Jump to content
Naimisiin.info

Pöytien koko


huvitus

Recommended Posts

Minkä kokoisia pöytiä teillä on ollut juhlissa? Meidän juhlapaikalla on 63 x 180 cm kokoiset pöydät.

 

Mietin onko 63 cm liian kapea molemmin puolin istuttavaksi, joutuuko vieraat istumaan polvet toisen sylissä? Vai pitäisikö laittaa kaksi pöytää yhteen, jollon tulisi neliömäisempi  ja aika iso 126 x 180 cm pöytä? Kapeammilla pöydillä käytettävissä oleva tila on tietysti hieman väljempi, mutta myös isot pöydät saadaan juuri mahtumaan.

Link to comment
Share on other sites

Täällä sanotaan, että syvyys pitäisi olla 30,5 - 38 cm per ruokailija. Se kuulosti niin vähältä, että oli pakko mitata, paljonko omat koivet vievät istuessa pöydän alla tilaa :D Ja kappas, tällä "huiskealla" varrella voisin ongelmitta istua (polvet koukussa) mainiosti n. 35 cm:llä. Mutta minun lonkka-polvi-mitta ei ehkä ole suomalaisen miehen standardi :D Joka tapauksessa, 31,5 cm tekisi tiukkaa jopa minulle. Ehkäpä lasten pöydiksi sopivat paremmin :)

 

Jokainen ruokailija tarvitsee kuitenkin leveyssuunnassa 60 cm ja mielellään siihen vielä 10 cm jokaisen väliin, joten yhteen pöytäänne mahtuisi sitten vain kaksi rinnakkain, ja heille jäisi ruhtinaallisesti tilaa. Tai no jos jätetään tuo "kohtelias" 10 cm pois, niin sitten tietysti mahtuu kolme..

 

Tuli vielä mieleen vaihtoehtona pitkät pöydät, joissa vastakkaiset paikat olisivat limittäin? Jos kukaan ei istuisi suoraan edessä, vaan "puoli ihmistä" poispäin, koipia kehtaisi ehkä venytelläkin.

 

Tietysti istumamukavuuteen vaikuttaa myös pöydän jalkojen paikat ja malli. Jos valitsee nuo 126x170 pöydät, laitettaisiinko siihen sitten ihmisiä myös sivuille?

 

Tällaista pohdintaa täällä -mittanauha reidellä :D

 

muoks. se pitää vielä lisätä, että suomalaisittainhan on toooosi noloa potkia vastapäistä henkilöä, varsinkin jos ei ole kovin läheinen ihminen... ;)

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...