Sunny day

Bm:n ja kaason "työt"...

257 viestiä aiheessa

Mulla pahin oma kokemus on kaverini häistä, jossa nakitettiin kaikille kavereille joku tosi sitova homma. Mä sekoittelin esimerkiksi boolia johonkin pikkukippoon koko illaan parinsadan hengen häissä...

Toivoisin jotenkin ensi kesänä omissa häissäni pystyväni tasapainottelemaan niin, että kaikki pystyvät nauttimaan juhlista. Uskon, että etukäteissuunnittelu on isossa roolissa kokonaisuuden hallitsemisen kannalta. Ja se on mielestäni kyllä hääparin homma.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla mun kaasot ovat mulle henkisenä tukena ja auttavat päätöksissä häiden suhteen. Kutsut hommaillaan sulhon kanssa kaksin ja muuta askarteluja meille ei tule. Istumajärjestys tehdään yhdessä mun ja sulhon äitien kanssa. Juhlassa toinen kaasoista mahdollisesti toimii seremoniamestarina, jos tämä hänelle sopii. Jos kokee se ahdistavana, niin sitten pyydetään jotain jolle esiintyminen on luonnollista. Mitään ei vaadita ja osallistuvat niinkun haluavat/pystyvät. Meillä on ihanat kaasot ja bestmanit.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä on aateltu et

Kaasot:

- Toinen tulee pukua katsomaan (sisko, tueksi ja turvaksi)

- Toinen järkkää polttarit

- Huolehtii musta

- Auttavat päivää ennen koristeluissa ja muissa juoksevissa asioissa

- Tarjoilevat kahvia

- Toinen juontaa Bestmannin kanssa häät

- siivous lopussa

Ainakin tällä hetkellä nuo

Betsman

- Järkkää sulhon polttarit

- Tukee sulho, ettei panikoi

- Tarjoilee kahvia

- Juontaa häät

- Kukkia ei varmaan hae, koska äitini tekee kimput itse

- Koristelee auton

- passaa sulhasta

- siivous lopussa

Näin tällä hetkellä mutta sitä ei vielä tiedä, mitä eteen tulee

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toivon kaasoltani:

- rehellisiä mielipiteitä hääsuunnitelmistani

- apua kutsujen ja ohjelmien askartelussa

- apua juhlapaikan koristelussa

- seuraa ja rauhoittavia sanoja hääpäivän aamun riennoissa

- läsnäoloa ja rohkeutta sanoa myös "ei"

Toivon mieheni best manilta:

- apua hääauton tällinkiin

- seuraa ja rauhoittavia sanoja sulholle hääpäivän aamun riennoissa

- apua hääjuhlan ohjelman juontamiseen

- hääparin kuskausta hääpäivänä

Häätohinoissamme yritämme muistaa ja muistuttaa, että sekä kaasolla että bm:llä on lupa kieltäytyä pyynnöistämme. Lisäksi uskon, että ainakin oma äitini haluaa päästä osallistumaan häähulinaan, joten auttavia käsiä on varmasti lähellä tarpeen tullen. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmh, munkin mielestä (kuten puolukan) on kaasojen ja bm:ien aliarvioimista sanoa "jos pukemisessa autat", jos häävalmisteluihin menee monta kuukautta ja toivotaan niihinkin apua. Itse kyllä pidän auttamisesta ja ymmärrän, että kaikki ei tule mieleen, kun kaasoksi pyydetään, mutta kyllä sitä silti pitäisi etukäteen miettiä, että mitä oikeasti haluaa ja mihin KAIKKEEN apua tarvitsee.

Tästä (hieman ehkä suivaantuneena) olen omia häitä miettiessä päätynyt siihen, että kaasoni (oma sisko) auttaa mua oikeasti vain pukemaan. Siskon tyttö on hirmuisen innokas, joten hän voi kirkossa asetella laahuksen ja pidellä kukkia.

Siskon tyttö voisi myös hoitaa lahjapöydän, eli teipata kortit kiinni lahjoihin. Ei siis haluta mitään tarrajuttuja (jotka on kieltämättä kätevät, mutta hermostuttavat laittaa).

Lisäksi apua pyydetään miehen siskolta ja hänen mieheltään, joita olemme olleet avustamassa viime kesänä. Eli edellisenä iltana käydään heittämässä koristeet juhlapaikalle (ja niitä tulee VÄHÄN) sekä he polttavat etukäteen musaa cd:lle ja vaihtavat cd:t. Ilmeisesti myös tyypit, joiden häät olemme juontaneet juontavat "vastapalveluksena" meidän häät.

Siivous hankitaan valmiiksi. Boolia ei sekoitella, vaan tarjolla on valikoima tölkkijuomia. Polttarit ei jää kenenkään harteille, koska kumpikaan ei koe niitä tarpeellisiksi eikä halua niitä. Kivempaa ois järjestää itse (yhdessä tai erikseen) mukava ilta kavereille, kun muutenkin nähdään harvoin.

Mä inhoan nakkien antamista, joten hoidetaan melkein kaikki itse. Jos sisko ei ehdi auttaa pukemaan, niin auttakoon, ken ehtii, vaikka sulhanen (voi samalla sit rauhotella mua). ;) Jos lahjapöytää ei kukaan ehdi hoitaa, niin olen jopa harkinnut laittaa pöytään teippirullan, jossa on sellainen katkaisuosa, ja lapun, jossa vieraita pyydettäisiin kiinnittämään kortti lahjaan.

Edit: Päivitystä.

Muokattu: , käyttäjä: Malssi09

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meil ei kaikki tehtävät oo vielä mietittynä mut tässä on jo jotain:

BM:

- sulhon polttarit

- Juontaa ohjelman

- yleinen tiedottaminen

- pitää sulhosta huolta

- Pitää mun sormusta ja antaa sen sitten sulholle

- Hääauton koristelu edeltävänä iltana

Kaaso I:

- on mun tukena ja avustaa

- Pitää kirkossa sulhon sormusta ja antaa sen mulle sitten

- Auttelee ohjelman järkkäilyssä

- polttareiden juoniminen

- yleinen tiedottaminen ja vieraiden ohjaaminen

Kaaso II:

- on tukena ja avustaa

- kirkossa pitelee kimppua

- juontaa ohjelmaa BM:n kanssa

- polttareiden juoniminen

- vieraiden ohjaaminen (esim. lahjapöytä)

Tärkeintä on kuitenkin että ovat mun ja sulhon tukenaystävän roolissa. Ovat ne olkapäät joihin nojata kun jännittää, hermostuttaa ja jos jokin tuntuu menevän pieleen niin on joku jonka kanssa purkaa sitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei olla vielä tarkemmin suunniteltu, mutta tämmöisiä tuli äkkiseltään mieleen:

Kaaso

- järjestää morsiamen polttarit

- on morsiamen tukena heti aamusta alkaen, toimii kuljettajana

- auttaa morsianta pukeutumisessa (puvun nyöritys! :D)

- pitää morsiamen kimppua kirkossa

- huolehtii morsiamen laahuksesta kirkossa

- jakaa vieraille kirkon pihalla heitettävät riisinkorvikkeet (ei saa heittää riisiä, pitää keksiä jotain muuta)

- keksii jotain ohjelmaa?

- huolehtii bestmanin kanssa juhlapaikan ovet lukkoon bileiden päätteeksi

Bestman

- järjestää sulhasen polttarit

- huolehtii kaason kanssa juhlapaikan ovet lukkoon bileiden päätteeksi

Tuntuu tosi hankalalta nakittaa hommia muille, kun haluaisi itse olla päsmäröimässä joka asiassa :D Todennäköisesti jotain muutakin tullaan keksimään, mutta hommia voidaan jakaa myös morsiusparin vanhemmille, ettei kaikki kaadu kaason ja bestmanin niskaan. Bestmanilla ei tosin hirveästi tuota hommaa ainakaan listan mukaan ole, mutta eiköhän me sillekin jotain keksitä, kunhan suunnittelut tästä hieman etenee :D Meillä kaaso on hieman puheliaampaa ja sosiaalisempaa sorttia kuin bestman, joten hänelle todennäkoisesti lankeaa myös puhumista vaativat tehtävät :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mäkin vähän extempore väsäsin listaa, ei siis olla vielä sulhon tai kaason ja bestmin kans asiasta palveerattu mutta esim. tälläisia hommia:

BM:

- sulhon polttareiden järkkääminen

- sulhon henkinen turva ennen vihkimistä

- kirkossa sormuksen pitäminen

- juhlassa ohjelman juontaminen

- yleinen asioista tiedottaminen

Kaaso

- morsiamen polttareiden järkkääminen

- askarteluissa avustaminen, jos on askarreltavaa

- morsiamen pukeutuminen hääaamuna

- henkinen tuki ja turva ennen vihkimistä

- kirkossa kimpun pitäminen

- mahd. riisin tms. jakaminen

- juhlassa pitopalvelun yhteyshenkilö jos pitopalvelulla tulee jotain kysyttävää

- yleinen ohjaaminen ja tiedottaminen

Kaaso ja bestman yhdessä:

- juhlapaikan koristelu edellisenä päivänä hääparin kanssa

- juhlan alussa vieraiden ohjaaminen pöytiin

- ohjelman järjestäminen juhlaan (ei paljoa, mahd. pari leikkiä tms)

Lisäksi pitää varmaan pyytää erikseen yhtä ystävää huolehtimaan lahjapöydästä ja toista huolehtimaan boolista (tarpeeksi iso kippo, ettei mene koko iltaa sen kanssa niinkun jollain tässä ketjussa oli mennyt :girl_wink: ) ja kolmatta musiikista (varmaan tehdään soittolista koneelle, mutta siis että laittaa sen päälle). Pitopalvelun kanssa on vielä sopimatta, että kuinka myöhään ovat paikalla, jos lähtevät ennen iltapalaa niin pitänee pyytää myös muutamaa ihmistä vaikka kaason kaverina huolehtimaan iltapala pöytään ja pois. Siivoaminen jätetään suosiolla seuraavaan päivään ja toivottavasti kaaso ja bestman jaksavat tulla auttamaan siinäkin, en kyllä aio pakottaa jos yhtään aistin, että on liian paha nakki :girl_haha:

Muokattu: , käyttäjä: Anushka

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole bestmania enkä tiedä tuleekokaan. Kaasot pääsevät suht helpolla ennen juhlapäivää, sillä hoidan itse askartelu puolen. Kaasojen nakiksi tulee polttareiden järjestäminen, julapaikan koristelu meidän kanssa päivä ennen juhlia, käyvät juhlapaikalla hääpäivänä päästämässä pitopalvelun ja bändin sisään sekä tsekkaamassa paikat, juhlassa hoitavat lahjapöydän, vieraiden ohjaamisen sisään ja pöytiin, juhlan juontamisen, jälkipyykit ja mitä nyt juhlapäivän aikana apuja tarvitaan. Eli lähinnä käytännön touhua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin itse viime kesänä kaasona, ja mulle tais jäädä traumoja. Ystävyyskin laimeni häiden jälkeen, mutta se on toinen juttu.

Omakohtaisista kokemuksista johtuen en ite halua kaasoille mitään hommia sen kummemmin nakitella, joten toivottavasti nakki jää viuhumatta.

Oikeastaan ainut täydellinen vaateeni kaasoille on se, että ilmoittavat ajoissa jos elämäni tuntuu olevan pelkkää häähumua enkä muista muita asioita/ihmisiä/puheenaiheita enää ollenkaan. Olen siis vaatinut, että puuttuvat asiaan ennenkuin meidän ystävyys hajoaa. Komento on palauttaa mut takaisin maanpinnalle jos eksyn liian korkealle vaaleanpunaisiin hattarapilviin.

kaikki muu on vapaaehtoista enkä loukkaannu jos jotain ei halua. toki raahaan kaasoni häämessuille ja katsomaan pukua ja sormusta jajajajaja.... MUTTA en vaadi sitä.

Askartelusta mulle jäi myös kaasona ollessani traumoja, joten en halua omiin häihini askarrella muuta kuin kutsut. ja nekin yhdessä kaason ja parin punkkupullon kanssa :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mie olen sanonut kaasolleni, että toistaiseksi en keksi muuta hommaa kuin pitää kukkkimppua kirkossa, kaikki muu on ekstraa. Ja henkinen tuki on toki tärkeää myös, etten livistä ennen kirkonmenoja...

Mutta: onko kellään kokemusta siitä, että mikä on bestmanin rooli siellä kirkossa, kun kyseessä on avioliiton siunaaminen eikä sormuksia enää vaihdeta kun ne on jo maistraatissa tökätty sormeen? Pönöttääkö se bestman siellä vaan todellakin henkisenä tukena?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä ketjussa on enimmäkseen asiaa liittyen kaasojen ylityöllistämiseen. Itselläni on häiden (omieni) järjestäminen käynnissä, ja tilanne kaason kanssa varsin erilainen kuin monilla tähän ketjuun kirjoittaneilla.

Asetelma on kääntynyt päälaelleen, kaaso nimittäin on tällä hetkellä se henkilö, joka stressaa minut, morsiamen, henkihieveriin. Häämme on niin sanotusti täyttäneet hänen elämänsä. Hän on siis ottanut "orjapiiskurin" roolin minuun nähden. Joka kerta tavatessamme hän ristikuulustelee minut tehdyistä ja tekemättömistä töistä, eikä kovin hienovaraiseen sävyyn. Lisäksi hän kirjoittelee minulle listoja tehtävistä asioista. Sanon kyllä, että teen asiat omaan tahtiini, mutta seuraavalla tapaamisellamme sama kuulustelu on taas käynnissä... Minulta alkaa kärsivällisyys loppua ja kaasouden peruuttaminen on käynyt mielessä, koska tätä menoa alan inhoamaan omien häideni järjestämistä (mitä en suinkaan toivo!). Tiesin toki hänen olevan "tomera" luonne kun pyysin häntä kaasokseni, mutta ystävyydestäme huolimatta tunnen häntä ilmeisesti varsin huonosti. Mikäli olisin arvannut hänen heittäytyvän näin dominoivaksi, en olisi pyytänyt häntä kaasokseni. Tilanne on sangen ikävä. Onkohan muilla kokemuksia "ruoskivista" kaasoista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle on tärkeää että kaasoni (2) kertovat mitä he haluaisivat tehdä ja mitä ei. Päätämme sitten yhdessä miten etenemme. En myöskään halua että kaasoni ovat yli työllistettyjä eli teemme itse mahdollisimman paljon. Perheemme ja lähimmät sukulaiset ovat myös sanoneet auttavansa tarvittaessa.

Bestmania ei tuleva mieheni ole vielä valinnut enkä tiedä koska hän sen päättääkään...

No mutta kaasojen "työksi" ajattelisin henkisen tuen, toinen pitää kimppua ja toinen antaa sormuksen, hää pukujen makutuomarointi, polttareiden järjestäminen, askartelussa auttamisen ja jotain siihen sitten varmasti vielä tulee lisäksi.

Bestman olisi "juontaja", sulhasen tuki, yleinen tiedottaja ym.

Tässä alkuajatuksia..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täytyy muuten todeta, että miksi aina kirjoitetaan bestmanin toimivan "sulhasen henkisenä tukena"? Onko sulhanen toivonut sitä? Kysäisin nimittäin mieheltä (viime vuonna bm:nä toimineena), että toimiko hän sulhasen henkisenä tukena (kuten oli listattu)? Vastaus: :girl_haha: :girl_haha: (=Ei todellakaan!)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Mutta onhan sekin henkistä tukea, että on lähellä ihmisiä, jotka ovat iloisia toisten avioliitosta ja toivovat että kaikki menee hyvin. Meillä ainakin bestman on tosi mielissään että mennään (vihdoin) naimisiin ja on sanonutkin mulle ääneen että "ihanaa kun menette naimisiin". Siinä on henkistä tukea meille molemmille ja tuntui mukavalta, kun olen saanut muualta vähän nihkeitä kommentteja. :give_rose: En vielä tiedä miten hermona sulhanen on ennen vihkimistä, mutta voisin kuvitella että on kivempi pukea jne., jos toinen on vieressä heittämässä läppää ja rentouttamassa tunnelmaa. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tarkoitus kuukauden päästä pitää palaveri, jossa vähän mietitään työnjakoa. Itse teemme aika paljon, mutta minulla on kaksi innokasta kaasoa, joiden tehtäviksi olen ajatellut polttareiden järjestämisen sekä juhlapäivänä toinen kuljettaa kampaajalle ja auttaa pukeutumisessa sekä pitää alttarilla kimppuani ja toinen toimii juhlien "juontajana". Jos haluavat auttaa muussa, niin avun otan toki vastaa, mutta olen asennoitunut niin, että meidän häät eikä ketään avustajaa saa liikaa kuormittaa. Bestman järjestänee meille kuljetuksen kirkolta juhlapaikalle ja huolehtii sormuksista sekä sulhasen ajoissa paikan päälle ja mikäli sulhanen polttarit haluaa, niin järjestänee nekin.

Tämän lisäksi minulla on muutamia innokkaita sukulaisia ja ystäviä, jotka ovat luvanneet auttaa askartelussa ja muissa pikkujutuissa. Ja muutamalla pienelle sukulaislapselle on tarkoitus keksiä juhlapäiväksi joku helppo tehtävä, koska kokevat sen tärkeiksi. Eli varmaan karkkien jakamista tms.

Molempien perheet ovat luvanneet myös auttaa ja ainoastaan oma veljeni jää vailla hommia, koska heillä on tuolloin reilu parivuotias tyttö, joka on hänen "tehtävänsä", koska veljeni vaimo on toinen kaasoistani. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Henkisen tuen, pukemisavun lisäksi:

Kaaso:

Pieni juonto hääpaikalla jonkun kanssa tai yksin. (toivottavastii bm kykenee avuksi)

Mun sepostusten kuunteleminen ja takaisin maan päälle tuominen.

Jakaa "heitettävät" vieraille vihkimisen jälkeen.

Auttaa jos ehtii ja jaksaa ed. päivänä koristeluissa ja pöytien/tuolien laitoissa

olla mukana yhdessä ohjelmanumerossa, minkä suunittelemme kaikki yhdessä

Saa kiitoslahjan ja maksamme hänen juhlakampauksen

Bestman

Auttaa jos ehtii ja jaksaa ed. päivänä koristeluissa ja pöytien/tuolien laitoissa

Musiikista vastaaminen kun bändi taukoilee. (valmiiden spotify listojen klikkaus päälle ja pois)

Boolin täyttäminen kun se on lopussa + huolehtia että baaripöytä on inhimillisen näköinen

olla mukana yhdessä ohjelmanumerossa, minkä suunittelemme kaikki yhdessä

Avustaa omasta tahdostaan kutsukortin piirroksessa.

Saa kiitoslahjan ja maksamme hänen mahd. pukuvuokran tai vastaavaa.

Ei tarvitse askarrella, kuskata, eikä muutenkaan stressata. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

Minäkin päätin valita kaksi kaasoa jakaakseni vastuuta. Valitsin kaasoiksi kaksi hyvää ystävää jotka ei vielä toisiaan tunne. Eniten ehkä jännittääkin että kuinka hyvin kaasot tulevat juttuun keskenään. Halusin valita kaksi kaasoa siitäkin syystä että molemmilla on omat vahvuutensa joista on apua häiden järjestelyissä. Toinen on sosiaalisempi ja osaa varmasti auttaa ohjelman suunnittelussa ja juontamisessa. Toinen on enemmän henkinen tuki ja makutuomari eri asioissa. Häät ovat 5kk päästä ja olen järjestänyt kaasotapaamisen jossa käymme läpi ns. tehtävänjakoa.

Molemmat kaasoni ovat onneksi sellaisia jotka varmasti sanovat suoraan jos hössötän liikaa tai jos kasaan heille liikaa paineita. Mielestäni ratkaisevaa on että valitsee OIKEAT ystävät kaasoiksi joiden kanssa voi puhua asioista suoraan. Moni miettii tällä foorumilla että paljonko voi antaa tehtäväksi kaasolle. On olemassa myös se toinen ääripää eli olen kuullut muutaman kaason turhautunutta tilitystä siitä etteivät he koe olevansa tarpeellisia kun morsian haluaa tehdä kaiken itse tai pelkää tyllistävänsä kaasoa liikaa. Mikä on sitten kultainen keskitie, en tiedä, mutta puhumalla se selviää.

Kaasojen tehtäviä ovat mm:

- makutuomarina oleminen morsiuspukua valittaessa

- apuna koristeiden teossa

- hääpaikan koristelu yhdessä hääparin kanssa

- poltareiden järjestäminen yhdessä muiden ystävien kanssa

- Hääohjelman suunnittelu ja juontaminen BM:n kanssa

- Boolin valmistus

- Henkisenä tukena hääpäivänä

- Mukana hääkaupauksessa ja meikissä (samalla toki kaasoille kampaus ja meikki)

- hääyöpaikan "koristelu" yhdessä BM:n kanssa

- sormuksen ja kimpun pitäminen kirkossa

yms.

BM:n tehtäviä ei olla vielä tarkemmin mietitty mutta ainakin BM:n vastuulla on musiikki ja ohjelma hääpaikalla sekä toki sulhon polttarit.

uskon että kaikki menee hyvin ja tehtävät jakautuu tasapuolisesti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No tällä hetkellä ollaan mietitty että kaasot (2kp) hoitaa valokuvaajan ja ohjelmaa häihin. Osan ohjelmasta olemme jo päättäneet itse. Sitten hääpäivänä bestman todennäköisesti hoitaa aika pitkälle juontotyöt ja hoitaa sulhon kanssa myös koritukset ja kukat juhlapaikalle. Siellä sitten kaaso tai molemmat koristelee paikkaa. Sitten tietysti mun tukena ovat ja vieraita ohjeistavat, ja huolehtivat lahjoista ja muusta mitä hääjuhlapaikalta pitää ottaa mukaan kun lähtee pois. Molemmat hoitavat oman kampaamo aikansa ja pukunsa koska meillä on pienen budjetin häät...:/ Auton koristelu jää bestmanin ja toisen kaason hoidettavaksi tai vaihtoehtoisesti auton omistajan hoidettavaksi, emme vielä tiedä mistä se auto edes siihen hätään revitään! Tämä on siis ihan alustava suunnitelma!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin ja tietty polttareiden järkkääminen kuuluu kaasoille! :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin yritän olla kuormittamatta liikaa.

Kaasoni ovat auttaneet kutsukorttien teossa. Muut askartelut hoidan itse, elleivät kaasoni halua ehdottomasti auttaa.

Toiveena olisi että ehtisivät auttamaan edellisenä iltana juhlapaikan valmisteluissa.

Olemme kyllä pyytäneet paljon muitakin auttamaan.

2 seremoniamestaria hoitaa juonnot, varsinaisia leikkejä ei tule.

Hääpäivänä kaipaan pukeutumisessa apua. Joku voisi myös huolehtia että syön jotain enkä stressaa liikaa.

Juhlapaikalla olisi kiva jos saisi apuja valokuvauksessa, vinkkaisi jos puuteria pitää lisätä tms.

En kai vaadi ihan hirveitä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin yritän olla kuormittamatta liikaa.

Kaasoni ovat auttaneet kutsukorttien teossa. Muut askartelut hoidan itse, elleivät kaasoni halua ehdottomasti auttaa.

Toiveena olisi että ehtisivät auttamaan edellisenä iltana juhlapaikan valmisteluissa.

Olemme kyllä pyytäneet paljon muitakin auttamaan.

2 seremoniamestaria hoitaa juonnot, varsinaisia leikkejä ei tule.

Hääpäivänä kaipaan pukeutumisessa apua. Joku voisi myös huolehtia että syön jotain enkä stressaa liikaa.

Juhlapaikalla olisi kiva jos saisi apuja valokuvauksessa, vinkkaisi jos puuteria pitää lisätä tms.

En kai vaadi ihan hirveitä?

Et mielestäni todellakaan vaadi liikaa! Varmasti jokainen kaasoksi "suostuva" osaa asennoitua siihen, että hänen roolinsa on autella valmisteluissa ja itse hääpäivänä. Itselläni on kaksi kaasoa, joiden oletan auttavan sitä pyytäessäni. Onneksi molemmat ovat erittäin läheisiä ystäviä, joten tiedän saavani palautetta välittömästi, mikäli yritänkään ylitöllistää heitä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alustavat ajatukset tehtävistä

Best man:

- sulhon polttarit

- hääauton ajaminen kirkon ja juhlapaikan välillä

- pitää sulhosta huolta

- hääauton koristelu

Sormuspoika:

- viedä sormus papille / sulhaselle

Apulais best man:

- viedä sormus papille / sulhaselle mikäli pojalta ei onnistu :)

Kaaso I:

- on mun tukena ja avustaa

- kirkossa pitelee kimppua

- auttelee ohjelman järkkäilyssä

- polttareiden juoniminen

- häälehtien jako vieraille

- apujuontaja

- vieraiden ohjaaminen

- lahjapöytä

Kaaso II:

- on tukena ja avustaa

- avustaa laahuksen kanssa

- polttareiden juoniminen

- vieraiden ohjaaminen

Tärkeintä olisi että ovat vain läsnä. Askartelut yms. eivät niin tärkeiltä tunnu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin ja tietty polttareiden järkkääminen kuuluu kaasoille! :girl_haha:

Ei kaasot yksin niitä järkkää vaan kutsuu polttarijengin kasaan ja suunnittelevat ja järkkäävät sitten yhdessä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mie olen sanonut kaasolleni, että toistaiseksi en keksi muuta hommaa kuin pitää kukkkimppua kirkossa, kaikki muu on ekstraa. Ja henkinen tuki on toki tärkeää myös, etten livistä ennen kirkonmenoja...

Mutta: onko kellään kokemusta siitä, että mikä on bestmanin rooli siellä kirkossa, kun kyseessä on avioliiton siunaaminen eikä sormuksia enää vaihdeta kun ne on jo maistraatissa tökätty sormeen? Pönöttääkö se bestman siellä vaan todellakin henkisenä tukena?

Meillä ei bestmanilla ole mitään roolia kirkossa, kun ei ole sormusten vaihtoa. Toinen kaasoista ottaa kimppuni huostaansa, mutta hänkään ei jää seisoskelemaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään