evangeline

Morsian: mitä odotat kaasolta?

99 viestiä aiheessa

Kaaso järjestää polttarit, toivottavasti tekemistä on paljon vaikka olisikin halvalla tehty.

Kaaso on seremoniamestarina häissä eli juontaa ohjelman (ohjelmasta täytyy vielä sopia häätiimin kanssa).

Kaaso auttaa hääaamuna pukemisessa ja kuljettaa minua edestakaisin, minne tarvitseekin.

Hän myös auttaa koristelussa hääpäivän aattona, kuten moni muukin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse toivon kaasolta polttareita, henkistä tukea ja ennenkaikkea sitä, että hän muistuttaa hääpäivän aamuna minua syömisestä ja juomisesta, sillä itse kauheana jännittäjänä muuten pökkään alttarille:) (helmat vaan heiluis kun morsian tärähtäis tantereelle). ;D Muu on sitten plussaa ja sovitaan kaason oman mielenkiinnon/ajan ym. mukaan

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tärkein ajatus joka minulla on koko ajan kun ajattelen kaasoja ja heille suunnittelemiani tehtäviä on että en halua että yksikään asia alkaa ahdistaa tai stressata kaasojani. Oikeastaan toivon lähinnä että kaasot ovat tukenani hääpäivänä ja rauhoittelevat kun kuitenkin häsellän ja kriisaan hääpäivänä yhtä sun toista asiaa.

Askartelutalkoisiin toivon heidän osallistuvan jos innostusta riittää, mutta en todellakaan vaadi. Ja paikan koristelussa toivon myös apua.

Haluan että kaasot ovat puolestamme onnellisia ja saavat myös kunniatehtävästään huolimatta nauttia päivästä ja tuntea olevansa meille tärkeitä ystäviä. Sillä sitä he tosiaankin ovat!  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tärkein juttu kaasolta on ehdottomasti se tukena ja turvana oleminen. Kaasolle on kiva kertoa häihin liittyvät ilot ja ahdistukset, myös sellaiset hääpäivään liittyvät asiat jotka haluaa säästää muille vieraille yllätyksenä. En halua vaivata mun kaasoa askarteluilla enkä muutenkaan orjuuttaa, mutta sitä odotan tosi innolla että päästään yhdessä koristelemaan juhlapaikkaa häitä edeltävänä iltana :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasoni ovat lupautuneet juontotehtäviin häissämme, lisäksi toinen tulee mukaani kampaajalle ja auttaa pukeutumisessa ja toinen on BM:n kanssa mieheni apuna aamulla. Toinen heistä on lupautunut jörjestämään polttareita. Askartelut hoidamme sulhon ja äitini kanssa. Lisäksi toivon, että voin kaasojen kanssa höpötellä hääasioista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse erittäin nöyränä kysyin sillä askartelemallani kortilla, ilman odotuksia, toivoin vaan että hän olisi täällä kotimaassa silloin ja suostuisi tietenkin tuekseni sille tärkeälle päivälle. Omasta puolestani hänen ei tarvitsisi osallistua muuhun kuin olisi tukena ja auttamassa kyseisenä päivänä. Yllätyksekseni hän oli niin innostunut ja kysyi itse saako hän suunnitella?! olin niin mykistynyt samalla iloinen/onnellinen/yllättynyt etten saanut oikeastaan sanaa suustani...olin näet varautunut että itse hoidan askartelut ja kaiken mitä ikinä tarvitsee tehdä. Kaasoni saa nyt osallistua kaikkeen mihin hän itse haluaa ja ilmeisesti haluaakin osallistua lähes kaikkeen! Näin luonnollisesti kun tämäkin asia hoitui niin ei tarvitse riidellä ja menettää ystäviään. Ei ole ihme jos tulee riitoja jos oletetaan että kaasosta saadaan itselle joku työjuhta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eilen vietimme aikaa kaasojeni kanssa ja vaikka kyse ei ollutkaan mistään hääpalaverista niin sain huomata että heillä oli jo paljon ideoita häitä varten. Molemmat tulevat siis osallistumaan paljon häihen järjestelyihin, ihan omasta tahdostaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse toivoin kaasoiltani mm. seuraavaa:

Mukaan pukuja katsomaan

Mukaan shoppailemaan muuta tarvittavaa (materiaaleja ym)

Kutsujen ym. suunnittelu- ja askarteluapua

Polttarit

Yöseuraa häitä edeltävänä yönä ja pukeutumisapua hääpäivänä

Henkistä tukea matkan varrella

Mukaan koristelemaan juhlatilaa

Tuki ja apu kuvauksissa ja kirkossa

Bestmanin juontoparina juhlissa

Ihmisten ohjaamista istumapaikoille ym. juhlissa

Apua ohjelman (juhlissa) suunnittelussa ja toteuttamisessa

Hyvien ideoiden esille tuontia ja vinkkien jakamista  ;)

Edellä mainitut toteutuivat askarteluapua lukuunottamatta (aikataulutusongelmat. Sain apua kyllä toisaalta -onneksi). Kaasoja oli 2, joten he pystyivät jakamaan tehtäviä omien mieltymysten mukaan (no minäkin osasin kyllä pyytää esim. juontajaksi kaasoista luonnostaan enemmän puhenaista). Molemmat ovat ystäviäni eri kautta, joten kolmistaan emme tavanneet monesti, vaan useimmiten vain jompikumpi oli seuranani tai apunani.

Lisäksi sain yllättyä erittäin positiivisesti varsinkin toisen kaason mahtavasta organisaatiokyvystä ja omatoimisuudesta, hän mm. järjesti meidän ja vieraiden kuljetukset täysin itsenäisesti, koristeli meidän auton jne. Polttarit olivat myös eniten ilmeisesti hänen kontollaan, ja ne olivat kyllä parhaat  :D

Lisäksi kaasot mm. lupautuivat huolehtimaan lahjat meille, mutta tehtävä siirtyikin vanhemmille.

Hommat ja "tehtävienjako" pulen vuoden hääsuunnitteluaikana sujuivat luontevasti, en varsinaisesti joutunut "pyytämään" apua mihinkään, molemmat kaasot osallistuivat mielellään ja tarjosivat apuaan. En siis heittänyt kaasoksi pyytämisen jälkeen alussa mainitun tyyppistä "vaatimuslistaa" kehiin  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastaanpas tähän jo ennen kun luen koko ketjua läpi, ettei mee ajatus hukkaan  ;D

Eli mulla ei sinänsä ollut mitään odotuksia kaason suhteen, lähinnä vain se että hän olisi tukena mulle sinä tärkeänä päivänä että tosiaan pysyn koossa sen päivän siltä jännitykseltä.

Polttarit hän kyllä järjestää, mutta en minä sitä kuitenkaan odottanut että hän niitä kuitenkaan järjestäisi jos ei olisi sitä halunnut tehdä.

Ja tietenkin toivoin että hän lähtisi mukaan valitsemaan pukuani.

Ja tuohon kaason puku asiaan liittyen, me on maksettu kaasolle kaikki kampauksista lähtien, ja mun mielestä se enemmänkin kuuluu taas sitten meidän budjettiin. Tietenkin jokainen tekee tyylillään mutta me päätettiin tämä tehdä näin, vaikka meillä ei mitään ihmeempiä odotuksia kaason puvun suhteen ollutkaan. Lähinnä, että hän itse saa tulla niissä vaatteissa missä haluaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Odotan kiinnostusta meidän häitä kohtaan. En tarkoita orjana olemista, käytännössä oma kaasoni auttaa:

- makutuomarina puvun valinnassa, aivan loistavasti onnistui! Kaasoni on muutenkin muodista ja siihen liittyvästä kiinnostunut, joten meillä oli huippukivaa

- askarteluissa kun niiden aika tulee, mikäli opiskelukiireiltään ehtii. Olen jo varautunut värväämäämään tarvittaessa muitakin apuun, ei tule olemaan ongelma

- Polttareiden järjestäminen, mikäli en ihan väärässä ole, tämä on hänestä se paras juttu. Apua saa muilta polttarityypeiltä, varmistettu on..

- Hääpäivänä "vierelläni" alttarilla, jos jännitykseltä pyörryn ottaa toivottavasti kiinni... :)

- Bestmanin kanssa tuunaa ohjelmaa intoa tiukassa, puheen haluavatkin pitää ja leikkejä, mikä sopii meille mainiosti.

Yhdessä mennään kampaajalle ja meikkiin hääaamuna (jonka todellakin maksan, ihan omasta halustani) ja kikatellaan, ihan huippua häähössötystä. Muutamia kertoja ennen häitä nähdään ja puhutaan yksityiskohdista, mutta elämään mahtuu muutakin kun meidän häät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen pitkälti samoilla linjoilla kuin muutkin kirjoittajat eli haluaisin kaasoni olevan aidosti kiinnostunut ja vilpittömästi onnellinen häistäni. En halua hänestä "orjaa", koska haluan tehdä omat hääni itse yhdessä sulhaseni kanssa. Keskustelemme paljon sulhaseni kanssa asiaan liittyvistä seikoista ja minusta se on oikein, koska häät ovat meidän. Aiomme itse tehdä kaiken järjestelyihin liittyvän, mutta tokikin kaasoni saa osallistua, jos haluaa tai paremminkin ehtii vuorotyön ja välimatkan vuoksi. Hänelle on kuitenkin kiva soittaa ja höpötellä hääasioita, koska kukaan muu ei vielä tiedä häistämme ja olen luonnollisesti niistä kovasti innoissani. Kävimme myös pukukaupassa porukalla, kun olimme ostoksilla isommassa kaupungissa. Aiemmin olin jo käynyt siellä yksin ja ostin sitten tältä sivustolta käytetyn puvun. Kävimme kuitenkin ihastelemassa ennen ostopäätöstäni muitakin pukuja. Luotan täysin siihe, että kaaso osaa valita vaatteensa itse, joten emme aio ostaa hänelle pukua, myös säästösyistä:) Samaa pätee kamapukseen ja meikkiin. Oleme kyllä puhuneet, että kaasoni tulisi yhtä aikaa kanssani kampaajalle.

Minä ahdistuisin siitä, jos joku muu järjestelisi minun häitäni enkä osallistuisi itse. Tämä johtunee varmaan siitä, että olen muutenkin työnarkkari ja tykkään puuhastella ja järjestellä kaikenlaista. Toivon, että kaaso on kanssani hääpäivänäni ja jakaa iloa kanssani. Hänen ei tarvitse huolehtia mielenterveydestäni tai toimia syömisteni tai juomisteni vartijana, ainakaan toivottavasti. Eihän sitä voi vielä tietää minkälaisen ramppikuumeen saan naimisiin menosta:) Varmasti kaasolle tulee pieniä tehtäviä, kuten lahjapöydästä huolehtiminen tms. Toivoisin kyllä ehkä sitäkin, että hän juontaisi ohjelmaa, mutta hän on hiukan ujohko, joten uskon, että äitini huolehtii siitä kokeneen esiintyjän varmuudella. Parasta kaasoasiassa on kuitenkin se, että juuri hän, joka on minulle galaksin paras kaveri, on elämässä elämäni yhtä tärkeimmistä päivistä kanssani, on läsnä ja välittää. Se riittää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasoltani odotan ennen kaikkea henkistä tukea, sillä tämä morsian saattaa ollan välillä hyvinkin hysterisoiva.

Kaaso voi myös palauttaa mut maan pinnalle silloin, kun alan suunnitella juhlaamme ilotulituksia ja tulennielentää/ muuta korkealentoista toimintaa.

On makutuomarina puvun sovituksessa, kertoo missä puvussa näytän norsulta, koska allit roikkuvat valtoimenaan tai mikä puku saa minut näyttämään itseltäni ja mikä ei.

Kaaso viettää häitä edeltävän yön morsiamen kanssa hotellissa, hihittelee skumppalasi kädessä mun kanssa kampaajalla ja meikissä. Kertoo morsiamen näyttävän kauniilta ja onnelliselta. Huolehtii, että löydän kirkkoon enkä karkaa. On vieressäni (ainakin melkein vieressä) yhdellä elämäni tärkeimmistä hetkistä. Vahtii, että morsiamen loppasuu ei asu boolihanan alla hääjuhlassa. Sulloutuu juhlassa samaan vessakoppiin  taskumatti mekon alla jemmassa. Pitää hauskaa häissämme, eikä stressaa turhista.

Eli ei askarteluja (ellei itse tahdo) tai muuta järjestelyihin liittyvää. Kaasolle maksan kampauksen, meikin ja puvun, sillä tahdon hänen olevan vieressäni kampaajalla ja meikkaajalla.

Kaasoni toteuttaa siis sitä tehtävää mitä yleensäkin; on rinnallani silloin kuin sitä tarvitsen. (Tottakai tämä toteutuu myös toisinpäin!)

