Heidinen

Häävieraalla kokovalkoista/valkoista, mitä mieltä?

414 viestiä aiheessa

Marswin, mä mietin just tota samaa juttua.

Jos joskus meille tulee häät, niin voipi hyvinkin olla, etten laita kokovalkoista kolttua. Siinä tap. en mitenkään voi alkaa vaatia, ettei kukaan häävieras saa pukeutua samaan väriin  ;D

Ja vaikka pukeutuisin valkoiseenkin, niin ei mua haittais, vaikka siellä joku vieraskin olisi valkoisissaan. Kyllähän se on kuitenkin morsian, joka saa sen päähuomion, vieraiden asuista riippumatta. (Ja mua henk. koht. ei haittaa, vaikken oliskaan valokeilassa koko aikaa, nimim. ujo).

Mutta nää on aika makukysymyksiä ja henk. kohtaisia juttuja... Itse en tosin menisi ikuna kenenkään häihin valkoisissa vaatteissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Anoppi aikoo laittaa asunsa; nain sen lauantaina ja se on jakkutakki ja pitka hame, kermanvariset eli ihan samaa kuin minun kapea, pitka pukuni. Ja anoppi ei ilmeisesti aio lisailla mitaan huiveja ja muita varillisia juttuja sen kanssa; siis tulee ihan taysvalkoisissa.

Kysyin kylla etta eihan han ole huntua laittamassa ;D ...ei kuulemma...

Mutta eipas sita vieraitaan voi kotrolloida, mutta anopin vieressa en sitten kylla poseeraa, sanoin jo sulkille etta se on sitten oltava hanen isansa mun vieressa ja anoppi hanen vieressaan jos heidan kanssaan kuvia otetaan, sehan nayttaa mutten ihan naurettavalta. En kuitenkaan halua suoraan kieltaa etta et laita, kun ei kerran vihjailusta usko... Kylla ma uskon etta viela muutaman vuoden keraan enemman katseita kuin anoppi vaikka oltais samassakin mekossa ;D

Pitaa varmaan varoittaa omaa aitiani aiheesta ettei se shokeeraannu haissa sitten  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en kyllä voi käsittää miten anopilla voi olla pokkaa pukeutua teidän häihin kokonaan kermanväriseen... HUH!  :o

Vielä tosta hääpuvun väristä: Eihän häävieras voi tietää minkäväriseen pukuun morsian pukeutuu, eli ei tietenkään voi vaatia etteivät vieraat pukeutuisi samaan väriin, esim. punaiseen. Mutta oletusarvona ja etikettisääntönä on ettei vieraat pukeudu kokovalkoiseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mutta eipas sita vieraitaan voi kotrolloida, mutta anopin vieressa en sitten kylla poseeraa, sanoin jo sulkille etta se on sitten oltava hanen isansa mun vieressa ja anoppi hanen vieressaan jos heidan kanssaan kuvia otetaan, sehan nayttaa mutten ihan naurettavalta. En kuitenkaan halua suoraan kieltaa etta et laita, kun ei kerran vihjailusta usko...

Vieraita voi kontrolloida, ne ovat teidän häät ja teillä on oikeus vaatia tietynlaista juhlatilannetta sekä hääparia kunnioittavaa pukeutumista. Näistä on sekä kirjoittamattomia maalaisjärjellä hahmotettavia sääntöjä, sekä ihan sellaisiakin jotka jokainen voi itse määritellä vaikkapa kutsun yhteydessä.

Miksi sinun tulee vihjailla, miksei miehesi vain yksinkertaisesti kiellä äitiään eli anoppiasi toimimasta teitä molempia loukkaavasti sekä 'hääetikettiä' halveksuen? Oma äitini ei koskaan uskaltaisi uhmata jotain tälläisiä sääntöjä, eikä se kyllä tulisi hänelle mieleenkään, ja luoja paratkoon jos tulisi niin kyllä sanoisin niin kovat sanat koska minähän en ala oman äitini käytöstä julkisesti häpeämään. Sama koskee anoppia, kyllä mieheni hänelle pistäisi luun kurkkuun jos tulisi koskaan mitään tälläisiä tilanteita.

