Häävieraalla kokovalkoista/valkoista, mitä mieltä?


Heidinen

Recommended Posts

  • 5 weeks later...

Kyllä osittain valkoiseen pukeutuminen on etiketinkin mukaan ok. Kokovalkoisessa mulle ainakin tulisi muissa kuin omissa häissä vaivautunut olo... morsian nauttikoon yksin valkoisissa, kyllä sitä muitakin värejä mekoista löytyy kuin kokovalkoista. Useisiin kesämekkoihin on kyllä yhdistetty valkoista joko pohjavärinä tai kukkia yms. joten kokonaan kyseisen värin välttäminen voi olla vaikeaa ja tarpeetontakin.  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mitä mieltä te morsiamet olette siitä, että vieraalla on valkoista päällä? Tiedän kyllä, että valkoinen on varattu morsiammelle, mutta entäs jos vieraalla olisi valkoinen hieman polven yli menevä hame ja musta yläosa. Onko mielestänne sovelias asu vieraalle? Yhden vaatekaupan myyjä sanoi tänään, että voi olla valkoista, jos vain osa asusta on valkoinen mutta ei kokonaan valkoista ei tietysti voi olla. En ole kuitenkaan varma ja siksi kyselen täällä. Meillä häät ensi viikonloppuna ja paras asukokonaisuus muodostuisi edellä mainitusta valkoisesta hameesta ja mustasta yläosasta. What to do :-/

Link to comment
Share on other sites

Niin, jos se on vain hieman polven yli. Nimittäin PITKÄ valkoinen hame yhdistettynä värilliseen yläosaanhan näyttäisi naikkarien kuvien mukaan olevan todella yleistä morsiamen pukeutumista.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Etiketin mukaan kokovalkoiseen tai kokomustaan ei pitäisi pukeutua häihin ja se on hyvä ohjenuora eli puolikkaat menee hyvin jos IHAN välttämättä haluaa laittaa. Itse en toisen häihin laita valkoista tai mustaa - entä jos laitatkin valkoisen hameen ja punaisen yläosan ja morsian on samanvärinen?

Omissa häissäni kutsussa oli selvä pukukoodi - tumma puku- ja tilaisuus alkoi klo 15 joten naisella tämä tarkoittaa ns. vierailupukua jonka pituus on korkeintaan nilkan ja polven puolessa välissä. Hattu ja kampaus suositellaan tietysti vierailupuvun kanssa.

Mikäli kutsussa ei ole selvästi mainittu miten tilanteeseen pukeudutaan,  hääpari voi odottaa ihan mitä tahansa pitkän iltapuvun ja kukkaminarin tai farkkujen väliltä (ja tämä näkyy suomalaisissa häissä...) ja tämä on hyvin vältettävissä pukukoodilla

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest satuprinsessa

Olin itse viime kesänä eräissä häissä pukeutuneena valkoiseen kellohameeseen ja punaiseen yläosaan 60-luvun henkeen. Hääpaikkana oli vanhan seurojentalo maaseudun rauhassa.

Morsian kävi ihastelemassa hamettani, enkä kokenut oloani mitenkään vaivautuneeksi valkoisessa kellossani.

Link to comment
Share on other sites

Itse en vieraana valkoista vaatetta häihin laittaisi, en edes erivärisen ylä- tai alaosan kanssa koska nykyään on niin paljon kaksivärisiä hääpukuja. Eihän kukaan morsianta ylitä mutta kyllä se pikkuisen huonoa makua osoittaa. Kerran on häissä ollut kermanvärinen jakkupuku mutta sekin morsiamen pyynnöstä kun kerran kaasona toimin.

Valitettava tosiasia on se, ettei suomalaisten pukuetiketti ole edelleenkään kaikilta osin kovinkaan kehittynyt. Ilman pukukoodiakin pitäisi jokaisen ymmärtää miten pukeudutaan häihin (tai hautajaisiin ym juhliin). Ei siis farkkuja, ei vesirajaminaria tai t-paitaa, vaan siisti asu oli se sitten naisella mekko tai jakkupuku ja miehellä suorat housut ja kauluspaita.  Mutta minä olenkin vähän konservatiivi näitten vaateasioitten suhteen  :)  Itse kyllä toivon vieraitteni osaavan pukeutua häihimme fiksusti ilman pukukoodiakin, saas nähkä kuinka käy..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 10 months later...

Mun mielestä valkosta saa olla, esim. miehillä paita puvun takin alla. Naisillakin voi olla,esim.huivi tms. Kai sitä itse sitten osaa katsoa, ettei näyttävyydessään ylitä morsianta 8) Kyllä mulle sanottiin eräissä häissä ,että mun hiukset on liian näyttävästi. Itse asiassa ne oli vaan sitastu kiinni, mutta minkäs teet kun hiuksia riittää...En minäkään pane pahakseni, jos vieraat on laittaneet itsensä hienoiksi ;D

Link to comment
Share on other sites

Valkoistakin löytyy niin monia eri sävyjä, mutten laittaisi puhtaan valkoista päälleni. Itselläni viimekesäisissä häissä oli luonnonvalkoinen mekko, missä oli paljon mustia kuvioita ja kukkia. Saman tyylisiä mekkoja oli 3 vieraalla...  ::)

Montamonta vuotta sitten hävetti kyllä hirveästi kun menin aamupäivästä lakkiaisiin ja illalla häihin. En sitten aamusta jotenkaan ollut sisäistänyt asiaa vaan lähdin valkoisessa jakkupuvussa matkaan.. Taksi kysyi sitten matkalla että oletkos omiin häihisi menossa... Silloin tajusin että UPS!  :-[ ::)

Link to comment
Share on other sites

Itse stressasin keväällä, kehtaanko mennä valkoisessa jakkupuvussa, jossa tosin oli ohuita punaisia raitoja. No, menin sitten, lisänä oli punainen toppi, punainen huivi ja mustat kengät. Tiesin myös että morsiammella on valkoinen mekko, jos hänellä olisi ollut jakkupuku, en varmaan olisi mennyt.

Korviini ei ole kantautunut valituksia asuni osalta. Asu oli ehkä siinä rajalla, voiko laittaa, mutta häät olivat kaukaisemman tuttavan, enkä opiskelijabudjetistani raaskinut uutta mekkoa ostaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Minun mielestä ehdottomasti voit laittaa jotain valkoista yllesi, mutta ehkä koko valkoinen puku olisi hieman liikaa.. Itse mietin samaa viime kesänä, kun olin menossa ystäväni häihin, joten päätin rohkeasti kysyä tulevalta morsiammelta, että mitä mieltä hän oli asiasta. Hänen mielestä oisin voinut pukeutua vaikka koko valkoiseen pukuun (hänellä itsellään ei ollut valkoista pukua), mutta jotenkin se tuntui hölmöltä...  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Annamaria_85

Hääpäiväkirjani etusivulla on kuva minusta ja sulhasestani eräiden ystäviemme häissä. Kuvassa olen tosiaan pukeutunut yksinkertaiseen iltapukuun, enkä millään kokenut lyöväni morsianta laudalta. Sulhasen sisko taas oli pukeutunut paljon koristeellisempaan pukuun kuin morsian ja laittautunut viimeisen päälle. Täytyy myöntää, että katse viivähti tässä asusteessa pitkään, vaikka puku ei valkoinen ollutkaan.

Hyväksyn, jos joku vieraistani pukeutuu vaikkapa valkoiseen paitaan värillisen alaosan kanssa tai toisin päin. Meidän sukumme ei onneksi harrasta iltapukuja, joten saan olla aika rauhassa se 'kaunein', vaikka kaasoni ovatkin minua kauniimpia...

Link to comment
Share on other sites

Eraan ystavani haissa pari vuotta sitten, bestmanin vaimo oli pukeutunut pelkkaan valkoiseen. Valkoinen hame, toppi ja jakku ja jopa avokkaa oli valkoiset. Tama nainen oli ilmeisesti pyydetty kaikenlisaksi ottamaan valokuvia ja siella se sitten keikku alttarin reunalla kokovalkoisissaan. Minusta aivan uskomattoman moukkamaista   ::)

Mutta valkoinen yla tai ala osa on minusta ihan ok. Ja pikkumustakin kunhan sen varittaa varillisilla asusteilla, koruilla tms.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...