Pukuongelmat -kysy apua erilaisiin pulmiin


Maatu

Recommended Posts

Olen morsiuspukuliikkeessä töissä ja voin sanoa, että täysin turhaan jännitätte sovittamaan tulemista. Päivän aikana saattaa kymmenenkin eri morsianta sovittaa pukuja ja olemme nähneet jo kaiken, emmekä kiinnitä huomiota pieniin emmekä isoihin asioihin. Vertaisin työtämme lääkärin työhön, jossa on jo kaiken nähnyt ja kaikkeen turtunut. Lisäksi mielestämme ei kokoa 50 oleva morsiankaan ole mitenkään tavatonta. Pukuja on kooltaan laidasta laitaan ja joskus saattaakin olla uskomaatonta kun kysytään onko 46 kokoiselle pukua... Vaikka kuinka monta! Sovituskopista ei myöskään tarvitse tulla pois muiden katseltavaksi. Mekin olemme tavallisia ihmisiä, jotka ovat epävarmoja itsestään :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Olen samaa mieltä Myyjän kanssa. Olen itse työskennellyt ompelijana, ja pyytänyt ihmisiä riisuutumaan edessäni, ja sitten vielä mittaillut ja tökkinyt vaateisiin nuppineuloja. Eikä ole kyllä koskaan tullut mieleen sanoa, että "onpas sulla hassut rinnat" tms.. Enemmänkin olen pyytänyt kertomaan, jos omassa kropassa on jotakin, mitä _itse_ haluaa erityisesti peittää. Toki myyjätkin ovat vain ihmisiä, ja heistäkin löytyy niitä tahdittomia, mutta tuskin kukaan tarkoittaa pahaa.

Mutta kyllä minuakin jännitti mennä ensimmäistä kertaa sovittamaan. Tuntuihan se vähän hassulta, kun vieras ihminen kiskoi vaatteita päälle ja tunki hameen alle oikomaan vuoria.

Ja alusvaatteet saa toki pitää päällään! Itse sovitin puvut tavallisissa rintaliiveissä, kun olkaimettomia en vielä omistanut. Tarpeen vaatiessa laskin vain olkaimet alas hetkeksi, mutta ei sekään ole välttämätöntä. Ja jos tosiaan ujostuttaa, voihan sovituksiin laittaa päälle alusmekon; jonkun ohuen ja laskeutuvan, ettei se haittaa puvun alla. Ei se mitään haittaa, vaikka alusmekon yläosa pilkistäisi sovituksessa. Myyjälle voi aina kertoa, että riisuutuminen jännittää. Myyjä voi vaikka luvata olla katsomatta päin, kun olet alusvaatteisillasi, jos se helpottaa oloa.

Link to comment
Share on other sites

Mulla on pukuahdistus. Olen käynyt sovittamassa jokusia ihania mekkoja ja olen löytänyt yhden hyvän. Tai oikeastaan parikin. Ongelma on se, etten saa ottaa puvusta kuvaa ja se vaivaa. Haluisin nähdä miltä se näyttää kuvassa ja lisäksi ehdin unohtaa millainen puku oli. Olen nyt kaksi kertaa käynyt sovittamassa pukua ja olen molemmilla kerroilla todennut, että se se on. Kotona kuitenkin kun olen katsonut kuvia muista sovittamista puvuista ja alkanut epäröimään, koska monissa puvuissa mitkä ovat peilissä näyttänyt hyviltä,mutta kuvissa huomaa, kuinka huonosti ne istuvat. Lisäksi halusin isäni näkevän mitä ollaan ostamassa, koska hän maksaa puvun eikä pääse paikalle...

Yritin etsiä vastaavaa keskustelua, mutten löytänyt...

Link to comment
Share on other sites

Kurja tilanne!

Jos kuitenkin puku tuntuu omalta ja siltä oikealta puvulta, niin eikai se hirveän huonosti voi istua? :)

Oletko käynyt sovituksissa yksin? Saisitko mukaan kaverin katsomaan, istuuko puku todella?

Voisitko etsiä samantyylisiä / samaa pukua netistä ja näyttää isällesi kuvan siitä, millainen malli puvussa ja on ja miltä se suunnilleen näyttää?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eli meillä on suunnitelmana mennä naimisiin maistraatissa. Ja sitten ensimmäisenä hääpäivänä pitää juhlat. Tämä siitä syystä että saamme säästettyä rahaa juhlaa varten. Haluamamme päivä kun on vuoden liian aikaisin perjantaina ja seuraavana vuonna lauantaina. Maistraatissa kun arkena on ilmaista mennä naimisiin. Olipas se sekavasti selitetty. Toivottavasti joku tajus :P

Mietin pukua!

A) samaa pukua molemmissa juhlissa

B) maistraattiin vain joku kaunis puku ja sitten hääjuhlaan itse hääpuku

Miten itse tekisitte??

Link to comment
Share on other sites

Aijon hankkia kestävän hääkimpun. Eli tehty napeista tai paperista yms... Ja en vielä tiedä hankinko sen jo maistraattiin.. Sinänsä vois hankkia maistraatin oikeita kukkia, koska tuo toinen kimppu on niin uniikki että olisi kiva esitellä se kaikille sitten juhlissa. päätöksiä päätöksiä :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Kannattaa aloittaa pukuhankinnat sopivista alusvaatteista ja mennä sitten ne päällä liikkeisiin sovittelemaan. Myyjät on kyllä ainakin Tampereen suunnalla niin mukavia ja ammattitaitoisia, että osaavat käsitellä arkaakin morsiota. Ja sovituskoppiin sopii monesti kaaso tai joku muu tukihenkilö mukaan. Mua kyllä jännitti kamalasti eka käynti, oksensin matkalla junassa kun sain hirveän migreenikohtauksen... :girl_mad: ja junassa ei tietenkään ollut vessaa..sulho siinä sitten keksi ojentaa kenkäpussin ettei tarvinnut lattialle yrjötä! :girl_haha: olin sitten aika huonossa hapessa kun päästiin liikkeeseen, että vähän jäi epäselväksi että mitä siitä puvusta nyt sovittiin. toivottavasti ilmaisin tarpeeksi selvästi myyjälle esim. kirjailujen värit. nyt jännittää kun valmista tuotosta pääsee kohta sovittamaan.. että kaikkea voi sattua matkalla naimisiin :pupu_1:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Lue teris kiltti nuo edelliset ketjut ensin!

On kyllä totta, että nykytrendi suosii olkaimettomia malleja (valitettavasti), itse tykkään enemmän olkaimellista.

Aloita vaikka näistä alusasuja koskevista:

http://www.naimisiin...tisin-alusasut/

http://www.naimisiin...onainen-selkae/

http://www.naimisiin...ettipuvun-alle/

Täällä on kyllä 99% varmuudella keskustelultu jo kertaalleen ongelmasta kuin ongelmasta, myös siitä voiko isorintainen pitää olkaimetonta ja mistä löytyy olkaimettomia isoja rintsikoita (muistan lukeneeni).

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

Nettikaupoissa on nykyään ihan kivoja pukuja. Ainakin hääpuvut.fi myy mittatilauspukuja edullisesti ja isojakokojakin löytyy valikoimista...käy kurkkaamassa. Minusta ainakin ovat kauniita :)

Ei kannata hairahtaa tuollaisiin OT piilomainoksiin. Täällä on todella paljon ketjuja kopiopuvuista ja jos sellaisen haluaa, on halvempiakin paikkoja kuin suomenkieliset.

Link to comment
Share on other sites

Tai puvun voi myös teettää alusta asti ompelijalla. Luulisin että kaikilla suuremmilla paikkakunnilla ainakin löytyy kunnioitettuja ja mainekkaita ompelijoita, joilla löytyy kokemusta morsiuspukujen tekemisestä. Sitten jos haluaa jotain vähän erilaista tai itsellä ei ole selkeää kuvaa löytyy myös morsiuspukuihin erikoistuneita designer ompelijoita. Jyvässeudulla yksi maineikas ompelimo on ompelimo Iina, josta olen kuullut paljon hyvää. Turunseudulla olevasta pukuni:sta olen kuullut myös paljon hyvää. Mutta pointti oli, että näitä löytyy. Jos et tunne sopivasi tällä hetkellä muodin tarjoamaan muotiin, niin ole rohkea ja muokkaa omanlaisesi muotti!

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Menemme mieheni kanssa naimisiin 12.12.2012. Paikkana ihan kirkko, mutta tarkoitus on pitää erittäin epäviralliset ja rennot pikkuhäät. Vähän niinkuin saada "homma alta pois" :D

En halua valkoista hääpukua ja muita värejä miettiessäni päädyin mustaan. Musta on lempivärini ja käytän arkisin paljon mustaa, joten miksi en laittaisi sitä väriä myös elämäni tärkeimpiin juhliin. Katselin alustavasti sifonki iltapukua, jossa oli strassi koriste edessä.Eli melko perinteinen iltapukumalli.

Oletteko kuulleet kellään olleen mustaa mekkoa? Mielipiteitä? Ymmärtävätköhän ihmiset? Vaikkakin sain selville että valkoinen pukuhan on aika tuore muoti, ennen rahvas käytti aina mustaa häämekkoa!

Alustava asustesuunnitelma: Hartioille valkoinen tekoturkiskeeppi, kengät satiiniset mustat (strasseilla?), koruiksi valkeat helmet.

Voiko turkiskeeppiä pitää myös kirkossa alttarilla? Kirkko on varmaan tosi kylmä ja muutenkin haluaisin että hartioilla olisi jotai, mutta onko turkiskeeppi vain ulkokäyttöön? Mielipiteitä?

Jos ehdoton ei, nii mitä laitan hartioillle? Musta lyhyt jakku?

Link to comment
Share on other sites

Minusta tekoturkiskeeppi on tosi hyvä vaihtoehto etenkin talvihäihin ja minusta sopii pidettäväksi kirkossakin. Jos itse epäilet keepin sopivuutta kirkkoon, niin eräs vaihtoehto olisi esimerkiksi valkoinen bolero, esimerkiksi satiinia. Musta jakku saattaa tehdä asusta liian synkän.

En näe mitään syytä siihen mikset voisi pukeutua mustaan hääpäivänäsi, jos se on ominta itseäsi. Musta on ennen ollut erittäin yleinen hääpukeutumisessa vaikkakin se nykyisin yleisesti mielletään surupuvuksi. Moni menee muutenkin nykyisin naimisiin värillisessä puvussa, toisilla se on punainen tai vihreä, miksei siis sinulla olisi musta.

Kannatan sit että ajattelet asiaa vain itsesi ja puolisosi kannalta, häät ovat teidän juhlanne, joten miksi niiden pitäisi olla jonkun muun näköiset?

Link to comment
Share on other sites

Itselläni oli häissäni musta häämekko. Oli kyllä muuten aika perinteinen juhlava häämekko, väri vaan oli musta. Kuitenkaan ihmiset eivät mustaa väriä sen enempää kummastelleet, vaikka sitä etukäteen vähän pelkäsinkin. Jopa vanhempi polvi kehui upeaa mekkoa ja kovasti kyselivät onko ihan virallisesta hääpukuliikkeestä ostettu. Valkoista en muuten halunnut yhdistää mekkooni, kun siitä olisi tullut hiukan hautajaistunnelma.

Turkiskeepin voisi pitää kirkossa minunkin mielestäni, kun valitsee riittävän kevyen version. Itse yhdistäisin ehkä johonkin väriin mekon. Joko värillistä kukkaa, jakkua, tai koristetta mekossa. Sen verran, että ei ihan pikimustana ole.

Itse olen hyvin tyytyväinen mustaan mekkooni, vaikka kävinkin läpi useamman valkoisen mekon matkalla. Kyllä vieraille näkyy se miten itse viihtyy omannäköisenä parhaiten.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksista! Mekko tulee kyllä olemaan musta, sen olen jo sisimmässäni päättänyt.

Turkiskeeppiä/boleroa pitää vielä mallailla, sekä muita asusteita. Mutta sehän onnistuu sitten parhaiten kun on jo se mekko :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mua kans jännittää tuo sovittamaan lähtö. Ei niinkään se riisuuntuminen, vaan se, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon. Pitääkö esimerkiksi liikkeisiin ottaa yhteyttä ennen kuin on menossa, vai voiko niihin vaan kävellä sisään, ihan samalla lailla kun muihinkin vaate liikkeisiin?

Ja siitä pukeutumisesta vielä sen verran, että jos olen jo hankkinut hääkengät, kannattaako ne ottaa mukaan? Ainakin voisin kuvitella, että helman pituudesta sais oikean kuvan kun olis ne korkkarit jalassa sovitettaessa.

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa tosiaan lukea nuo liikekohtaiset ketjut, siellä on jo aika tarkkaan kerrottu, mihin myymälään kannattaa varata aika ja mihin voi kävellä vain sisään; sekä millaiset & minkäkokoiset tilat; saako ottaa valokuvia jne. jne. Yritysten nettisivuilla tuo myös usein kerrottu.

Itse ottaisin kengät mukaan. Liikkeesäkin saattaa olla jotain sovituskenkiä, mutta aina parempi, kun oikea koko ja koron korkeus. Ja jos värien tarvitsee mätsätä :) En tosin ottaisi kenkiä vielä mukaan, jos olisin vain menossa katsastamaan tarjontaa (en tietäisi yhtään mitä haen) eikä olisi välttämättä edes tarkoitus sovitella kovin paljoa. Olisi turhaa raahata kenkiä mukana vain siksi, että haluaisi selvittää käykö valkoinen merenneito vai ivory prinsessa-malli paremmin päälle.

Ja vielä siihen, että ujostuttaa olla alasti, niin komppaan Viljaanaa: alla voi olla aluspaita tai -mekko, niitä on kaikenlaisia olkaimettomista wonder-tuki-topeista lähtien :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minuakin jännitti kauheasti, kun menin ensimmäistä kertaa sovittamaan pukuja. Onneksi liikkeessä oli niin mukava myyjä ja se, että näki lopulta itsensä häämekko päällä karkoitti kyllä jännityksen... Kokemus oli oikeastaan aika ihana.

Nyt olen vain sellaista miettinyt, että kehtaanko mennä yksinäni sovittamaan pukuja, vai onko "makutuomari" aina oltava mukana? Onko jotenkin orpoa mennä yksin kiertelemään liikkeisiin??? Kun aina nämä aikataulujen yhteen sovittamiset on niin hankalia kavereiden kanssa, niin tuntuu, että helpompi olisi vaan mennä silloin kun itselle sopii....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minulle tulee musta iltapuku häämekoksi, siihen päälle ostin ensin violetin huivin, jonka kuitenkin hylkäsin löydettyäni valkoisen turkisboleron. Musta sopii hyvin meidän häihin, juhlan luonnetta ei nimittäin vieraat tiedä etukäteen enkä halunnut erottua joukosta ettei kukaan tullessaankaan vielä arvaa! Teemaväreiksi valitsimme mustan ja violetin (samaa sävyä huivin ja miehen kravaatin kanssa, huivimuutoksesta huolimatta pidimme violetin juurikin miehen krakan vuoksi).

Olen jo pienenä tyttönä sanonut, että menen naimisiin mustassa tai punaisessa mekossa, ja niinhän siinä sitten käykin!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...