Guest siru(Guest)

Kaaso raskaana

164 viestiä aiheessa

Yhdyn kylla taysin edelliseen kirjoittajaan.

Ja onpa mieleni tehnyt ihmetella samaa kuin Scarlet...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heh, minusta tuntuu että Ira taitaapi olla pieniin päin, koska käy postailemassa noita hymiöitään raskauteen liittyviin ketjuihin. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Musta tuntuu että tässä ketjussa on aika kauheasti takerruttu vain yhden ihmisen viesteihin, ja tahallaan ymmärretty väärin. En ihan alusta asti jaksanut lukea, mutta kyllä mä ymmärsin 260507 pointin alusta asti (ja aika kovasti hän on selittänytkin itseään, osa ei vaan tunnu haluavan tajuta). Voisi osa ihmisistä löystyttää niitä pipoja vähän...

Täysin samaa mieltä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en ihan kaikkia kommentteja lukenut, mutta osan silti.

Hyvä ystäväni pyysi minua kaasoks, vaikka tiesi minun olevan raskaana. Olin tosi otettu ja onnellinen kunniasta. Häihin on hyvin aikaa, joten pyrimme pikku hiljaa järjestelemään ja suunnittelemaan juttuja valmiiksi. En todellakaan koe, että jomman kumman onni olisi toiselta mitenkään pois, päinvastoin.  

Meillä on se hyvä puoli, että asumme samalla paikka kunnalla, joten pystymme sopimaan ja järjestelemään juttuja helposti.

Minulla on laskettuaika hyvissä ajoin ennen polttareita ja häitä, joten siinä mielessäkin meidän tilanne on vähän eri.

Lähinnä pointtini oli se, että vaikka nyt olen raskaana ja polttareissa/häissä pienen lapsen äiti, niin ei se tee minusta yhtään huonompaa kaasoa kuin muistakaan. Olen varma, että saamme järjestettyä morsiammelle mieleiset ja ikimuistoiset polttarit ja häät. Jos jotain muttia tulee matkaan, niin se johtuu kyllä muusta kuin kaason elämän tilanteesta!

Mielestäni kaiken A ja O on avoin ja rehellinen keskustelu kaason ja morsiammen välillä, että molemmat tietää missä mennään ja mikä on tilanne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun kaasoni on myös raskaana ja hyvä hänelle :) Minä tosin "nimesin" heti alkuun kaksi kaasoa, koska en olisi osannut valita toista toista tärkeämmäksi. Siihen päälle kun laittaa kaksi morsiusneitoa, niin eiköhän naiskauneus ole edustettuna riittävästi :) En oikein osaa ajatella, että raskaana olo olisi jotenkin este kaasoudelle... ellei sitten ollut aikonut kaataa kaikkia järjestelyjä toisen niskaan. Minulla on aika pitkälti hommat omassa hanskassa ja kaasoni ovat "pallottelukavereita" eli ideoinnissa, puvun valinnassa ja muussa haluan heidän mielipiteensä ja tarvitsen heidän näkemystään täydentämään omaani, mutta kyllä kaikki käytännön järjestelyt etukäteen hoituvat pitkälti omin voimin. Hauskaa on tietysti se, että kun häät koittavat, kaasoni on jo synnyttänyt, eli olen iloinen, että hän voi osallistua (rajoitetun) täysipainoisesti juhlintaan! Ei kyllä tulisi mieleenkään, että kaason raskaus olisi jotenkin "ikävää" minun häilleni!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Pahoitteluni OT:sta, mutta Ira, en oikein ymmärrä tuota sun hymiö-postailua... Kuinka moni noista yli tuhannesta viestistäsi on pelkkää yhtä hymiötä?  

Eikö noita hymiöitä käytetä esim. silloin, jos haluaa nostaa jonkun ketjun uudelleen esiin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aikaisemmin jo kirjoitinkin, että kaksi kolmesta kaasostani on raskaana ja tänään selvisi sitten, että toinen raskaana olevista ei pääse lainkaan häihimme, vaikka vauvan syntymiseen on vielä 2 kk niin hänellä on ollut kovasti supistuksia ja muutenkin hankala raskaus niin nyt ei saa muuta kuin maata ja istua alle puoli tuntia kerrallaan.

Ymmärrän asian oikein hyvin ja tietenkin vauvan hyvinvointi menee kaiken edelle! Kuitenkin hieman tuli surullinen olo sillä kaasoni on paras ystäväni ja juuri se kenen eniten toivoin olevan juhlassamme läsnä, ei niinkään kaasona toimittamassa mitään tehtäviä vaan ystävänäni, mutta nyt kuitenkin kävi näin eikä sille mitään voi  :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viime kesänä, kun julkistimme kihlauksemme ja tulevan kesän hääsuunnitelmat, valitsin itselleni kolme kaasoa, joista yksi oli raskaana. Hän on yksi rakkaimmista ystävistämme. Hän lupautui kaasokseni ilomielin, olimme täydessä yhteisymmärryksessä siitä, että pieni lapsi toki rajoittaa kaason "velvollisuuksiin" osallistumista, mutta kaasous oli hänelle kunnia asia. Kolme viikkoa myöhemmin kaasoni sai keskenmenon.  :'(

Syksy toi kuitenkin tullessaan hyviä uutisia, ja samainen kaaso odottaa jälleen uutta tulokasta! Laskettu aika on kaksi viikkoa ennen häitämme, ja mikäli pienokaisen tulo maailmaan ajoittu "sopivasti" ei kaasoni pääse edes häihin! Näin se elämä muuttaa suunnitelmia!  ;D Vaikka kaasoni onkin raskaana, on hän intoa piukassa auttamassa askarteluissa yms. valmistelevissa töissä. Tiedän, että vaikka hän ei pääsisikään häihin, mikä on kylläkin aika epätodennäköistä, on hänelle kunnia asia auttaa minua omien voimiensa rajoissa häidemme valmisteluissa.

Tietysti tilanne olisi itse hääjuhlan kannalta hankala, jos hän olisi ainoa kaasoni....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minullakin ainoa kaasoni on raskaana ja la kaksi viikkoa häidemme jälkeen. Hieman saa jännittää, että jos vauva tuleekin maailmaan etuajassa juuri häidemme aikaan, mutta siitä huolimatta en ole itselleni toista kaasoa pyytänyt, vaan haluan juuri tämän ystäväni ja toivon vain kovasti, että hän voi olla rinnallani hääpäivänäni!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulin myös eilen, että kaasoni on raskaana. Olen aivan onnesta soikeana vauvauutisesta, mutta silti harmittaa oman tärkeän päivän puolesta, koska en välttämättä voikaan tukeutua parhaaseen ystävääni.

Ajattelin myös pyytää avuksi toisen kaason, jolloin kaaso nro 1 saa olla häähumussa mukana oman vointinsa mukaan ja kaaso nro 2:n kanssa voimme tössöttää hääasioita niinä hetkinä, kun nro 1 ei pääse mukaan. En kuitenkaan haluaisi aiheuttaa nro 1:lle stressiä hääjärjestelyillä, mutta toivoisin hänen silti olevan läsnä.

Häiden aikaan vauva on jo syntynyt, joten voi olla ettei tuore äiti pysty täysin minuun keskittymään :D

Kauhean itsekästä ajatella näin, mutta haluaisin että kaasoni olisi turvani ja tukeni varsinkin hääaamuna.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onhan tämä keskustelu ihan ymmärrettävää, mutta ei varmasti maailomanloppu. Meillä jokaisella on oma elämä ja tuskin kukaan joka haluaa lapsen ajattelee, ettei voi tulla raskaaksi ennen kuin parhaan ystävän häät ovat ohi.

Itse ainakin olisin onnellinen kaasoni puolesta, jos hän olisi raskaana ensi kesänä. Kaikella on yleensä tapana järjestyä. Ja täällä on tullut hyviä ehdotuksia toisen kaason valinnasta raskaana olevan rinnalle. Ja jos raskaus on alussa, niin silloin ei yleensä ole muuta kuin se, ettei voi alkoholia nauttia. Muutenhan voi olla mukana oman voinnin mukaan!

Kuitenkin meidän morsmaikkujen on muistettava, että lapsi on tulevaisuus ja se meidän prinsessa päivä on vain "päivä"  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ensinnäkin: Viestiketjun aloittaja kirjoitti viestinsä hieman tökerösti. Olisi asian ehkä vähän paremminkin voinut ilmaista, mutta kaikilla ei sana ole yhtä hyvin halussa. Ymmärrän kuitenkin viestin pointin. :)

Toiseksi: EN ole menossa naimisiin ehkä vielä vuosiinkaan, mutta jos olisin menossa ja pyytäisin siskoni eli sulhanen pois lukien läheisimmän ihmiseni kaasoksi niin kyllä harmittaisi, jos hän ei pääsisiskään paikalle raskauden ja sitä seuraavan synnytyksen takia. Harmittaisi, koska en saisi jakaa iloani hänen kanssaan - minun henkilökohtaisesta mielestäni ei ole sama asia näyttää jälkikäteen valokuvia. Lisäksi tiedän, että siskoni EI suuttuisi siitä, että minua harmittaisi, koska hän osaisi asettua minun asemaani ja ymmärtäisi että tilanne saattaisi olla tasan päinvastainenkin.  :-X

Kolmanneksi: 260507: Olen pahoillani että viestejäsi on täällä luettu kuin piru raamattua! En ymmärrä mitä iloa ihmiset saavat esim. sanan 'harmittaa' perimmäisen merkityksen jankkaamisesta ("millainen mielikuva juuri minulle tulee sanasta harmittaa"). Itse ymmärsin pointtisi erinomaisen hyvin! Minustakaan ei löydy niin paljon tekopyhyyttä, että väittäisin rakastavani lähimmäistäni niin paljon enemmän kuin itseäni, että kököttäisin mieluummin päivät pitkät taivastellen "vitsit kuinka ihanaa että kaasoni on raskaana" kuin "ihanaa, että saan sitoutua loppuelämäkseni rakastamaani ihmiseen ja sinetöidä tämän päätöksen häillämme".  ::)

Neljänneksi: Jospa koitettaisiin hyvät naikkaroitsijakumppanini olla vähän vähemmän mustavalkoisia ja lukea toisten kommentit kunnolla, jottei tulisi möläytettyä ihan älyttömyyksiä suustaan. Esimerkiksi tuossa vähän aiemmin annettu väläytys "P.s jos ei morsian pääse itse hääaamuna kampaajalle omin voimin, niin hän varmaan käyttää kuljettajaa sitten arkiaamuisinkin töihin mennessään!" olisi varmaankin voinut jäädä sanomatta, jos alkuperäinen viesti olisi luettu kunnolla ja oltaisiin tietoisia yöpymispaikan/kirkon/kampaajan/hääpaikan/ välimatkoista. Pyydän anteeksi, en tunne tuota kommentoijaa henkilökohtaisesti, voihan olla että hän henkilökohtaisesti näkisi ihan toimivana vaihtoehtona kävellä/pyöräillä/ajaa bussilla hääpuvussa&meikissä eri paikkojen välin kuten normaalisti arkiaamuisin tehdään. Itse henkilökohtaisesti en tekisin näin.  ;D

Jään odottamaan inkivisiota ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olin samassa tilanteessa,  tosin olin siskoni kaasona ja raskaana.

Koska olin koko raskauteni hyvin voiva ja energinen ei se kaasona oloa häirinnyt.

Häiden ollessa esikoisemme oli 2:kk ja kaikki olisi itse häissä sujunut hyvin jos vain bestman olisi hoitanut omat työnsä. Olisin saanut rauhassa imettää.

Itselläni ei raskaus yms. estänyt kaasona olemista.

Mutta kaikkihan me ollaan erilaisia ja kaikki raskaudet ja vauvatkin ovat erilaisia.

Kiitos täytyy myös sanoa aiviomiehelleni joka hoiti vauvaa sitten muuten häissä. Ilmoitti aina mulle milloin pitäisi imettää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä on yksi ensi vuoden morsian, jolla on ongelmia kaaso-valinnassa! En ole vielä pyytänyt tehtävään ketään, sillä tasapainoilen edelleen kahden vaihtoehdon välillä. Toinen on paras ystäväni, jonka tiedän olevan loistava organisoija ja innostuvan nopeasti kaikesta, toinen taas on siskoni, joka pyysi minut viime vuonna omaksi kaasokseen heti kosinnan jälkeen ja joka selvästi odottaa nyt kutsua kaasokseni. Siskoni vain on raskaana ja lasekttu aika on muutama kuukausi ennen häitä :o.

Asiaa sivutessamme tässä joku päivä siskoni oli sitä mieltä, että kyllähän lapsen isä voi sitä aina hoitaa... mutta hiukan epäilen, että ensimmäinen oma lapsi vie voimat ja mielenkiinnon aika tehokkaasti. Viimeiset kaksi kuukautta kun on häiden (ja polttareiden) suunnittelussa varmasti se hektisin aika ja haluaisin että voin ehdottomasti tukeutua kaasoon aina tarpeen vaatiessa. Mutta miten esittää tämä siskolleni ilman että hän loukkaantuu?

