Diamondia

Milloin aloititte hääsuunnittelut?

457 viestiä aiheessa

Me mentiin noin kolme vuotta sitten kihloihin, lupauksena avioliitosta. Mutta suunnittelut jäivät sikseen kun vähän sen jälkeen siskoni pyysi minua kaasoksi ja ryhdyin hössöttämään hänen häitään. Kovasti tuli kyllä suunniteltua myös omia häitä siinä sivussa. Ja nyt on alustavasti sovittuna hääpäiväksi 1.8.2014 :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me aloitimme valmistelut oikeastaan heti kihlautumisen jälkeen. Käytännössä oli pakkokin, koska häät ovat jo puolen vuoden kuluttua kihlauksesta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihlautumisen jälkeen täälläkin suunnittelu aloitettiin alkamalla etsiä sopivaa juhlatilaa ja pohtimalla vieraslistaa.

Niin, toki tässä on oman pään sisällä suunniteltu jo aikaisemminkin, mutta kihlauksen jälkeen alkoi "virallinen" suunnittelu. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin kihlauksen jälkeen (8/2013) alkoi virallinen suunnittelu, mutta tottakai sitä on pienessä mielessään jo aiemmin unelmoinut :girl_wink:  varsinkin kun yhteisiä vuosia on jo takana ja tiedossa on oltu, että naimisiin joku päivä mennään! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aloitin (/aloitettiin mun johdolla) alustavast suunnittelut jo lähes heti kihlauksen jälkeen eli noin kolme vuotta ennen häitä. Tahdon rauhassa miettiä mitä tahotaan ja miten toteutettuna, varata ajoissa paikan, joka sopii meille jne. Vähemmän kiirettäkin, kun hoitaa pikkuhiljaa ajatustyötä pois alta ja toteuttaa aina sitten, kun on ajankohtaista. Nyt tulee pääasiassa hääpaikka ja juhlan toteutusjuttuja mietittyä, siis tahdotaanko häihin sitä ja tätä, mihin kannattaa rahaa pistää jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen aloittanut haaveilun jo vuosi sitten (heti kihlautumisen jälkeen). Siskoni, joka toimii kaasona sekä (sulhasen kaksoisveli) bestman ovat olleet kunniatehtävästään tietoisia jo viimeiset puolivuotta. Varsinaisia päätöksiä ja järjestelyjä ollaan aloiteltu "vasta" nyt, kun häihin on aikaa hieman yli 12kk.

Joitakin satunnaisia hankintoja olemme tehneet jo aiemmin, näihin lukeutuu mm. sulhasen puku, joka oli yllättävä löytö viime vuoden syyslomalla. Olemme päättäneet kirkon ja vääntäneet kättä juhlapaikasta, mutta mitään emme vielä ole varanneet. Yhteisenä tavoitteena on mahdollisimaan do-it-yourself pitoiset häät. Teemoja ja värejä on selvillä, mutta toteutukseen pitäisi löytää joku järki ja yhteinen sävel. Minun mielestäni on kiire, isännän mielestä rutosti aikaa.

Hääautoksi tulevan auton entisöintiä mieheke ja appi aloittelivat eilen ja tänään jatketaan, siihen menee varmasti eniten aikaa, rahaa ja vaivaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päätettiin, että mennään naimisiin n. 3 kk ennen hääpäivää, joten 3kk ennen alettiin suunnitella :D aika epätavallista vissiin, mutta meidän pienillä häille riittää tuo lyhyt suunnitteluaika.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua kosittiin lauantaina ja kai niitä häitä pitää heti alkaa suunnitella. Häät on siis todennäköisesti tiedossa vasta talvella 2017, että mikään kiire tässä ei ole. :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan vasta päätimme hääpäivämme kesälle 2017, eli tässä olisi yli kolme vuotta aikaa suunnitella ;)

Muokattu: , käyttäjä: teddy

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Teilläkin on oikein hyvin aikaa suunnitella, 2017 on loistava vuosi viettää häät. Mutta eikö se niin ole, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kihlauduttiin vuoden vaihteessa, ihan vakavilla mielin lupauksena avioliitosta, mutta varsinaisesti ei ollut tarkoitus alkaa häitä heti suunnittelemaan. Hah! Pari viikkoa sormusta ihailtuani en voinut vastustaa kiusausta lähteä mm. tänne foorumille ja blogimaailmaan lueskelemaan, minkä jälkeen aloinkin ahdistella miestä hääpäiväkyselyillä :D Häät siis marraskuussa 2016, eli suunnitteluaikaa tulee jotain kahden ja kolmen vuoden väliltä - mikä tuntuu vuorotellen aivan liioitellulta ja sitten taas ihan liian vähältä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

athella:

2017 on tosiaan meidänkin häät tarkoitus viettää. Paikkaa mennään jo katsomaan viimeistään syksyllä, kun mies aloittaa kyseisen juhlapaikan lähikaupungissa työt. Kuukausi/vuoden aika vielä lukkoon lyömättä. Parempi rauhassa suunnitella kuin nopeasti panikoiden ;)

Muokattu: , käyttäjä: Katti23

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aloin suunnittelemaan 1 v. 1 kk ennen häitä. Nyt tuntuu kamalan pitkäveteiseltä ja ettei aika kulje ollenkaan. Ihana lukea muiden kokemuksia ja muiden jännityksiä omista häistä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen aloittanut suunnittelut jo ennen hääpäivän, tai edes vuoden päättämistä. Kun päätimme järjestää häät vähän nopeammalla aikataululla, oli häihin aikaa enää neljä kuukautta. Siitä lähti käyntiin sitten järjestelyt ja tarkempi suunnittelu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät siis suunnitteilla Toukokuulle 2015 ja suunnitelmat käyntiin todenteolla toukokuussa 2014, oikeastaan käynnistin jo puolisenvuotta sitten kun ensin toivoin häitä helmikuulle 2015, mutta kevät häät vetivät pidemmän korren :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ideoita häihin ollaan keräilty heti kihlauksen jälkeen, mutta nyt ollaan varaamassa hääpaikkaa ja kirkkoa. Häät on heinäkuussa 2015. Muut asiat sitten vähitellen. Hirmuista ideointia tietysti koko ajan! Kuvien ja koristeiden keräilyä! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suunnittelu alotettiin toukokuun loppupuolella, hääpäivä on 8.8.2015 :) mies on osallistunu vasta vieraslistan tekoon ihan tosissaan, muille asioille tuhauttaa ja sanoo "ihan liian aikasta suunnitella" >:( äääääää!!! Mie olen saanu jo paljon mietittyä, toteuttelu alkaa ens viikolla! Iik!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

2016 kesähäät suunnitteilla :)  Kihloissa oltu jo niin kauan, että kyllähän tästä on haaveiltu jo vuosia.. Alunperin suunnitelmissa oli 2017 kun tulisi 10v yhteistä taivalta täyteen, mutta mä nyt kyllästyin odotteluun ja aloin suunnittelemaan - mitä sitä suotta pitkittämään.. :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aloimme (tai minä aloin :girl_haha: ) suunnittelemaan häitämme viime elokuussa,kun päätimme päivän ja saimme varattua juhlapaikan.

Kihloissa olemme olleet vuodesta 2008 ja yhdessäkin ollaan oltu jo 10 vuotta. Naimisiin menimme kesäkuun 14 päivä tänä vuonna eli 10kk oli aikaa suunnitella. Välillä vähän enemmän ja välillä vähemmän.

Koristelujen osalta hankin melkein kaikki jo viime syksynä, mutta hääpuvun kanssa en pitänyt kiirettä,kun laihdutin ja sitten yhtäkkiä olikin kiire :D ekaa kertaa kävin katsomassa hääpukuja helmikuun lopussa parissa liikkeessä enkä löytänyt silloin koska ei olisi ehtinyt tilata. Mutta löysinpäs pari päivää myöhemmin hääpuvun joka oli kuin tehty minulle, ja vielä käytettynä. Edellinen pukua pitänyt morsian oli ilmeisesti aika lailla saman pituinen ja mittainen kuin minäkin ja tietysti nyöreillä sai säädettyä vielä,mutta pukuun ei tarvinnut tehdä MITÄÄN korjauksia! Ei olisi oikeasti voinut käydä parempaa tuuria,kun edellisen reissun jälkeen melkein itkin kaasoille etten ehdi löytämään pukua.

Miehen puku taas.. Noh, se ostettiin 3 viikkoa ennen häitä ja siinä ei sen kauempaa mennyt kuin kokeiltiin kahta pukua,joista hän valitsi ekan vaihtoehdon. Miehet, miksei se itsellä oo ikinä niin helppoa. Ja kehtas vielä sanoa että "En voi ymmärtää miten sä ramppasit monessa eri liikkeessä ennen kuin löysit omas" Silloin vähän kiehahti :skilletgirl:  yritä nyt sille selittää et miten tällanen lyhyt ja pönäkkä löytäis heti ekasta liikkestä ekan puvun itelleen, se kun on hoikka ja hujoppi :D

Minä tunnetusti jätän kaikki asiat viime tippaan tai jopa myöhemmäksi, niin tulihan meillä kiire kun tulostinkin lakkasi sopivasti toimimasta ja saatiin vasta edellisenä päivänä ennen häitä tulostettua menu-ja ohjelmatekstit :D

Sormusta etsittiin melkein puoli vuotta,mutta en vaan löytänyt sellaista kuin halusin. Kunnes pari päivää miehen puvun oston jälkeen eli 3 viikkoa ennen häitä, löysin :girl_in_love:

Vaikka jotkut asiat meillä jäikin vähän viime tippaan,niin silti kaikki ehti ajallaan ja pääasia että häät onnistui hyvin, sekä meidän että vieraiden mielestä

Muokattu: , käyttäjä: Sirtsi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kihlauduimme vasta kesäkuun lopulla ja tuntuu että hössötys on jo lähtenyt ihan täyteen vauhtiin  :lol:  Vähän yllättäen mies totesi, että kun nyt kerran lähdettiin niin mitä sitä himmaamaan; juhlia järjestellään vähän reilun vuoden päähän, vuoden 2015 syksylle. 

 

Ei meillä ole päätetty edes päivää, eikä kummallakaan siitä tunnu olevan mitään erityistä mielipidettä. Todennäköisesti se määräytyy meidän haluaman juhlapaikan saatavuuden mukaan. Yritetään mahdollisimman pian lyödä lukkoon ainakin paikka ja vieraslista, jotta tarkemman budjetoinnin tekoon päästään tarjottavien ja mahdollisen ohjelman osalta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Menimme kihloihin helmikuussa 2013. Silloin ei puhuttu häistä sen enempää, ajateltiin että ehkä 2015-2017. En uskonut meillä olevan varaa järjestää häitä vielä 2015, opiskelijoita kun olemme molemmat.

 

Tänä vuonna kesäkuussa aloimme puhua häistä ja mies tokaisi että pitäisikö jo ensi vuonna mennä. Vajaa kaksi viikkoa sitten aloimme katsomaan paikkoja ja tein arvion vieraista jotta pystyisin katsomaan kunnolla paikkoja. Viikon sähköpostittelin paikkoihin ja paria kävimme katsomassa, tänään juhlapaikka elokuuksi 2015! Tästä sitten elokuussa varaan kirkon kun se on mahdollista (turussa saa varata vasta vuotta ennen kyseistä päivää)  :) Siitä pikkuhiljaa sitten miettimään muita asioita, kirkon varauksen jälkeen aion kuitenkin hetken vetää henkeä, koska tässä on kuitenkin se vuosi aikaa suunnitella kaikkea.

 

Eli voisin sanoa että 13kk ennen on alettu suunnittelemaan häitä.

Muokattu: , käyttäjä: jenny91

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihloihin mentiin kuukausi sitten, mutta jo sitä ennen oli puhuttu häistä paljon. "Virallisesti" suunnittelu kai alkoi siitä, kun tänään tänne rekisteröidyin :D Häät kesällä 2016, joten melko aikaisin taidan olla liikkeellä. Mutta tykkään niin suunnittelusta ja siitä, ettei tule kiire (vaikka varmaanhan se kuitenkin tulee)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Silloin kun eksyin Kalevala Korun sivuille ja löysin mieluisan vihkisormuksen... Kihloissa olimme olleet n. vuoden ja kolme kuukautta. Hääpäivä sovittiin sormuksen löytämisestä n. vuoden ja kahden kuukauden päähän. :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mentiin kihloihin toukokuussa 2012 ja oikeastaan siitä lähtien ollaan suunniteltu häitä. Ajankohta päätettiin melkeen heti (lokakuu 2014), vaikkei ihan tarkkaa päivää vielä silloin. Ja kun tässä on ollut hyvin aikaa suunnitella, ei ole oikeen mitään stressiä tai paniikkiakaan tullut. :) Asiat on järjestyny pikkuhiljaa ja rahaa on saanu säästettyä ja ostoksia tehtyä pitkin matkaa, niin ei kaikki maksut kasaannu sitten sinne hääpäivän lähelle. Katsotaan nyt säästyykö tässä kokonaan häästressiltä... Tuskin. Tuo sulho tykkää jättää asiat vähän viime tippaan, niin tietenkään hänen vastuullaan olevat hommat ei ole vielä valmiit. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään