Jump to content
Naimisiin.info

Häävieraalla kokovalkoista/valkoista, mitä mieltä?


Heidinen

Recommended Posts

Olen edelleenkin sitä mieltä että värillä ei ole väliä, kunhan morsianta ei ylitetä näyttävyydessä.

Etikettiin jos vedotaan niin pidetäänpäs sitten mielessä sekin että valkoinen hääpuku on varattu vain neitsyille  ;)

Eli ei lähdetä valkkaamaan vaan niitä sääntöjä jotka itselle sopii...

Link to comment
Share on other sites

Hmm...no etiketin mukaanhan se ei ole sallittua, jos morsian pukeutuu valkoiseen. Itse en sellaisesta loukkaantuisi, jos omiin häihini joku valkoisissa tulisikin. En kyllä itse pidä valkoista pukua, mutta vaikka pitäisin niin ei mua haittaisi. Mutta itse en lähtisi häihin vieraaksi kokovalkoisissa, koska aina on niitä jotka paheksuvat. Mutta siis MINUA ei haittaisi, en näe siinä mitään pahaa varsinaisesti. Ehkä kyllä aattelisin, että tuopa ei taida tuntea etikettiä tai ihmisestä riippuen voisin kyllä aatella, että kyseinen henkilö haluaa rikkoa perinteitä...

Link to comment
Share on other sites

Minusta valkoiset asusteet ja esim. osittain valkoinen vaatetus ei haittaisi. Häissä morsianta ei saisi "ylittää" näyttävyydessä, kokovalkoisen voisi jättää morsiamelle, vaikka hän ei sitä käyttäisikään  :) Ja tässä viestissä en tuonut esille mitään uutta  ::)

Link to comment
Share on other sites

Olin ostanut valkoisen ylioppilasmekon ja samana kesänä minut kutsuttiin häihin. Laitoin mekon päälle mustan, pitsikirjaillun, pitkähihaisen  ns. neuletakin, jotta en olisi ollut kokovalkoisissa. Pidin tätä koko häiden ajan. En kuullut kertaakaan kommentteja asiasta. Minua itseäni asia vaivasi varsinkin aluksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

EI kokonaan valkosta asua, en tykkäis jos jollain vieraista olis. Ite en kyllä toisten häihin laittais, valkoinen puku morsiamen oikeus. Mutta toki osa asusteesta saa valkonenki olla.

Link to comment
Share on other sites

Edelleenkin olen sitä mieltä että on tekopyhää nurista valkoisista vaatteista, etenkin kun yleensä ko. valinta johtuu tietämättömyydestä eikä ilkeydestä, kuten täällä tunnutaan ajattelevan. Tekopyhyyttä se, että vihkipuvun valkoinen väri kuvastaa neitsyyttä, kaukana eivät ole ajat jolloin valkoinen puku ja huntu olivat täydellinen faux pas morsiamelle, joka on jo asunut sulhasen kanssa yhdessä, puhumattakaan siitä että morsiamella on lapsi(-a).

Jos tuntuu siltä että vieraan valkoinen asu jättää sinut varjoonsa, niin laita juhlaohjesääntöön että vieraiden toivotaan verhoavan itsensä muihin kuin valkoisiin vaatteisiin. Näyttävyydessähän vieras voi kevyesti peitota morsiamen ihan minkä värin kanssa tahansa, ja siinä se oikea raja mielestäni kulkeekin. Tämä ei tosin ei koske itseäni, minua ei hääpäivänäni hehkussa ylitä mikään  ;)  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mielestäni vieras voi aivan hyvin pukeutua valkoiseen, kunhan puvun tyyli poikkeaa riittävästi morsiuspuvun tyylistä.

Tuttavani kävi ystävänsä häissä viime kesänä kauniissa "kerman värisessä" polvipituisessa kotelomekossa, kengät ja laukku olivat ruskeat. Todella kaunis ja tyylikäs asu. Morsian oli hyväksynyt asun (oli itse pukeutunut todella näyttävään pukuun), mutta morsiamen sisko oli tullut antamaan epäasiallista palautetta asusta. Omituista.  :-? Luulisi kelpaavan muillekin, jos morsiamelle kelpaa...

Link to comment
Share on other sites

Musta on aivan sama minkä väriset vaatteet vierailla on. Jos mulle tulee valkea puku niin ei tod. haitaa, jos jollain muullakin on samanvärinen puku. Sit vois haitata, jos pukeutuisin iltapukuun ja jollakin olisi just samanlainen.

Link to comment
Share on other sites

Mua se ei häiritsisi, kunhan hän itse ei yritä näyttää morsiamelta. Riippuu siis puvun tyylistä. Itse en pukeutuisi valkoisiin, mutta kokomustaan kotelomekkotyyliseen olen kyllä kerran pukeutunut.

Olimme kerran häissä, joissa muutamalla ihmisellä oli täysin arkivaatteet. Yhden perheen isällä oli college-paita ja farkut, äitillä tavallinen t-paita ja arkihame, hiukset ponnarilla ja sivuilta roikkuvat. Kääk! Lapset oli sentään juhlatamineissa. Ehkä tämä perhe ei niin välitä vaatteista...

Mutta kyllä mun mielestä pitäisi sen verran kunnioittaa hääparia, jotka vaivautuu juhlat järjestämään, että pukeutuu asiallisesti.

Link to comment
Share on other sites

Musta taas ei missään nimessä yksikään vieras saisi pukeutua kokovalkoiseen (morsiamen väri) eikä kokomustaan (hautajaisväri - ei kuulu häihin). Sen verran pitäisi olla tilanteen tajua ja osoittaa hyvää makua. Tässä asiassa mulla on tiukka mielipide  >:(, vaikken muuten mikään pilkunviilaaja ookaan  ;)

Link to comment
Share on other sites

Musta taas ei missään nimessä yksikään vieras saisi pukeutua kokovalkoiseen (morsiamen väri) eikä kokomustaan (hautajaisväri - ei kuulu häihin).

No entäs sitten miehet? ;) Hehän ovat lähestulkoon kokomustassa juhla-asussaan...

Link to comment
Share on other sites

Minulle häät merkitsevät kahden ihmisen liittoa, rakkauden ja ilon juhlaa lähimmäisten kanssa. Sulhaselleni minä olen sinä päivänä varmasti kaunein, ja se riittää :-X

Koko tämä kaahotus vieraiden vaatteiden väristä tuntuu todella pinnalliselta, ja saa häät kuulostamaan ihan missikisoilta. Jokainen läsnäolija on tullut paikalle juhlimaan ja täydentämään morsiusparin onnea, ja jos joku on moukkamaista ja etiketin vastaista, niin tuomita ja läksyttää näitä ihmisiä heidän vaatteidensa perusteella >:(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Minun mielestäni valkoinen on ihan kokonaan omistettu morsiamelle, ellei kutsussa ole muuten ilmoitettu morsiamen hääpuvun väriä. Mitä siis muut eivät saa käyttää. Esim. anitra ahtola ilmoitti kutsussaan punaisen olevan varattu väri.

Mutta yleensähän valkoinen on siis varattu morsiamelle ja se pitäisi kyllä vieraiden muistaa. Minä loukkaantuisin jos jollakin vieraista sattuisi olemaan valkoinen hame tms. Väri vaihtoehtoja on monia, niin miksi juuri valkoista pitäisi laittaa häihin päälle!!?? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Meidän häissä yhdellä vieraalla oli pitkä valkoinen hame+värillinen yläosa ja yhdellä polveen ulottuva valkoinen mekko. EI haitannut yhtään, kyllä minä erotuin valkoisessa mekossa joukosta. Minusta se on aika älytöntä että morsian loukkaantuu jos jollain on jotain valkoista yllään (hieman mietityttää että mistäköhän se johtuu :rolleyes: )

Link to comment
Share on other sites

Polvipituinen valkoinen hame värillisen yläosan kanssa on mielestäni ihan käypä vaihtoehto vieraalle, mutta pitkä hame + värillinen yläosa tai kokonaan valkoinen asu + värilliset asusteet eivät ole soveliaita häihin ja on loukkaus morsianta kohtaan.

Mutta nämäkin ovat aina hää/morsian kohtaisia, toinen morsian loukkaantuu verisesti polvipituisesta valkoisesta hameesta ja toinen morsian ei suutu vaikka olisi pukeutunut koko valkoiseen.

Link to comment
Share on other sites

Minunkin mielestä häävierailla saa olla valkoista päällä, kunhan ei kokovalkoista. Koko valkoisenkin sallisin lapsille, jotka siis vielä näyttävät lapsilta eikä pieniltä aikuisilta.

Itsellänikin on ollut häissä valkoiset paita ja housut. Päällimmäisenä oli tosin polviin asti ulottuva vaaleansininen jakku, joten sitä valkoista ei nyt niin kamalasti näkynyt. Tosin näissä häissä morsian oli pukeutunut ruskeaan.

Link to comment
Share on other sites

Onhan se hassua jos pitää varota käyttämästä ollenkaan jotain tiettyä väriä. Silloinhan miehetkään eivät voisi pitää valkoista kauluspaitaa, jos saivarrella halutaan... :rolleyes:

Jos jotain varon häissä on hyvin vaalea puku kiiltävällä kankaalla (esim vaalea hopeanharmaa satiini), Valokuvissa se erehdyttävästi saattaa muuttua valkoiseksi. Pelkään että joku jälkeenpäin päättää kuvan perusteella minun pukeutuneen koko valkoiseen. :wacko:

Link to comment
Share on other sites

kertooko enemmän morsiamesta vieraan valkoiseen pukeutumisen kauhistelu,

vai vieraasta joka väkisin haluaa pukeutua upeaan kokovalkoiseen ;)

mielestäni vieraasta, mut riippuu ihan mekon tyylistä!

apua, nyt vasta tajusin et olen vissiin tehnyt vahingossa pukeutumismokan itsekin :huh: mulla oli muutama vuosi sitten serkun häissä vero modan lyhyt puuvillainen kesämekko, joka oli pohjaväriltä valkoinen ja siinä oli musta kukkakuosi, värit taisi olla fifty-fifty. ei kukaan kyl kattonu kieroon, onneksi, minusta siinä ei ollut mitään yhteyttä hääpukuihin, ja musta-valkoinen yhdistelmä on mielestäni mukava yhdistelmä pukeutumisessa (jaa, voin kuvitella et oon muuten mekon valinnut sillä perusteella etten olis ihan mustissa :rolleyes: anteeksi serkku rakas :-X )

Link to comment
Share on other sites

Entäs sitten saako mies vieras pukeutua valkoiseen pukuun. Kesällä kun tuo tumma puku on kuuma. Meillä varuiksi tehtiin niin että ostettiin miehelle "beessiin taittuva" puku valkoisen sijaan kun ei tiedetty miten se etiketti nykyään menee miehillä. Mies tuskin kuitenkaan kilpailee morsiammen kanssa?! ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...