Bm:n ja kaason "työt"...


Sunny day

Recommended Posts

Kaason hommia miettiessä kannattaa huolehtia siitä, ettei kaasollakaan olisi hääpäivän aamuna kovaa ressiä päällä. Riippuu tietysti paljon ihmisestä  ;)

Meillä olivat järjestelyt hyvällä mallilla mutta kaaso hermosi silti aamulla niin paljon että meinasi hermostuttaa minutkin. Onneksi siskoni oli mukana ja piti rauhaa yllä, muuten kimpoilu olisi saanut minutkin sekaisin.

Kaason tärkein tehtävä on sitten kuitenkin huolehtia morsian kirkkoon ja minun mielestäni pitää sinänsä niin luonnollinen jännitys kurissa. Kimpun oikeaoppinen asento autossa on sitten niitä toisarvoisia...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Huh huh,kylläpä ainakin TIPI LINTU on päässyt/joutunut ahkeroimaan kaasona!!Morsiamen näkökulmasta tietysti loistavaa että on saanut puuhakkaan kaason,mutta mielestäni häiden suunnittelu ja varsinainen tekeminen ainakin itselläni tulee olemaan pääasiassa meidän hääparin hommaa.Haluan tietysti kaasot mukaan puvun hankintaan ja shoppailuun,sekä tärkeimpänä tukemaan tärkeänä päivänä ja auttamaan päivän "juoksevissa asioissa".Haluan kuitenkin itse suunnitella mahd.pitkälle koristelun ja kutsukortit,sillä itse ainakin rakastan suunnitella ja miettiä kaikkea häihin liittyvää ;D Toki ideoita vaihdetaan puolin ja toisin. Mutta edelleen,tärkeintä on että kaasoilta kysyy juuri mitähe haluavat tehdä ja esittää sitten mitä itse oli ajatellut,ei kuitenkaan mitään mahdotonta taakkaa.Parhaimmillaan luulisi häiden järjestelyiden olevan mukavaa yhdessä puuhaamista ja miettimistä,mikä edelleen vahvistaa esim.kaason ja morsiamen välejä.Olenpa ollut mukana kutsukorttien tekotalkoissa,joissa oli mukana morsiamen ystäviä ja läheisiä sukulaisia.Iltamat oli erittäin rennot;siinä saunottiin ja nautiskeltiin ruokaa ja juomaa,ja samalla tehtiin kauniit kutsukortit ilman vaivaa itse kullekkaan.Sitä paitsi ihmiset oppivat tuntemaan toisensa jo ennen häitä!!Samanlaisia pienen porukan iltamia aion soveltaa sekä korttien että hääkoristeiden teossa omien häideni alla;tulkoon ystävistä ken tahtoo,hauskaa ainakin on luvassa ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

meillä jotenkin näin:

kaaso on mielipidemittari, jonka kanssa keskustellaan ideoista ja ajatuksista.

pidämme kaason ja muiden halukkaiden kanssa askartelupunaviini-illan, jossa tehdään mitä jaksetaan. muun teen itse.

hääpäivänä kaaso auttelee mua  toivonmukaan aamulla, ja häissä kaikki pitää yhdessä kivaa-

mitään nakkeja en jaa kaasolle koskien itse juhlaa.

eihän se ole mikään työorja vaan rakas ystävä!  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Oon aika aloittelija naikkaroinnissa joten en osaa lainata tekstiä.... ::)

Olin juuri elämäni ensimmäistä kertaa kaasona viime viikonloppuna. Tajusin vasta hääpäivänä kuinka hyvä oli, että morsian oli pyytänyt apukaason auttamaan pukeutumisessa. Morsian maksoi kampaukseni joten olimme kampaajalla yhtä aikaa. Kun morsiammelle tehtiin meikkiä sain meikata itseni kampaamon tiloissa, mikä oli huippuhomma! Meillä tuli aika kiire kampaajan jälkeen pukeutumisessa. Ensin syötiin välipalaa morsiammen luona ja sen jälkeen puettiin. Kun oltiin autettu morsiammelle puku päälle, apukaaso viimeisteli morsianta ja ehdin itse pukeutua.

Suosittelen apukaasoa! Vaikka meillä oli tarkoin laskettu aikataulu meinas kiire tulla. Toinen hyvä homma oli, että olin edellisenä iltana järjestänyt kaikki vaatteeni valmiiksi esille morsiammen luona. Ei tarvinnut tonkia koruja sun muita mistään kun kaikki oli valmiiksi käden ulottuvilla.

Link to comment
Share on other sites

Meillä näin:

Hiljainen ja kiireinen besman tukee sulhasta, mitään etukäteispuuhia ei tule.

Sulhasen sisko pitää "bestmanin puheen". Muutenkaan puheet ei mene etiketin mukaan, mun isä ei itkultaan voi puhua ja sekä minä että sulhaseni tahtoo ehdottomasti höpistä. Seremoniamestarina toimii äiti ja kaaso.

Kaaso on järjestelyissä mukana paljon, koska asuu häiden pitopaikalla (toisin kuin me itse). Kaaso pitää musta huolta isosiskon tarmolla ja kuljettaa mua hääaamuna kampaajalle ja meikkiin. Ja vie mun kamat hääyön viettopaikkaan, itse en tajua tällaisia asioita. Miespuolinen apukaasoni eli maskottini on roudarina ja pitää mun tunteellisen isäni kasassa.  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meidän häissämme kaason ja bestmanin ainut tehtävä on olla kirkossa oikeana päivänä oikeaan aikaan. Kaaso pitelee mun kimppuani ja bestman sormusta. Me ei tahdota orjuuttaa ketään vaan hoidetaan järjestelyt mahdollisimman pitkälle itse.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me aiotaan tehdä itse ja teettää ulkopuolisilla kaikki mahdollinen. Kaaso on vain henkisenä tukena ja turvana ja bm sulhasen samanlaisena plus autokuskina juhlatilaan asti. Lisäksi bm:llä on tärkeä tehtävä valvoa, ettei sulhasen polttarit mene överiksi, sulhanen kun on jekkuilevaa sorttia, ja odottelee kostoa kavereiltaan. Itseasiassa polttarit pelottavat enemmän kuin häät.

Link to comment
Share on other sites

Olen itse ollut kaasona kerran ja meitä oli silloin kaksi kappaletta, kuten myös kaksi bestmania.

-Osallistuin häiden yleisiin suunnittelupalavereihin

-Olin mukana morsiuspukuostoksilla

-Olin mukana häämessuilla

-Kommentoin morsiamen valintoja pyydettäessä

-Askartelin (hääkarkkeja, kutsukortteja, morsiusparin aamupalakoria, polttarikansio)

-Järjestin polttarit

- Olin edellisenä päivänä järjestämässä juhlapaikkaa

-Olin morsiamen mukana kampaajalla ja korjasin epäonnistuneen kampauksen sen jälkeen

-Pidin kimppua kirkossa

-Vastasimme neljästään juhlaohjelmasta ja järjestelyistä juhlapaikalla, tosin bestmanit vähän luistivat osittain tehtävistään

-Olimme apuna tarjoilussa välillä, kun se ei oikein sujunut

-Olimme morsiamen tukena sen verran kun ehdimme

Oli kyllä hienot häät, vaikka jouduinkin itse aika paljon esiintymään.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tasan viikko sitten kerroin sydänystävälleni, jotta kirkko ja juhlapaikka on varattu. Samaan hengenvetoon kysyin, josko hän haluaisi ottaa vastaan kaason tehtävän. Ensi hämmennyksestä toipuneena ystäväni suorastaan intoili enemmän kuin minä itse ja kertoi sen olevan hänelle kunnia-asia :-X

Eniten toivon nimenomaan sitä tukea ja turvaa suurena päivänä, kun hermoilu ja jännittäminen on taatusti päivän teemana ;) Uskoisin, että häähössötyksen kuunteleminen ja kommentointi on se seuraavaksi suurin juttu, joka hänelle lankeaa. Kaikkeen muuhun hän saa toki graaffikon taidoillaan osallistua, mikäli näin haluaa. Kaiken mahdollisen pyrimme kuitenkin itse tekemään.

Äidit ja ainakin omat tätini ovat taatusti innolla mukana kaikessa mahdollisessa ;D

Sulhon tukijaa, bestmania ei vielä ole päätetty, joten tehtäväkenttäkin on täysin avoinna. Vielähän sitä kerkeää moneen kertaan. Tietysti sulhon ja sormuksen kaitsijan tehtävä on hänen The daynä ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kaaso tehnyt tähän mennessä, häät ensi viikon lauantaina:

- suunnitellut morsiamen kanssa häiden järjestelyt

- ollut makutuomarina puvun valinnassa

- askarrellut (ja askartelee vielä lisää)

- järjestänyt erittäin onnistuneet polttarit

- auttanut kutsukorttimallin valinnassa ja tekstin suunnittelussa

- toiminut morsiamen olkapäänä ja sulhasenkin puolen pitäjänä ;)

- kestänyt volinat paskasta anopista, bestmanista ja bestmanin vaimokkeesta

- lupautunut häidenalusviikolla lapsen- ja koiranvahdiksi yhdeksi illaksi, että pariskunta pääsee vähän ulos

- keksinyt leikkejä

- shoppaillut tarvikkeita morsiamen puolesta

- käynyt pariskunnan kanssa katsastamassa juhlapaikan kahdesti

- sopinut bändin kanssa soitosta

- suunnitellut morsiamen kanssa plaseerauksen

- käynyt kirkkoharjoituksissa

Kaason kihlattu (ei mitenkään velvoitettu mihinkään, pelkkä vieras vain) on

- sahannut ja maalannut puiset opaskyltit. Pariskunta olisi tyytynyt pahvisiin, mutta oli todella onnellinen noista puisista!

- lupautunut videoimaan kirkko-osuuden

- lupautunut kuljettamaan lahjat hääpaikalta omalla autollaan kesken juhlien morsiusparin kotiin (ei siis juo ennen sitä)

- lupautunut kuskaamaan kaasoa, morsianta ja sulhasta valokuvauksesta kirkolle

Bestman (sulhasen veli) on toistaiseksi saanut aikaan

- polttarit, joissa oli niin humalassa, että muut joutuivat raahaamaan häntä perässään

- päätöksen, jonka mukaan hänen ei tarvitse tehdä muuta kuin ojentaa sormus kirkossa sulhaselle ja sönköttää yksi humalainen puhe, koska hän aikoo tulla häihin ottamaan brenkkua kavereidensa kanssa.

Bestman ei siis kuljeta morsiusparia (sulhasen isä kuljettaa), ei suostu viemään opaskylttejä paikoilleen (ehdotti yhtä vieraaksi kutsuttua naapuria tehtävään), kiukuttelee ohjelman vetämisen suhteen (on toistaiseksi kontribuoinut yhdellä ainoalla ehdotuksella), vaatii itseään plaseerattavan mihin hän haluaa...

Uskotteko, että alkaa olemaan aika kohtuullinen kypärä otsassa jo?! >:(

Link to comment
Share on other sites

kiukuttelee ohjelman vetämisen suhteen(

Just tota mä en tajua. Miksi kaasojen tai bestmanien tehtäviin pitäisi kuulua ohjelman vetäminen, sitä varten on keksitty seremoniamestarit. Mua ei sais kukaan missään nimessä niin suuren ihmisporukan eteen vetämään jotain illan ohjelmaa.... ehkä sitten jotkut haluaa välttämättä. Mut ei siinä mun mielestä morsiusparilla ole mitään loukkaantumisen aihetta jos kaaso/bestman kieltäytyy jostakin tehtävästä. Mun mielestä tärkein tehtävä on olla henkisenä tukena. Ihme orjuuttamista teillä joillakin tuntuu olevan.

Link to comment
Share on other sites

Just tota mä en tajua. Miksi kaasojen tai bestmanien tehtäviin pitäisi kuulua ohjelman vetäminen, sitä varten on keksitty seremoniamestarit.

Nimenomaan keksitty taas yksi ylimääräinen kokki soppaan. Mistä näitä seremoniamestareita putkahtelee? Tilataanko niitä jostain vai värvätäänkö joku kaveri? Kaason ja bestmanin työsarka nyt ei ole aivan mahdoton. Pitäisi jokaisella olla jonkinlainen käsitys projektin vaativuudesta, jos lupautuu tehtävään. Kaason ja bestmanin on helppo suunnitella ohjelma, hehän ovat yhteydessä sekä toisiinsa että hääpariin. Pariskunnan toiveet tulevat hyvin selville ja uusia ideoita syntyy vaikkapa askartelutuokioiden lomassa.

Mua ei sais kukaan missään nimessä niin suuren ihmisporukan eteen vetämään jotain illan ohjelmaa.... ehkä sitten jotkut haluaa välttämättä. Mut ei siinä mun mielestä morsiusparilla ole mitään loukkaantumisen aihetta jos kaaso/bestman kieltäytyy jostakin tehtävästä. Mun mielestä tärkein tehtävä on olla henkisenä tukena. Ihme orjuuttamista teillä joillakin tuntuu olevan.

Ymmärrän, jos kaaso tai bestman kieltäytyy jostain esiintymisestä, jos on aivan toivottoman ujo ja esiintymiskammoinen. Omituinen ajattelutapa taas on minun mielestäni tuo henkisen tuen tarjoaminen. Mitä se tarkoittaa? Olalle taputusta kirkon ovella, että hyvin se menee? Pientenkin häiden järjestelyssä, saati sitten isojen kirkkohäiden, riittää kyllä tekemistä muillekin kuin hääparille. Minä en sellaista kaasoa haluaisikaan, joka osallistuisi häiden järjestelyyn pelkästään pitelemällä kimppua vihkitoimituksen ajan :-/

Link to comment
Share on other sites

Edellisiin pariin viestiin:

Mä en tietäänkseni ole koskaan ollut häissä joissa olisi ollut seremoniamestari.... Mun mielestä kaaso ja bestman on juuri ne ihmiset jotka mahdollisen ohjelman järjestävät, juontavat ja vetävät. Itselläni on paniikkihäiriö ja kammoan esiintymistä, mutta koska sain kunniatehtävän toimia kaasona, halusin myös pitää puheen. Bestman hoiti ohjelmapuolen. Mun mielestä voi kieltäytyä kunniatehtävästä jos ei yhtään pysty esiintymään yleisön edessä, MUN mielestä kaason tehtävä on häiden järjestelyissä ja juhlapäivän sujumisessa avustaminen. Musta itsestäni tuntuisi kummalliselta jos kaaso ja bestman olisivat jotenkin "näkymättömiä" häissä. Olen itse ollut häissä, joiden aikana mulle ei missään vaiheessa selvinnyt kuka oli kaaso ja kuka bestman. Mutta tietenkin pitäisi olla sovittavissa, ettei esim. kaason tarvitse vetää koko illan ohjelmaa jos ei välitä esiintymisestä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on ystäväpiirissä ollut paljon erilaisia häitä, joten mitään tiettyjä "kaason tehtäviä" ei ole muotoutunut. Meillä se kaasona oleminen on ollut enemmänkin sellainen 'kunniatehtävä' (jos niin voi sanoa), näin siis meillä. Minä kaasona teen hyvien ystävieni eteen mitä vain, mutta miltä teistä kuulostaa se, että juuri vähän ennen häitä morsian lyö listan eteen että mitä pitää tehdä. Aiemmin oli jo sovittu asioista, mutta tässä uudessa versiossa onkin sitten esim. koko hääjuhlan ohjelman suunnitteleminen (josta ei oltu mainittu sanallakaan missään vaiheessa, päinvastoin, oli puhuttu että joku sulhasen kaveri hoitaa sen...). :-?

Link to comment
Share on other sites

Mitä se tarkoittaa? Olalle taputusta kirkon ovella, että hyvin se menee? Pientenkin häiden järjestelyssä, saati sitten isojen kirkkohäiden, riittää kyllä tekemistä muillekin kuin hääparille. Minä en sellaista kaasoa haluaisikaan, joka osallistuisi häiden järjestelyyn pelkästään pitelemällä kimppua vihkitoimituksen ajan :-/

Niin, juuri noin. :) Meidän morsiamet ovat tarvinneet eniten apua aamupäivän/iltapäivän rauhottelussa ennen kirkkoa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest hienostolainen

Me järjestetään melkein kaikki miehen kanssa kahdestaan (tai siis teetetään ulkopuolisilla). Minulla on kaksi kaasoa lähinnä siksi, että halusin rakkaille ystävilleni jonkinlaisen "kunniatehtävän", mitään varsinaista järjestelyvastuuta heille ei tule. Ilmeisesti minulle on nyt tulossa polttarit, ystäväni tunnetusti tykkäävät juhlia milloin mistäkin syystä ;). Kaasot olivat mukana pukuni viimeisessä korjaussovituksessa (halusivat nähdä puvun), pukua etsiessä seurana ja makutuomarina oli mies. Ainoa "nakitus" tulee olemaan se, että jompikumpi tytöistä voisi pidellä kimppuani kirkossa.

Ajattelin, että kaasot voisivat hääaamuna niin halutessaan tulla meille aamupalalle ja edelleen niin halutessaan kampaajalle mukaan. Pukeutuminen onnistuu tarvittaessa miehenkin avulla. En erityisemmin usko hermoilevani, mutta jos ystäväni haluavat tulla aamulla meille hengaamaan, niin sehän sopii. :)

Mies ei halua bestmania eikä polttareita, joten bm:n tehtävistä en meidän kohdallamme voi sanoa mitään.

Link to comment
Share on other sites

Mekin ollaan hoidettu sulhasen kanssa lähes kaikki järjestelyt itse, koska halusimme oman maun mukaiset kemut. Kaasojen ja bm:ien tehtäväksi on jäänyt lähinnä polttareiden järjestäminen, makutuomarina toimiminen esim. hääpukua valittaessa sekä roudaus- ja koristeluapu juhlapäivänä. Häiden ohjelman suunnittelimme itse ja myös toteutamme pääosin itse, tosin bm juontaa muutaman ohjelmanumeron.

Halusin kaksi kaasoa siksi, että esim. polttareita suunnitellessa on kiva, että on joku toinen suunnitteluapuna. Sulhasella on kaksi bestmania, joista toinen on hänen veljensä. Hänen kohdallaan bm:nä toimiminen on lähinnä "muodollinen" juttu.

Link to comment
Share on other sites

Eiköhän tämä työnjako riipu aina tapauskohtaisesti kaikista kuvioon liittyvistä ihmisistä. ;)

Olin parhaan ystäväni kaasona pari vuotta sitten ja muistini mukaan minua ei pakotettu minhinkään tehtävään, vaan otin kaiken, mitä tein, omasta tahdostani ilolla vastuulleni. Polttareiden kulku oli kirkkaana mielessäni välittömästi, kun hääaikeista kuulin ja siksi tein myös suurimman osan.

Ennen hääpäivää minulle ei nakitettu mitään askarteluja tai shoppailuja, lähinnä keskustelimme häistä, niinkuin normaalistikin juttelemme asioistamme.

Häitä edeltävän ja hääpäivän aamun kuljin morsiammen kanssa samoja reittejä. Kampaamon jälkeen siirryin hääpaikalle järjestelemään, jossa bestman oli jo aloittanut hommat. Morsian oli tehnyt monen A4sen pituisen tekstin, mitä mihinkin pitää laittaa ja missä järjestyksessä asiat juhlassa tapahtuvat. Tämä pelotti mua eniten, koska pelkäsin, että kun jokin menee eri tavalla kuin ohjeissa, niin sitten hän tulee itse säätämään ja stressaamaan. Tolkutin aika monta kertaa ennen juhlapäivää, että "OTA RENNOSTI ja NAUTI; minä, apukaaso ja bestman kyllä hoidetaan kaikki asiat hääjuhlassa". Niinhän se sitten luonnistuikin, eikä morsian edes huomannut, mitä teimme toisin kuin ohjeet sanoi, koska hän oli niin pää pilvissä. Olisi varmaan ollut sama, vaikka olisimme vieneet hänet kirkosta kylmään kellariin juhlimaan vieraiden kanssa  ;D

Häihin suunnittelin liudan leikkejä, vaikka morsian sanoi, että ei välttämättä tarvitse. Tilanteen mukaan valitsin sitten sopivat hetket niille ja jotain taisi jäädä käyttämättäkin. Juhlan juonsin puoliksi bestmanin kanssa, jota en muuten ollut tavannut ennen hääaamua.

Juhlan jälkeen siivosimme paikat ja veimme lahjat ja koristeet hääparin kotiin.

Nyt kun itse suunnittelen häitäni, olen ottanut asenteen, että ketään en mihinkään pakota enkä keneltäkään mitään suoraan oleta. Kaikesta aion aina kysyä haluaisitko tehdä? tai voisitko vastata tästä?

Mä tosin luotan, että meidän ystävät ja sukulaiset kyllä haluavat ja osaavat tehdä. Esiintymistaitoisiakin on olemassa ruuhkaksi asti, joten ketään ei varmasti tarvitse pakottaa. Ja itse olen aikamoinen organisaattori ja suunnittelija... tehtävälistat ensin järjestykseen ja sitten vapaaehtoiset jonoon  ;D ::)

Link to comment
Share on other sites

Voi järkytys näitä "töitä"! Eikös pääasia ole kaasollekin nauttia hääjuhlasta?

Vajaa kuukausi on nyt kulunut omista häistä ja kaikki mitä kaasolle nakitin on tässä:

-joutui kuuntelemaan hääjuttujani 1/2 vuotta (=rankin osuus)

-tuli tuekseni kampaajalle tunniksi

-auttoi hääpuvun pukemisessa

-piti hääkimppuani alttarilla ja oikaisi laahuksen

-hääjuhlassa organisoi häälahjapöydän haluamallaan tavalla (sama tapa jota käytti ed. häissäkin vastaavassa tehtävässä)

-kävi kanssani wc:ssä 3 kertaa.

Henkisenä tukena olo oli tietty yks, mutta ei sitä siinä juhlassa juuri miettinyt kun morsian viipotti juttelemassa ja tanssimassa mahdollisimman monen vieraan kanssa.

Ei mitään ohjelma/askartelu/polttaristressejä. Meillä oli kaason kanssa kaksistaan viimeinen "neitilauantai" häitä edeltävänä viikonloppuna. Silloin kävimme kaupoilla ja hän tarjosi ravintolassa päivällisen minulle.

Olen oikein tyytyväinen. Olisi hän toki voinut osallistua enemmänkin, mm. tulla sovittelemaan hääpukuja kanssani mutta hän ei kiireiltään päässyt.

Link to comment
Share on other sites

Tanned, kukin nauttii juhlista tavallaan. Kuten sanoin, tein kaiken kaasona omasta tahdostani ja suurella innolla, olisin tehnyt varmasti enemmänkin, mutta enempää ei tekemistä herunu, koska hääpari halusi kaiken ruoan ja askartelun olevan heidän itsensä tekemiä. Polttaritkin oli morsiammelle täysi yllätys, mulle ei oltu annettu mitään listaa, ketkä pitää kutsua enkä myöskään sitä ollut pyytänyt ;)

Ja mitä juhlissa hääräämiseen tulee, niin olen aina parhaassa elementissäni, kun saan suunnitella, organisoida ja järjestää muille hauskaa. Sitä hauskempaa on mulla, mitä paremmin muutkin viihtyvät. Parhaan ystävän kaasona oleminen oli varmasti yksi elämäni mukavimpia hetkiä.

Meitä ihmisiä on niin moneen junaan ja jokaisella on omat aikataulunsa ja priorisointijärjestyksensä, joita hääparin pitää tietty kunnioittaa. En varmaan itsekään olisi kaasona viihtynyt, jos minulle olisi kaasoksi pyytämisen jälkeen lueteltu pitkä lista asioita, jotka minun on pakko toteuttaa.

Nyt omia häitä järjestäessä en aio pakottaa ketään mihinkään. Jos joku homma on sellainen mitä en itsekään haluaisi tehdä, niin en sitä voi keneltäkään muultakaan pyytää. Samoin, jos joku tulee sanomaan mulle, että häissä on pakko olla esim. hääkarkit, enkä niitä itse pidä tärkeinä, niin sanon: "ole hyvä ja tee, jos haluat. ;D

Link to comment
Share on other sites

Moikkatirallaa...

Meillä enää häihin pari kuukautta ja täytyy myöntää, että morsian alkaa stressaantumaan melkoisesti.

Mitään ei ole vielä tehtynä. Kirkko ja muu on tietty varattu, mutta varsinaisen jääjuhlan kaikki suunnittelu on vielä aivan alkutekijöissään, jos siinäkään.

Itse petyin lähipiiriini, siis sekä kaasoihin (2) että Bestmaniin. Ainoa tehtävä, jonka olin heille ajatellut oli hääjuhlan ohjelman järjestäminen ja juontaminen. Itse en monissakaan häissä ole ollut vieraana, mutta aina niissä kaasot ja bestmanit on heidelleet juontopuolen ja muun ohjelman.

Meidän tapauksessamme kuitenkin molemmat kaasot ja bestman kieltäytyivät ohjelman juontamisesta heti, kun sitä heille ehdoteltiin.

Olen nyt hieman ulalla taas kaikesta... Mitä kaason ja bestmanin tehtäviin sitten muka kuuluu? Heidän ei tarvitse askarrella mitään (äitini tekee kaiken). Toinen kaaso ja bestman saapuvat paikalle vasta juhlapäivän aamuna, joten ilmeisesti kaikki kuljetukset jäävät isäni vastuulle (koristelut + tietenkin meidän kuljettaminen).

Morsiuspuvun ompelee äitini ja sen suunnittelu on ollut lähes yksinomaan meidän harteillamme.

Kaasot sen enempää kuin bestmankaan eivät myöskään aio pitää puhetta meidän häissämme.

Eli heidän tehtäväkseen siis jää ainoastaan polttareiden järjestäminen. Ja sitten se onkin siinä... Toinen kaasoistani  tarjoutui ottamaan vastaan vieraiden ilmoittautumiset ihan oma aloitteisesti ja siitä olen toki hänelle kiitollinen.

Tämän kaiken keskellä mietin vain sitä, tarvitsenko minä loppupeleissä kaasoa ollenkaan. Paras tukeni ja turvani tuntuu kuitenkin tällä hetkellä olevan pikkusiskoni (häiden aikaan 12v) ja oma äiti (no kuinkas muuten).

Voiko kaasojen paikat perua vielä tässä vaiheessa? Häät ovat kuitenkin vielä tämän talven aikana.

- Justus92

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...