaatti, esim. joku riisi tai pasta pohjainen kana-/tonnikalasalaatti

- joku kylmä kala tai leikkele

Tarkoitatko tuolla salaattibuffetilla siis sitä, että kaikki salaattiaineet on erillään ja jokainen saa sitten itse ottaa mitä haluaa. Tuo on varmaan ihan toimiva idea ja ennenkaikkea helppo, jos teette ruuat itse! Siihen on helppo kerätä mitä erilaisempia vaihtoehtoja! Ja mielestäni siihen saa kivasti juhlavuutta ottamalla mukaan myös vähän erikoisempia tuotteita kuin ne perus tuoresalaattiaineet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

"hääpaikalla ei ole kuin KAKSI uunia"

Eikö kasvisgratiini ole vähän hankala ruoka, jos paikassa ei ole uunia?

Oho, pitäisiköhän mennä takaisin peruskouluun ja opetella lukemaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Olemme suunnitelleet tälläistä menua:

Tomaatti-mozzarella-sipulisalaatti

Tzatziki

Graavilohi

Uunilohi

Pippurinen härkäruukku

Perunat/Riisi

Kasvisgratiini

Patonki, rieska + leivänpäälliset

Maito, vesi, mehu

Hääkakku

Kahvi, tee, mehu

-

Pitäisikö olla jotain suolaista hääkakun kanssa, esim. kinkkupiirakkaa? Tai lisää makeaa tarjottavaa?

Entäs härkäruukun kanssa? Perunat, riisi vai molemmat?

Kasvissyöjiä ei ole tulossa, joten ei varmaankaan tarvi kasvisgratiinin lisäksi mitään kasvisruokaa? :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hääkakun kanssa ei tarvii suolaista. Siinä vaiheessa kun ollaan kakkua syömässä, on varmaan maha täynnä jo ruokailun jäljiltä :) Ei minusta makeaakaan tarvitse, ehkä jotain konvehteja tai yhtä lajia keksejä, mutta kyllä pelkkä kakkukin riittää. Kinkkupiirakkaa voisi toki tarjota iltapalalla, jos teille sellainen tulee.

Minusta perunat on juhlavampaa kuin riisi, etenkin jos perunat on valmistettu jotenkin muuten kuin ihan vaan keittämällä (ei sillä, ihan hyviä nekin on). Uunissa kypsennetyt lohkoperunat esimerkiksi... Pippurinen härkäruukku kuulostaa ihanalta :)

Tarviitteko varmasti sekä graavi- että uunilohta? Onko tuo uunilohi lämpimän ruoan kanssa vai alkupaloissa?

Sitten vielä, että onko vieraiden joukossa nirsoa porukkaa? Itseltäni jäisi tsatsiki syömättä koska inhoan valkosipulia, ja voin kuvitella että graavilohikaan ei kaikille maistu. Jos ei satu pitämään noista, jää alkupaloiksi pelkkä tomaattisalaatti, ja kun siinäkin on sipulia, niin voi olla ettei sekään miellytä. Ei ollut tarkoitus lannistaa, anteeksi, olen nirso :D

Link to comment
Share on other sites

Pääruoka kuulostaa hyvältä - uskon, että pelkät perunat riittävät, sopivat mielestäni sekä lohen että härän kanssa. Lisäksi kasvisgratiinista saa lisuketta lautaselle, jos perunat eivät jostain syystä miellytä.

Komppaan edellisiä siinä, että kakun kanssa tarjoaisin vain jotain muuta makeaa (keksit/konvehdit/marengit/macaron-leivokset..), yhtä tai kahta laatua. Ehkä lisäksi vielä jotain hedelmiä tai marjoja? Myös pelkkä kakku riittää, jos ette halua jotain muuta jälkiruokapöytään lisätä. Suolaista tekee varmastikin mieli taas iltapalalla, jos olette suunnitelleet tarjoavanne sellaista.

Alkupaloihin minäkin lisäisin jonkun salaatin - ehkä ceasar-salaatin (kastike erikseen) tai perus vihersalaatin, jossa olisi lisänä jotain hedelmää (vaikkapa melonia?). Muuten menu vaikuttaa tarpeeksi monipuoliselta ja menee tarvittaessa varmasti myös tuollaisenaan ^_^

Edit. typot.

Muokattu: , käyttäjä: Daliya
Link to comment
Share on other sites

Kiitokset vastauksista! Nyt on tullut sen verran muutoksia, että ainakin sipuli jätetään pois tomaatti-mozzarellasalaatista sekä tulee jonkinlainen vihersalaatti + kastike. Kakun kanssa tulee lisäksi daim piirakkaa tai suklaapiirakkaa ja jotain keksejä. Ehkä myös hedelmäpaloja. Uunilohi tosiaan kuuluu pääruuan kanssa. Pitäisiköhän lisätä nakit/lihapullat lapsille? Lapsia siis tulossa vain 6kpl. Iltapala on myös tulossa mutta vielä mietinnässä.

Elikkä uusin menusuunnitelma:

Vihersalaatti + kastike

Tomaatti-mozzarella-salaatti

Tzatziki

Graavilohi

Uunilohi

Pippurinen härkäruukku

Perunat

Kasvisgratiini

Patonki, rieska + leivänpäälliset

Maito, vesi, mehu

Hääkakku

Keksit

Daim-/suklaapiirakka

(Hedelmäpalat)

Kahvi, tee, mehu

^_^

Muokattu: , käyttäjä: allie91
Link to comment
Share on other sites

No nyt on hyvä, tosin epäilen jaksaako kukaan tuota suklaapiirakkaa syödä :) Lapsille ei minusta tarvitse mitään erityistä, se on vanhempien häpeä jos ovat lapsensa kasvattaneet nirsoiksi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...