Toisaalta myös haluaisin kaasoksi kaverini, sillä hän olisi kuin luotu siihen tehtävään ja varmasti iloinen päästessään. Hän ei kuitenkaan loukkaannu, jos ei pääse kaasoksi, kuten epäilen siskoni tekevän.  Mikä avuksi? Kaksi kaasoa ei ihan heti houkuttelisi, itse kun olin yksi kahdesta kaasosta ja kahdesta bestmanista viime vuonna, eikä näin suuri määrä järjestelijöitä osoittautunut kovin hyväksi ideaksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla oli häissäni 3 kaasoa, joista kaksi oli raskaana. Toinen ehti synnyttämään 3kk ennen häitä ja toisen laskettu aika oli 21.8 . Meidän häät olivat 4.8., joten kaason kanssa jännitettiin pääseekö häihin ollenkaan. Mitään vaikeuksia kaasojen toiminnassa ei ollut ollenkaan, vaikka olivatkin raskaana. Ovathan kädet, jalat ja järki paikallansa  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannanpa minäkin korteni kekoon.  ;)

Eli minulla myös kaaso raskaana, mutta hänellä laskettuaika reilusti ennen häitä. Olemme sopineet hänen kanssaan suoraan, että pyydän toisen kaason lisäksi.

Syitä on itseasiassa kaksi:

- Toinen on tietenkin pieni vauva, josta ei vielä voi tietää miten nukkuu, onko terve (toivottavasti!) ja tietenkin paljon muita asioita joihin ei vielä voi varautua.

- Lisäksi kaasoni, joka on myös paras ystäväni, muuttaa kohta toiselle paikkakunnalle. Eli on järjestelyjen kannalta helpompi, että minulla on läheempänä myös toinen kaaso joka on lähellä koko ajan.

Tämä toinen kaasoni on serkkuni morsian johon olen alkanut tutustumaan paremmin viime aikoina. Hän tuntuu jotenkin luonnoliselta valinnalta...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kommentoitavaa... Mul sellanen kokemus, et kun tulin raskaaksi niin morsian loukkaantui niin, etten enää kelvannut mihinkään vastuutehtäviin yms. Hänen onnekseen oli muitakin kaasoja, mut olisin todella toivonut, että hän olis sanonut suoraan ärtyneensä siitä, että olen raskaana. Joku henk.koht. ongelma hällä on kyl raskaana olevia kohtaan. Miksi muuten olis käyttäytynyt niin. En voi kirjoittaa tarkasti, kun pelkään, et saan enemmän vihaa päälleni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ystäväni meni naimisiin maaliskuussa ja hänellä oli kaksi kaasoa..

minä ja neiti x joka sai juuri maanantaina suloisen tyttö vauvan...

Polttareissa neiti x hoisi hienosti salassa hommansa ja sanoi että

olisi kuskina niin päästäisi helpommalla ja ettei häntä haitannut se

ja illammalla maha oli kipeä joten ei viitsinyt ottaa mutta oli menossa

mukana ja häissä oli niin kova meno ja tohina etten edes huomannut

asiaa ja ottihan hän muka"hörpyn" siideristäni.. eli kukaan ei

huomannut mitään.. kuulimme vasta sitten myöhemmin pienestä tulokkaasta..

ja entäs sitten voi sitä olla mukana kaikessa häähumussa

vaikka olisikin raskaana.. ei se mikään tarttuva tauti tai vamma ole...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sain eilen kuulla ihanan uutisen: rakas siskoni (eli kaasoni) odottaa vauvaa :) Meidän häitä juhlitaan 2.8.2008, joten näillä näkymin tuo kaasoni laskettu aika ajoittuu juuri häidemme paikkeille.. Olen vilpittömästi ja aidosti onnellinen vauva-uutisesta, mutta samalla pelkään, että mulle tärkeä ihminen ei pääse nauttimaan hääpäivästämme meidän kanssa. Pyysin itselleni jo alussa kaksi kaasoa, molemmat ovat siskojani. Näin ollen toteutamme varmastikin hääsuunnittelut niin, että nuorempi siskoni ottaa päävastuun siltä varalta, jos vaikka tuo vanhempi siskoni joutuu lähtemään synnyttämään kesken polttareiden tai jopa häiden :) Elän täysillä mukana siskoni raskaudessa ja toivon että kaikki menee hyvin! Kyllä niistä häistä ihanat tulee ja toivon, että myös vanhempi siskoni pääsee jakamaan tuon päivän kanssamme!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun kaasoni ilmoitti pari viikkoa sitten, kun olimme ensimmäistä kertaa katselemassa hääpukuja, että hän saattaa olla raskaana. Ja niin olikin. Olemme molemmat tietysti asiasta erittäin iloisia, eikä minulla edes käynyt pienessä mielessä, että tämä mitenkään vaikuttaisi hänen minun kaasona olemiseen. Hän on edelleen ollut yhtälailla tukenani ja innoissaan hääjärjestelyistä ja sanoin hänelle, että ei nyt rasita itseään sitten liikaa tämän asian kanssa. Tekee sen verran ja siinä tahdissa kun jaksaa. Lähinnä kaasoni on minun henkisenä tukena ja "hyväksymässä" valintojani. Hääpaikan koristelut + kukat etc. olen jättänyt täysin hänen vastuulleen. Hän tekee tätä työkseenkin, joten se sujuu häneltä helposti ja luotan häneen täysin. Juhlapäivänä hän on n. 6kk:lla, joten uskon, että pystyy vielä juhlasta itsekin nauttimaan :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun kaasoni ilmoitti yllätysraskaudestaan loppuvuodesta. Vauvan arvioitu laskeutumisaika on pari kuukautta ennen meidän H-hetkeä eli kaasoni on häiden aikaan pienen lapsen äiti.

Raskaus aiheuttaa tietysti jonkin verran muutoksia suunnitelmiin, mutta olen silti todella onnellinen kaasoni puolesta! Hänellä on ollut rankka alkuraskaus enkä ole odottanut hänen keskittyvän nyt mihinkään muuhun kuin omaan hyvinvointiinsa, mutta silti kaaso halusi ehdottomasti tulla kanssani häämessuille ja pukuja sovittamaan :)

Minulla on onnekseni "ässä hihassa" jos kaasoni ei pysty/jaksa osallistua häiden ideointiin (tai ei jostain syystä pääsisi paikalle); siskoni on koko ajan oikeana kätenäni ja pystyy tarvittaessa "tuuraamaan" kaasoani. Anyway, uskon suoriutuvani häitä edeltävistä tehtävistä ilman kaason apua jos tarve niin vaatii, mutta toivon kaasoni olevan rinnallani hääpäivänä mahdollisimman paljon, silloin tarvitsen varmasti henkistä tukea!

Muistan kuitenkin, että ystäväni tärkein rooli silloin on olla äiti! :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmm, minen nyt koko ketjua ole lukenut, mutta...

Meillä on häät ensi vuoden alusta ja kaasoni miehineen yrittää kovasti saada ensimmäistä lastaan (minun kummilasta :)) Tässä odotellaan, koska plussaavat ja puhuttu on, että katsotaan sitten, tarvitseeko pyytää varakaasoa, eli jotain muuta vähän auttelemaan kaasoa omissa tehtävissään. Mutta tosiaan vain, jos kaaso on aivan viimeisillään häissä tai sitten jos raskaus on niin vaikea, ettei pysty/jaksa tehdä mitään. Kaason miestä ollaan jo infottu, että jos pikkuinen on häihin mennessä syntynyt, niin hän on sitten lapsenlikka ja kaaos saa nauttia kaasoilustaan :lol: Välillä vain käy imettämässä. Eli eipä pitäisi raskauden mitenkään olla huono juttu, paitsi jos ei kykene mitään sen takia tekemään. Tämäkin vain siksi, että ko. kaaso on oikeastaan ainoa henkilö, jonka siihen hommaan haluan ja meitä kumpaakin harmittaisi niin pirusti, jos ei tätä voitaisi yhdessä kokea. Niin ja itse alan yrittää lasta heti häiden jälkeen ja kaasoni häät ovat tulossa sitten joskus lähiaikoina meidän jälkeen, joten voinpa olla itsekin raskaana hänen häissään, hänen kaasonaan kun tulen toimimaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

oi voi. eiköhän molemmat ole tärkeitä asioita, sekä lapsen saaminen että hääpäivä. kyllä ne molemmat mahtuu tapahtumaan ystäväpiirissäkin samaan aikaan. kauhiaa kärjistämistä jollain näissä vastauksissa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myös minun kaasoni raskaana ja laskettu aika 1,5 kk ennen hääpäivää. Mielestäni tässä ei mitään ongelmaa. Tosin kaasoni suvun mielestä on ja hän jo meinasi perua kun ajatteli ettei hänestä ole mitään apua. Ollaan suunniteltu askarteluja ym.. ennen vauvan syntymää ja itse juhlassa myös muut ystävät auttavat. Haluan kuitenkin, että kaason tehtävissä se ihminen, joka minulle tärkein tuki ja turva, heti mieheni jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Enemmän olisin onnellinen kuin pettynyt, jos kaasoni ilmoittaisi odottavansa lasta. Lapsi on kuitenkin siunaus ja ei mitenkään itsestään selvyys, että sellaisen saa. (tämä on henkilökohtainen mielipiteeni, vapaasti saa olla erimieltä).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään