Pukuongelmat -kysy apua erilaisiin pulmiin


Maatu

Recommended Posts

Minulla oli musta hääpuku.. Katsotaanpa löydänkö arkistojen kätköstä kuvaakin..

2v häiden jälkeen otettu.. Blingit ei oikein näy, mut sitäkin oli.. Niin ja helmakin rypyssä.. Kuva otettiin siksi, kun olin onnistunut hääpäivästäni laihtumaan 20kg ja tuo puku oli aika kiva vertailukohde.

9945251.t.jpg

9945252.t.jpg

Tuossa vielä kuva valmistajan sivuilta kopioituna, kun omani muokattiin ompelijalla (Spagettiolkaimet + hartiahuivi ei ollut ihan minun vartalotyypilleni parhain valinta). On siis ihan hääpukuna ostettukin..

5181752.t.jpg

5181757.t.jpg

(Kuvat näkyvät suurempina kun niitä klikkaa)

Muokattu: , käyttäjä: Kisu74
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Aloittajalle: musta hääpuku on sinulle varmasti upea valinta! Hääpuvun värinä se tosiaan ei ole ihan nykyaikainen, mutta entisaikaan kylläkin käytetty ja tänä individualistisena aikana varmasti hyväksytty. Mustaa mekkoa on käytetty aikoinaan häiden lisäksi mm. rippijuhlissa.

Valkoinen keeppi mustan mekon kanssa on mielestäni todella upean näköinen eikä sitä tarvitse yhdistelmänä ollenkaan arastella. Minulle mustavalkoisuus ei suinkaan ole hautajaisväriyhdistelmä (musta turkis mustan mekon kanssa kyllä olisi), vaan pikemminkin elokuvamaisen dramaattinen. Ja valkoinen antaa valoa mustalle.

Turkista voi aivan hyvin pitää kirkossa, en näe siinä mitään ongelmaa. Sitä paitsi hyvien tapojen mukaisesti olkapäät tulisi peittää kirkossa, joten sekin tarkoitus tulisi täytetyksi.

Mukavia juhlia teille! :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Minulla oli valkoinen turkiskeeppi ulkona liikkuessa, pukuhan muokattiin olkapäät peittäväksi. (Oli varhainen kevät ja vielä lunta paikoittain, kun avioiduimme)

Anoppikin kehui, että on upea puku, vaikka onkin musta. Alkuun väri oli ollut hieman järkytys. Työkaveri sanoi goottipuvuksi, vaikka se ei kyllä itsellä ollut mielessä lainkaan.. :girl_haha:

Mukavia juhlia keskustelun aloittajalle ja rohkeasti mustaa vain päälle. :)

Link to comment
Share on other sites

Mun ensimmäinen pukujen sovittelu oli vähän kauhuskenario.. se tyttö joka auttoi pukeutumaan ei laittanut pukukopin verhoa kertaakaan kiinni kun lähti hakemaan pukua tai alushametta, ja viereisessä kopissa sovittelevan naisen mies istui sitten siinä ja katteli mua alusvaatteisillaan (tai yritti olla kattomatta mutta kyllähän noi miehet tietää..). Oli pakko sanoa kovaäänistesti että pikkasen häiritsee sovittelua kun tossa mies istuu ja tuijottaa... luulisi noiden pukuliikkeissä työskentelevien tajuavan ettei ole tarkoitus että kukaan muu näkee sovittajaa ilkosillaan kuin hän..

Link to comment
Share on other sites

GwenMari, voi raukkaa :wacko: Ei ole kyllä mukavaa olla "alasti" toisen morsion miehen edessä. Tämä tyttö ei ilmeisesti ole ollut kauaa töissä siellä, tai on joku "harjoittelija", kyllähän niissä yleensä ajatellaan kun haetaan toista pukua.

Minullehan kävi niin että varasin ajan toisella paikkakunnalla olevasta liikkeestä ja kysyin että onhan plus-koon pukuja ja sanottiin kyllä olevan. Minusta 42-44 ei ole plus koko. Tämän kokoisia pukuja oli muutama joista kolmea kokeilin jotka olivat aivan liian pieniä. On se noloa yrittää vetää aivan liian pientä pukua päälle :blush: Tuli sellainen olo että olenko aivan hirveän kokoinen? Yksi isompi oli joka oli aivan liian iso ja väärän värinen.

Ei muuta kuin uutta aikaa varaamaan ja toivomaan että nyt menisi edes jonkunlainen mekko päälle :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tänne tulee kokomusta pitsipuku, valkoista vain kimppu ja hiuskoriste. Miehelle musta. Valkoisessa näytin pölvästiltä :girl_smile: Kahdelle nuorimmista lapsista tulee valkoiset mekot ja vanhimmalle tytölle musta/pinkki ja pojalle musta puku. Ne on meidän väriäiskät :D

Olen aika pienikokoinen ja valkoisissa luomuksissa hävisin tyllin sekaan ( samoin värillisissä) ja napakammissa näytin muuten vain ihan väärään muottiin tungetulta romanttisine pitseineen. ( pitsiä halusin)  Ruskeat/beiget/punaiset näytti liian kaasomaisilta. En usko että meillä sen kummemmin ihmetellään värivalintaa. Lapsetkin kirjoittaneet aikoinaan että isi on aina mustissaan...( mä seuraan perässä)

Muokattu: , käyttäjä: E.charlotta
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

Kävin tänään ensimmäistä kertaa sovittamassa hääpukuja ja törmäsin ISOON ongelmaan. Haaveilen vintage hääpuvusta ja löysin pari aivan ihanaa vaihtoehtoa 50-luvulta. Koko oli hyvä ja puvut olivat aivan ihania päällä. Kaaso räpsi kuvia ja niitä sitten innoissani kotona katselin läpi. Ja kuulkaa...kuvissa huomasin, että miulla on ihan järkyttävän kokoset tissit! Siis kyllähän oon tiedostanut omaavani ison rintavarustuksen, mutta jotenkin ne vaan oli järkyttävät niissä kuvissa. Puvut joita sovitin ei siis olleet mitään avonaisia vaan päinvastoin. Onko vinkkejä, minkä mallista pukua isorintaisen naisen kannattaa lähteä sovittamaan? Muuten olen normaalipainoinen ja mitat tänään oli rinnanympärys 94cm ja vyötärö 70cm.

 

Terveisin Tissimorsian.

Link to comment
Share on other sites

^^ Se riippuu tietysti myös hartioista ja lantiosta.. miten katse muutenkin kiinnittyy. Ja siitä kuinka itse niihin suhtautuu ;)

Mutta ainakin kannattaa jättää laskuista pois kaikki sellaiset puvut, joissa on koristetta = "katseenvangitsijaa" juuri rintamuksen alueella.

 

Vinkkejä löysin (ei-oma-kohtaista-kokemusta)

  • ladies with large busts also like empire dresses because the traditional square can better cover larger breasts
  • If you have a large bust: Unearth your inner glamour girl by trying on a bias-cut sheath. On the hanger, this type of dress may appear too slim and clingy, but the soft fabric glides over the body and is often more flattering than a stiffer fabric in a more structured style.

    • Accentuate the positive by choosing a sweetheart, halter, or plunging V neckline. A dress with boning will give added support to create subtle décolletage.
    • Minimize a large chest by staying away from bateau and jewel necklines, which cut across the bust, or high-collar necklines that add bulk and width.
    • A large bust looks great in a fitted style that hugs your curves. A mermaid shape is particularly flattering when the skirt flares out just below the knee, balancing your top half and showing off a curvaceous figure.

     

Ja tästä löytyy kanssasisarten kuvaketju

Link to comment
Share on other sites

MINKÄLAINEN PUKU ISOLLE MORSIAMMELLE?

 

Elikkäs olen kokoa 56/58. Rinnat D, käsivarret leveät ja mahassa muksujen jäljiltä kunnon pullataikinalerppa.

Joten minkämallisen mekon mä laitan etten näytä lihavammalta kuin olen tai etten näytä siltä kuin banaaninkuoret olis laitettu omenan päälle?

 

Hihaton, lyhyet hihat vai pitkät hiihat?

Tyköistuva ylhäältä ja levenee vyötäröstä.

Vai levenee jo ylhäältä?

 

Jos jollakulla olis vaikka kuvia laittaa kokemuksesta tai jotain.

Link to comment
Share on other sites

Teoriassa: Hihat riippuvat käsivarsista. Esimerkiksi pitsisillä hihoilla ei aina ole toivottua vaikutusta jos käsivarret on paksut. Valmiskaavoissa hihaton kaavoitettu kovin kapeiksi ja pahimmillaan efektistä tulee sellainen kinkkuverkkomainen. Sanoisin että jos haluat hihat, vältä pitsiä ja valitse irroitettava mahdollisuus. Hihallisessa puvussa on usein yhtä vaikea liikkua kuin hyvin istuvassa jakkupuvussa. Jos valitset hihallisen boleron tms, vältä katkaisua käsivarren paksuimmasta kohdasta, hauiksesta. 

V-pääntie on yleensä pukeva, se katkaisee hartialinjaa miellyttävästi ja tuo poven nätisti esiin, kunhan ei ole liian syvä ;) Puku olisi hyvä olla vyötäröltä tuettu ja helmasta levenevä. Levenevä helma piilottaa sen vatsan kohdan, ja luo myös sitä ns tiimalasiefektiä. Isompikokoisilla on yleensä vyötärönkohta ylempänä kuin ns. normaalivartaloisilla, ja näin ollen a-linja/kapea sellainen voisi pukea sinua hyvin. 

Myös ihan suoraan laskeutuvat puvut voivat käydä jos niissä on tarpeeksi hyvä tuki keskivartalon kohdalla. Jos puku on ihan suora, eikä siinä ole tukea, on riskinä se että näytät tasapaksulta, ja harva kuitenkaan toivoo sitä. 

 

 

V-pääntie sopii monenmalliselle vartalolle, pehmeässä vartalossa se tuo tasapainoa kulmikkuudellaan ja terävillä linjoilla. Off-shoulders yhdistettynä leveään hartialinjaan korostaa hartialinjaa liiaksi, eli suosittelen valitsemaan sen vain jos kaipaat leveyttä yläosaan. Halterneck käy yleensä samoilla verukkeilla kuin v-pääntie, mutta sen kanssa pitää muistaa että selkä jää aivan avoimeksi. 

 

 

Mieti vartaloasi, onko siluettisi leveä ylhäältä vai oletko alapainotteinen. Jos olet leveän oloinen ylhäältä, valitse runsautta alaosaan, jos olet leveä alhaalta, tuo runsautta yläosaan. Tasapainotus on tärkeää kun haluaa näyttää hyvältä ja sopusuhtaiselta, koosta huolimatta. Tämä sääntö sopii nimittäin myös 36-kokoisille. Kulmikkaat leikkaukset tasapainottaa pehmeyttä ja pyöreyttä, ja pehmeät, pyöreät linjat kulmikkuutta. 

Link to comment
Share on other sites

^^ Tästä ketjusta vertaistukea ja ideoita: Pyöreys on kaunista (pullukkamorsianten ketju). Tuonne muistan ekalle sivulle laittaneeni linkkejä weddingbee-foorumin keskusteluihin, joissa on paljon pluskoon "oikeita" morsiamia kuvissa. :)

 

En muista onko tässä ketjussa jo kysytty samaa, kannattaa vilkaista:  "Millainen puku minun vartalolleni?" (kyselyketju)

muoks. sieltä löytyykin aika paljon pienten kokojen keskustelua

 

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

Haluaisin ehdottomasti sellaisen puvun, jossa on pitsiset läpikuultavat hihat Grace Kellyn ja Kate Middletonin tyyliin (en siis sulata boleroa, olen kokeillut tällaisia yhdistelmiä). Pitsihihallisia pukuja on vuosien mittaan näkynyt myös aika ajoin häälehdissäkin, mutta morsiuspukuliikkeisiin soittaessani vastaus on aina sama, ei ole :girl_cray2: Toivoisin myös, ettei pukua tarvitsisi tilata niin, että en ole päässyt näkemään koko pukua (entä jos se ei olekaan kaunis eikä sovi minulle). Voisin matkustaa Suomen ympäri puvun perässä, eli nyt saa vinkata, jos on jossakin nähnyt puvun pitsihihoilla, oli liike sitten Rovaniemellä tai Helsingissä. Tampereen myymälät on tutkittu (Muotitalo Tyynelässä ja Zazabellassa vesiperä, Morsiusgalleriassa oli yksi, joka ei ollut tekemälläkään Se Oikea). Tarvitsisin kipeästi apua!

