Jump to content
Naimisiin.info

Taikataikina


Tupu

Recommended Posts

  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ei ne siitä kuivumisen jälkeen enää miksikään muutu. Jos jotain hirvittävää tapahtuu niin se tapahtuu sitten kuivumisen aikana, koulussa joku luokka oli tehnyt siitä juttuja ja ne oli siellä näytillä kuivumassa. Siellä oli pari omenaa tehty ja niistä oli se pinta revennyt aika ikävän näköisesti.

Niitähän voi maalatakin, itse olen maalannut ihan vesiväreillä, tosin että sitä vettä ei ihan hirveesti kannata käyttää. Joku pulloväri vois olla vähän näppärämpää.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Te ketkä olette tehneet taikataikinasta pieniä sydämiä, oletteko käyttäneet jotain muottia vai muotoilleet sydämet ihan paljain käsin? Itsellä meinaa mennä hermo, kun ensimmäinen satsi turposi uunissa ja kun toisen satsin kaulitsin sitten sopivan litteäksi, niin eihän se kestä käsittelyä enää laisinkaan...

Niin että jos joku tietää mistä voisi ostaa pienen sydänmuotin (halkaisija n. 2cm) niin mieluusti ottaisin infoa vastaan. Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mua kiinnostaisi tietää voiko taikataikinasta tehdä esim. kakunkoristeen? Olisi kiva saada omannäköinen kakunkoriste (kanipariskunta...) kun valmiit eivät tunnu yhtään omilta. Ongelmana taitaa olla eniten koristeen kuivatus kun siitä tulee väkisinkin aika paksu...

Osaisiko joku taikataikinakonkari antaa vinkkejä?

Link to comment
Share on other sites

kullannuppu2364: sitten ku taikataikina on kovettunut, eli kuivunut, niin jos se kastuu, niin se taas pehmenee ja liukenee. eli jos laitat sen kerman päälle, niin se kohta saattaa maistua aika suolaiselta.... :P että ehkei kannata. sitä kyl en tie, et pystyyks sitä käsittelee jotenki että kosteus ei vaikuta siihen....? mut mun tiedoillani en suosittele kakunkoristeeksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nostellaas vähän vanhaa ketjua. Sain idean, että taikataikinastahan vois tehdä menu- ja ohjelmalappusille pidikkeet. Eli vähän samaan tyyliin kuin paikkakorteille (pidikkeeseen vako, johon kartonki laitetaan pystyyn). Onko kellään kokemusta tai kuvia tällaisesta? Paistamisen jälkeen maalaus spraymaalilla.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hei!

Me väsätään kyseisestä taikinasta magneetit, jotka värjätään kultaspraylla ja annetaan vieraille hääkarkkien asemesta. Kaikki, joille asiasta kerron, säikähtävät, että laitamme sydämiin esim. nimemme ym. Mutta tarkoitus on antaa ihan vaan käytännöllinen lahja, jota sitten käyttää tai ei, neutraaleja ovat kuiten.

Paistoimme yli yön piparkakkumuotilla tehtyjä sydämiä alle sadassa asteessa, nyt ovat viikon kuivuneet huoneenlämmössä. Tänään tiputtelin muutamaa lattialle, eivät onneksi särkyneet (eka satsi rikkoutui, mutta ne olivatkin liian ohuita). Kannattaa pitää mielessä, että ei tee koristeista liiian ohkasia, koska ne eivät kestä. Paksummat tuotokset kuitenkin vaativat kärsivällisen kuivatusajan. :girl_blum:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

En lukenut koko ketjua, mutta eikö olisi helpompi käyttää Cernit-massaa? Saatavina eriväreissä, paistetaan uunissa, ei paisu. Itse muovailin siitä meille hääkakun koristeen, josta tuli tosi ihana! Semmonen muovailuvahapariskunta:) Ennen paistoa tuikkasin neulalla reiän morsian-hahmon päähän, johon siitten kiinnitin paistamisen jälkeen nuppineulalla palan tylliä hunnuksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...