Jump to content
Naimisiin.info

Milloin aloititte hääsuunnittelut?


Diamondia

Recommended Posts

Aika ajoissa kaikki tuntuvat aloittavan hääsuunnittelut.. Vaikka toki ymmärrettävää jos on suosittu hääpaikka ja -kirkko. Meillä on häät elokuussa, ja häävalmistelut aloitettiin helmikuussa varaamalla hääpaikka, suunnittelut aloitettiin sitten varsinaisesti vasta toukokuussa. :) Hyvin etenee, meillä toki helpottaa paljon se että esim. mitään koristeluja ei tarvitse miettiä kun hääpaikka itsessään on niin tunnelmallinen. Toivottavasti vain tulee hyvät ilmat!

Link to comment
Share on other sites

Meillä on häät Suomenlinnassa ensi vuoden syyskuussa ja suunnittelut aloitimme nyt varaamalla paikan (ja tämänkin kanssa olimme jo melkein myöhässä). Muuta ei varmaan tarvitsekaan miettiä vielä vähään aikaan, mitä nyt fiilistellä ja pohdiskella kaikkea mahdollista häihin liittyvää...

Link to comment
Share on other sites

Olen menossa naimisiin elokuussa 2013. Häitä olen suunnitellut jo pari kuukautta. Tänne päätin rekisteröityä vasta nyt, vaikka lähestulkoon kaikki informaatiot ja ideat on täältä otettuja :girl_in_love:

Nyt on jo varattuna. Nyt pitäisi saada varattua juhlapaikka. Mielessä on kyllä yksi paikka, mutta en ole vielä varannut, täytyy nähdä paikka ihan livenä ennenkuin uskallan varata mitään.

Link to comment
Share on other sites

Wuhuu, tänään sain kihlattuni uskomaan että on parempi mennä naimisiin ennenkuin alamme asuntovelallisiksi! Toisin sanoen hääpäivä on nyt päätetty; 7.6.2014, helluntain aattona. Olen hahmotellut tämän kevään aikana jo alustavaa budjettia, miettinyt hääpaikkaa ja kirkkoa, mutta mitään ei ole vielä varattu (tuskin voisikaan ;)). Olen siis aloittanut suunnittelun noin kaksi vuotta ennen häitä.

Link to comment
Share on other sites

Häät toukokuussa 2013.

Kirkko on varattu, samoin juhlapaikka. Kaikki alkoikin juhlapaikan varaamisella maaliskuussa 2012, joten hieman yli vuosi tässä on aikaa suunnitella. Vieraslistaa ollaan hieman katseltu ja morsiamen puku on jo hankittu. Kaikki muu, budjetista alkaen, on siis vielä suunnitteluasteella. Jotenkin sitä ajattelee, että tässä on vielä melkein vuosi aikaa, että hyvin ehtii. Vaikka pitäisihän sitä tässä kohta kunnolla istuutua alas ja katsella edes jotakin, ettei kaikki jää vuoden lopulle vasta.

Link to comment
Share on other sites

Ajatus on kypsynyt jo hetken aikaa mielessä, ja vaivihkaa aloin pukujen ym. tarjontaa katsastamaan talvella. No, huusin sitten itselleni hääpuvun ja siitä lähtien hamstrannut kaikkea mahdollista pikku erissä. Kaasolle mainitsin asiasta pari kuukautta sitten. Tuumattiin yhdessä, että suunnitellaan kimpassa ja ilman häiriötekijöitä (lue:sulhasta). Ensin ajattelin vain laittaa miehelle kännykkään muistutuksen viikkoa ennen hääpäivää että ole sitten kirkossa paikalla, mutta jotenkin se vain livahti suusta...Eli nyt jo sulhanenkin tietää :girl_smile:.

Tarkoitus on mennä maistraattiin kaason ja bestmanin kanssa ensi kesäkuussa. Bileet pidetään sitten vuotta myöhemmin samana päivänä (tosin muut eivät oikeaa hääpäivää tiedä, edes lapsilleni en ajatellut sitä kertoa kun kuitenkin juoruavat eteenpäin...). Menee helpommin näin, kun mies ei kuulu kirkkoon ja itsekin ajattelin verotuksellisista syistä erota. Avioliiton siunaus kuitenkin varsinaisena juhlapäivänä.

Tässä on hyvää aikaa miettiä, suunnitella, hamstrata, muuttaa mieltään, säästää rahaa, tehdä heräteostoksia, muuttaa taas mieltään, kysellä tarjouksia, vaihtaa hääpäivää/paikkaa/sulhasta...

Link to comment
Share on other sites

Suunnittelut aloitettiin (lue: minä aloitin, sulho ei osaa ajatella niin pitkälle tosissaan) pian kihlauksen jälkeen eli n. puolitoista vuotta ennen häitä (häät tulossa elokuussa 2013). Olen etsinyt lähinnä hääpukuja ja kenkiä toistaiseksi ja suunnitellut soittolistaa, hiljalleen on mukava suunnitella ja saa muuttaa mieltään vielä monesti :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me myös aloitettiin "tosissaan" tää suunnittelu n. 4-5 kk ennen häitä.

Kihlauduttiin ja jo samana päivänä päätettiin hääpäivä 8 kk päähän ja seuraavan päivänä jo kirkkoa varailtiin.

Häistä kyllä oltiin puhuttu jo ennen kihlautumista ja tiedettiin että 2012 halutaan mennä naimisiin. Olipa meillä jopa salahäät suunnitteilla mutta kihlauksen myötä ja vähän perheenkin painostuksesta päätettiin pitää kunnon juhlat :)

Häät ovat syyskuun alussa ja nyt on jo kova vauhti päällä. Vieläkään ei ole kaikkea "tärkeää" saatu hoidettua pois alta. Mm. valokuvaaja vielä puuttuu!!! ah tätä stressiä mutta toisaalta en haluaisi alkaa suunnittelemaan häitä vuosia ennen h-hetkeä. Siinähän ne mun hermot riekaileiksi vasta menisikin :D

Link to comment
Share on other sites

Aloitettiin häiden suunnittelu oikeastaan heti kihlautumisen jälkeen. Mun mielestä on niin ihanaa kun mies on ollut innoissaan mukana miettimässä kaikkia hääjuttuja, ollaan yhdessä käyty katsomassa vihkikirkkoja ja mietitty kukkia jne. Olen yrittänyt olla ottamatta valtavaa stressiä häiden järjestämisestä, mennään naimisiin kuitenkin maaliskuussa, joka ei taida olla kaikkein suosituin ajankohta häille. Se mahdollistaa meille kuitenkin kiireettömät järjestelyt.

Link to comment
Share on other sites

Aloitimme puhumaan ja osittain myös suunnittelemaan häitä lähes heti kihlauksen jälkeen. Häihin on aikaa nyt hieman vajaa 2 vuotta. Lähinnä ollaan mietitty vieraiden määrää ja vieraslistaa, koska se määrittelee suuresti juhlapaikan kokoa. Nyt tiedämme suurinpiirtein tulevien vieraiden määrän ja näiden pohjalta olemme etsineet netistä mahdollisia juhlapaikkoja ja vihkikirkkoja. Tarkoituksenamme on syksyn aikana käydä katsomassa muutamia paikkoja ja viimeistään ennen joulua tehdä valinnat. Yksityiskohtia yms ehtii sitten myöhemmin miettiä tarkemmin.

Toinen tärkeä asia on ollut alustavan budjetin suunnittelu. Heti kihlauspäivän jälkeen päätimme alkaa säästämään rahaa tulevia häitä varten :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on ollut puhetta jo pitkän aikaa, että naimisiin jossain vaiheessa mennään. Nyt sitten aloin kalenteria selailemaan ja sopivia päiviä suunnittelemaan. Ensi kesänä olisi ollut SE päivä minkä olisin halunnut, mutta siihen mennessä ei varmasti saada rahaa tarpeeksi säästöön. Joten päädyimme sitten valitsemaan päivän 2014 syyskuulle :) Vieraslistaa on mietitty täälläkin, että osaisi vähän paikkoja katsella, täällä päin kun ne halutut paikat varataan jo vuosia etukäteen :D Nyt meillä yks paikka ois mietinnässä ja parista ootellaan vielä lisä tietoja. Varmaan nyt syksyn aikana kuitenkin käydään paikat katsomassa ja varaamassa sekä kirkko varataan kans. Mulla on aika selvät sävelet millaiset koristeet, ruuat ynnä muut haluaisin, niin on helppo nyt jo alkaa sitten katselemaan eri vaihtoehtoja ja pikku hiljaa jos jotain sopivaa löytyy niin hankkiakin. Eipähän jää kaikki sitten viime tinkaan :D

Link to comment
Share on other sites

Huoh, en siis ole ainut, joka täpinöissään suunnittelee jo! Häät on kesällä 2014. Elokuussa selviää, millainen minulla tulee olemaan työtilanne (saanko vakinaisen paikan vai en), joten sitten voi alkaa suunnitella ihan tosissaan, pikkuhiljaa toki. Jos käy niin, että vanhempani haluavatkin sponssata ja rahaa saadaan puolessa vuodessa säästöön, niin mikä jottei ensi kesänä jo vihille asteltaisi. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...