Link to comment
Share on other sites

Liljankukkanen: oletko tiedustellut jos teettäisi puvun, tai tuunaisi valmispuvun niin että saisi haluamat kiinteät hihat? Jos vaan olisi samaa pitsiä saatavilla kun on jo puvussa, ja puvun malli vaikka semmonen missä olkaimet että saisi saumattomasti jatkettua/kiinnitettyä hihat..? Puvun teettäminen ei aina välttämättä tule hirveän kalliiksi..

Link to comment
Share on other sites

En tiedä voiko yleistää mutta kumpi tuntuisi järkevämmältä vaihtoehdolta morsiammelle joka oikeesti on iso ja ylimääräistä makkaraa mahassa reilusti niin:

 

A) Tiukkalinjainen yläosa joka "puristaa" läskit kasaan vai

 

 

B) Heti vyötäröltä levenevä mekko ja alle sitten vaikka korsettia tukemaan

Link to comment
Share on other sites

^ Riippuu myös hartioista ja lantiosta, eli mikä vartalotyyppi olet. Jos kunnon makkara löytyy niin kannattaa välttää pukuja, joissa siitä tulee raskausmaha (tämä oli esim. yhdessä Say yes to the dress Randy knows best -jaksossa) Puku kapeni juuri makkaran alta (ja leveni vasta alempana).

Tuossa aiemmin jo vinkkasin tuonne Pyöreys on kaunista (pullukkamorsianten ketju). Kuvia aidoista morsmaikuista: Tämä tai tämä tai tämä ? ja vielä tässä provoniaksia. Laittelen tuonne naikkari-ketjuun vähän kuvia lisää :)

Link to comment
Share on other sites

Haluaisin ehdottomasti sellaisen puvun, jossa on pitsiset läpikuultavat hihat Grace Kellyn ja Kate Middletonin tyyliin (en siis sulata boleroa, olen kokeillut tällaisia yhdistelmiä). Pitsihihallisia pukuja on vuosien mittaan näkynyt myös aika ajoin häälehdissäkin, mutta morsiuspukuliikkeisiin soittaessani vastaus on aina sama, ei ole :girl_cray2: Toivoisin myös, ettei pukua tarvitsisi tilata niin, että en ole päässyt näkemään koko pukua (entä jos se ei olekaan kaunis eikä sovi minulle). Voisin matkustaa Suomen ympäri puvun perässä, eli nyt saa vinkata, jos on jossakin nähnyt puvun pitsihihoilla, oli liike sitten Rovaniemellä tai Helsingissä. Tampereen myymälät on tutkittu (Muotitalo Tyynelässä ja Zazabellassa vesiperä, Morsiusgalleriassa oli yksi, joka ei ollut tekemälläkään Se Oikea). Tarvitsisin kipeästi apua!

 

Kuopiossa Juhla-asut Annelessa muistan nähneeni pari erilaista pitsihihallista (toinen saattoi olla tosi pientä ja toinen tosi isoa kokoa, muistaakseni helmikirjaillut hihat), mutta tästä on jo aikaa. Kannattaa soittaa ja kysyä ennen kuin matkustat sinne asti. :)

 

http://www.juhla-asu.com/ Tampereella on myös tämä ja Cloth House, joissa on valkeita pukuja, mutta en kuollaksenikaan muista että olisiko näissä ollut kyseisenlaista pukua. (Vinkkasinkohan näitä sulle jo tuolla toisessa ketjussa?)

Link to comment
Share on other sites

NiE, kiitos uudesta vinkistä! Ne ovat aina tervetulleita! Vinkkasitkin tosiaan tuon Cloth Housen ja Juhla-Asun jo aiemmin, Juhla-Asun suhteen tuli vesiperä, mutta Cloth Housessa on pukuja, joihin voidaan tehdä hihat ja he tekevät myös ihan alusta loppuunkin puvun, eli Cloth House säilyy hyvänä vaihtoehtona korvan takana :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...