Jump to content
Naimisiin.info

Häävieraalla kokovalkoista/valkoista, mitä mieltä?


Heidinen

Recommended Posts

samaa mieltä, olen jo etukäteen vähän huolestunut siitä että jos joku (esim. mieheni sisko joka on todella kaunis, laiha, pitkä) laittaa vielä valkoisen mekon häihini.. en vain pidä ajatuksesta , kun kerran elämässä on se päivä kun saisi näyttää "prinsessalta" niin joku veisi huomiota morsiammelta..

Link to comment
Share on other sites

Ei tulisi kyllä mullekaan edes mieleen laittaa valkoista muiden häihin, ellei se nimenomaan olisi toiveena, niin kuin eräissä häissä kuulemma oli. Olisin myös todella hämmentynyt, jos joku tulisi meidän häihin kokovalkoisessa. Asustetta en varmastikaan pitäisi mitenkään kummana. Valkopohjainen mekko voisi olla liikaa, mutta kuviossa en pitäisi sitä kamalana, jos toinen väri olisi se hallitseva.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Suoraan sanottuna en pidä ajatuksesta, että vieras pukeutuisi kokovalkoiseen. Itselleni ei tulisi mieleenkään toisten häissä pukeutua valkoiseen. Eri asia olisi jos esim. hame olisi valkoinen ja yläosa värikkäämpi. Toisaalta jos jollain ei tosiaan ole mitään muuta juhlavaa asua kuin juuri se valkoinen mekko, en järjestäisi mitään kohtausta. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Minulle on ihan sama minkä värisiin asuihin vieraamme pukeutuvat. Kuhan tuntevat olonsa mukaviksi vaikka siinä valkoisessa mekossa. Nykyään ei puku koodit ole niin jäykkiä ja voihan morsiankin pukeutua mustaan jos siltä tuntuu.

Link to comment
Share on other sites

Nykyään ei puku koodit ole niin jäykkiä ja voihan morsiankin pukeutua mustaan jos siltä tuntuu.

Pukukoodit eivät ehkä ole niin jäykkiä ja varsinkaan sukujuhlissa, mutta tällaisten ehkä konservatiivistenkin tapojen noudattaminen on kohteliasta ja osoittaa vieraan sivistystä ja kunnioitusta hääparia kohtaan. Ja toki morsian voi pukeutua mustaan ja joku niin tekeekin. Silloin, jos niin on toivottu, on vieraalta kohteliasta jättää musta morsiamelle ja pukeutua vaikka valkoiseen :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itse pukeuduin ystäväni häihin pitkään valkoiseen nilkkoihin asti ulottuvaan hameeseen, mutta yläosa oli musta. Ja kengät ja laukkukin olivat mustat. Eikä tuo valkoinen hame erottunut siinä mielessä, että olisin varastanut morsiamelta valkoisen värin kun hameen mallikin oli vartalon myötäinen. Mutta kyllä asua valitessani oli mielessä, että onkohan tämä nyt ihan ok laittaa valkoista hametta. Mutta tosiaan asu oli täysin sopiva kun kokonaisuushan oli mustavalkoinen!

Itse en kyllä myöskään missään nimessä haluaisi, että kukaan pukeutuisi kokovalkoiseen mekkoon omissa häissäni. Tai kenenkään muunkaan häissä! Minusta se vaan olisi epäkohteliasta morsianta kohtaan. Mielestäni valkoinen väri kokonaisuudessaan on pyhitetty vain morsiamelle jos asiasta ei erikseen mainita. Mutta jos jollakin nyt ei vaan satu olemaan muuta juhlamekkoa kuin se kokovalkoinen niin kyllä se sitten vaan passaa. Pääasia, että tulee juhlimaan kanssamme :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Yksi ystäväni kysyi tuossa taannoin, että saako hän laittaa valkoista ylleen häihimme. Toki. En vaadi ihmisiä ostamaan mitään erityistä vaatetta häihimme, jos kaapista löytyy jo sopiva juhlavaate.

Oma pukuni ei ole missään nimessä kokovalkoinen - sen ystäväni jo arvasikin, joten siksi tohti kysyä kun tiesi että asia ei minua häiritse. Hän oli jo mielessään nähnyt minut "mustana" morsiamena, mutta vaikka mustaa rakastankin, niin ihan niin radikaali morsian en aio olla. Hienostuneesti säväytän syksyjuhlia kirkuvalla oranssilla ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kyllä on kummallista, jos joku ei tajua olla laittamatta kokovalkoista mekkoa toisen häihin.. :girl_mad: Se vaan kuuluu käytöstapoihin, että kunnioitetaan morsiamen oikeutta sinä yhtenä päivänä erottua valkoisella värillä.

Link to comment
Share on other sites

Minä olen kans näitä vanhakantaisia ihmisiä, joka ei ymmärrä vieraita, jotka pukeutuu kokovalkoiseen tai kokomustaan häävieraana ollessa. (Toisaalta, enpä kyllä ymmärrä monen nykyvieraan pukeutumista muutenkaan. Mulla on vissiin jotenkin outo käsitys juhlavaatteesta... :D)

Link to comment
Share on other sites

Ei se kai minua haittaisi jos vierailla olisi osavalkoista päälle. Itse kyllä vieraana välttäisin valkoista. Värejä kun on niin paljon muitakinniin miksi pukeutua sitten juuri siihen valkoiseen mikä tosiaan on morsiamen väri.

Link to comment
Share on other sites

Mulle on ihan sama onko vierailla valkoista. Jos jollain olisi pokkaa tulla morsiuspuku päällä meidän häihin, niin enemmän naurattaisi. Hauska statementti! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Itse haaveilen jenkkityyliin pukukoodista black and white. Eli että kaikki vieraatkin pukeutuisivat mustaan ja tai valkoiseen. Äidille kun ehdotin valkoista housupukua asuksi niin hyvä ettei saanut sydänkohtausta keskellä sitä juhlapukuliikettä. Että se kai siitä. Mutta vaikka mustaa vastaan häissä on myös sitä sääntöä että ei saisi laittaa päälle vieraat kun tuo huonoa onnea, niin minä ainakin puen kaasoni ja bestmanin (naispuolinen siis :D) mustiin iltapukuihin. Piste :D.

Link to comment
Share on other sites

^Meilläkin kaaso pukeutuu mustaan.

Sitä paitsi, joku on keksinyt kaikille värivalinnoille omat merkityksensä. Kaason sisko tiesi kertoa, että jos nainen pukeutuu häissä tummanpunaiseen, se on viesti siitä, että "Minulla on ollut suhde sulhasen kanssa enkä häpeä näyttää sitä"... En tiedä mistä hölynpölysaiteilta se on noita kalastellu mutten yhtään ihmettelisi vaikka joku tuollaiset säännöt olisikin keksinyt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ohhhoh, aioin laittaa tutun häihin mustan mekon, jossa eri värinen tyllialushameen helma hieman näkyy, mutta ei tullut mieleenikään, että sellainen musta mekko voisi olla kielletty :o Vai lasketaanko sitä, kun asusteissakin on muuta väriä? No, joka tapauksessa se on pakko laittaa, eipä ole valitettavasti varaa ostaa uuttakaan mekkoa yksiä juhlia varten. Sitä paitsi tuo asu on erittäin paljon minun tyyliseni. :D

Link to comment
Share on other sites

^ Mä ainakin olin pari kesää sitten häissä musta mekko päälläni, tosin asusteena oli punaiset kengät ja laukku. Ei mun mielestä ainakaan tollanen mekko olis siis kielletty kun on jotain väriä edes vähän jossakin :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä sulhasen sisko oli sulholta tiedustellut, voisiko hän laittaa valkoisen valmistujaismekkonsa häihimme, jos etsisi siihen jonkin muun värisiä asusteita. Sulho oli jo mennyt tähän puoliksi lupautumaan (!), mutta onneksi kysyi minultakin sitä. En tykännyt ajatuksesta ja esitin toiveen, että tuona tiettynä päivänä sisko saa luvan etsiä minkä tahansa muun juhlavaatteen lukuisista mekoistaan tai sitten ostaa uuden. Kaaso kuitenkin kysyi, voiko hän laittaa täysmustan mekon häihimme, ja minusta se oli ok.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pitääpä kysellä täältä että mitä mieltä olette kun olen menossa viikonloppuna ystäväni häihin ja olen painiskellut tämän kysymyksen kanssa siitä saakka kun löysin mekon häihin..

Tosin olen kysynyt ystävältänikin tätä asiaa ja hänelle se oli ok eikä haitannut ollenkaan.

Eli ostin koko valkoisen mekon, polviin saakka ulottuvan, vyötäisillä musta satiini nauha rusetilla. Ostin siis ihan tietoisesti valkoisen mekon mutta kun se pinttyi niin mieleen että ei sitten muut enää kelvannut. MUTTA.. Olen ostanut mekkoon mustan lyhyt hihaisen köykäisen neulepaidan, mustat kengät sekä mustan käsilaukun. Joten eihän se valkoinen mekko siellä oheisjuttujen alla kuulosta pahalle.. Vai kuulostaako? Asia kalvoi mieltä jo mekkoa maksettaessa mutta myyjältä kysyttäessä hän sanoi että ei nykypäivänä olla enää niin tarkkoja värin kanssa joten uskalsin sen sitten ostaa.

Asia varmaan piinaa mieltä siihen saakka kunnes juhlapäivä on ja näen ettei kukaan reagoi mekkoon sen kummemmin.

Siksi kyselen nyt mielipiteitä jos saisin edes vähän mielenrauhaa :)

Kiitos!

Link to comment
Share on other sites

Kunhan vain pidät jakun päällä koko juhlan ajan, niin eiköhän se kelpaa; pelkät käsilaukku ja kengät eivät asua pelasta. Mustissa saa minusta tänä päivänä juhlia häissäkin, mutta koko valkoista välttäisin - vaikka tietäisin, ettei morsian pukeutuisi itse valkoiseen.

Link to comment
Share on other sites

Riippuu juhlan luonteesta ja kutsujien mielipiteestä, miten "paha" etikettivirhe on. Joillekin tämä voi olla ihan ok, joten kun olet kysynyt morsiammelta ja tämä on hänelle ok, niin tuskimpa asiasta kannattaa murehtia :)

Henkilökohtainen mielipide: itse en tosin laittaisi koskaan valkoista mekkoa edes eri väristen asusteiden kanssa toisen hääjuhlaan. Monet morsiammet käyttävät kuitenkin lyhyitä valkoisia häämekkoja, joissa on esim. eri värinen koristenauha. Häävieraana en haluaisi, että kukaan vieraista ajattelee, että yritän viedä huomioita morsiammelta pukeutumalla valkoiseen mekkoon. Suosinkin aina sinisiä, vihreitä, violetteja, vaaleanpunaisia, ruskeita yms sävyjä hääpukeutumisessa.

Link to comment
Share on other sites

Olethan ihan varma, että valkoisiin pukeutumisesi on oikeasti morsiamelle ok? Jos hän ei vain kehtaa sanoa asiasta..?

Monet morsiammet käyttävät kuitenkin lyhyitä valkoisia häämekkoja, joissa on esim. eri värinen koristenauha.

Tämä on nykyään aika yleistä, joten en kyllä itse pukeutuisi noin, edes asusteita lisäämällä. Vaikka asia olisi morsimelle ok, jotkut vieraista voisivat tosiaan paheksua. Jättäisin nätin mekon joihinkin muihin juhliin, eiköhän sille käyttöä tule :)

Link to comment
Share on other sites

Pitääpä katsoa mitä tässä sitten kehittelisi.. Olisi pitänyt vaan kuunnella omaa tuntoa ja jättää mekko hyllyyn.. Voi ei.. Aattelin että oheisjutuilla saisin mekon väristä huomion pois,koska en haluaisi todellakaan kenenkään paheksuvan juhlavaatettani..kumma kyllä että myyjäkin silmät sinisinä saneli että juujuu kyllä semmosta voi tänä päivänä pitää.. Mutta joopajoo.. Taisi olla semmonen myyjä että valehtelee silmät soikeana että saisi mekon myytyä.. Voi p.. :P

Mutta kiitos kommenteista kuitenkin, mun pitää nyt keksiä miten tästä nyt eteenpäin.

Link to comment
Share on other sites

Olen samaa mieltä muiden kanssa. En laittaisi kokovalkoista mekkoa häihin, vaikka morsiammen mielestä olisi ok. Neuletakki ei myöskään hirveästi auta asiaa.

Saisitkohan vielä palautettua/ vaihdettua mekon? Myös Pähkinäisen idea kuulostaa hyvältä.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

onko valkoinen kotelomekko mustien sukkahousujen ja boleron kanssa Ok. häävieraalla? häät ovat talvihäät. Kiitos vastauksista :)

Muokattu: , käyttäjä: caysa
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...