Parempi vaan olla tiukkana kuin sitten kokea mielipahaa hääpäivänä, tai katkeruutta jälkeenpäin. Ei pidä alistua hyssyttelyyn vaan seisoa tiukasti omien oikeuksiensa takana. Siitä pitäisi tulla yksi elämänne ikimuistoisimmista päivistä, kauniina muistoina eikä ärsyyntymisestä anopin käytökseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuleva anoppisi tekee itsestään erittäin typerän jo muidenkin vieraiden silmissä.

Tuohan on lähes laki että valkoiseen pukeutuu vain morsian, no ainakin etiketin mukaan.

Anopillesi voisitte antaa käytöksen kultaisen kirjan joululahjaksi  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ei ehkä vie huomiota sinulta mutta minusta tuo on selkeä kannanotto anopilta ettei arvosta sinua ja sinun päivääsi. >:(

Näin mäkin asian näen, nimenomaan arvostuksen puutteena. Nyt näytät sille naikkoselle kaapin paikan, nih! ;) Ja mäkin ihmettelen, että miksi sun mies ei kiellä äitiään käyttämästä valkeaa asua?

Pikaisella etsinnällä löytyi jo parikin hääetiketti-sivua, jossa mainitaa, että naisvieraan ei ole soveliasta pukeutua valkoiseen, joten mikä siitä tekee niin vaikean asian ymmärtää?! Eri asia tietenkin, jos on morsiamelta itseltä pyytänyt lupaa pukeutua kokovalkoiseen ja sen saanut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kun meidän häät koittaa on mulle aivan sama minkä värisiä vaatteita jollain vieraalla on.

Itsellänikin on ollut yhdissä häissä kokovalkoinen puku eli housut ja liivi...ja aivan sama mitä ne olivat mun asusta mieltä. Pääasia musta, että se oli tyylikäs häihin.

Kukaan tuskin saa morsiammenpukua näyttämään ns.kalpealta, oman pukeutumisen rinnalla... [smiley=thumbsup.gif]

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mullakin on ollut sellainen mielikuva, että kokomusta ja kokovalkoinen eivät sovi hääpukeutumiseen. Mutta kyllä mustaa ja valkoista voi mielestäni yhdistellä. :) En kyllä loukkaantuisi, jos joku meidän häihimme tulisi kokonaan mustassa tai valkoisessa. Tärkeämpää on, ettei tulla farkkushortseissa ja t-paidassa, kuten jotkut vieraat serkkuni häissä 80-luvulla olivat pukeutuneet...  :-?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haat on nyt juhlittu, ja oli kylla niin kiireinen paiva etta en edes muistanut koko tata asiaa ennenkuin kaasoni sanoi juhlassa minulle anopin asusta etta "tuohan on enemman lila kuin valkoinen..." Anoppi oli siis itse sitten jossain vaiheessa ymmartanyt muuttaa mieltaan asunsa suhteen, en tieda olisiko joku kommentoinut sille aiheesta vai janistiko itse. ;D Onneksi emme joutuneet sanomaan ja asia ratkaisi itsensa, olisihan se vahan hassua ollut, mutta inhottava joutua haiden aikaan kamaliin valtataisteluihinkaan kun sen pitaisi olla kiva tilaisuus... :-/ Toivottavasti muille ei tule eteen! ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

:oVoin kertoa että tämä anoppisi jos ei tajua pukuansa vaihtaa värilliseksi niin aivan VARMASTI saa kuulla muilta vierailta kuinka oli tökeröä pukeutua morsiamen väreihin,kyllä aina joku vieraista sen uskaltaa ääneen sanoa.Onkohan tilannut jo itsellensä hääkimpunkin,kun morsianta pitää leikkiä.... :o voithan aina kysyä suoraankin että oliko niin pettynyt omiin häihinsä aikanaan (että nyt päätti olla "morsian") vai pilasiko joku tämän anopin häät että nyt pitää "kostaa"

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tuleva anoppisi tekee itsestään erittäin typerän jo muidenkin vieraiden silmissä.

Tuohan on lähes laki että valkoiseen pukeutuu vain morsian, no ainakin etiketin mukaan.

Anopillesi voisitte antaa käytöksen kultaisen kirjan joululahjaksi  ;)

Aamen.

Veikkaan, että anoppi saa päivän aikana suhteellisen paljon negatiivista huomiota...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti "tilanne" ei ole enää päällä. Jos on,

1) pistä sulhasesi sanomaan äidilleen, että "on moukkamaista rikkoa etikettiä noin härskisti! Etkö kunnioita lainkaan tulevaa vaimoani?"  ;)

tai

2) ota asia puheeksi anopin kanssa, ja sano suoraan, että hänen valkoisiin pukeutumisensa loukkaa sinua. Jos hän tuosta loukkaantuu, niin se ei ole enää murehtimisen arvoista!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

;D Jos ei erota häissä morsianta ja anoppia toisistaan niin ensiksikin olkaa onnellisia nuorekkaasta anopista ja toisekseen harkitkaa vielä mitä itse olette laittamassa päällenne, jos nimittäin on vaikeata erottaa teitä morsiamiksi.  :-*  

Henkilökohtaisesti en pidä sitä hirveänä, jos joku muukin vieraistamme esiintyy valkoisessa..kunhan ei ehkä morsiuspukua laita päälleen. Jakkupuku on mielestäni aivan eri asia ..yleensä siihen yhdistetään värikäs paita tai huivi tai jotain niin, että pääväritys ei loppujen lopuksi kuitenkaan ole valkoinen, jos se sattuihi jotain häiritsemään. Eipäs ressailla turhasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valkoista saa kyllä laittaa, mutta ei samanväristä asua kuin minulla  ;D

Eli mieluummin niin, ettei ole samanväristä kuin morsiamella (tosin mistäs sitä muut tietää jos ei ole se perus-valkoinen käytössä..)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itseäni ainakin harmittaisi jos juuri joku lähituttava pukeutuisi koko valkoiseen jos siis oma hääasuni olisi samanvärinen. Olen perinteitä kannattava, että valkoinen on morsiamelle varattu väri. Eri asia jos vieraan asuun tulee värillisiä lisukkeita, kuten huivia tai hattua... Tulisi tunne, että jotain on anopilla hampaankolossa jos ihan tosissaan kerta on asiassa ja tietää sinun pukusi värin. Näähän on makuasioita...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen myöskin sitä mieltä että valkoisen varin käyttöoikeus kuuluu vain morsiammelle. Olen siitä ilmeisesti vähän ,sillä eilen kuulin anopin sonovan, että hankkii valkoisen mekon. Sanoin sitten kovaan ääneen että valkoinen on häissä vain morsiammelle. Tosiasiassa anoppi ei edes puhunut, että laittaisi sen häihimme oli ostamassa muuten vaan. vähän alkoi hävettää moinen ylireagointi :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä taas vartavasten teetätän myös kaasolleni ja morsiusneidolle luonnonvalk. puvut. Samanvärise kuin itselläni.

Tosin heille tulee pukuun toistakin väriä.

Eiköhän morsiamen joukosta erota jo pelkästä hehkusta, saatika jos on vielä morsiuspuku päällä. Minusta vaalea sopii kesäjuhliin hienosti, eikä toki haittaa vaikka kuka sinne tulisi valkoisissaan.

On pahasti puvuntekiä, sekää hääkamauksen- ja meikintekijä epäonnistunut, jos ei morsian erottuisi muista vaaleista juhlijoista.  ::)

Makukysymys tosin, jos se vaivaa, täytyy kieltää valkoinen muilta. Tuona päivänä minkään ei soisi hermostuttavan...

-S-

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^No voi herranjestas, ei tässä nyt oikeasti ole kysymys siitä, etteikö morsian erottuisi. Jokainen normaalilla näöllä varustettu ihminen yleensä erottaa ihmiset toisistaan, vaikka sitten kaikki jätesäkkeihin puettuna olisivat. Ja yleensä myös häihin mentäessä tiedetään jo etukäteen, kuka on morsian.

Pointti on siinä, että perinteen mukaan valkoinen on morsiamen väri, ja kokovalkoiseen pukeutumista pidetään tästä syystä muilta huonona käytöksenä. Eivät kaikki perinteet ole selitettävissä järkisyillä, silti niitä monet elämässään noudattavat - traditiostahan oikeastaan itse naimisiinmenossakin on kysymys. Tällainen varsin yleisesti tunnettu ja edelleen käytössä oleva perinne morsiamen etuoikeudesta kokovalkoiseen on mielestäni edelleen syytä ottaa huomioon, tai ainakin asian sopivuutta hääparilta tiedustella. Sama juttu mielestäni kokomustan kanssa.

Hauskaa, siinä kamalaa anoppia käsittelevässä vastikään DVD:lle tulleessa elokuvassa häijy anopitar tuli häihin kokovalkoisessa. Ihan tuli tämä keskustelu ohjelmaa katsoessa mieleen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä ollaan samaa mieltä Myrtin kanssa, että älä siitä huolehdi, että anoppiasi joku morsiameksi luulisi. Mutta silti, valkoinen puku on morsiamen YKSINOIKEUS ja itse ainakin pidän siitä kiinni. Huonoa käytöstä on jos pukeutuu morsiamen tyyliin.

Niin, ja kannattaako vetää hernettä nenään. NE OVAT SINUN JUHLASI ja jos jokin asia ei miellytä tulee siihen puuttua. Myöhemmin et voi enää muuttaa asioita, ja on kurja jos joku tämäntyyppinen asia jää harmittamaan. Rohkeasti vaan sanomaan anopille ym. että valkoinen on sinun yksinoikeus ja jos koet sen näin, niin voit sen myös sanoa. Ei ne anopit siitä kai suutu, itse olen paininut anopin kanssa jonkunaikaa jo siitä, mitä hän pukee päälleensä (meinasi laittaa mustat vaatteet!), mutta nyt on päästy yhteisymmärrykseen ja uskon että kaikki ovat tyytyväisiä. Tsemppiä, anopit osaavat olla hankalia!!

T:Mari :) :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielipiteeni: Vaikka morsian ei pukeutuisikaan valkoiseen (minä en aio), ei se ole suotavaa anopille eikä muillekaan vieraille. Vaikka ei aikoisikaan pahemmin hääperinteitä noudattaa, tuo on sellainen morsiamen etuoikeus, jota on kaikkien syytä kunnioittaa. Se on kuitenkin monen morsiamen yksi tärkeimmistä päivistä, joten miksi kenenkään pitäisi sitä millään tavalla yrittää pilata tai kerätä ylimääräistä huomiota. Kaikki kuitenkin tietävät, että valkoinen on vain morsiamen väri.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En kyllä itse tykkäis jos anopilla olisi valkoinen puku... mua harmittaa jo se että kun mun lempiväri on liila eli häiden väri on liila pöytäliinat kynttilät kukat koristeet sukkanauhat jne... niin mun anoppi hänen sisko ja äiti päättivät kaikki hommata liilat vaatteet sen takia... ja kyllä mun kaasot on kiukkusia... nyt ne ei erotu siitä poppoosta millään...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika mautonta sulhon äidiltä tai keneltäkään vieraalta pukeutua valkoiseen  :o .  Poikkeuksena tietysti jos joku morsian itse niin haluaa (kuten esimerkiksi Susanna 11082007). Itse loukkaantuisin aika lailla, jos joku uskaltautuisi kokovalkoisissa minun häihini...Pienet lapset valkoisissaan eivät haittaisi, mutta muiden pitäisi kyllä olla tietoisia, ettei se ole soveliasta  :-[ .

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi siis juuri tänään mun isoveli kysyi saako sillä olla kokovalkonen puku  :o Se aiemmin sanoi ettei se halua laittaa pukua, ja että sillä on jotku valkeet housut, jotka vielä ois käynytkin. Mä sanoin että ei paidan saa olla, mutta se kai on sille joku ongelma. Ja miten vaikeaa on ettiä joku muu?  >:( Ei ihmisellä muka muuta oo kun pelkkää valkosta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tosi harmillinen juttu! Toisaalta ei tuon eteen kannata varmaan ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin: niissä ei voi kuin hävitä. Sulholle voit vihjata että et ole kauhean ihastunut ajatukseen. Toisaalta suurin osa on varmasti sitä mieltä on vähän tahditonta tulla niin pukeutuneena, joten voi olla että anoppi saa muilta vähän aiheesta kuulla! Toivotaan että muuttaa mielensä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huomasinkin että häät on jo vietetty ja anoppi keksi laittaa jotain muuta, jänisti varmaan ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään