Maatu

Pukuongelmat -kysy apua erilaisiin pulmiin

287 viestiä aiheessa

 Kiitos kommenteista! Pyydän ompelijaa muuttamaan mekon sweetheart-malliin ja kysyn olkaimista. En oikein tiedä minkälaiset tuohon mekkoon kävisi. Ehkä ompelijalla olisi joku visio.

 

Ninahi, harkittu on. Uhkasin jopa oikeasti saapua paikalle valkoisissa reisitaskuhousuissa, maihareissa ja t-paidassa. :D Äiti ehdotti housupukua..

 

 

Niin hullua ku se ehkä onkin niin joku osa musta haluaa ainakin koittaa olisko musta prinsessaks. Ei tosin miksikään kermakakuksi, vaan joksikin aika yksinkertaseks missä on kuitenkin jotain särmää.

Miten olisi jumpsuit (mikähän tämä olisi suomeksi), jos mekko ja hameet ahdistaa? Näitähän voi lisäksi asustaa särmikkäämmiksi esim. värikkäällä vyöllä ja kengillä.

jumpsuits.png

Muokattu: , käyttäjä: Zedi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmmm.. Tossa oli kyllä jo ajattelemisen arvosia ideoita. :) Aattelin et lähden aika avoimin mielin kokeilumatkoille kunhan tässä siihen pisteeseen päästään. Olen tässä jo yhden liikkeen edustajan kanssa laitellut spostia ja hän oli hyvin kannustava sen suhteen että jotain sellaista löytyy minullekin missä tunnen oloni hyväksi ja vapautuneeksi, jos vielä kauniiksikin niin se on plussaa. :D (nimim. äärimmäisen huono, lähes olematon itsetunto)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla tuli tässä mieleen seuraavanlainen kysymys, että kuinka lyhyelle (156cm) sopii runsashelmainen mekko? Vielä en ole mekkoja kerinnyt käydä kokeilemassa, mutta tuli sellainen visio, että mahdankohan hukkua sellaiseen? :D Olen käsittääkseni päärynävartaloinen (takamus n. 100cm, vyötärö n. 70 cm ja rinnanympärys n. 88cm) ja ilmeisesti paras malli olisi A-linjainen (?) Onko muita, jotka ovat tällaisen asian kanssa pähkäilleet ja kuinka olette asian sitten ratkaisseet? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oon kans hukkapätkä :girl_haha: ja päärynävartalo. Mun toisena vaihtoehtona oli mermaid-tyylinen mekko ja myyjän mukaan se loi pidentävän vaikutuksen, kun oli vartalonmyötäinen enkä "hukkunut" siihen. Mutta koska mulla ei ole kovinkaan kapoinen vyötärö ja vatsakin pömpöttää helposti syömisen jälkeen, päädyin perinteiseen a-linjaiseen mekkoon. Korostan mieluummin ylävartaloani kuin takamustani. :flirt: Luulen, että mekon mallin sopivuudessa on enemmänkin kyse vartalon mallista ja omista mieltymyksistä (mitä haluaa korostaa) kuin pituudesta.

Luin netistä paljon vinkkejä lyhyille morsiamille ja tärkeimmät pointit taisi olla, että pyrkiä keskittämään katse ylävartaloon eli koristeet yms olisivat ylävartalossa ja helmassa olisi vähän tai ei ollenkaan koristeita/laskoksia/rypytyksiä tai muita katseenvangitsijoita. Lisäksi esim vyöt ja poikittaiset asiat esim mallit, joissa ylä- ja alaosa ovat tavallaan "erillisiä" ja vatsan kohdalla/alla menee sauma, saattavat katkaista vartalon ja saada näyttämään entistä lyhyemmältä (sen vuoksi muutan omasta mekostani kaula-aukon suorasta sweetheart-malliseksi, jottei suora linja katkaise). Mekko voi siis olla mermaid, suora, a-linja jne kunhan se noudattaa näitä "ohjeita". Madalletulla vyörätöllä olevat mekot taisivat olla ainoa juttu, mitä ei suositeltu.


Uskon kuitenkin, että sovittelemalla selviää parhaiten. :girl_sigh:

Muokattu: , käyttäjä: Zedi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia Zedi vinkeistä! :give_rose: Ja todella nätti puku! :) Tuossa paljon asioita, joita en ole tullut miettineeksi... mm. tuo vyöasia.. Jotenkin olen vain ajatellut, että vyökoriste tuo vain kapean vyötärön esiin :D Ei käynyt mielessäkään, että se tekisi entistä lyhyemmän oloiseksi! Voivoi, täytyykin aloittaa tämä mekon metsästys "alusta" (kaikki ihailemani ovat olleet jonkinlaisella vyökoristeella :girl_haha: )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^En usko, että voidaan universaalisesti sanoa, että kaikki vyöt lyhentää. Itse olisin kyllä ostanut ehkä vyöllisenkin mekon, mutta yhtään sellaista ei tullut vastaan.

Mun mielestä on parempi, että ihan avoimin mielin sovittelet ja ostat mekon joka on sun mielestä upea. Ihan sama säännöille ja ohjeille. Jos on lyhyt, niin ei siinä mitkään optiset illuusiot paljoa lohduta, jos näyttää vain pikkuisen vähemmän lyhyemmältä. :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla myös on pieni (iso) pelko tuohon pukujen sovittamiseen, kun ei yhtään tiedä miten siellä hääpukuliikkeessä pitää toimia, miten ne puvut puetaan päälle, saako siellä ottaa kuvia ja loppujen lopuksi sopiiko minulle mikään puku. Minulla on aina ollut hyvin selkeä visio siitä minkälaisen puvun haluan, mutta tämä visio vaihtuu joskus tunninkin välein. Kai sinne liikkeeseen voi ottaa kuvan haluamastaan puvusta ja näyttää sitten että kuuluuko tällainen yksilö heidän valikoimaansa...? Pelkään myös sitä että mikään haluamani puku ei sovi minulle koska olen niin lyhyt. Kiva jos kaikissa puvuissa helma vain laahaa lattiaa.. Toisaalta tykkään kaiken mallisista puvuista ja olisi kiva päästä kokeilemaan erilaisia pukuja (varmaan ainut kerta kun pääsen pukeutumaan ykkösiin!!), mutta kynnys on niin suuri edes astua liikkeeseen.

Jos ei varaa aikaa vaan menee ensin niin sanotusti katselemaan pukuja (ei sovita), niin esitteleekö myyjät niitä pukuja vai saako niitä itse hiplailla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Eri liikkeissa toimitaan usein hieman eri tavoin. Kannattaa lukea noita paikkakunta- ja liikekohtaisia ketjuja, joissa on paljon kokemuksia palvelusta ja kaytannoista eri liikkeissa. Jotkut liikkeet eivat anna esim. kuvata pukuja, toiset sitten taas antavat. Minusta pelkka pukujen katseleminen ei ehka ole paras idea siksi, etta puvut nayttavat todella erilaiselta paalla kuin henkarissa, eika sovittelematta saa kovin hyvaa kuvaa, eika varsinkaan siita mika itselle sopii. Suosittelen siis ihan rohekasti ajanvarausta (varmasti ainakin sitten saa palvelua). Yleisesti ottaen haapukuliikkeissa on hyva palvelu, ja myyjat kylla auttavat pukujen etsimisessa ja sovituksessa. Tottakai aina loytyy myos huonoja kokemuksia, mutta ainakin itsellani sovittelut meni oikein kivasti (toisaalta menin suoraan sellaisiin liikkeisiin, joista olin kuullut vain hyvaa palautetta). 

 

Jos sinulla on tietty malli mielessasi, kannattaa aloittaa silla, etta selvittaa mitka liikkeet omalla paikkakunnallasi tai lahella paikkakuntaasi kenties myy kyseisen valmistajan pukuja. Liikkeiden nettisivuilta voi nahda ainakin osan heidan myymistaan puvuista, mutta ainahan voi soittaa ja kysya josko haluamasi puku on heidan valikoimissaan. Ihan varmasti sinullekin sopii jokin tai jotkin puvut! Jos olet kovin lyhyt, sovituspuvut todennakoisesti ovat suurimmaksi osaksi liian pitkia, mutta harvapa saa juuri omaa kokoaan sovittaa, ennen kuin ostaa oman puvun, joka sitten muokataan taysin itselle sopivaksi  :)

Muokattu: , käyttäjä: Roslin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pukuliikkeeseen kannattaa tosiaan varata aika, ja sinne voi mennä ihan "pystymetsästä", itsekin kysyin sovittaessa, että sukelletaanko näihin vai astutaanko niihin sisään. Enimmäkseen henkilökunta auttoi minua sukeltemaan pukuihin, mutta toki niihin saanee sukeltaa yksinkin jos ujostuttaa. Henkilökunnan tehtävä on olla siellä apuna ja tukena, ja he varmasti osaavat auttaa myös sopivan mallin hakemisessa, jos se oma unelmien puku ei istukkaan omaan kroppaan (näin kävi minulle). Monissa liikkeissä ei saa kuvata ennen ostopäätöstä, mutta sitäkin saa kysyä jos ei ole varma. Asiakaspalvelijana voin sanoa, että tyhmiä kysymyksiä ei olekkaan, ei me missään taukohuoneessa naureskella, jos joku ei tiedä kuinka mekkoon mennään sisään tai mistä tietää onko se oikein päin. Rohkeasti vaan.

Kuvan vieminen varmasti auttaa henkilökuntaa kartoittamaan sinun mieltymyksiäsi, eli ota ihmeessä mukaan. :)

 

Omassa sovituksessani vikana oli vain, ettei myyjä ollenkaan kehunut pukuja ylläni.  :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

N3aa: mulla on pituutta 157-8 cm (mittaajasta riippuen) ja painoindeksi alkaa kolmosella. Mun the Dress on a-linjainen, mutta lievästi merenneitokin näytti hyvältä. Kuvia omasta mekosta ja muista sovitetuista voi käydä katsomassa päikystä. Ja vinkki, ainakin itse näytin polvimittaisessa (tai mun polvien alle se helma oli) lähinnä hobitilta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Todellakin kannattaa rohkeasti sovittaa eri pukuja ja malleja, vaikka ne eivät ensin näyttäisikään ihmeellisiltä. Oman pukuni löysin juuri näin. Ihmettelin, mikä ihmeen "verholaskos" rinnuksissa on, mutta päätin silti sovittaa pukua ihan muuten vain. Tuo laskos korostikin rintamusta aivan upeasti ja kaikin tavoin puku pääsi oikeuksiinsa päälläni (paitsi se ikuinen alapömppö, jota yritän treenata pois huonolla menestyksellä... :)). Kaikkia yksityiskohtia voi yleensä fiksata jollain tavoin. Jos puvussa on vyö, joka ei sovi vartalotyyppiin, kyllä sen vyön yleensä saa pois. Minulle tulee luultavasti vanha perintökoru sitomaan tuon laskoksen kiinni pukuun, jolloin yläosa näyttää aivan erilaiselta. Ja kun saumavaroja on 4cm molemmin puolin, panikoin varmaan turhaan myös lantion istuvuutta. Mitä olen kuullut, todella harva löytää täysin istuvan puvun ilman mitään muokkauksia.

 

Itse menin ilman ajanvarausta myymälään ihan ex tempore ja vielä sulhasen kanssa. Samanlaisia kauppoja ne hääpukukaupat ovat kuin muutkin vaatekaupat, palvelun pitäisi vain olla yksilöllisempää ja parempaa yleisesti ottaen. Omalla kohdallani palvelu oli erittäin ystävällistä, nopeaa ja asiantuntevaa, kuvia sai ottaa. Vaikka se oli lopulta turhaa, kun ostin puvun saman tien :D Myöhemmin menin ostamaan pukupussia toiseen hääliikkeeseen, eikä sielläkään ollut silloin muita asiakkaita. Palvelu todella ystävällistä ja sopivalla tavalla myyntihenkistä kaiken muun uupuvan suhteen. Ehkei keskellä kesää tai loppukeväästä kannata kuitenkaan asioida ilman varausta, ellei sitten mene vain katselemaan.
Eikä tosiaan kannata jännittää, kaikkea voi kysyä! Sitä vartenhan myyjät ovat, auttaakseen. Kyselin itse kaikkea pukujen kuumuudesta, repeämisestä istuessa, muokkausmahdollisuuksista, näytänkö hääbarbielta jne jne...tosi laadukkaisiin kysymyksiin sain aina huippuvastaukset :)  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

minun pukuni nyöritys alkaa mennä aika kiinni ja puvun oma taftista ommeltu nyörinaru on liian paksun näköinen, kun selkä menee niin "kasaan", ei taftinauha oikein taitu nätisti ympinaisessa nyörityksessä vaan jää "paksun näköiseksi".

Voiko nyörinä käyttää esim sentin levyistä satiininauhaa, joka taipuisi huomattavasti pienempään kasaan kuin ommeltu kaksinkertainen tafti? selkä menee siis aivan kiinni heti vyötäröltä alkaen. Rahaa puvun pienennykseen ei ole halua käyttää joten tällä mennään, kun tarkoituksena oli puvun suhteen säästyä mahdollisimman vähällä...

 

 

edit. lisäkysymys, miksi puvussani on nyörityksen jälkeen, koden mentävä aukko vielä auki takaosaa? voiko sen ommella kiinni? niin suurta aukkoa ei nyörien sisään pujotukselle takuulla tarvita!

Muokattu: , käyttäjä: mintcream

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä meillä ainakin koulussa osa nauhoitti korsettinsa satiininauhalla. Ne on vähän liukkaampia, kun pukujen omat nauhat tai siltä on ainakin minusta tuntunut :D Se loppu aukko on yleensä sen takia, että muuten nyörityslenkit osuisivat toisiinsa nyörityksen lopussa ja se olisi aikamoinen mytty nauhan kanssa. Nyörityksen kuuluisi olla sellainen V-muotoinen, jolloin loppussa ei ole montaakaan senttiä tilaa nauhalle ja lenkeille. En tiedä saiko tästä sepostuksesta nyt kauheasti selvää, mutta jos haluat, että puvun nyöritys on kauniimman näköinen, niin suosittelen kaventamaan pukua sivusaumoista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noh, täytynee kokeilla sitä satiininauhaa, se voi olla helpompi saada asettumaan juuri liukkautensa vuoksi, kuin tafti. :)

sivu huomautuksena, eikös alushame pueta vasta puvun jälkeen? on muuten hitsin vaikeaa puvunkanssa jossa on kymmeniä kangaskerroksia yhteensä alushameineen :pupu_1:  jokunen kerros jää aina ryttyyn.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ystäväni hääpuku meni nyöritettynä ihan kiinni saakka alhaalta ja se ainakin näytti huomattavasti paremmalta paksun, puvun oman nyörin kanssa kuin ohuella satiininauhalla nyöritettynä. Satiininauhan kanssa alimmat lenkit menivät päällekäin, kun paksummalla nauhalla sai aikaan kauniin "kalanruodon", vaikkakin se oli paksumpi kuin satiininauhan jättämä kuvio.  Jätimme alaosasta pari alinta lenkkiä laittamatta kiinni kokonaan ja loppuosa nyöritettiin vain niin tiukkaan kuin se näytti hyvältä. Kukaan ei voinut huomata, ettei nyörejä oltu laitettu alas saakka.

 

Ja kyllä se alushamekin puettiin ensin, mutta mekko oli sukella sisään -mallia, eli siihen ei olisi voinut edes astua. Alakautta puettavalla varmasti alushame on helpompi laittaa vasta puvun jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä ilmoittautuu morsian joka painii lyhyen ja pitkän puvun välillä. Tunnesyistä valitsisin pitkän, järkisyistä lyhyen. Järkisyiden plussalista on paljon pitempi kuin tunnesyiden. Lyhyen plussia mm. hinta alle puolet pitkästä (puku jota olen sovittanut maksaa 250€) käytännöllisyys (ei kompastele ym), ei ole niin kuuma, voi bailata paremmin, jatkokäyttö. Pitkässä näitä ei taas ole, pitkä on vain hienompi, juhlavampi ja morsiuspukumaisempi. Tilannetta ei helpoita se että haluan miellyttää kaikkia läheisiäni, eikä minulla ole tarvetta tehdä niin kuin itse haluaisin. Äitini kuulemma kyynelehti kun minulla oli pitkä mekko, mieheni näytti kolme vaihtoehtoa, joista kaksi oli pitkää. Siskoni joista yksi on kaasoni ei sano mitään. Ne käskee vai ajatella itseäni, missä minulla on hyvä olla ja millaiset häät me aiomme pitää (rennot bileet vai juhlavat illalliset).

Eikä sekään lohduta, että olen lyhyt, kropaltani urheilullinen ja minulle oikeasti sopii lyhyt mekko. Sääreni on täydelliset lyhyeen mekkoon (jos näin saa itsestään puhua). Apua mitä mä teen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Itse olin suunnitellut pitkän hääpuvun muokkaamista iltapukukäyttöön (lyhennys ja värjäys), mutta ostamani mekko onkin polyesteriä, jota ei voi värjätä. Mutta siis joistain pitkistäkin mekoista voi muokkaamalla saada jatkokäyttöön sopivan. Samoin jotkut lyhyet mallitkin sopii jatkokäyttöön, riippuen mallistaa. Mutta onkohan se liian hääpukumainen valkoisena ja pystyykö värjäämään?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

MimiCassandra. Olin kaasona häissä, joissa morsian vaihtoi puvun kesken juhlan. Näppärästi ja nopeasti se sujui, vaikka puvussa oli nyörityskin.  Tarpeeksi kun on tilaa ympärillä ja pari avustajaa, niin ei pitäisi tulla ongelmia.

 

Housubodyjen lisäksi on olemassa sellaisia vatsaa litistäviä hameen tapaisia alusvaatteita. Itselläni ei ole niistä kokemusta, joten en tiedä miten toimivat käytännössä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mie mielisin violettia häämekkoa ihelleni. Oon netistä löytäny pari tosi ihanaa vaihtoehtoa (vaikkei oo vielä ajankohtasta.. :girl_haha: ), mut ongelma on mekkojen mallit. Kahtelen siis kolmee eri mallista mekkoo, enkä todellakaa tiiä mikä niistä ois parhain miule. Onko iha typerää tai kehtaisinko ees mennä liikkeeseen sovittaa eri mallisia mekkoja ja sopivan mallin löydyttyä, tilata mekon netistä? Mitä mieltä ootte?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aiheesta "kaupoissa sovittelu, vaikka aikoo netistä ostaa" löytyy kaikenlaisia mielipiteitä täältä:

Vai että tuhlaamaan ammattilaisten aikaa! (+ keskustelua kiinakopioista)

 

(Vaikka et meinaisikaan hankkia kiinamekkoa.) Tietyn mallin sopivuutta voi arvioida myös miettimällä omia lempivaatteitaan & analysoimalla oman vartalotyyppiinsä ja sitten vertailla eri malleja oman vartalomallin päällä (esim. real brides -kuvilla).

 

Olethan huomannut, että myös kivijalkaliikkeistä löytyy värillisiä juhlapukuja ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Missä te muut puette pukunne? Mulla kampaaja/meikki aamulla. Mietityttää että pitäisikö se pukea ennen hiustenlaittoa vai pitääkö sit riskillä vaan kampauksen jälkeen pukeutua? Mulla pukua ei saa puettua alakautta:/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mittumaarit, minun mielestäni ei missään nimessä kannata pukea pukua ennen meikkiä ja kampaajaa! Pahimmassa tapauksessa pukusi on likainen ennen vihkimistä. Puvulle voi varista meikkiä, lentää vettä, mennä hiuslakkaa tai geeliä.. Kun pujottaa pukua yläkautta, voi suojata kasvot jollakin ohuella kankaalla/vaatteella/nenäliinalla/talouspaperilla, jotta puvulle ei mene meikkiä ja meikkisi ei mene pilalle. Kannattaa pyytää pari ihmistä auttamaan puvun pukemisessa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Uuh.. Huomenna sovittelemaan ekaa kertaa. Kamala paniikki meinaa iskee kun ihan oikeesti pelkään ettei löydy yhtään mitään sopivaa. :girl_impossible:  Siis sellasta minkä mun korvien välikin huolis.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään