Jump to content
Naimisiin.info

Bm:n ja kaason "työt"...


Sunny day

Recommended Posts

Jonkin verran tässä on ollut puhetta siitä, ettei kaasoilla ja bestmaneilla sais olla liikaa puuhaa... No, oma näkemykseni tässä:

Olin äitini kaasona viime kesänä ja hommiini kuului

- puvun valinnassa auttaminen

- polttareiden järkkääminen

- askarteluhommat yhdessä morsiamen kanssa (kutsut, paikkakortit, käsiohjelmat kirkkoon)

- ohjelmaosuuden valmistelu

- morsiamen pukeminen

- koristeluista vastaaminen (poistuin itsekin kampaajalle mutta ohjeistin sitä ennen avustajat koristelemaan pöydät)

- juonnot ja ohjeiden antamiset koko juhlan ajan

- lahjojen vastaanotto, rahalahjojen laittaminen erilliseen arkkuun

- kimpun pitäminen kirkossa, tekstin luku, puvun asettelu kun morsian ja sulhanen saapuivat alttarille ja lähtivät pois alttarilta

Ja suurinpiirtein samaa odotan omiltakin kaasoiltani. Mikään tästä ei minusta tuntunut liialta, sillä kyseisen kunniatehtävän vastaan ottaessani tiesin, mihin olen ryhtymässä. Hääpäivän aikana hääparin ei mielestäni tulisi joutua huolehtimaan mistään muusta kuin siitä, että sanovat "tahdon"-oikealla hetkellä. :) ennen sitä toki valmisteluiden osalta kiire on parillakin melkoinen mutta itse päivä on tarkoitettu juhlimiseen heidän osaltaan.

Ketään en silti arvostele, jokainen tekee tyylillään!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

En ole tullut ajatelleeksi tätä laajemmin, katsotaan mitä tässä häiden jälkeen listaan päätyi :) Kaasolle saattaa tulla hieman enemmän, kun hän asuu paikkakunnalla ja bestman sekä seremoniamestari asuvat 2½ tunnin ajomatkan päässä.

Kaaso

Ennen häitä:

- järjesti polttarit

- kävi mukana pukusovituksissa (yhteensä 3 sovituspaikkaa kahtena eri päivänä)

- mun kynsien laitto hääpäiväksi

Hääpäivänä:

- koristeluissa auttaminen (katsoi miehen ja bestmanin perään kun olin itse kampaajalla)

- morsiammen pukemisessa auttaminen

- valokuvauksessa auttaminen takkien kanssa

- kirkossa ohjelmalehtien jakaminen

- kimpun pitäminen kun olimme alttarilla

- autoon ahtautumisessa auttaminen

- pieni ohjeistaminen juhlapaikalla

Lisäksi halusi itse ottaa vastuun jatkojen järjestämisestä nuorille vieraille täkäläisessä yöelämässä kun juhlat loppuivat puolelta öin.

Häiden jälkeen yhdessä seremoniamestarin kanssa (pidimme erilliset pirskeet opiskelukavereille häiden jälkeen):

- ohjelman suunnittelu

- ohjelman vetäminen

- apuvoimien järjestäminen

- koristelussa auttaminen

- tilojen ja majapaikkojen varaaminen

Bestman

Ennen häitä:

- miehen polttareiden järjestäminen

- appiukon tyytyväisenä pitäminen (eli appiukko kyseli bestmanilta paljon häihin liittyen ja vastaili sitten sille, sen minkä tiesi vastata) :D

Hääpäivänä:

- koristeluissa auttaminen

- miehen pukeutumisessa auttaminen (jos siinä jotain oli, en tiedä)

- kuvauksessa auttaminen

- kirkossa ohjelmalehtien jakaminen

- raamatun tekstin lukeminen

- hääauton ajaminen lähtökuoppiin (sulho ajoi meidät hääpaikalle)

- pieni ohjeistaminen juhlapaikalla

- videokamerasta huolehtiminen yhdessä seremoniamestarin kanssa (sere kuitenkin pääasiassa kuvasi)

Kaverijuhlien seremoniamestari

Ennen häitä:

- miehen kakkospolttareiden (koulukavereiden kesken) järjestäminen

Häissä:

- videokameran pyörittely

Häiden jälkeen yhdessä kaason kanssa (pidimme erilliset pirskeet opiskelukavereille häiden jälkeen):

- ohjelman suunnittelu

- ohjelman vetäminen

- koristelussa auttaminen

- majapaikoista huolehtiminen, eli että jokainen vieras löysi tarvittaessa majapaikkaan

Eli painottuu melkolailla pikkujuttujen kanssa auttamiseen polttareiden lisäksi. Meillä askartelut tehtiin omin voimin miehen kanssa ja näin kaasolle, bestmanille ja serelle jäi hääpäiväksi auttajan hommia. Oman lisänsä toi opiskelukavereille järkätyt juhlat, joiden ohjelmasta ja kulusta meillä ei miehen kanssa ollut mitään havaintoa vaan kaaso ja seremoniamestari hoitivat ne - sinnekin askartelut teimme kuitenkin miehen kanssa (lue, minä tein itse) ja koristelussa olivat mukana auttamassa. Siivoamisen aikaan olikin sitten molemmilla tukka sen verran kipeä, että teimme suurimman osan miehen kanssa kaksistaan, muutamia (yllättäviä) apuvoimia saimme muista vieraista :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kaaso ja bestman tulee meillä olemaan suurimmassa roolissa kirkossa. Kaaso pitänee morsiuskimppua ja bestman tuo sormuksen. Bestman lisäksi mahdollisesti ajaa meidän hääautoa.

 

En ole ollenkaan ajatellut buukata heille suuria hommia. Tykkään ja haluan itse kuitenkin suunnitella ja näperrellä paljon kaikenlaista. Jotain pientä avustamista ehkäpä juhlapaikalla ja henkistä tukea myös. Jos tulee kaksi kaasoa, niin toinen heistä toimii myös juhlien seremoniamestarina eli siinähän sitä hommaa jo on :)

Link to comment
Share on other sites

Kaaso pitänee morsiuskimppua ja bestman tuo sormuksen.

 

Onko tää joku suomalainen tapa, että kaaso pitää morsiammen kimppua? Nyt näitä hääohjelmia kytänneenä (siis Ameriikkalaisia tietysti :D ) niissä melkeen kaikilla morsiammilla on kimppu kädessä alttarilla :o

Link to comment
Share on other sites

Kaaso pitänee morsiuskimppua ja bestman tuo sormuksen.

 

Onko tää joku suomalainen tapa, että kaaso pitää morsiammen kimppua? Nyt näitä hääohjelmia kytänneenä (siis Ameriikkalaisia tietysti :D ) niissä melkeen kaikilla morsiammilla on kimppu kädessä alttarilla :o

Hmm.. mä en tiedä. Itse olen suomalaisissa häissä nähnyt tätä tapahtuvan mutta myös joissain esim. jenkkihäissä. Ajattelin kuitenkin, että olisi jotenkin "kiva" sitten ojentaa se kimppu kaasolle niin voi keskittyä paremmin itse asiaan :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Esimerkiks sormuksien vaihto tapahtuu helpommin kun kimppu on kaasolla, joten ihan käytännön syistä meillä ainakin pitelin äidin kimppua kun olivat alttarilla. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Mun kaasot eniten innoissaan polttareiden järjestämisestä :D muut tehtävät jaan siten miten he ovat tarjoutuneet auttamaan (tässä kuitenkin heitä muistutin että pukeutumisapu TARPEEN ! )...

Link to comment
Share on other sites

Itse en ole kaasoiltani vailla muuta kuin pukeutumisapua ja henkistä tukea ja tietysti sitä, että jompi kumpi heistä pitäisi kimppua alttarilla, että minun on siinä helpompi olla. Tietysti plussaa olisi se, että edes toinen heistä suostuisi hieman juontamaan itse hääjuhlaa.  :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ensimmäinen asia, missä tarvitsen kaason tukea on hääpuvun sovittaminen. Mies ei kuulemma halua tulla mukaan sovitukseen (tämä nyt ei tullut yllätyksenä ;) ) ja olen muutenkin aistinut, että hän ei välttämättä haluaisi nähdä pukua ennen hääpäivää. Kaason tehtävä tässä olisi lähinnä henkinen tukeminen ja rehellisyys, eli odotan hänen sanovan suoraan jos esimerkiksi kuvittelen merenneitomallin sopivan minulle täydellisesti vaikka se oikeasti korostaisi jo valmiiksi leveää lantiotani epärealistisiin mittoihin.

Toivon saavani häneltä apua myös askarteluissa tai ainakin suunnittelupuolessa, sillä itse en ole mikään maailman luovin ihminen mutta tykkään askarrella kunhan on suunnitelma valmiina. Polttareiden järjestämisen päävastuu on varmaan hänellä, joskin toivon ettei hän tee kaikkea yksin vaan suunnittelee ja toteuttaa yhteisten ystäviemme kanssa :)

 

Hääpäivää edeltävinä päivinä apua tarvitaan varmasti hääpaikan koristelussa ja muutenkin tavaroiden roudaamisessa ym (en halua edes ajatella mitä kaikkea on sitten edessä :D

Hääpäivänä tarvitsen henkistä tukea, pukeutumisapua, meikin korjaajaa, ymmärtävää olkapäätä ja nenäliinan ojentajaa. Siinä vaiheessa myös sulho on kuvioissa, sillä kävelemme alttarille yhdessä, mutta on hyvä olla neljäkin olkapäätä varsinkin kun ei tiedä, onko miehestä tukijaksi vai jännittääkö hän myös yhtä paljon kuin minä. Kaaso varmaan pitää hääkimppua kun olemme alttarilla. 

Juhlapaikalla tulee varmaan kanssani vessaan pitelemään helmojani ylhäällä :D

 

En tiedä mitä mieheni odottaa bestmaniltaan, mutta luulen, että pääasiassa tehtävät olisivat miehen tukemista ja auttamista. Polttarien järjestäminen, sulhasen puvun valinnassa auttaminen (jos minua ei kelpuuteta mukaan). Saavat minun puolestani koristella hääauton yhdessä. Sormuksista huolehtiminen ja niiden antaminen alttarilla. 

 

Luultavasti tulee vielä paljon lisää tekemistä sekä kaasolle että bestmanille kunhan hääjärjestelyt etenee, mutta en kuitenkaan halua, että he tekevät liikaa. Varsinkin itse hääjuhlassa haluan, että myös he voivat nauttia juhlasta ja olla vieraina ilman, että joutuvat koko ajan huolehtimaan jostakin tai korjaamaan jotakin tai auttamaan meitä. Meille ei tule sellaista juhlaa, jossa minä ja mies nökötetään tuoleissamme kaikkien edessä ja odotetaan että mitäs nyt tapahtuu, joten kaason tai bestmanin ei tarvitse huolehtia "ohjelmasta", toimia seremoniamestareina tai leikkien vetäjinä. 

 

Ainiin. Olisi kiva, että minä ja mies voitaisiin viettää häiden jälkeistä päivää rauhassa nautiskellen ilman ajatusta, että "kello kahteentoista mennessä pitää olla juhlapaikka siivottuna". Ehkä kaaso ja bestman voisivat huolehtia tästä, ja luulen, että saavat myös meidän molempien vanhemmat kavereiksi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Haha, meillä homma on ainakin toistaiseksi mennyt niin päin, että kaaso (pikkusiskoni) kertoo minulle, että pitää tehdä tämä ja tuo ja se. :girl_haha: Omasta puolestani riittäisi, jos kaaso olisi toiminut makutuomarina hääpukua teetettäessä ja auttelisi vähän ruuanlaitossa. Mutta olin ilmeisesti "pihalla kuin lumiukko". Nyt näyttäisi siltä, että kaaso tulee hoitamaan ainakin seuraavat:

 

- Auttoi hääpuvun kanssa (olimme yhdessä Thaimaassa, joten arvostan erityisen paljon, että hän malttoi jättää huurteisin Mojiton ja tunkea kanssani hikiseen räätälinkoppiin).

 

- Tekee minulle meikin ja kampauksen hääpäivänä.

 

- Auttaa ruuanlaitossa.

 

- Auttaa kutsukorttien kanssa, itse kun en mikään askartelun (hyi!) ihmelapsi ole.

 

- On mukana suunnittelussa ja auttaa minua vähentämään maailman kuohuviinivarastoja.

 

- Lupasi toimia kuvaajana häissä. Tästä olen erityisen kiitollinen, suvussa kun ei muita kovin taitavia kamerankäyttäjiä ole.

 

- Järjestää polttarit yhdessä kahden hyvän ystäväni kanssa.

 

Olen sanoin kuvaamattoman onnellinen, että minulla on tällainen sisko. :-X  Olisin ihan pulassa ilman häntä.

 

BM:n hommista en tiedäkään sitten mitään.  :grin: Toivon ainakin, että järjestää sulhaselle ikimuistoiset polttarit!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

höm. Kaaso osallistuu polttareihin ja on mukana tekemässä päätöksiä! :) kaiken muun ostan palveluna mikäli vaan mahdollista.

 

tärkein tehtävä on mun mielestä elää se päivä mukana ja olla läsnä. the nro 1 sulhasen jälkeen.

Muokattu: , käyttäjä: goldilocks
Link to comment
Share on other sites

Minulla on yksi kaaso ja sulhasellani yksi bestman. Rakastan itse kaikenlaista askartelua ja käsillä tekemistä, joten en ole pahemmin sellaisella työllistänyt kaasoani. Kaasoni on tähän mennessä kuluneen vuoden aikana ollut makutuomarina hääpukuostoksilla, virkannut wc-korit omasta halustaan, auttanut kutsukorttien viimeistelyssä ja kuoriin laittamisessa, järjestänyt polttarini, suunnitellut yhdessä bestmanin kanssa hääjuhlamme "juontamista" ja ollut mukana hääpalaverissa juhlapaikallamme. Hääpäivänä kaasollani on tehtävänä pukea minut hääpukuuni, huolehtia tavaroistani valokuvauksen aikana, pidellä kirkossa kimppuani ja huolehtia bestmanin kanssa, että kaikki sujuu juhlassamme ja ohjeistaa vieraita. Itse en ole hänelle antanut sen suurempia tehtäviä, sillä toivon hänenkin ehtivän nauttia juhlastamme. Bestman järjesti sulhasen polttarit ja hän oli myös mukana hääpalaverissa juhlapaikallamme. Hänen tehtävänään on hääpäivänä käydä laittamassa sulhasen kanssa opastekyltin teiden varsille, huolehtia juhlapaikan toisen rakennuksen viimeisestä silauksesta sulhasen kanssa tuolla samaisella kylttireissulla, auttaa sulhasta pukeutumisessa ja olla seurana hänelle ennen valokuvausta. Kirkossa bestman pitelee sormusta ja hän ajaa myös hääautoamme. Nämä jutut minulle nyt tuli mieleen. Luotamme sulhasen kanssa täysin "apukaksikkoomme" ja uskomme, että heidän panoksellaan hääpäivämme sujuu loistavasti. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kaksi kaasoa ja kaksi bestmania. Minun mielestäni on tärkeää muistaa, että hääparille päivä on ainutlaatuinen ja heidän tehtävänään on nauttia päivästä, tunnelmasta ja toisistaan eikä juosta ympäriinsä hoitamassa järjestelyitä. Kaasojen ja bestmanien tulisi olla läheisiä ja tärkeitä ihmisiä, joilta tuntee voivansa pyytää apua (paljon sitä) omana tärkeänä päivänään. Meidän ystävät auttavat erittäin mielellään, koska autamme aina heitä ja he tietävät, että voivat aina pyytää apua. Joten homma toimii molempiin suuntiin.

 

Kaasojen ja bestmanien kuormaa auttaa hyvin tehty etukäteissuunnittelu ja valmistelu sekä muut apujoukot (sisarukset, vanhemmat, kaverit). Ja tarkasti tehty tehtävälista jokaiselle sekä tarkka aikataulu!

 

Tässä vähän meidän listaa apujoukoille:

 

 

Kaasojen tehtävät:

  • kynttilöiden/tuikkujen sytytys ja vaihto uusiin
  • karkkibuffan täyttäminen/siistiminen
  • valokuvauksessa avustaminen
  • puhe
  • seremoniamestari/ vieraiden infoaminen/ ohjelmien pitäminen
  • polttarit
  • KIRKOSSA: kukkien pitäminen, laahuksen asettelu, nenäliinat
  • morsiamen kuskaaminen kirkolle
  • koristelu edellisenä päivänä
  • yöllä tavaroiden kasaus/siivous seuraavana päivänä
  • vieraskirjasta huolehtiminen
  • puuteri/huulipuna/vessa-vastaavat J
  •  aikataulussa pysyminen
  •  pitopalvelun kanssa kommunikointi

Bestmanien tehtävät:

  • juominen hakeminen virosta/juomat juhlapaikalle
  • valot juhlapaikalla (illalla kun pimeää)
  • juomien esille laittaminen/täydentäminen /siistiminen
  • seremoniamestari/ vieraiden infoaminen/ ohjelmien pitäminen
  • KIRKOSSA: Sormuksen säilyttäminen/antaminen
  • tiekylttien laittaminen sulhasen kanssa
  • auton koristelu yhdessä sulhasen kanssa
  • sulhasen kuskaaminen kirkolle
  • puhe
  • koristelu edellisenä päivänä
  • yöllä tavaroiden kasaus/siivous seuraavana päivänä
  •  hääauton kuskina
  • lahjapöydästä huolehtiminen/kerää kirjekuoret talteen yms sekä polttarikansiot
  •  aikataulussa pysyminen

 

MUUT AVUSTAJAT:

  • videokuvaaja (tuttu)
  • riisin jakaminen kirkon ulkopuolella (sukulaislapset)
  • koristelussa auttajat edellisenä päivänä / siivouksessa seuraava päivänä
  • soittolista päälle ruokailun ajaksi + bändin tauoilla + bändin lopettaessa
  • vieraiden paikalleen ohjaus
  • lasten leikkipaikka
  • kukkien hakeminen hääaamuna
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä myös minä ja sulhanen yritämme tehdä suurimman osan häävalmisteluista. Kaasot eli minun siskot toimivat valmistelujen aikana makutuomarina ja heiltä kysyn mielipiteitä kun en osaa päättää. Tottakai he järjestävät polttarit sitten aikanaan ja varmasti keksivät jotain yllätystä hääjuhlaan (ainakin leikkien osalta). Itse hääjuhlassa he ovat tukenani ja toimittavat pieniä tehtäviä kuten juonnot bestmanin kanssa ja valokuvien ottamiset vieraista (meille ei hääjuhlaan tule erikseen kuvausta vaan kuvia saavat ottaa kaikki halukkaat, siskoni harrastavat valokuvausta niin se on heille luontevaa). Onneksi siskoja riittää kolme kappaletta, joten jokaiselle löytyy mielekästä tekemistä ja kukaan ei rasitu liikaa.

Varsinkin ennen hääpäivää yritän välttää rasittamasta heitä, jotta sitten itse suurena päivänä he jaksavat olla apuna. Tällä hetkellä he kyllä vapaaehtoisesti ovat mielepiteitä antamassa ja auttavaa kättä tarjoamassa. Taitavat jopa salaa suunnitella häitäni enemmmän kuin minä :D :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Itselläni tuli mieleen tällaiset tehtävät:

 

Kaasot:

  • Hääpuvun valinnassa apuna, hääpuvun pukemisessa apuna
  • askarteluissa apuna (pääasiassa teen kuitenkin itse)
  • kirkossa kimpusta/laukusta huolehtiminen, laahuksen suoristus, saippuakuplien jako
  • valokuvauksessa apuna
  • päivä ennen häitä koristeluapu hääpaikalla
  • hääpaikalla ohjelman juonto, karkkibuffetin siistiminen/täyttö
  • yöllä tavaroiden kasaus/siivous seuraavana päivänä
  • polttarit

Bestmanit:

  • sulhasen apuna hääpäivän aamuna
  • tienvarsikylttien asennus sulhasen kanssa, hääauton ajaminen + koristelu sulhasen kanssa
  • edellisenä päivä hääpaikan koristelu
  • kirkossa vieraiden ohjaminen/hääohjelman jakaminen
  • hääpaikalla vieraiden vastaanottaminen
  • hääpaikalla ohjelman juonto + juomavastaavana toimiminen
  • yöllä tavaroiden kasaus/siivous seuraavana päivänä
  • polttarit
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mulla on ongelmia keksiä kaasoille tekemistä vielä tässä vaiheessa.. häät on toukokuussa 2014. Häät on ravintolahäät, joten emme tarvitse apua tilan koristelussa tms juurikaan. Tässä vaiheessa siis suurin osa järjestelyistä on lähinnä päätösten tekemistä, joten ei niihin saada oikein kaasoja/bestmaneja mukaan.

 

Hääpäivänä hommaa tosin saattaa riittää.. Meillä on intialais-suomalaiset häät ja mietin että koristeltaisiin juhlatilaa perinteisillä intialaisille rannerenkailla, esim. lautasliinojen ympärillä. Sitä varten tarvitaan luultavasti kaasojen apua varmistamaan että hommat menee ravintolassa oikein. Lisäksi kaasot lupasivat yllättää meidän hääyösviitin, joten joku heistä menee koristelemaan huonetta. Tietysti kaasot olisivat mukana kampaamolla ja meikkauksessa sekä pukeutumisessa. En osaa tässä vaiheessa sanoa mitään kukista ja miten ne hoidetaan juhlapaikalle, ehkä joku bestmaneistä pystyy tekemään sen..

Link to comment
Share on other sites

Mulla on ongelmia keksiä kaasoille tekemistä vielä tässä vaiheessa.. häät on toukokuussa 2014. Häät on ravintolahäät, joten emme tarvitse apua tilan koristelussa tms juurikaan. Tässä vaiheessa siis suurin osa järjestelyistä on lähinnä päätösten tekemistä, joten ei niihin saada oikein kaasoja/bestmaneja mukaan.

--

Tuleeko teille mitään ohjelmaa, jonka suunnittelee/toteuttaa kaasot/bm:t ? Jos avustajia kutkuttaa tehdä jotain, ohjelmaa (ja esim. polttareita) ainakin voi jo miettiä :) Tai askarrella rekvisiittaa ohjelmaan/kutsuja/häälehteä.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Aloittajalla hyvä runko mitä ajattelin myös noudattaa :)

 

Minusta ei ole edes kohteliasta nakittaa liikaa hommia näille ystäville...

Link to comment
Share on other sites

Itse olen tällä hetkellä kysellyt kaasoltani hänen mielipidettään (musiikista, juhlapaikasta, kirkosta, hääpuvun metsästämisestä, kukista, kutsukorteista). Todennäkösesti kaasolleni jää hääpäivänä minun auttaminen ja tukeminen ja toivottavasti hän pitää jonkunlaisen pienen puheen häissämme. Niin ja polttareista hän on puhunut jo innokkaasti kun kerroin että aijomme mennä naimisiin :)

Link to comment
Share on other sites

Mulla on 2 kaasoa,pääkaaso auttaa hääjärjestelyissä ja hääpäivänä pitää sulhasen kurissa (mieheni tahtoo olla vähän turhankin idearikas eikä sen kummemmin mieti asioita) :D toinen kaaso on pääosin pyydetty henkiseksi tueksi, on aina ollu sellanen ystävä ja tahdon tätä myös häitteni suhteen.Kaasot järjestävät yhdessä polttarini :) Bestman touhuaa hääpäivänä, valmistaa sulhoa ja pitää tämän kurissa :D bestmanin toivottiin toimivan myös hääjuhlan seremoniamestarina,sopii siihen kuin nenä päähän!!! Hääjuhlan kulun suunnittelen kaasojeni kanssa pääosin, miesten mielipiteet huomioon ottaen tietenkin :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Valmisteluissa ei kaasoja ja bestmania olla juurikaan vaivattu. Kutsut askarreltiin yhdellä istumalla (olin tosin itsekseni tehnyt niistä jo puolet), toinen kaaso oli mukana sovittamassa mekkoa ja kerran ollaan käyty yhdessä juhlapaikalla. Ohjelman järjestäminen hääjuhlaan on kaasojen ja bestmanin vastuulla, mutta muuta hommaa ei ennen häitä juurikaan ole, vaikka häistä muuten höpötelläänkin. Ihan hyvä näin, koska itse hääpäivänä heillä on tietysti vähän enemmän vastuuta ohjelmassa ja juhlan sujuvuudessa ylipäätään. Bestman toimii häissä seremoniamestarina ja kuljettaa minut ja sulhasen kuvauksiin, vihkimiseen ja juhlapaikalle.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mahdollisimman vähän hommia "nakitetaan" avustajille. He ova läheisiä ystäviä, joten haluamme nauttia juhlapäivästä heidän kanssaan :)

 

Minulla on kaksi kaasoa ja sulholla kaksi bestmaniä. Toinen kaaso oli mukana muutaman puvun sovituksessa, antoi kommentteja jne. ja toisenkin kanssa juttelin suunnitteluista. Tässä vaiheessa tarpeelliset on tehty ja minulla on suunnitelmat valmiina, joten ei edes ole paljoa tekemistä. Olen pyytänyt heiltä vain jutteluseuraa nyt (ei mitään askarteluja, tavaroiden metsästystä yms) ja polttareita, ja sitten itse päivänä jommankumman pitää auttaa nyörittämään puku ja ottaa kimppu alttarilla. Juhlapaikan koristeluista selviäisin itsekin edellisenä iltana, kun niin vähän laitettavaa, mutta luulen, että avustajat ja muutkin jo saapuneet ystävät häsläävät mukana :D  Toivon, että toinen kaasoistani haluaisi lisäksi esittää yhden ohjelmanumeron. Tiedän, että toinen taas on oma-aloitteisesti suunnitellut jotain ohjelmaa juhlaan ja lupasi katsoa erään ihmisen perään - häntä pyydän varmaan vielä seremoniamestariksi toisen bestmanin avuksi, vaikkei paljoa siinäkään hommaa ole. Hääautomme on taas toisen bestmanin, joten oletan, että hän ajaa sitä. Pojat myös järjestävät sulholle polttarit. Mietittävänä olisi vielä vieraskirjasta muistuttelu, ehkä kynttilöiden vaihto, kimpun nouto ja vieraiden ohjaaminen yhteiskuvaan/kuvassa. Ensimmäinen ja viimeinen menevät minusta seremoniamestarin hommiksi. Kynttilöistä saattaa huolehtia henkilökunta ja kimpun noudon suostuu "suorittamaan" myös varmasti esim. isäni.

 

edit. juomien hakureissulle saattaisi tietysti olla kiva pyytää vaikka toinen bestman vaimoineen mukaan... :grin:

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä kaason ja bestmanin tärkeimmät tehtävät olivat polttarit ja hääpäivänä ohjelmarungon läpivienti. Muuten oikeastaan suunniteltiin ja tehtiin kaikki hommat kahdestaan sulhasen kanssa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä oli n. 65 hlön häät, joiden kaikki järjestelyt hoidimme sulhasen kanssa itse. Kaason ja bestmanin ainoa tehtävä oli järkätä polttarit. Kaaso myöskin tarjosi apuaan juhlapaikan laitossa häitä edeltävänä päivänä sekä itse hääpäivänä. Emme halunneet sulhasen kanssa vaivata ylimääräisillä hääaskareilla ystävieämme ja sukulaisiamme, ja olimme "valintaamme" erittäin tyytyväisiä. Mielestäni häiden järjestämisellä ei ole oikeasti tarvetta kuormittaa montaa ihmistä kuukausikaupalla.

Link to comment
Share on other sites

Kuten monella muullakin täällä, meilläkin on se ajatus, että kaaso ja bm eivät ole mitään orjatyövoimaa, vaan tärkeitä vieraita, joiden toivoisi voivan myös nauttia juhlasta. Itse en ajatellut kaasoa konkreettisesti vaivata ennen häitä (ellei ainoastaan polttareilla), voihan sitä toki suunnitelmista jutella ja pyytää makutuomariksi. Mutta meillä kun on ravintolahäät, niin ei juuri ole mitään sen suurempia koristelu- tai siivousnakkejakaan. Minulle on tärkeää, että on joku, joka tietää päivän ohjelman ja osaa ohjata vieraita. Ja se, että on joku joka voi auttaa hääpäivän aamuna, ja kuten itse kaasolle sanoin: "katsoo ettei häämarssille lähtiessä ole räkä poskella". :girl_haha:  Ohjelmasta ei vielä tiedetä, mutta sitäkin voi nakittaa tasaisesti muualle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...