sonli

Jos ei halua kaasoa

111 viestiä aiheessa

meille ei ole tulossa kaasoa eikä bestmania.. tuntuu jotenkin turhalta, kun emme halua varsinaisia polttareita eikä tule juurikaan ohjelmaa häihin.. vieraita tulossa noin 70 ja ajatteltiin itse tehdä hyvissä ajoin niin paljon kun mahdollista.. suurena apuna tietysti oma äiti ja muu perhe :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa pienet häät (vieraita 40), joten en olisi tarvinnut kaasoa. Minulla on kuitenkin ollut sama paras kaveri ihan pienestä asti ja hän on minulle todella tärkeä. Pyysin hänet kaasoksi vain ilahduttaakseni häntä ja hän olikin ikionnellinen tehtävästä...

Ajattelin hänet ensin ihan vain hääpäivänä henkiseksi tueksi ja kimppua pitämään, mutta hän oli pettynyt tehtävien vähyydestä, joten olen koittanut hänelle kaikkea pientä hommaa lisäksi järjestää... :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle ei ole tulossa todennäköisesti kaasoa ja sulho vielä miettii mitä tekee bestmanin kanssa. Suurella todennäköisyydellä meille tulee juhlaan seremoniamestari ja se on siinä. Meille ei tule mitään perinteisiä kaasojen johtamia leikkejä, joten eiköhän tässä selvitä. (Kirkkoon tulee sitten erikseen pyydettäviä "avustajia".)

Haluan tehdä itse paljon asioita ja toisaalta en halua nimetä vain yhtä tai kahta ihmistä kaasoiksi. Apuja valmisteluihin saan varmasti riittävästi ilman, että joku on nimetty kaaso  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekään ei tule kaasoa eikä bestmania. Ainoa tehtävä, joihin oltaisiin heitä tarvittu, olisi ollut seremoniamestarina toimiminen, mutta koska siihen hommaan ei halukasta löytynyt, ollaan ilman.  ::)

Kaverit organisoi molemmille polttarit ja oli kyllä ihana yllätys. Miehen polttareista tiesin kyllä itse etukäteen (mies ei.) mutta omani olivat suuri ja ihana yllätys.  :-X Olin henkisesti varautunut, ettei minulle polttareita tule, koska en ollut varsinaisesti ketään pyytänyt niitä järjestämään, mutta kaverit ja siskoni olivat oma-aloitteisesti hoitaneet homman. :-X

Sormuksen meille tuo alttarille kummipoikani ja siskoni pitelee varmaan kimppuani. Pukemisestakin selvitään itse ja auton kuljettaja tulee auton mukana, joten ei varsinaisesti mitään hommaa edes olisi kaasolle tai BM:lle.

Lisäsin o:n polttarit sanaan..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olen vähän meinannu, etten kaasoa ottaisi itselleni.

Suunnitelmissa ihan pienet häät, lähipiirin kesken ja haluan, että jokainen vieras saa nauttia päivästä ilman velvollisuuksia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ei tule kaasoa. on monta hyvää läheistä pikäaikaista ystävää ja olisi kamala nostaa vain yksi heistä kaasoksi :'(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Perinteisesti kaasohan on ollu vanhempi naimisissa oleva naisihminen, joka on opastanu nuorta vaimoa avioliiton saloihin aikana jolloin muutenkin käytettiin esiliinoja  tms..

aina sitä oppii uutta. enpä ole tuotakaan tiennyt! olen aina jotenkin kuvitellut toisin päin, että kaaso olisi ennemminkin naimaton naisihminen...mistä lie tullut käsitys, kun loogistahan tuo "opastaminen avioliittoon" on.

mutta kysymys teille joiden häissä ei ole kaasoa: kuka on hoitanut vieraiden opastukset esim. juhlapaikalla ja ollut spiikkaamassa ohjelmia tai ohjeistanut ruuan ottoon jne? jos bestmaniakaan ei ole niin onko kukaan pareista hoitanut nämäkin puheet itse?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
ei tule kaasoa. on monta hyvää läheistä pikäaikaista ystävää ja olisi kamala nostaa vain yksi heistä kaasoksi :'(

Mulla vähän sama tilanne. Tai sitten pitäisi pitää arpajaiset  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasoa ja/tai bestmania ei ole pakko olla, eivätkä nämä avustajat ole kauaa kuuluneet suomalaiseen hääperinteeseen (ovatkohan edes perinteitä?). Ainakaan omien sukulaisten häissä ei ole kaasoja/bestmaneja ollut ennen omaa sukupolveani. (Erikseen on sitten morsiamen pukija, josta arianne78 kirjoitti.)

Kyllä ystävät ja sukulaiset voivat auttaa järjestelyissä ja itse juhlassa, vaikka ketään ei olisi nimetty avustajiksi. Kaverit ovat myös polttarijutuissa yleensä melko innokkaita ja oma-aloitteisia, eikä ilman polttareita jää, vaikkei olisi kaasoa. Kokemusta on ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
eikä ilman polttareita jää, vaikkei olisi kaasoa

Mä en polttareita tahtoiskaan. Ja jos jostain syystä päädyn itselleni kaason joskus pyytämään, niin kyllä yksi riittää, eikä hänenkään tarkoituksenaan ole olla mikään ilmainen työläinen ja monitoiminainen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasoa ei tule myöskään tänne! Eikä miehelle bestmania! :lol:

Koska emme halunneet laittaa ketään paremmuusjärjestykseen..

Ja ei se olis mitenkään edes sopinut meille. Ja en pystyis

ollenkaan rauhoittumaan, jos mun pitäis organisoida asioita

hoidettavaksi jollekin muulle kuin miehelleni... :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meillä ilmeisesti näin, MUTTA mun tekisi oikeastaa mieli pyytää ystävääni kaasoksi. Pienissä juhlissa vaan ei ole juuri tekemistä, eikä me varmaan edes tavattaisi ennen häitä, joten en oikein tajua mitä tekemistä keksisin kaasolle. Luulen että ystäväni ilahtuisi, ja jotenkin se olisi kiva juttu meidän välille.  :-?

Miksi kaasolle pitäisi keksiä jotain erityisiä tehtäviä? :rolleyes: Senkus pyydät vaan, jos olet sitä mieltä, että se olisi ystävällesi mieluinen juttu. Minun mielestäni kaaso on henkinen tuki eikä työjuhta. ;) Itse mä hoidan häiden järkkäilyssä suurimman osan asioista. Sisko varmaankin auttaa askarteluissa, koska haluaa. Kaasokin kyllä haluaisi, mutta asustaa hieman kaukana osallistuakseen mutta todennäköisesti tulee laittelemaan sitten koristeita kanssani juhlapaikkaan (joita ei tule paljoa) ja viettää illan kanssani ennen hääpäivää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en nimeä ketään kaasoksi, koska haluan keskustella juhlapäivästä ja avioitumisesta ensisijaisesti tuon toisen osapuolen kanssa. Häämessuilla kummastelin tyttöporukalla liikkeellä olleita kokoonpanoja - keskenäänkö ne on naimisiin menossa? Hääjuhlassani töissä ovat vain ne (pitopalvelu)alan ammattilaiset, joille maksamme rahaa, eivät ystävämme kaasojen tai bestmanien nimikkeillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei myöskään tule kaasoa tai bestmannia. Osa syystä liittyy juuri paremmuusjärjestykseen laittamisen ongelmasta, osa taas siitä että toivomme ettei kukaan saa päähänsä/koe sitä asiakseen järjestää meille polttareita. ;) (pieni riski on kuitenkin, mutta siksi pidämme vieraslistan visusti salassa)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei myöskään tule kaasoa eikä bestmania, koska heille ei juuri olisi hommaa emmekä viitsi vain tavan vuoksi heitä valita. Vihkiminen meillä on maistraatissa ja jo naituina astellaan alttarille siunattaviksi perhepiirissä. Suunnitelmissa on, että kummityttö hakee kimpun alttarilla ja sormuksia ei enää kirkossa vaihdeta, joten kaasoa ja bestmania ei kirkossa tarvita. Vieraita meille tulee vain 10 joten ohjelma sujunee ilman suurempia seremonioita ja tukea saan tietenkin sulhaseltani sekä muulta perheeltäni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suunnitelmiin tulikin muutos ja pyysin parhaan ystäväni kaasoksi. Edelleenkään hänelle ei juuri ole hommia, mutta hän on jo nyt ollut niin suurena apuna ja tukena, että mielestäni kaasoksi pyytäminen on kunnian osoitukseni hänelle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Itse ajattelin ton polttari asian niin, että kun en kumminkaan halua mitään rellestämistä niin ihan yhtä hyvin voin kutsua muutaman hyvän ystävän ja pitää tyttöjenilta. ja ne olis mun polttarit  :D

Mulla sama juttu: ajattelin itse koota tyttökavereita yhteen, jos siltä tuntuu. En ole koskaan halunnut polttareita, enkä ole kokenut kaasoa tarpeelliseksi, sillä haluan suunnitella ja tehdä asiat itse. Ja myös minä olen miettinyt sitä kimppuasiaa alttarilla. Meille tulee pieni morsiustyttö, joten hän periaatteessa voisi kiikuttaa kimpun vaikka äitinsä huomaan siksi aikaa kun itsekin istuu siellä penkissä tai sitten voisin pitää sitä kädessä. Mutta onkohan sen kimpun kanssa vaikea polvistua?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle ei myöskään tule kaasoa.Olen ns. toisella kierroksella.Ensimmäiset hääni olivat todella todella isot ja käytännössä kaasoilla ei ollut muuta hommaa kuin polttarit & henkinen tuki - sillä halusin tehdä kaiken mahdollisimman pitkälle itse.Nyt toisella kerralla häät tulevat olemaan huomattavasti pienemmät,ja varmasti tälläkin kertaa sitä haluan itse valmistella hääni.Henkistä tukea saan varmasti muutenkin hyviltä ystäviltäni.

Tuota polttariasiaa ei omalta kannalta tarvitse miettiä.En niitä tällä kertaa edes halua.Sulhasen BM tilanne on auki.Siitä ei olla vielä puhuttu,sillä häihin on vielä piiiiiiiitkä aika :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekään ei tule kaasoa tai bestmania. Oikeastaan suunnitelmat olivat jo aika pitkällä, ennenkuin edes muistin että sellainenkin on tapana olla. :D En sitten oikeastaan nähnyt mitään syytä tai tuntenut halua pyytää ketään kaasoksi, joten jäi pois (kuten myös bestman). Haluan tehdä kaikki näpertelyt ja suunnitelmat itse/miehen kanssa, jotenkin tykkään siitä ajatuksesta että kaikki tulee sitten vieraille yllätyksenä juhlissa. :) Hyvä ystäväni oli kyllä mukana hääpukuostoksilla, sen verran venyin. ;)

En vielä tiedä tuleeko minulle hääkimppua, mutta jos tulee, niin aion pitää sitä kädessä koko kirkko-osuuden ajan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei myöskään ole virallisesti kaasoa tai bestmania. Serkkuni tosin auttaa suunnitteluissa jne, joten hän hoitaa tavallaan kaason virkaa, mutta on ehkä enemmänkin hääparin "avustaja" :girl_smile: .

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan enste. Miksi ihmeessä se kimppu pitää jollekkin kirkossa antaa?? Minä olen ollu tosi monissa häissä, kun suku on suuri, ja aina on morsian itte pitänyt kimppunsa alttarillakin. Ilman ongelmia.

Sitten asiaan. Meijän häät on pienet (n.50 vierasta), sisko tekee mulle kampauksen ja samalla vetää puvun mun päälle, kun itte en sitä päälleni saa, isä toimii ohjelmien kuuluttajana, jos vieraat ei ruokaa osaa itse ottaa niin olkoon nälissään (joku tuolla aiemmin kirjotti, että kaason tehtäviin kuuluu tän ruokapuolen neuvominen vieraille). Lisäksi, mun kaverit, joita on vähän, on järkijään kaikki sulhasen siskoja tai serkkuja. Niitä ei viitti kaasoksi pyytää. Enkä minä kaasolla mitään tekiskään. Sulkin kanssa ollaan kierretty rantoja keräämässä pöytäkoristeita ja kaikki paperisälä tulee nätisti tulostimesta, joten askarteluapuakaan ei tarvita. Sulkki ei ole tainnu etes ikinä kuulla bestmanista mitään, joten se siitä.

Ollaankohan met jotain anti-häähulina ihmisiä? Kaikki tommoset ns. pakolliset jutut ollaan tehty helpoimman kautta..:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei tule meidänkään häihin kaasoa eikä parasta miestä. Kukatkaan eivät ole ongelma, koska niitä ei tule. Syynä meillä on vuodenaika. Talvellahan ei mikään näillä leveyksillä kuki.

Me ei nähty mitään syytä pistää ketään tekemään meidän häiden eteen yhtään mitään. Me halutaan ne ihmiset häihimme vieraiksi. Ystäviltä oletan saavani henkistä tukea ihan ilman nimityksiäkin. Tähän mennessä ei ainakaan sen suhteen ole ollut mitään ongelmaa. Ihania ovat. :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä oon niin pihalla näistä hääjutuista että en edes miettinyt että pitäisikö ottaa joku kaaso tai morsiustyttöjä. Eli ei ole siis tulossa ;) Pari on ilmoittautunut kaasoksi, mutta tehkööt sitten mitä tekee! Minulla ei ole aavistustakaan mikä kaason tehtävä on koko hääkuviossa. Yhdessä me miehen kanssa juhlamme järjestetään, muut ovat vieraita. Joudun ehkä pyytämään tasapuolisesti apua hääaamun järjestelyihin ystäviltä, sisaruksilta ja äidiltä, kun juhlatila luovutetaan meille vasta klo 10 aamulla ja vihkiminen on jo klo 13. Sulho olkoon kaasoni :girl_haha:

Muokattu: , käyttäjä: lokakuunmorsian

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vähän hassu topic mun mielestä, ei kai sitä missään ole määrätty että morsiamella pitäisi olla kaaso... :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin... "Jos ei halua kaasoa" -topicciin vastauksena, että sitten ei halua. ;) Mä hoidan kimppuni sijoituksen vihkimisen ajaksi itse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään