Heidinen

Häävieraalla kokovalkoista/valkoista, mitä mieltä?

414 viestiä aiheessa

 

Minustakin on itsestäänselvää, että valkoinen on varattu morsiammelle. Mutta että musta ja punainenkin on kielletty? Itselläni on ollut vaikeuksia löytää tarpeeksi juhlavia mekkoja missään muussa värissä kuin mustana, ja omasta mielestäni pikkumusta on sopiva juhla-asuste... Tosi kurjaa, jos joku morsian on ollut harmissaan mustaan pukeutumisesta. Samoin kirkkaanpunainen on upea väri, jota jopa voisin toivoa näkeväni vieraiden joukossa väriläikkänä. Ja onnekseni huomaan nyt omia häitäni järjestellessä miettiväni, että jos joku onkin pukeutunut valkoiseen, niin en kyllä jaksa siitä itselleni mielipahaa ottaa. Oma häppee ja mun kaverit varmaan mulkoilis ja kuiskuttelis sen kuoliaaksi minun puolestani (:

 

 

Kyllähän tuo naisten KOKOmustaan pukeutuminen on aika typerää, kun on etiketin mukaan suruväri / hautajaisväri. Eri asia, jos kutsussa pyyydetään naisten pukeutumaan mustaan, on siis teema yms. Yleisoletuksena kokomusta ei ole sopivaa toisten häissä, minun mielestäni. Punaiset keltaiset yms vanhaa merkitystä ei varmaan oikeastaan edes tiedosteta, mutta musta on selkeä.

 

Hehe, mun täytyy sanoa, että minusta vieraiden teemapukeuttaminen (tai siis tiettyyn väriin pukeutumisen vaatiminen) on sen tason epäkohteliaisuutta, että musta mekko jää siinä kilpailussa lähtöviivoille. Ei sillä, että toinen pahempi epäkohteliaisuus jotenkin nollaisi toisen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 

 

Kyllähän tuo naisten KOKOmustaan pukeutuminen on aika typerää, kun on etiketin mukaan suruväri / hautajaisväri. Eri asia, jos kutsussa pyyydetään naisten pukeutumaan mustaan, on siis teema yms. Yleisoletuksena kokomusta ei ole sopivaa toisten häissä, minun mielestäni. Punaiset keltaiset yms vanhaa merkitystä ei varmaan oikeastaan edes tiedosteta, mutta musta on selkeä.

 

 

Tää on nyt vaan minun mielipide, mutta minun mielestä toi 'musta on hautajaisväri' on jotenkin.. Vanhanaikasta.

 

Minä kun pukeudun 365 24/7 mustaan, kaapissa ei edes ole mitään värillistä (paitsi sitten yksi mekko missä on violettia pallokuvioo), niin olisi perin kummallista pukeutua johonkin täysin ei minua -olevaan väriin, koska 'musta on suruväri'. Mutta jos nyt pitäisi jonkun häihin lähteä, niin joo pukeutuisin mustaan, mutta sitten jotenkin muuten elävöittäisin sitä, vaikka sitten sinisellä (kengät, bolero tjsp, jne). Ja jos pitäisi häihin lähteä, niin toki sitten morsiusparilta kysyisin että mikä on ok. Jos olisi meidän lähintä kaveripiiriä, niin kokomusta jotenkin maustettuna varmaan olisi täysin ok.

 

Ja sinänsä etikettikin on semmonen, että juuri niissä ihan virallistakin virallisimmissa tapahtumissa sitä pitää orjallisesti seurata, mutta sitten muuten olisi vapaammin tulkittavissa se etiketti :)

 

Mutta kuten sanoin, tämä on vaan minun mielipide, siittä ei kenenkään tarvitse suuttua tai muutakaan :)

Muokattu: , käyttäjä: DaughterOfTheMoon

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Allekirjoittanut on juuri lähdössä häihin vieraaksi mustissa vaatteissa ja valkoisissa asusteissa. Olen myöskin mustiinpukeutuja, ja muuhun väriin pukeutuminen tuntuisi melko teennäiseltä. Olen pukeutunut juhlavasti meikkiä ja tukkaa myöten, enkä tingi omasta tyylistäni. Tuskin morsian huonoa tykkää. :)

 

Kun olen loppuvuodesta kaasona, minulla nimenomaan on mustat vaatteet. Myös punainen oli vaihtoehto, mutta koska sain valita, valitsin tietysti mustan. :P Olen ollut kaasona kahdesti aiemmin; mustassa (tarkistin morsiamelta että on ok, ja oli: morsian itse pukeutui siniseen) ja myös violetissa asussa, koska morsian toivoi etten pukeutuisi mustaan. Se oli ihan ok. Violetti on mulle vähän niinkuin värien musta. :D

 

Eli meinaan sanoa, että kaikki on ok, jos hääparille on ok.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kolmas aina (no okei, on mulla muutama harmaa ja tummanmusta vaate) mustiin pukeutuva täällä moi! Mä olen ollut nyt useammissa häissä pukeutuneena mustaan. Yksi vaate oli kokonaan musta, toisessa oli kulta-mustaa pitsiä mukana. Kukaan ei vetänyt herneenpalkoa nokkaansa, koska kaikki mut häihinsä kutsuneet tiesi että se on mun juttu. Ekoissa häissä kysyin morsiamelta että mitä mieltä asiasta on, ja sain oikeasti kummastuneen vastauksen että mitä väliä? Ikinä ei kukaan (edes vanhimmat ihmiset) ole katsoneet mua mun mustassa asussa kummeksuen. Jos joskus tulisi tilanne, että musta ei oikeasti olisi hyvä väri käyttää niin sitten on aina tuo Myrian mainitsema violetti, mutta ei mulla kyllä siinä ole niin kotoinen olo. Mulla on kyllä lieventävänä asianhaarana iso ja todell avärikäs tatuointi, joka häissä on aina paljaana sekä ihan kirkkaan punainen tukka, jotka ehkä on lieventäviä asianhaaroja.

 

Omiin häihin mä pukeudun mustaan ja mun kaasoni (jonka häissä olin mustissa) pukeutuu mustaan. Mun äidille tulee musta mekko ja jos joku muu haluaa laittaa mustaa niin be my guest!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo minä kans kaivaisin varmaan violettia tai punaista päälle jos pitäisi johonkin muuhun pukeutua, ja sekin olisi viimeinen pakko jos ei värillisillä asusteilla kelpaa :D

Ja kukaan ei ikinä ole mitään mutissut, ainut joka jaksaa mustiin pukeutumisesta valittaa on minun äiti, joka muutenkin on ihan liian vanhanaikainen. Viime vuonna oli kolmet juhlat jotka menin samalla mekolla (niistä itseasiassa oli häät) nimenomaan tuolla aiemmin mainitsemallani mustalla, missä violetteja palloja, eikä kukaan katsonut kieroon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kyllä ymmärrän kokomustiin aina pukeutuvan pointin. Mun tuttavapiirissä ei ole sellaisia henkilöitä, joten mielestäni sellaiselta, joka pukeutuu mustaan yhtä paljon kuin kaikkiin muihin väreihin, häihin mustissa tuleminen on kyllä jonkin sortin "statement" tai etikettivirhe. Jotenkin, että eikö muka tosiaan mitään muuta ollut kaapissa kuin musta mekko ja mustat kengät (kesä)häihin..? Tarkoitan, että tietäisin, ettei ihminen ole arkenakaan kokomustiin pukeutuva, niin miksi sitten toisten rakkauden ja ilon päivään. Sitten tietysti omien häiden suhteen tulee se, etten tunne esim sulhon muutamia kavereita ja kumppaneitaan ollenkaan..jos joku näistä naisista tulee mustissaan, niin en voi tietää, onko hän yhden värin ihminen, etikettitiedoton/ välinpitämätön vaiko tarkoituksella vetäissyt "hautajaisvaatteet". Toivon, että päivässä on niin paljon muuta, ettei asiaa tarvitse edes huomata :)

Toisessa ketjussa kerroinkin viime häistä, jossa nuorehkolla naisella oli musta vähän nyppääntynyt trikoomekko ja musta kengät ja hiukset laittamatta auki. Tietenkään varmaksi en voi sanoa, mutta ei näyttänyt siltä, että olisi aina kokomustiin pukeutuja, ja rakennekynsistä päättelisin, että hiustenlaitto ei ole ns kaukana omista prioriteeteista. Eli tämä look esimerkkinä välinpitämättömyydestä/epäkunnioituksesta hääparia kohtaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ joo toi nyppääntynyt mekko ja huolittelematon ulkonäkö on kyllä jo suuremman luokan moka.

Mutta onhan sitten mustissakin vaatteissa eroja, että onko se juhlallisempi, häihin sopiva kun enemmän naapurin Reiskan pikkukylä-hautajaisvaate :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En tykkäisi jos joku muu pukeutuisi kokovalkoiseen häissäni. Punainen ja musta ovat värejä muiden joukossa, siitä vain... mutta vähän tosiaan kyllä haittaisi kokovalkeaan pukeutunut vieras.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä varmaan vetäisin herneet nenään, jos jollakin vieraalla olisi kokovalkoista. En kuitenkaan usko, että meillä on sellaisia vieraita, toivottavasti :D Musta ja punainen on  ok, jos niihin pukeutuu meidän häissä, niin en tietenkään katso pahalla :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me laitettiin meidän juhlainfon pukeutumis-kohtaan, että "naisväen toivoisimme jättävän valkoisen värin morsiamelle, jotta tunnistamme tuoreen rouvan". Eipähän ole sitten epäselvää kenellekään ja jos joku tulee esim. musta-valkoisessa niin en pahoita siitä mieltäni. Ainoastaan kokovalkoinen on nou-nou.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jaa-a, tällä erää hääinfossa ei taida olla pukeutumisesta sanaakaan. Jotenkin kuvittelisin ihmisten tietävän, miten häihin pukeudutaan...? Jos olisi erityisen juhlavat tai rennot häät, niin varmaan täytyisi mainita erikseen, mutta kyllä sukulaiset on lakkiaisiin ja muihinkin osanneet pukeutua, niin kai häihinkin. Ja kaveritkin fiksua porukkaa. :D

Mutta aiheeseen: palkokasveja imisin hengityselimiin, jos joku ilmestyisi paikalle kokovalkoisissa. Myös yksivärinen, kokonaan erittäin vaaleansävyinen saisi varmaan Paheksuvia Silmäyksiä, tietysti ihan tapauksesta riippuen. Mutta luotan että ihmiset osaavat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä erehdyin menemään häihin vaaleanpunaisessa mekossa, joka sitten valokuvissa (kuvan käsittelyn jälkeen) näytti ihan valkoiselta. Mun mielestä mekko oli kuitenkin selkeästi muun kuin valkoisen värinen, mutta olisi ehkä pitänyt valita joku aavistuksen tummempi sävy. Onneksi mulla oli kuitenkin sininen bolero, joka pelasti tilanteen kuvissakin. Pitääkin kysyä morsiamelta vielä pahoittiko hän mielensä.  :ph34r:

 

Värejä enemmän mua pelottaa että joku (mies)vieraista erehtyy tulemaan paikalle sandaaleissa tai lenkkareissa. Tai kauhtuneissa farkuissa.  :skilletgirl: Myös lippikset saisi mielellään jättää kotiin. Aion ehkä valjastaa jonkun bestmaneista/ kaasoista ohjeistamaan vieraita lippiksien suhteen, jos niitä näkyy.  :blink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun oma äitini haluaisi laittaa "luonnonvaaleaa" häihin... Mikä vähän pelottaa. Ilmaisin hyvin selkeästi, että valkoinen on minulle varattu, että ihan selkeä ero täytyy sitten olla väreissä mun ja hänen vaatetuksensa välillä. Saa nähdä millaisen väännön tuosta saa vielä aikaan... Muutoin en väreistä piittaa, jos joku haluaa esim. olla mustissa tai punaisissa, niin olkoon sitten niin :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään