Kuinka monta kaasoa/bestmania? (yhdistetty)


Guest angel_eyes-80

Recommended Posts

  • Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Pyysin kaasokseni rakkainta ystävääni, joka on seissyt rinnallani elämän myrkyissä 11 vuotta. Toisaalta olisin tahtonut pyytää kaasokseni serkkuani, joka on kuin pikkusisko minulle. Mutta julma totuus on, ettei hänestä olisi minulle järjestelyapua niin paljon kuin ystävästäni. En kuitenkaan tahtoisi sulkea häntä pois elämäni tärkeimmästä päivästä..

Link to comment
Share on other sites

Hei ymmärtääkseeni voit itse päättää ja vaikuttaa siihen kuka/ketkä ovat kaasona. Itse olen ainakin pyytänyt kahta parasta ystävääni kaasoksi, ja molemmat suostuivat. Meillä nämä valmistelut ovat aivan ensiaskelissa, mutta ajatuksenani on kuitenkin se, että molemmat kaasot ovat mukana häiden valmistelussa ja henikisenä tukena kirkossa. Itse pyysin kaksi kaasoa, jotta työtaakka ei olisi niin suuri. Yhdessä he sitten aikanaan järjestävät minulle polttarit. Myös me (hääpari) askartelemme yhdessä ja erikseen kaasojen kanssa kaiken sen mitä meille nyt tuleekaan mm. kutsut, paikkakortit, hääkarkit, aforismeja ym. Keskustelemalla kaasojen kanssa siitä, mitä he haluavat tehdä kannattaa, koska sitä kautta myös noi vastuu alueet tulee selväksi. Tärkeintä on, että kerrot mitä sinä haluaisit tai odotat heiltä. Iloa ja tsemppiä häidenjärjestämiseen =)

Link to comment
Share on other sites

Oi ihanaa, että on näin yleistä ottaa useampi kaaso. Itse olen jo jonkin aikaa pähkäillyt, että kumman hyvistä ystävistäni haluan kaasoksi, kun olen aina ajatellut, että niitä kaasoja on aina vain yksi. Tämän rohkaisemana voin iloisin mielin sitten joskus pyytää molempia ystäviäni kaasoiksi! :)

(Enkä ole vielä edes kihloissa, mutta ei kerrota kellekään ;)

Link to comment
Share on other sites

Neljä kaasoa tulee, en voinut erotella parhaita ystäviäni tärkeysjärjestykseen, joten nyt jokainen kaaso saa omanlaisensa tehtävän. Yksi valmistui meikkaajamaskeeraajaksi, joten hän siis meikkaa minut, toiset koristelevat hääyömökin jne.. :D Eli kaikille on hommaa, mutta erilaista. Juhlia en halua juonnettavan, eli rennot juhlat tulossa. Kaasot pitävät vain mielenterveyden kohdillaan.. x) Hihih.

Link to comment
Share on other sites

Itselläni on kaksi kaasoa, ja "velvollisuudet" jaettiin niin, että kun pidettiin palaveria häiden järjestämisestä, niin kerrottiin (hääpari), että mitä kaikkea häiden suhteen on hoidettavaa, ja bestman ja kaasot napsivat "mä hoidan ton" -ajatuksella sieltä itselleen mielekkäät jutut. Lisäksi olen jonkin verran pyytänyt apua kaasoilta esim. kutsujen askartelussa ja pukujen sovittelussa, mutta lähinnä ovat itse tarjoutuneet avuksi. Hääpäivän kuvioista ei ole vielä sen tarkempaa suunnitelmaa (muuta kuin että yhteistuumin pitävät pakan kasassa ohjelman mukaan), mutta eiköhän sekin ehditä tässä viimeisen kuukauden aikana tutkia. :)

Kaasot on siis olleet keskenään enemmän tai vähemmän tasavertaisessa asemassa velvollisuuksien ja työtaakan suhteen.

Link to comment
Share on other sites

Mulla on kaksi kaasoa ja lisäksi mukana järjestelyissä häärää vielä sisko, joka on tärkeässä roolissa ihan mun siskona eikä kaasona. Kaasot ovat opiskelukavereitani, sosiaalisia ja hyviä esiintymään ja suunnittelemaan ja ottamaan vastuuta (toivomme siis kaasoilta lähinnä juhlan sujumisesta ja juontamisesta vastaamista). Siskoni taas on hiljaisempi, ei tosiaankaan mikään esiintyjä, mutta kärsivällinen ja ihana ihminen joka on ja tulee olemaan ihana ja innostunut askartelu- ja suunnitteluapu. Kaasot ovat kavereita keskenään ja tulevat hyvin juttuun myös siskon kanssa, ja ainakin polttarijuttujen hoitamista he ovat jakaneet ihan keskenään.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

mielipidettä kaivataan; pitäisikö kaasojen ja bestmanien määrä olla parillinen? esim. 2 ja 2. Meillä on tällä hetkellä tulossa 1 kaaso ja 3 bestmania, mutta onko se jotenkin hölmön näköistä? Mies ei vain osaa päättää että ketä karsia kun haluaisi kaikki 3 ja minulla taas vain yksi.Pitäisikö pyytää miestä pakolla karsimaan kaksi pois? :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

^ No eipä sitä voi toiselle oikein ehtoja sanella, ja mielestäni asiassa ei muutenkaan ole mitään ihmeellistä - täällä on muutenkin monia, joilla lukumäärä on eri kaasojen ja bestmanien suhteen. (Miksi musta muuten tuntuu, että jos kaasoja on monta ja bestmaneja yksi, se ei "ihmetytä" hääpariakaan?) Eli mun mielestä voi ja saa olla noin. :)

Meille tulee yksi(?) - nolla, ja kaason olo on siis vielä auki, siksi tuo kysymysmerkki. Voi olla, että päädyn vain pyytämään siskoani auttamaan pukemisessa ja siinä se.

Link to comment
Share on other sites

Minulla on jo valittuna kaksi siskoistani kaasoikseni, kolmannen kanssa emme ole puheväleissä.

Lisäksi haluaisin kaverini ja puolisoni toisen siskon kaasoiksi. Mutta täytynee nyt tyytyä siskoihin ja delegoida muille tehtäviä sitten muilla nimikkeillä.

Toinen kavereistani kulkee hääsuunnittelijana, vaikkei sinänsä tee varsinaisesti mitään "hääsuunnittelijan" työtä. On siis tapahtumatuottamisen ammattilainen ja erikoistunut itse hääsuunnitteluun. On sitten nimellisesti meillä hääsuunnittelijana, ja muistuttelee lähinnä että teen oikeat asiat oikeaan aikaan. Ison maailman tyyliin meillä siis hääsuunnittelija :girl_wink:

Puolison sisko on vaatetusvastaavana, eli luotan häneen makuunsa ja otan mukaan hääpukua valitsemaan. Tiedän että hänen mielipiteensä ovat ns. oikeita. Ostamme usein samanlaisia vaatteita toisistamme tietämättä ja joskus myös yhteisillä shoppailureissuilla.

Miehellä kaiketi jo kaksi bestmania, miltei kolme. Kun ehti jo yhdelle kaverilleen mainita että varaa meidän hääpäivän kalenteristaan. Mutta ei sanonut miksi. Onneksi ei, koska kaveri on aika huoleton ja päädyimme lopulta siihen ettei olekaan sopiva ja tarpeeksi luotettava bestmaniksi. Sitten lupasi jo toiselle kaverille että hän on bestman ja nyt oli kolmannellekin luvannut. Arveli kuulemma ettei tuo toinen kaveri ollut ottanut asiaa tosissaan. No, tuskin kukaan sivuuttaa tuollaista asiaa ihan tuosta vaan, niin saa nyt sitten pitää kummatkin :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Minulle tulee kolme kaasoa, vanhimpia ja läheisimpiä ystäviäni. Olisi ollut vielä kaksi muutakin todella hyvää ystävää, joista kummankin aistin hieman loukkaantuneen, etten heitä pyytänyt, mutta viisi olisi tuntunut jo liialliselta... Koetin selittää asian heille järkevästi, että näiden kolmen kanssa ehdin eniten nähdä ja olla tekemisissä.

Isoäitini kommentoi nyt jo aika kärkkäästi, että miksi ihmeessä niitä niin monta tarvitaan? :) Mutta silloin tehtävätkin jakautuvat tasaisesti, kukaan ei joudu liikaa stressaamaan tms.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...