Hääpäivänäni haluan näyttää myös kaasolleni kuinka tärkeä hän minulle on (hänellä on ollut myös sormensa pelissä mun ja mieheni yhteensaattamisessa).  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä toivon kaasoltani ennen kaikkea henkistä tukea ja seuraa hääpäivän aamuna. Kaasoni tuntien hän myös luultavasti järjestää vuosisadan polttarit  ;D Hän myös luultavasti haluaa auttaa järjestelyissä ja koristeluissa yms. niin paljon kuin aikataulunsa sallii. Ja jos ei salli, niin ei se mitään. Kaaso on minulle henkinen tuki ja korvaamaton kuuntelija.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

1) kestää minun panikointia, stressikiukuttelua, itkukohtauksia ja karkuunlähtöaikeita kokonaisen vuorokauden

- huolehtii että syön aamupalaa

- kuskaa minut tarvittaviin paikkoihin (mun autolla) - että mä uskallan juoda samppanjaa kampaajalla tms

- on vasempana ja välillä oikeanakin kätenä kaikenmaailman tienvarsikylttien tms. asioiden kanssa tarvittaessa

- vahtii että aikataulut pysyy järjissään ennen kirkkoa

- huolehtii että syön myös päivällä jotain

- katsoo ettei mulla törrötä hiukset hölmösti, ole helma vyötäröllä rullalla kun tulen vessasta tai jätä laahusta auton oven väliin

- on muistuttamassa, että esim. kimppu on hyvä muistaa ottaa mukaan kirkkoon..

- kertoo minulle, että olen kaunis, ettei kukaan huomaa jos mokaan jotain jne rauhoittavaa.

Ennen häitä toivon kaasoltani, että suunnittelevat BM:n kanssa jotain juhlaohjelmaa ja järjestää mulle polttarit. Niin ja muistaa ihastella mesessä lähettämiäni linkkejä, mm. ideoita servetin väreiksi jne. silloin kun naikkareihin hehkuttaminen ei mulle riitä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun kaasoni ovat kunnostautuneet erinomaisesti käytännön tehtävissä, haluavat olla mukana ideoimassa ja tekemässäkin askarteluja.

Tärkeämpänä tehtävänä pitäisin kuitenkin sitä että voi yhdessä miettiä materiaalien, pukujen, asusteiden, koristeiden ym. hankintaa ja eri vaihtoehtoja, ja etenkin ongelmakohtia valmisteluissa. Askartelut voi suunnitella ja tehdä itsekin, mutta pitäisi olla joku "sparraamassa" ideoiden ja ongelmien kanssa. Sulhanen tietysti osallistuu omalta osaltaan, mutta naisnäkökulma on yleensä tarpeen, mitä useampi sen parempi. Muita ystäviä ei oikein viitsisi vaivata, he voivat tuntea olevansa asioissa ulkopuolella kun heitä ei kaasoiksi ole pyydetty...

Hääpäivänä kaasojen tehtävä on hoitaa käytännön asiat, ettei morsiamen tarvitse viilettää keittiön puolella, niin sanotusti. Henkinen tuki on kuitenkin ilman muuta se tärkein asia.

Ei kaaso ole mikään koriste jonka tehtävä on hääpäivänä näyttää vähemmän nätiltä kuin morsian, kyllä jokainen tietää että kun kaasoksi kysytään niin tekemistä siihen liittyy. Ei kaasoakaan pidä töillä kuitenkaan uuvuttaa, vaan hommat jaetaan niin että kaikilla on mukavat juhlat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Odotan tukea ja turvaa! Pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä, sekä positiivista asennetta. Toinen kaasoni on niin kiireinen, että hän tuskin ehtii edes polttareihini. Tämä kyllä oli jo tiedossa alusta asti, siksi pyysin kaksi kaasoa. No tämä ns. luotto-kaasoni alkaa hääpäivän ja polttareiden lähestyessä pelottavasti hajoilla. Viimeksi kun tavattiin, olin jo hieman huolestunut tilanteesta.. Toivon, että se en ole minä, joka pitää kaasoja kuosissa meidän häissä ja että meidän ystävyys tulee säilymään myös häiden jälkeen! Mielestäni en ole kaasojani kuormittanut häiden suhteen ja olen kyllä esittänyt toiveen, että otetaan kaikki ihan rennosti vaan..  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Odotan kaasoiltani tukea ja turvaa koska olen melkoinen hermoilija...Toinen kaasoistani on auttamassa puvun etsimisessä koska

itse sitä vaati(pikkusiskoni) ja toinen kaasoista haluaa tehdä kutsukortit(vaatimalla vaati)  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Että jaksaisivat olla iloisella mielellä ja juhlia kanssamme koko pitkän päivän. Muutamiin käytännön asioihin tarvitsen myös apua hääpäivänä, kuten puvun riisumiseen ja pukemiseen aina vessakäynnin yhteydessä  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasoni kokeneempina osasivat antaa hyviä käytännön vinkkejä ja toimivat niin mielipide- kuin makutuomareinakin monissa eri asioissa. Järjestivät yllätyspolttarit ja auttoivat käytännön järjestelyissä etenkin häitä edeltävinä päivinä kun hommaa riitti. Hääpäivänä kyyditsivät mua kampaajalle ja meikkiin sekä avustivat pukeutumisessa. Niin, ja toivat kukat kuvauspaikalle morsian kun itse unohti ne kaikessa tohinassa ja jännityksessä  ;) Juonsivat osan ohjelmasta ja kuljettivat häälahjat asunnollemme kun itse suuntasimme hääyön viettopaikkaamme. Monenlaista koitui siis kaasojen harteille, mutta ihanat kaasoni hoitelivat silti työnsä antaumuksella ja huolella. Parempia kaasoja en olisi voinut toivoa :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Odotan apuja häääpuvun metsästykseen. Toivon riuskaa työotetta päivää ennen häitä, sillä tekemistä riittää. Hääpäivänä yhtenä seremoniamestarina toimimista sekä olemista tukena ja apuna tiukoissa paikoissa.

Ehkä saattaisin vielä tarvita apuja askarteluun, jos keksin väkertää jotain ihan ylenpalttisen hankalaa, että hermot menee.  ;)

(Ja salaa odotan saavani jonkinlaiset polttarit kaasojen järjestäminä.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Odotan kaasoni tukevan minua haapaiva aamuna, avustaen pukeutumisessa yms. Toivon hanen avustavan minua myos haajuhlan aikana esim. wc reissuissa yms. Odotan hanen hoitavan lahjalistaa ja vastaamalla kyselyihin koskien meidan lahjalistaa. Toivoisin etta meilla olisi mahdollisuus tehda koristeita yms. haa suunnitelmia yhdessa, mutta valitettavasti han asuu melko kaukana joten meilla ei ole siihen ollut viela mahdollisuus. Tiedan etta kaasoni on saavaa sorttia ja valilla taytyy myontaa etta pelkaan mita han paahansa keksii, siis hyvassa mielessa.

Toivon etta kaasoni delegoi tehtavia haluamallaan tavalla myos muille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle kaasojen valinta on ollut itsestäänselvää aina. Kaasoina tulee toimimaan mun iso- ja pikkusisko, jotka onneksi asuvat lähellä. Mä yritän mahdollisimman paljon tehdä itse. Toivon kuitenkin ideoita, neuvoa ja apuakin, kun tosissaan aletaan toimimaan. Isosiskoni on kampaaja, joten hän tekee kaikki siihen liittyvät. Polttarien suunnittelun uskon täysin kaasojen huomaan (jokusen toiveen saatan kyllä kertoa..   :P ), kunhan itse päätän kutsuttavat.

Hääpäivänä haluan, että kaasot ovat tukenani aamusta asti ja auttavat pukeutumisessa. Samoin odotan heidän järjestävän päivälle jotain leikkejä ja pitävän osittain huolen päivän kulusta.

Suurin toiveeni on, että hekin osaisivat nauttia suuresta päivästäni, eikä stressaisi (heillä on tapana...). Sen takia aion suunnitella ja tehdä kaiken mahdollisen itse. Jos joku asia ei mene ihan suunnitelmien mukaan, niin ei sen tarvitse päivää pilata.   :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aiemmin kirjoitinkin tänne, että kaasoni vaikuttavat olevan innokkaita osallistumaan järjestelyihin. Kävi kuitenkin niin, että heidän kanssaan suunniteltiin hienot kutsut ja kirkko-ohjelmat. Ovat hieman työläitä askarreltavia, mutta ajattelin, että nopeastihan me ne kolmestaan tehdään. Nyt on kuitenkin käynyt niin, että jäin askarteluineni yksin, vain toinen kaaso on ollut hieman apuna. Häiden järjestelystä aiheituikin yllättävästi stressiä, isot häät kun on tulossa :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Henkistä tukea ja ajausapua vähän joka asiaan häihin liittyen.

Kaaso itse tahtoo pitää puheen, organisoida, auttaa askartelussa, suunnittelussa, hääpaikan koristelussa jne.. Ja ihanaa että hän tahtoo auttaa!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään