Kohtuutonta toivoa NORMAALIN näköistä neitoa...?


Guest kiralove

Recommended Posts

OT: Paras kommentti muuten mitä sain silloisesta huulikorustani 15 vuotiaana oli eräältä vanhalata "herrasmieheltä" tullut komentti : "tuosta korusta tulee luultavasti syöpä ja kuolet" ja rastoista eräältä toiselta "nuo varmaan haisee pahalta ja vilisee jotain elukoita!". Että silleen.  >:(

Ja edelleen saarnaan mäkin sitä että joo on oikein odottaa ihmisiltä juhlapukeutumista ja juhlavaa laittautumista mutta tuo lävistyksien, tietynlaisten hiusten tms. vieroksunta on musta melkeen ihan sama kuin jos halveksus jotain vaikkapa sen seksuaalisensuuntautumisen (joka voi näkyä ulospäin tietynlaisena tyylinä) tai ihon värin tai vaikkapa jonkun kulttuurisidonnaisen pukeutumistyylin (hunnun esim.) perusteella häissään kun ei sovi koristeisiin!! No ei nyt ihan, mutta aikamoista natseilua kumminkin.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Lähinnä puhunkin nyt noista lävistyksistä kasvoissa. En tosiaan käsitä, miksi jonkun pitäisi laittaa kettinkiä korvasta nenään roikkumaan? Jos tekee niin vapaa-ajalla, niin juhlissa siitä voi kyllä luopua. Kyse on kuitenkin muiden ihmisten huomioimisesta. Ja edelleen niistä etikettisäännöistä. Jos häät ovat vapaamuotoiset, joissa voi pukeutua miten haluaa, niin ehkä sitten. Mutta nyt morsian on kuitenkin järjestänyt siskoilleen iltapuvut, joihin eivät kyllä todellakaan kuulu hakaneulat pitkin poskia. Ehkä noille morsiusneidoille sopisi laittaa käytöksen kultainen kirja kauniiseen käteen.

No morsianko maksaa niiden lävistysten uudelleen laittamisen? Riippuen lävistyksen tuoreudesta, lävistys saattaa mennä sen verran umpeen, ettei sitä korua enää saa läpi jo tunnissa. Ja asiansa osaavalla lävistäjällä jokainen lävistys on vähintään 30 € ylöspäin. Puhumattakaan tietysti niiden paranteluun kuluvasta ajasta ja vaivasta.

Ja jos sattuukin niin hyvä tuuri, että lävistysreiät eivät umpeudu siinä ajassa, niin mietihän nyt vähän uudestaan, mitä sä yrität pyytää. Lävistysreikä on vähintään 6 mm lävistäjältään. Se ei mittanauhalla ole suuren suuri, mutta esim tossa alahuulessa se on VALTAVA ja aivan järkyttävän paljon rumempi kun joku nätti koru. Ja kyllä, nättejä koruja löytyy kaikkiin lävistyksiin vaikka millä mitoin kaikkiin mahdollisiin lävistysreikiin. Ja jos ei nätti koru kelpaa, niin aina löytyy kirkkaasta/mattapintaisesta muovista tehtyjä retainer-koruja, jotka on lähes huomaamattomia.

Link to comment
Share on other sites

No voi hyvät hyssykät sentään... Väännetään sitten rautalangasta:

Lävistyskoruksi voi vaihtaa tällaisen:

thumb-Me000039.JPG

Eli morsiusneidon ei tarvitse näyttää tältä:

Piercing_Start.gif

En puhunut lävistyksistä itsessään vaan niistä koruista(?), joita kyllä voi vaihtaa siivompaan...

Itsellänikin on ollut aikanaan napakoru( ;)), jonka mm. intissä ollessani vaihdoin ihan turvallisuussyistä siromman malliseen versioon. Eli tiedän kyllä, miten lävistyksiä hoidetaan...

Link to comment
Share on other sites

=)!

Musta ainakin tuntuu että ihmiset jotaka ei oikeesti tiedä lävistyksistä hevon piip, luulevat kaikkien lävistysten tarkoittavan suureellisia renkaita ym. Itseäni huvitti juuri viime viikolla kun eräs työkaveri sanoi toiselle työ averille (minun istuessa siinä vieressä) että kyllä lävistykset on niin rumia. No minähän totesin siihen että mulla on nenässä, navassa ja korvissa lävistykset... Kommenttina tuli takasin, niin mutta sulla toi on tollanen pieni. No haloo. LÄvistys on lävistys, ja niitä koruja voi vaihdella tilanteen mukaan! Itselläni ainakin tulee olemaan lävistyskorut hääpukuuni sopivia, "timattisia". Ja jopa tatuoinnit voi koristella, niinkuin esimerkiksi Eva Walström teki linnan juhliin mennessään!

;D

Link to comment
Share on other sites

No voi hyvät hyssykät sentään... Väännetään sitten rautalangasta:

En puhunut lävistyksistä itsessään vaan niistä koruista(?), joita kyllä voi vaihtaa siivompaan...

Itsellänikin on ollut aikanaan napakoru( ;)), jonka mm. intissä ollessani vaihdoin ihan turvallisuussyistä siromman malliseen versioon. Eli tiedän kyllä, miten lävistyksiä hoidetaan...

Se jäi vähän epäselväksi kirjoituksistasi, mutta hyvä että päästiin yhteisymmärrykseen. :)

Lävistyksiin liittyy kuitenkin todella paljon kaikennäköistä kuvitelmaa ja urbaania legendaa. Esimerkiksi hammaslääkärini edellisellä käynnilläni vakavasti suositteli minua ottamaan korun pois koko kesäksi, ettei se vaan tulehdu. Koska tietysti kaikki parantuneet lävistykset tulehtuu ihan vain sen takia, että on kesä.

Ja tästä yhteisymmärryksestä huolimatta mä en kyllä vieläkään oikein käsitä, että minkä takia ne on ne morsiusneidot/kaaso, joille pitäis se käytöksen kultainen kirja ojentaa? Käsittääkseni kukaan heistä ei ole ilmoittanut, että eivät suostu kauniita koruja käyttämään tai laittamaan hiuksiaan nätisti häitä varten tjsp. He ovat vain kieltäytyneet pistämästä omaa onnellisuuden tavoitteluaan jäihin jonkun toisen ihmisen häiden takia. Herrajumala mitä hirviöitä.  ::) Toi on mun mielestä melkein kun pyytäis, että ethän rupea seurustelemaan ennen meidän häitä, kun se ei sovi meidän häiden teemaan. Noin niinkun pikkuisen kärjistäen.

Jos jollekin pitää käytöksen kultaista kirjaa tunkea, niin morsiamelle sen takia, että edes pyytää tommosta ja vielä sitäkin enemmän niille mummoille ja papoille, jotka rupeaa morsiamelle huomauttelemaan jonkun muun kuin tämän itsensä ulkonäöstä.

Link to comment
Share on other sites

^ juurikin näin. Oman pikkisiskoni tyyli on niin ikään muuttunut melkoisen radikaalisti viimeisen vuoden aikana (ei sentään Fröken Strandin esimerkkikuvan kaltaiseksi ;D). Vaikken itse ole gootti tai muutenkaan kovin extreme ulkonäöllisesti koskaan ollutkaan, niin olen pikemminkin siskoni puolella, jos hänelle joku marisee meikeistä, vaatetuksesta jne. Ja hän osaa kyllä laittautua tosi nätiksi ihan omasta halustaan (nättihän hän onkin ;D :-X, mustat meikit ym. vaan vievät huomion toisaalle). Jos vielä näitä kärjistyksiä, niin sama olisi ilmoittaa vieraille jo vuotta aiemmin, että on parempi pitää linjoista huolta, kun ei haluta lihavia ihmisiä hääkuviin... :o

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Lähinnä puhunkin nyt noista lävistyksistä kasvoissa. En tosiaan käsitä, miksi jonkun pitäisi laittaa kettinkiä korvasta nenään roikkumaan? Jos tekee niin vapaa-ajalla, niin juhlissa siitä voi kyllä luopua.

tietysti laittaako ketjun yli naaman on hieman kärjistettyä, mutta monesti lävistyksen pois pitäminen koko päivän aiheuttaa reiän osittaisen umpeutumisen ja voi kertoa että sattuu niin maan vietävästi esim nenärenkaan laitto takaisin, kun limakalvo on umpeutunut. Mutta tottakai voisi laittaa hieman "hillitymmät" korut kuin juuri tämä mainittu ketju nenästä korvaan.

Link to comment
Share on other sites

;) Ymmärrän miltä aloittajasta tuntuu... Oma morsiusneitoni värjäsi päänsä sitten pinkiksi..

No hetken pohdiskelun jälkeen päätimme laittaa hänen pukunsa viininpunaiseksi ja nyt se onkin muuttunut koko häiden teemaksi. Että semmoinen tarina.

Teinit on teinejä ja parempi vain yrittää muokata mukana niin välttyy turhilta taistoilta.  ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tämä todellakin tulee ihan liian myöhään ketjun aloittajan kannalta, mutta oli pakko laittaa mielipiteeni esiin, kun käy v*****aan tuollainen, lävistykset yms. pannaan häissä -meteli... Itse marssin alttarille ensi elokuussa ja aivan satavarmasti huulikoru tulee olemaan paikoillaan, samoin tatuoinnit näkyvät. Samoin sulholla on nenäkoru ja venytykset...

Vaikka morsiusneidot ovatkin teinejä, ei heitä tule pakottaa muuttamaan radikaalisti tyyliään vain miellyttääkseen mokomaa Bridezillaa... Jos tyyli ei miellytä, vaihda mosriusneitoja!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

En lukenut koko ketjua, mutta itselleni tuli mieleen seuraavanlainen pointti...

Miettikäähän, kuinka paljon näitä pikkusiskoja itsejään harmittaa kymmenen vuoden päästä katsella näitä kuvia, kun ovat jo päässeet teinikapinavaiheensa ohi!? :D

Link to comment
Share on other sites

^Tuon ikäisissä valokuvissa morsiankin näyttää kampauksineen jo elähtäneeltä ja morsiuspukumuoti nololta.

Lisäksi käsittääkseni kuvilla on tarkoitus dokumentoida hauskaa päivää. Ketä kiinnostaa katsoa kymmenen vuoden päästä (tai viidenkymmenenkin) jäykkiä, hajuttomia ja mauttomia asetelmia? Ihmiset aitoine persoonineen ja ulkonäköineen ovat ne, jotka hääjuhlan tekevät, ja tunnelman myös.

Tai niin, tässähän se valinnan paikka onkin: Haluaako morsian hyväntuuliset juhlat, jossa jokainen saa olla oma itsensä, vaiko siistin ja sievän näytelmän, jossa vieraillakin on valmis muotti, johon täytyy puristautua? Sitten joku vielä ihmettelee tuolla toisaalla, mikseivät ihmiset enää ole innostuneita osallistumaan häihin. Huh huh.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Vieras_neitonen_*

Pakko kertoa oma kokemus tästä. Olin jokunen vuosi sitten kaverini morsiusneito/kaaso. Meitä oli 4 eikä ketään oikein eroteltu kaasoksi. Noh, yksi tytöistä kuitenkin päätti että hän on kaaso, me muut 'vain' morsiusneitoja. Meille teetettiin upeat mekot hääpäiväksi, joista 'kaaso' ei sitten yhtäkkiä pitänytkään mutta lupautui kyllä pistämään puvun päälleen.

Noh, n. viikkoa ennen tämä neiti kävi laittamassa poskiinsa hirveän suuret lävistykset jotka tulehtuivat. Hänen piti juontaa mutta juontaja vaihtui sitten kun puhuminen oli vaikeaa. Hääpäivänä morsiamelta tuli itku kun samainen neiti oli käynyt laittamassa yläselkäänsä suuren tatuoinnin joka oli vielä niissä suojissa ja käynyt ostamassa täysin erilaisen puvun kuin meillä muilla. Missään vaiheessa ei vinkannut morsiamelle mistään näistä suunnitelmistaan ja pakko sanoa että oli kyllä ruman näköistä kun yhden posket täysin turvoksissa, selkää peittää suuri valkoinen suoja ja puku on täysin erilainen ja eri värinen kuin meidän. (Kehtasi hän häiden jälkee pyytää morsiusparia maksamaan uuden pukunsa mutta jostain syystä ei onnistunut).

Että kyllä ne aikuisetkin osaa temppuilla.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Häät eivät ole paikka, jossain väkisin julistetaan omaa erikoisuutta & erinomaisuutta. Annetaan morsiusparille huomio, jonka he ansaitsevat eikä tehdä häistä jonkun statistin showta. Siksi ei ole liikaa vaadttu, että ne kaikkein provosoivimmat kamat jätetään siksi päiväksi kaappiin.

Toisaalta ei tule myöskään tehdä kenenkään oloa epämukavaksi pakottamalla hänet pukeutumaan vaatteisiin, jotka eivät sovi hänen (senhetkiseen) mielentilaansa ja persoonaansa. Punkkaria nolottaa, jos häneööe pukee possunpinkin minimekon.

Asian voi ottaa puheeksi, mutta diplomatia kunniaan. On hyvä idea käydä yhdessä etsimässä juhlavaatteet, ja pohtia millaisia toiveita kampaajalle esittää. Varmasti löytyy sellaisiakin juhlavaatteita, joissa henkilö tuntee olonsa kotoisaksi mutta jotka eivät liikaa poikkea juhlan teemasta ja tyylistä.

Ja vaikka sieltä hääpäivänä ilmestyisi millainen risupeikko tahansa, jos kyseessä on aikuinen ihminen on ainoa tyylikäs tapa suhtautua asiaan niellä kiukkunsa ja hymyillä kauniisti. Aikuiset ihmiset vastatkoon tekemisistään. Itsensä he vain nolaavat, jos pistävät päälleen jotain liian outoa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest rautajalka

Vanhaan ketjuun viesti, pisti vain silmään läpilukiessa se, että kukaan ei tainnut huomata paasatessaan, että kyseiset morsiusneidot olivat jo pukeutumassa juhlavasti morsiamen suunnittelemiin ja takuulla siis hyväksymiin juhlapukuihin. Ongelmana oli siis lävistykset ja rastat. Pukeutumista voi vaatia, mutta lävistyksillä ja hiusmallilla/värillä ei ole niiden kanssa mitään tekemistä. Vähän sama kun sanoisi anopille, että ei sovi värjätä hiuksia ruskeaksi ennen häitä kun minä en nyt vaan tykkää rukseasta. Miten olisi seuraava askel: poistattaisitko nuo luomet kasvoistasi kun eivät oikein sovi mun hääkuviin?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tällä mielipiteet jakautuu... Ja itse olen sitä mieltä, että jos haluaa näyttää perseestärevityltä niin sitä voi tehdä muina päivinä paitsi oman siskojen/veljien hääpäivinä harvempi meistä kuitenkin on lestadiolaisia, joilla niitä sisaruksia on vähän enemmänkin. En tarkoita, ettei omaa persoonaa voi jotenkin silloin edustaa (esim. ei tarvi mustaa tukkaa vaalentaa suklaanruskeaksi, jotta olisi sopivampi häätilaisuuteen). Itselläkin on teini-ikäinen pikkusisko, mutta hän onneksi kuuluu tähän pissiskategoriaan enemmän, vaikkei ehkä sitä pahinta edustakaan, ja aion olla tietoinen mitä hän pukee hääpäivänämme päälle, ja jos on nokan koputtamista niin aion koputtaa. Onneksi meidän äiti sanoo aina suoraan mielipiteensä, niin ehkei minun tarvitse. Tosin uskon, että pikkusiskoni ei välttämättä sorru mauttomuksiin. Ainoa, mitä saatan hieman pelätä on se, että hän laittaa liian korkeat korkokengät.

Mielestäni häät on korrektitjuhlat, joissa jokainen pukeutuu sen mukaan, ei ne ole mitkään persoonallisuus karnevaalit, joissa jokainen etsii kaapistaan omaa persoonaansa eniten tukevat rytkyt. Tietysti tämäkin väiteeni riippuu, millaiset häät kukin pariskunta järjestää, mutta mielestäni, jos mukana on vanhoja ihmisiä niin ei sinne kaikkia lävistyksiä tarvi roudata. Ja kun joku vertasi luomia ja lävistyksiä, niin en tietääkseni ole syntynyt korvakorujen kanssa :D Lävistykset saa pois juhlan ajaksi, luomia ja tatskoja ei.

HUOM! Ja sitten lopuksi; minulla ei ole mitään erilaisia ihmisiä vastaan. Juhlaan nyt vaan laittaudutaan erilaisesti kuin arkeen.

Link to comment
Share on other sites

Guest hilda siviä

Siis apua! Ovatko "normaalit" ihmiset oikeasti näin ahdasmielisiä? Alkoi ahdistaa ihan kamalasti tätä ketjua lukiessa. Lävistykset/rastat/persoonallisuus tms. ja juhlavuus eivät todellakaan ole toisiaan poissulkevia asioita. Meidän häämme tulevat olemaan todella juhlava tapahtuma ja siellä on näitä vanhoja ihmisiäkin, vaikka itse morsiusparilla on lävistyksia ja tatuointeja ja osa miesvieraista pukeutuu naisiksi (pukeutuvat mielellään dragiin->tottakai saavat olla omia itsejään meidän juhlassa). Jo etukäteen olemme saaneet kuulla vierailta kuinka ihanaa on kerrankin odottaa häitä, joiden tietää olevan persoonalliset ja saa vetää silti ykköset päälle. Mulla on teini-ikäinen pikkusisko ja jos hän morsiusneidon ominaisuudessa haluaa pukeutua lady Gagaksi niin sen kun.

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni laitoin omaan viestiini, että riippuu ihan parista itsestään. Jos on heillä rastaa, ja muuta killutinta niin sallittakoon sen vieraillekin, mutta jos pari pitää perinteiset häät, niin mielestäni ei ole kohtuutonta, että vieraat ihan omatoimisesti poistavat puolet naaman killuttimista, jos näyttää epäsiistiltä, ja jos ei osaa itse ajatella mikä on epäsiistiä niin ketjun avauskuva oli mielestäni sellainen (ei sovi perushäihin). :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

^Näin. Jos tatskat ja lävärit ahdistavat, ei ole pakko osallistua...

Mielestäni aloittaja kysyi ihmisten mielipiteitä, ja tämän kommentin mukaan niitä ei saisi antakaan. Hei, jos ei kestä kritiikkiä tästä aiheesta, niin ei tarvi lukea. Enkä itse ainakaan kirjoittanut topiciin solvatakseni erikoista pukeutumistä yleensä, vaan täytyy aina harkita pukeutumista juhlatilanteen ja parin mukaan. Tosin en kyllä laittaisi enää valkoista paitaa Ajattaran keikalle, vaan laittaisin myös valkoiset housut ;D

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni laitoin omaan viestiini, että riippuu ihan parista itsestään. Jos on heillä rastaa, ja muuta killutinta niin sallittakoon sen vieraillekin, mutta jos pari pitää perinteiset häät, niin mielestäni ei ole kohtuutonta, että vieraat ihan omatoimisesti poistavat puolet naaman killuttimista, jos näyttää epäsiistiltä, ja jos ei osaa itse ajatella mikä on epäsiistiä niin ketjun avauskuva oli mielestäni sellainen (ei sovi perushäihin). :girl_haha:

Hmm. Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta minusta hääpari ei voi oikein toivoa (ja huom. toivoa, ei vaatia) vierailta muuta kuin juhlavaa pukeutumista. Lävistykset, tatuoinnit ja hiustyyli ovat ainakin minun mielestäni jokaisen henkilökohtaisia asioita, joista jokainen päättäköön itse. Muuten tulee minusta vähän sellainen tunne kuin vieraatkin olisivat häissä jokin sisustuselementti: "meillä on perinteiset häät, toivomme siis teidän pukeutuvan ja näyttävän perinteisiltä, jotta toivomamme tunnelma toteutuu". Tämä nyt oli aika karrikoitua, mutta tuollainen fiilis minulle tulee jos vaaditaan vieraita muokkaamaan ulkonäköään tiettyyn suuntaan hääparin juhlia varten.

Link to comment
Share on other sites

^ ainakin alkuperäisessä viestissä viitattiin morsiamen siskoihin. Heitä oli pyydetty morsiusneidoiksi vielä silloin kun olivat olleet morsiamen asusteeksi sopineet :rolleyes:

Musta on aika eri asia haluta vaikuttaa omien siskojen/morsiusneitojen pukeutumiseen ja ulkonäköön, kuin vieraiden. Oli tainnut olla systerille aikamoinen järkytys kun todellisuus ei enää häiden lähestyessä vastannutkaan mielessä hellittyjä haaveita eikä muutenkaan omaa kuvaa rakkaista siskoistaan. Asia taisi kärjistyä juuri näiden häiden takia.

Elämä on :-X (morsiamillekin..)

OT. olen antanut kaasoilleni vapaat kädet pukeutumisen ja kaunistautumisen suhteen (ja ajattelin tarjota kampaukset). He kyllä kysyivät minulta onko jotain toivomuksia.. Siitä juhlavasta pukeutumisesta sen verran että miehellä TÄYTYY olla suorat housut ja HIHALLINEN paita. Kiitos. Viime kesän yksissä häissä tuli vastaan kahdet siniset farkut ja yks wife beater, HYYYYI HELVETTI sanon minä! Puvun takista ei niin väliä.

Link to comment
Share on other sites

^ ainakin alkuperäisessä viestissä viitattiin morsiamen siskoihin. Heitä oli pyydetty morsiusneidoiksi vielä silloin kun olivat olleet morsiamen asusteeksi sopineet :rolleyes:

Musta on aika eri asia haluta vaikuttaa omien siskojen/morsiusneitojen pukeutumiseen ja ulkonäköön, kuin vieraiden. Oli tainnut olla systerille aikamoinen järkytys kun todellisuus ei enää häiden lähestyessä vastannutkaan mielessä hellittyjä haaveita eikä muutenkaan omaa kuvaa rakkaista siskoistaan. Asia taisi kärjistyä juuri näiden häiden takia.

Elämä on :-X (morsiamillekin..)

OT. olen antanut kaasoilleni vapaat kädet pukeutumisen ja kaunistautumisen suhteen (ja ajattelin tarjota kampaukset). He kyllä kysyivät minulta onko jotain toivomuksia.. Siitä juhlavasta pukeutumisesta sen verran että miehellä TÄYTYY olla suorat housut ja HIHALLINEN paita. Kiitos. Viime kesän yksissä häissä tuli vastaan kahdet siniset farkut ja yks wife beater, HYYYYI HELVETTI sanon minä! Puvun takista ei niin väliä.

Kyllä, näin alkuperäisessä viestissä olikin, mutta satuin nyt itse kommentoimaan lähinnä tuota kyseistä viestiä, jota lainasin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...