Heidinen

Häävieraalla kokovalkoista/valkoista, mitä mieltä?

414 viestiä aiheessa

Niin ja lisättäkööt vielä jatkeeksi,että kyllähän se niin on että tähtiartistit ovat itse hääpari,ja heitä on tultu juhlimaan ja kaikkien huomio kiinnittyy ilman muuta hääpariin,halusi pari sitä tai ei,tai yrittää siinä joku ängetä parrasvalojen paisteeseen  tai ei :-X

Sukuhäissä ollessani,jossa oli morsiamella ei-valkoiset kotelomekko ja bleiseri,ja monella vieraalla juhlavammat asut,oli itse hääpari silti päivän päätähtenä,eikä sillä loppujen lopuksi ole mitään väliä miten pukeutuu kukakin,eikö..?Kaikki tietää keiden häistä on kyse,ja ketkä menee naimisiin.

Tosin silti on melko mautonta vieraan pukeutua valkoiseen,mutta ei siitä pitäis hääparin murehtia,se on tosiaan vieraan oma nolous,mielestäni..

(minua hävetti eräissä hautajaisissa viime talvena,kun älysin varanneeni pakkasten varalle kirkkaan punaisen pipon ::) Siinä sitä seistiin haudan reunalla kun kärpässieni,jokaisessa valokuvassa erottuu mun lätsä sieltä keskeltä..JA SE OLI MUN NOLO,vannon sen 8-) )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No kyllä on kauhistelun aiheet vähissä ja elämä köyhää jos pitää vielä pitkään häiden jälkeenkin paheksua vieraan valkoista pukua. Kai samat ihmiset muistatte paheksua myös morsianta jos tällä ei ole kokovalkoista prinsessapukua?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin viime viikolla häissä, joissa kuulin viereisessä pöydässä naisten kauhistelevan kaason kokomustaa pukua, jota tosin oli värillisellä huivilla piristetty. Mä en siinä tilanteessa edes ymmärtänyt, mitä kauhisteltavaa siinä oli (itsellänikin oli asussani runsaasti mustaa). Nyt huomaan, ettei se taida olla (jonkun) etiketin mukaista tai ainakin, että joitakin se haittaa.  ;) Jos joku tulee mun häihin mustassa, tulkoon. Minusta musta on klassinen juhlaväri. Olen kyllä itse varovainen valkoisen tai vaalean värin kanssa muiden häissä. Kerran olen morsiammelle näyttänyt valitsemaani asua etukäteen ja kysynyt, onko ok. Jos morsianta ei häiritse, minua ei kiinnosta jos serkun kummin kaiman koirantaluttajan täti vetää asiasta herneen nenään.  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä morsian on ainoa jolla on "oikeus" pukeutua kokovalkoiseen.

Tietysti voi pukeutua esim. valkoiseen mekkoon, jos asusteet ovat muuta väriä ja mekko ei ole morsiuspuvun näköinen vaan esim. lyhyt kotelomekko tms.

Itselläni tulee olemaan tumman vihreä puku, joten minulle on aivan sama mihin väriin vieraani haluavat pukeutua, kunhan muut vieraat eivät sotke häntä morsiameen  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
 ;) Aloittaja on jo rouviintunut...

:o Minä jo säikähdin että missä välissä  ;D ;D

Mutta tähän olikin yhdistetty kaksi ketjua  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en hyvää tykkäisi jos häissäni joku olisi kokovalkoisessa tovon kyllä sellaista kunnioitusta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle on myös aivan sama, että minkä väriset vaatteet häävierailla on päällään. Minä en pahastu ollenkaan siitä, jos joku on pukeutunut kokonaan valkoiseen asuun tai vaikkapa kokonaan mustaan. Jokainen saa ja voi pukeutua oman makunsa ja tyylinsä mukaisesti. Kyllä se morsían sieltä varmasti muutenkin erottuu ;-) Tuskin kukaan oikeasti haluaa kilpailla morsiammen kanssa huomiosta ;-) On hienoa, jos jokut vieraat pukeutuvat tyylikkäästi ilta/juhlapukuun, mutta en odota tätä keneltäkään vieraaltamme. Siksi emme kutsuunkaan laittaneet mitään pukukoodia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle nyt olis aivan sama vaikka kaikki meidän vieraat pukeutuis valkoisiin. Tai sitten vaikka neonkeltaisiin. Kunhan ihmisillä on hauskaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kakspulmainen juttu, jos sallitaan kielellinen revittely  ;D

Henk koht en katsoisi hyvällä jos vieraista joku pukeutuisi kokovalkoisiin, oli sitten jakku- tai housupuku tai ihan mitä vaan. Perinteen mukaan valkoinen on varattu morsiamelle, ja se pitäisi joka tahvon tietää, on se sen verran yksinkertainen sääntö! Jos ei tiedä, menköön takaisin metsään kasvamaan.

Tällä ei tietenkään ole mitään tekemistä sen kanssa että en aio itse pukeutua kokovalkoisiin. Mutta kun minulla on se oikeus...  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näinhän se on et joitakin tää ei haittais ja joitain haittaa...

Häät on vietetty, itse en päässytkään paikalle  ::) mutta kovasti kuuluu jälkeenpäin  ;D

On ihmetelty ja kummasteltu.

Itse olen myös vakaasti sitä mieltä että tällasta asiaa ei voi olla tietämättä, samaa mieltä kuin rockmorsian; menköön takaisin metsään kasvamaan jos ei tiedä  ;D

enkä ihmettelisi yhtään vaikka tämä henkilö olisi tehnyt sen tarkoituksella, tuntuu olevan kanoja kynimättä vähän yhden jos toisenkin kanssa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle hääpäivämme merkitsee  :-X rakkautta ja iloa  :D  ja minua ei tämän takia voisi vähempää kiinnostaa, minkälaisiin vaatteisiin ihmiset pukeutuvat!

Aion nauttia päivästä täysin siemauksin!!!!! Tosin vasta vajaan vuoden päästä  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En lukenut koko ketjua läpi, etten tiedä onko syyllisiä etikettivirheeseen ilmottautunut mutta minä ilmoittaudun "syntiseksi", kai. En vain ennen tätä ketjua tajunnut olevani sitä kaikkea, jota muutamalla ketjun ensimmäisellä sivulla oli... Enkä ole edes ihana kakara ja olen tehnyt sen vielä kahdesti. Kaksissa eri häissä olen ollut hiekan värisessä lyhyessä kotelomekossa, jonka päällä on ollut valkoinen saman pituinen kauluspaita. En ole kummallakaan kerralla tiennyt tekeväni jotain suurta kardinaalimokaa ja loukkaavani pelkällä asullani naimisiin menevää ystävääni. Ihan vain sillä, että päälläni on valkoista.. Ei kukaan kommentoinut, en sitten tiedä luokkasinko jotakuta. Hassua ajatella, että olisin. Omiin häihini en edes osaa kuvitella odottavani vierailtani muuta kuin siistiä pukeutumista (pelottaa, että yksi miespuolinen vieras voi tulla kaftaaninhenkisessä mekossa, mutta sillekään en mitään mahda, enkä mielestäni voi loukkantua..). Toisaalta etiketti ja "asiat pitää tehdä niin kun kuuluu" eivät ole olleet kovin suurella roolissa elämässäni.. Terve järki ja hyvät tavat on ollut minulle aika riittävä. Ainakin tämän ketjun lukemisen asti..

Oli miten oli. Toivon kaikilta suvaitsevuutta. Minun mielipiteeni mukaan kukaan ei voi LOUKATA toista asullaan (poissulkien ääripäät = ei vaatteita tms.), varsinkaan kun ei voi olettaa, että kaikilla on joku ennalta määritetty etiketti selkäytimessä. Jos haluaa pelata varman päälle, voi varmaan sen etiketin laittaa vaikka kutsun mukaan? Itse luotan siihen, että morsiammena erotun kyllä joukosta vaikka vierailla olisi saman värisiä asuja (värillinen puku)... Vai pitääkö minun värillisessä puvussa loukkantua, jos vieraalla on valkoista päällä? Koska valkoinen väri kuuluu morsiammelle. Hmm... Vai vain valkoiseen pukeutuvalle morsiammelle? Ymmärtääko etiketti (miedän kaikkien ohjenuora) värin päälle?

Te jotka tunnette etiketin, älkää loukkaantuko niille, joille se ei ole elämää suurempi asia. Joohan? Pitäsköhän pirauttaa parille kaverille ja pyytää anteeks.. =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oon sitä mieltä että tällaisesta yksityiskohdasta ei kannata tehdä sen suurempaa ongelmaa, mutta on totta että valkoinen kuuluu morsiammelle ja toisten on hieman epäsopivaa käyttää sitä. Mutta oma moka sitten. :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En minä valkoisesta jakkupuvusta jaksaisi palkokasveja nenääni vetää, mutta kylläkin ajattelisin ko. henkilön omaavan kamalan huonot käytöstavat ja se siitä.

Toinen juttu kylläkin olisi mikäli joku vieraista tulisi paikalle hääpuvussa  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun ymmärtääkseni valkosen värin varaaminen morsiamelle ei tarkota sitä, ettei vieraat saa käyttää lainkaan valkosta. Esimerkiks toi Dukesin vaatetus mun mielestä kuulostaa täysin asialliselta. Jos jollakin on päällä (etenki kesällä) valkonen pusero tai valkonen hame, tai mitä tahansa muuta valkosta, ja sen kaverina jotain värillistä, niin mun mielestä on jo morsmaikun (tai kuka nyt asiasta näkeekään aiheelliseks suuttua) oma moka jos tommosesta hermostuu, tai edes ajattelee vaatetuksen moukkamaiseksi tai jotain.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä vieraat saavat valkoista käyttää, eivät kokovalkoista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänä päivänä, kun morsiamet eivät ole neitsyitä, isä ei enää oikeasti luovuta valtaa miehelle kun yhdessä on asuttu jo iät ajat, lapsia voi olla useampiakin ja muutkin perinteet on vaan tapoja niin mulle on ihan yks ja sama minkälaiseen pukuun ja väriin vieraani pukeutuvat.

Jos ajatellaan asiaa siltä kannalta, että morsiamen pitää olla salin kaunein ja eroittua niin pitäisikö todella kauniin naisen ali pukea itsensä, kun on kuitenkin todella upea viininpunaisessa iltapuvussa joka jonkun toisen päällä näyttäisi korkeintaan hyvältä? Pistää päälleen vaikka mustat housut ja tunikka vaikka niissäkin saa miehet haukkomaan henkeään ja naiset punastumaan kateudesta...

Okei. Onhan se vähän hauskaa jos salissa on kaksi morsianta, sattaisin jopa itse kummastella asiaa. Mutta kuten joku sanoikin niin kunhan puku ei ole morsiuspuku niin onko sillä niin väliä?

Minä siis ajattelen asian näin: toivon, ettei vieras tule vastaan perinteisessä valkoisessa morsiuspuvussa. Mutta koska meidän teema tulee olemaan satu ja fantasia on toivottavaa että salistamme löytyy niin keijuja, kuin prinsessojakin.

Jollei sulho ja vieraat mua morsiameksi tunnista niin kannattaa harkita häiden vaihtoa parempaan ajankohtaan tai laittaa kyltti selkään.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei mielestäni paha asia, jos on tiedossa että morsian ei pukeudu valkoiseen. Tämä asia voi ilmetä esim. kutsusta, mikäli jokin muu väri kielletään vierailta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei mi-tään-vä-li-ä - asu vapaa, mutta pakollinen ;) Etiketistä nyt emme muutenkaan niin piittaa.

Itse en kylläkään pukeutuisi valkoisiin vaatteisiin häihin mennessäni, enhän käytä sellaisia muutenkaan koskaan 8-) Hääpukuni olikin aivan upea tummanvihreä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni osa asuata voi olla vakloinen, kunhan siinä on riittävästi jotain muutakin väriä. Tosi on, että ei kaikki morsiammetkaan pukudu nykyään valkoiseen, mutta mielestäni olisi hassun näköistä jos morsiamella olisi tyyliin puna-kultainen asu ja jollain häävieraalla valkoinen leninki? Jos se ainoa juhla-asu sattuu olemaan valkoinen, sitä voi aina edes vähän muokata vähemmän valkoiseksi, esin jakun alle jokin värikäs paita ja jakku auki, värikäs laukku, jne. Itse aion pukeutua kokovalkoiseen ja toivon etteivät vieraat pukeutuisi, vaikka kaikki kyllä varmasti hääparin tunnistavatkin :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen jostain "käytösoppaastakin" joskus oikein lukenut, että valkoinen on vain morsiamen väri. Luulisi, että kaikki sen tietää! En kyllä kehtaisi mennä valkoisissa toisen häihin -olisi morsiamella sitten minkävärinen kolttu tahansa! Perinteen nimissä  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisi ollut outoa jos häissäni olisi ollut kokonaan valkoisessa puvussa vieras. Koska valkoinenhan on morsiammen puvun väri. Suosittelisin, että kysytte morsiammelta minkä värisen puvun morsian laittaa. Ja onko häissä minkälainen pukuetiketti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Siis törkeäähän se on vieraalta morsianta kohtaan, ei kenenkään muun kuulu pukeutua kokovalkoiseen kuin juhlan toisen päätähden eli morsiamen.  >:(

Kysympä nyt sulta, Iceprincess, ja muilta samalla kannalla olevilta, että pelkäättekö te, että joku muu vie huomion? Vai mistä on kyse? Mä en ymmärrä tätä kauheeta hösistä siitä että valkonen on morsiamen väri, mun mielestä valkonen on tosi kesäinen väri ja musta on ihan ok jos joku tulee meidän häihin vaikka valkoseen jakkupukuun tai kesämekkoon pukeutuneena. En mä kyllä toisen häihin menis kokovalkosissa, just siks, koska mun mielestä yllättävän moni ilmeisesti loukkaantuis siitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään