Guest siru(Guest)

Kaaso raskaana

164 viestiä aiheessa

Kommentoin vaan noita sun sanomisia ja ihmettelin mistä oot saanut päähän tollasia ajatuksia kun eihän mun kirjotus mitenkään ees viittaa mihinkään tollaseen ajatteluun ::) Ei mitään pahaa ollut siinä kirjoituksessa, hieman tiukkasävyistä ehkä ;)

Mitähän mä oikeesti olen ajatellut, kun onhan tossa ketjussa sun ja mun viestin välillä vielä yksi?? Mä jotenkin itsekkäästi ajattelen että kaikki kommentit on mulle....... ::) Ei vaan. Tää olis sit just varmaan näitä "naikkareiden väsynä/ajatuksissa tehdyt hölmöydet"-materiaalia ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tiesin kaasoni olevan raskaana, kun häntä hommaan pyysin, joten pyysin myös toisen kaason. Ja kuinkas sitten kävikään; nyt on toinenkin kaasoni raskaana. Mutta ei hätiä mitiä. Kovasti onnellinen olen molempien puolesta! Tiedän kyllä, että jälkimmäinen heistä ei varmastikaan edes pysty tulemaan häihin, koska laskettu aika on niin lähellä hääpäiväämme... Kaasojani en ollut ajatellutkaan rasittaa suurella työmäärällä, sillä itse tykkään kovasti askarrella ja näperrellä ja kai muutenkin "pitää langat käsissä", joten ei kai tämä suuresti suunnitelmia muuta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

siis minäkin olen kaasona ensi kesänä 7.7.07 ja mulla laskettu aika kesäkuun puolessä välissä. Ja kyllä aikomus on kaasona olla. Sen hetken tauko tulee kun laitoksella ollaan mutta puhelin on keksitty =)

Esikko sit vaan hääpäivänä mummolaan ja nuorimmainen sit isälleen. Imettää voi taikka lypsää valmiiksi et mies juottaa pullosta sitten. Ei siis tuota ongelmia mutta vaatii toki pientä järjestelyä..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

tuli pakostikin mieleen, onko raskaana oleva kaaso kuitenkin "huonompi juttu" kuin ei raskaana oleva kaaso?

mietin vain...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hänellä oli 2kk ennen häitä laskettu aika?

Itse en kyllä pystyisi pahemmin vauvan syntymän jälkeen hoitamaan juhlia ym.

3 lapsen äitinä ja imettävänä sellaisena voin kertoa että meidän muksut ei ole 2kk iässä muuta tehny ku ollu tissillä. Jotkut voi olla helpompia lapsia (tuttipullo-lapset?). Mutta meillä ollu näin. Juhlissa olen kyllä vauvan kanssa ollut mutta en juontanut ym ym. Eli ihan vaan vieraana ollut.

Vauvan kanssa on monesti tuossa vaiheessa rikkonaista tuo nukkuminenkin eli väsymys painaa. Vieläkin on huonoa nukkuminen vaikka nuorin on jo 8kk.

Jos kaasollasi ei vielä ole muita lapsia niin varmasti hän syntymään saakka pystyy oleen hyvin valmisteluissa mukana mutta sen jälkeen ehkä vähemmän.

Muksut mullakin on syynä kun valmistelut on jo vuotta aiemmin aloitettu kun omaa aikaa ei niin vaan ole...

Ehkä kannattaa ottaa toinenkin kaaso niin on yhdellä työtä vähemmän.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on laskettu aika 17.7 ja kaverin häät joissa olen kaasona ovat 14.7 ;)

Onneksi morsian on onnesta soikeana mun takiani, ei yhtään negatiivinen.

Lisäksi mä en pidä polttareita mun juttuna, vaan meillä on kokouksia joissa mietitään juttua koko porukka ja kaikki on siitä yhtälailla mukana, joten jos mä oisin polttareitten aikaan esim sairaalassa, ois toi polttariohjelma kaikille ihan selvä eikä ongelmia synny, osaisivat homman ilman muakin=)

Lisäksi hääohjelmaa käydään läpi yhdessä bestmanin kanssa joka tietää mitä tehdä jos mä en häihin pääse ja sen lisäksi meillä on varakaaso ;)

Ei ne asiat nyt niin paljon mutkistu jos ei niiden anna mutkistua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Keskustelin juuri eilen aiheesta erään työkaverini kanssa, joka oli pari vuotta sitten ollut ystävänsä kaasona ollessaan raskaana. Laskettuun aikaan piti olla vielä kaksi viikkoa häistä mutta päättipä pikkuinen syntyä seuraavana päivänä ;D

Tästä siis sen verran, että ihmettelin hänelle sitä, miten hän jaksoi olla järjestelyissä ym mukana, mutta hän kertoi raskautensa olleen todella helppo eikä hänellä ollut mitään ongelmia toimia kaasona. Enpä tullut edes ajatelleeksi sitä, että tosiaan, ei se raskaus välttämättä ole mitenkään vaikeaa missään mielessä. Kyllähän sitä saattaa jaksaa vaikka kuinka tai sitten ei välttämättä yhtään.

Kliseisesti:ihmiset ovat erilaisia.

Varsinaiseen aiheeseen: ymmärrän keskustelun aloittajan "huolen" siitä, ettei kaaso ehkä voikaan olla hänen apunaan. Kuten muutkin keskustelijat ovat jo ehdottaneet, on ehdottomasti viisainta tässä tapauksessa keskustella kaason kanssa ja kysäistä, olisiko tarpeen pyytää toista kaasoa avuksi.

Mutta aloittajan pettymystä kaason raskaudesta en kyllä ymmärrä. Millainen "ystävä" pettyy siitä, että ystävä on raskaana, eikä maailma tällöin pyörikään häiden ympärillä? ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

pakko kommentoida tätä, sillä itseäni on pyydetty kaasoksi häihin 14.7.07 ja meillä se tilanne että olemme mieheni kanssa kohta toivoneet omaa lasta 9kuukautta(turhaan) ja jos nyt tulisin raskaaksi niin raskauteni menisi kyllä ehdottomasti häiden edelle, ystäväni tietää tämän ja olisi aivan varmasti iloinen  meidän puolesta sillä hän tietää miten kipeästi toivomme omaa pikkuista. Vaikka tulisinkin raskaaksi hoitaisn kuitenkin normaalisti kaason tehtäväni, mikäli ei nyt mitään ns. komplikaatioita tulisi. <eihän raskaus ole mikään sairaus, se on iloinen asia jota ei valitettavasti kaikki pääse kokemaan vaikka kuinka haluisivat.En nyt oikeen osannut pukea asiaani sanoiksi, siitä mitä tarkoitin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eikös kaason pitäisi olla perinteisesti naimaton ja siten myöskin neitsyt? Viimeisillään raskaana oleva kaaso ei kyllä millään mene läpi sellaisesta.  ;D Eipä silti, mun kaasonani on mun paras ystäväni, jonka kaasona itse olin viime kesänä, joten eipä sekään naimaton ole.  ;)

Mitä varsinaiseen "ongelmaan" tulee, ehdottaisin ihan samaa kuin muutkin, että ap.kirjoittaja kysyisi ystävältään mielipidettä toiseen kaasoon. Missään nimessä raskaaksi tuleminen (vaikka olisikin ihan yrittämällä yritetty tulla raskaaksi) ei ole välinpitämättömyyttä toisen häitä kohtaan. Kyllä mulla ainakin aikanaan oli ihan muut jutut mielessä päällimmäisenä vuosi ennen ystäväni häitä kuin näiden häiden järjestely, vaikka tehtäväni kunnianosoituksena otinkin ja sen hyvin hoidin. :)

Pieni epäilys mullakin on tosta kaason jaksamisesta, jos LA on ennen häitä.  Mä olen antanut itseni ymmärtää, ettei noin pientä vauvaa voi mihinkään hoitoon jättää ja jos mulla itselläni olisi noin pieni vauva, en taatusti jaksaisikaan mitään. Tilanteet on toki erilaisia, mutta ihan jo keskustelemalla kaasosi kanssa (ilman mitään syyttelyä) moni asia voi ratketa.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Eikös kaason pitäisi olla perinteisesti naimaton ja siten myöskin neitsyt? Viimeisillään raskaana oleva kaaso ei kyllä millään mene läpi sellaisesta.  ;D Eipä silti, mun kaasonani on mun paras ystäväni, jonka kaasona itse olin viime kesänä, joten eipä sekään naimaton ole.  ;)

quote] näinhän se on ennenvanhaan ollut että kaaso on ollut naimaton ja neitsyt vanhapiika. Mutta ei taida nykyaikana enää onnistua sillä aikuiset neitsyet taitavat olla kyllä melko harvinaista tänä päivänä, kaason tarvisi siis olla tosi nuori jotta täytäisi nämä kriteerit ;D Itsekkin tanssin viime kesänä häitä joten naimaton en ole, enkä tosiankaan neitsytkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viime kesänä kun päätimme tulevan hääpäivämme pyysin kolmea parasta ystävääni kaasoiksi. Kukaan heistä ei tällöin ollut raskaana. Syksyn tullen kaksi heistä ilmoitti olevansa raskaana ja molempien laskettu aika osuu hyvin lähelle suunniteltua hääpäiväämme (9.6.2007), joten hyvin todennäköisesti kumpikaan heistä ei pystyisi osallistumaan häihimme. En kuitenkaan pysty kuvitteleman hääpäivääni ilman heitä! Mietimme tulevan mieheni kanssa, mikä olisi paras ratkaisu ja päädyimme aikastamaan häitämme maaliskuun lopulle. Näin olle kaikki kaasot ovat vielä yhtenä kappaleena ja pääsevät juhliimme!  ;D

Olen ikionnellinen kaasojeni raskauksista niinkuin jokaisen tulisi ystävänsä raskaudesta olla!

En lainkaan ajatellut, etteivätkö kaasoni olisi kiinnostuineita häistämme, kun hankkiutuivat raskaaksi. Mielestäni hääkiinnostus ja raskaus ei liity lainkaan toisiinsa. En käsitä kuka voi vaatia kaasoltaan sellaista, ettei kaaso saisi tulla raskaaksi ennen häitä, saati sitten hankkia aborttia, jos näin käy! Eipä paljon itsekkäämpää ajattelutapaa ole! :P

Alunperinkään kaason tehtävä ei ollut muuta kuin auttaa morsianta pukeutumaan morsiuspukuun jne, eikä järjestää mitään spektaakkeleja.

Ystävyys kunniaan! ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hommaa toine kaaso lisäksi. OLIN kaverini häissä kolmantena kaasona. Yksi oli lapsuuden ystävä, kiireinen ura ihminen. Toinen oli opiskelija, joka oli kesälomalla, joka vältti hommia. Minä kolmas kaaso, nuoruusiän kavereita. minun piti selvitä vähillä hommilla kun omaan lapsia ja oli vielä pari kuinen vauvakin, mutta hommia kasaantu ja kaikki saatiin tehtyä. vaikka kiirettä piti kun asuin vielä eri paikkakunnallakin. mutta häät saatiin vietettyä. joten eiköhän sielläkin juhlat tule vietettyä hyvissä mielin  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä on vielä sekin, että miten rupsahtaneelta kaaso mahtaakaan näyttää hääkuvissa  :-[

Alttarikuvat saattavat mennä ihan pilalle harmaan ja imetyksen vuoksi harvahapsisen kaason vuoksi. Hormonifinnejäkin hänellä saattaa olla, ja turvotusta. Kannattaa yrittää hienovaraisesti vihjaista kaasolle etukäteen, että pysyttelee sivummalla. Ettei sitten harmita myöhemmin kuvia katsellessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No eikö sitä sanota, että nainen on kauneimmillaan raskaana ollessaan?  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En mä ainakaan osannu sitä mitenkään muutenkaan lukea. Sama vastaus aloittajalle kuin muiltakin mutta hiukan ironisempaan tyyliin. Luulisin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Eikös kaason pitäisi olla perinteisesti naimaton ja siten myöskin neitsyt? Viimeisillään raskaana oleva kaaso ei kyllä millään mene läpi sellaisesta.

Vielä mitä, alunperin kaaso oli morsianta vanhempi nainen, usein kylän arvostettu, kenties rikaskin rouva (esim. papin vaimo), jolta saattoi lainata pukua.

Kokeneena rouvana kaaso sitten osasi neuvoa morsianta. Että näin perinteisesti :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja mitä itse asiaan tulee, ymmärrän kaikkien niiden turhautuneisuuden, joiden oma kaaso on raskaana. Kyllähän hääpäivä on itselle se tärkein päivä siihen mennessä elämässä, ja jos omia lapsia morsiamella ei vielä ole, tuskin osaa arvottaa asiaa niin, että "raskaana oleminen on tärkeämpi asia kuin häät", kuten joku typerästi tässä keskustelussa tokaisi.

Morsiamelle tietenkin on suurempi ilon aihe omat häät kuin kaason raskaus.

Kun kaasoni ilmoitti olevansa raskaana (hän ei ollut pyytäessäni häntä tehtävään), tottakai  harmitti se, ettei hän voi keskittyä täyspainoisesti kaason tehtäviinsä.

Pyysin 2 lisäkaasoa, alkuperäisen kaason suostumuksella. Hän tunnusti rehellisesti ettei voi hoitaa hommaa 2kk ikäisen vauvan kanssa ihan täydellisesti, mikä on aivan ymmärrettävää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ja mitä itse asiaan tulee, ymmärrän kaikkien niiden turhautuneisuuden, joiden oma kaaso on raskaana. Kyllähän hääpäivä on itselle se tärkein päivä siihen mennessä elämässä, ja jos omia lapsia morsiamella ei vielä ole, tuskin osaa arvottaa asiaa niin, että "raskaana oleminen on tärkeämpi asia kuin häät", kuten joku typerästi tässä keskustelussa tokaisi.

Morsiamelle tietenkin on suurempi ilon aihe omat häät kuin kaason raskaus.

Kun kaasoni ilmoitti olevansa raskaana (hän ei ollut pyytäessäni häntä tehtävään), tottakai  harmitti se, ettei hän voi keskittyä täyspainoisesti kaason tehtäviinsä.

Pyysin 2 lisäkaasoa, alkuperäisen kaason suostumuksella. Hän tunnusti rehellisesti ettei voi hoitaa hommaa 2kk ikäisen vauvan kanssa ihan täydellisesti, mikä on aivan ymmärrettävää.

Voin kyllä ihan rehellisesti sanoa, että jos joku kaasoistani olisi/tulisi raskaaksi ennen meidän häitä, niin olisin kyllä ihan vilpittömän onnellinen hänen puolestaan. Eli jos näin kävisi, niin todellakaan mun häät ei olisi sen suurempi ilon aihe mulle, kuin se raskaus. Ensinnäkin mun mielestä kuitenkin niin eri asiat, että niitä ei voi edes onnellisuudessaan verrata keskenään. Tottakai oma hääpäivä on onnellisin päivä sen astisessa omassa elämässä, mutta rakkaan ystävän raskaus on kyllä mun mielestä ihan yhtä onnellinen juttu.

Ja onhan se kamalaa, jos kaaso ei voi täysipainoisesti keskittyä kaason tehtäviinsä, siksi kannattaakin valita sellaiset kaasot, joilla ei ole elämää. Esimerkiksi työ tai parisuhdekin voi tätä täysipainoisuutta häiritä pahasti..  

muoks: kirjotusvihreet..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ja mitä itse asiaan tulee, ymmärrän kaikkien niiden turhautuneisuuden, joiden oma kaaso on raskaana. Kyllähän hääpäivä on itselle se tärkein päivä siihen mennessä elämässä, ja jos omia lapsia morsiamella ei vielä ole, tuskin osaa arvottaa asiaa niin, että "raskaana oleminen on tärkeämpi asia kuin häät", kuten joku typerästi tässä keskustelussa tokaisi.

No, kyllä normaalilla empatiakyvyllä varustettu ihminen osaa iloita myös sellaisista ystävänsä elämänkäänteistä, joita ei ole itse vielä kohdallaan kokenut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kaksi kaasoa, joista toinen saa lapsen noin 2 kk ennen häitä. Tiesin asian jo ennen kuin pyysin häntä kaasoksi, ja aluksi epäröinkin kysyä, koska ajattelin kaason tehtävän olevan hänelle vain ylimääräinen rasite.

Päätin kuitenkin kysyä, mutta tein selväksi ettei hänen ole pakko ottaa tehtävää vastaan jos tuntuu ettei jaksa. Hän päätti ottaa tehtävän vastaan, koska tiesi ettei "joudu" tehtävään yksin. Kaasoni ovat hyviä ystäviä keskenään.

Olen tosi iloinen kaasoni raskauden puolesta! Tietysti hiukan harmittaa ettei minulla luultavasti tule olemaan polttareita... Mutta kun olen alusta asti asennoitunut niin, että polttareita ei tule, niin eipä tuo asia maailmaa kaada. Ei polttarit ole minulle se tärkein syy mennä näimisiin... Ja eipä ainakaan tarvitse nähdä painajaisia mistään hirveistä känniörvellysnolauspolttareista! ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
No, kyllä normaalilla empatiakyvyllä varustettu ihminen osaa iloita myös sellaisista ystävänsä elämänkäänteistä, joita ei ole itse vielä kohdallaan kokenut.

En missään vaiheessa väittänyt, ettenkö olisi iloinen kaasoni puolesta, mutta onko Sinusta väärin olla vielä iloisempi omista häistään? Jokainen on kuitenkin itse oman elämänsä päähenkilö.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

On aina suurta hupia lukea näitä keskusteluja missä joku heittää ironisen kommentin (vrt Macilla tässä) ja kaikki muut ottavat ko kommentin ihan tosissaan ;D ;D.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ja onhan se kamalaa, jos kaaso ei voi täysipainoisesti keskittyä kaason tehtäviinsä, siksi kannattaakin valita sellaiset kaasot, joilla ei ole elämää. Esimerkiksi työ tai parisuhdekin voi tätä täysipainoisuutta häiritä pahasti..  

Täysipainoisesti keskittyä kaason tehtäviinsä ei tarkoita omasta elämästä luopumista, vaan keskittymistä HÄÄPÄIVÄNÄ nimenomaan morsiameen. Miten ihmeessä työ tai parisuhde voi haitata tällaista YHDEN PÄIVÄN täysipainoista rinnallakulkemista?

Ottaisitko kaasoksi sellaisen henkilön joka on töissä hääpäivänäsi ja tulee paikalle "kunhan ehtii" ?

Entä sellaisen, joka ilmoittaisi, ettei hänen Jani-Petteri-poikaystävänsä uskalla olla häissä yksin, joten hänen täytyy keskittyä myös Jani-Petterin hoivaamiseen häissänne Sinun lisäksesi?

Pieni 2kk ikäinen vauva sensijaan haittaa kaason tehtävissä toimimista, se on täysin ymmärrettävää.

Onko ymmärrettävää, että morsianta harmittaa, kun rakas kaaso ei voikaan olla kaasona?

Tietenkin vauva on iloinen asia, mutta kuten sanottu, jokainen on oman elämänsä päähenkilö.

Ainakaan minun empatiakykyni ei riitä iloitsemaan toisten elämästä enemmän kuin omastani, vaikka heille tapahtuisikin sinänsä arvokkaampia asioita kuin minulle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään