Sweetpea

Bestmanin valintaan puuttuminen

97 viestiä aiheessa

Rakas sulhoni on valinnut bestmanin johon en ihan 100-prosenttisesti luota... saattaa olla että ko. bestmanin tehtävät rajoittuvat viskin tarjoilemiseen sulhaselle taskumatista (oho, nyt taisin olla tarpeettoman ilkeä ja pessimistinen :-[). Aion itse pyytää kahta kaasoa, voisinkohan vinkata sulhaselle että ottaa toisen, luotettavamman bestmanin tämän nykyisen lisäksi? Kysymys on tietysti retorinen, voinhan minä, mutta onko kellään kokemusta puuttumisesta bestmanin valintaan?

Sulhollani on toinenkin hyvä ystävä, joten koko juttu olisi sillä helposti ratkaistu, ja voisin minäkin suhtautua turvallisin mielin "suureen päivään"...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulostaapa tutulta!

Minunkin sulhollani oli kaksi bestman-vaihtoehtoa, toinen varsinainen raikuli ja toinen sellainen joka pitää minkä lupaa. Sulkki onneksi valitsi sen vakaamman kaverinsa. ;)

Kyllä minä ainakin vetosin siihen, että tulee vielä hommia jotka on OIKEASTI hoidettava eikä vain lupailtava.

Minulla oli kyllä vielä puolellani sellainen kohtuuhyvä pointti, että tämä valittu BM on myös kaason avokki. Vetosin siihen, että tieto ainakin kulkee varmasti BM:n ja kaason välillä. Lisäksi jos BM ei jostain syystä hoidakaan hommiaan, niin kaaso kyllä laittaa sen sumeilematta töihin! ;D  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehdotin eilen sulholle kahden bestmanin pyytämistä. Ensin hän oli ihmeissään: mitä tekoa kahdella bm:llä on? Hän on toiminut tehtävässä kerran eikä tehnyt YHTIKÄS MITÄÄN. Mutta myöhemmin kun katsastimme mahdollista juhlapaikkaa hän kyselikin minulta kuka nämä kaikki käytännön järjestelyt hoitaa... no ne bestmanit tietty. Vähän merkillistä tuo miesten ajatuksenkulku.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kans vähän hulivili bestman. Mä vähän kiemurrelle kyselin sulholta, että josko sen vois vaihtaa ja tuloksena oli kamala karjasu: "ENKÖ MÄ SAA EDES OMAA BESTMANIANI PÄÄTTÄÄ?!?" Tämän jälkeen pisti suuni suppuun.

Meillä kävi kuiteskin "onni onnettomuudessa" ja bestman sai kutsun YK-joukkoihin. Polttareita ja muita juoksevia asioita hoitamaan valittiin seremoniamestari, joka on aivan mainio tyyppi. Nyt olen erittäin tyytyväinen tähän asiaan ja sulhokin on sanonut, että taisi olla parempi näin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä uskon ja toivon että sulkkini valitema BM hoitaa sen minkä lupaa  ;D Uskallettiinhan me myydä osamaksulla sille autokin....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos ei katso voivansa puuttua bestmanin valintaan, niin voihan sitä sitten pyytää jonkun luotettavamman tyypin seremoniamestariksi. Näin bestmanille jää hoitettavaksi vaan nämä viskitarjoilut nurkan takana ja joku pätevämpi hoitaa ne oikeasti tärkeät asiat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä onneksi sulho valitsi bestmaninsa niin hyvin, ettei minulla ole asiaan mitään nokan koputtamista  :D Suuren vierasmäärän vuoksi meillä on kuitenkin myös seremoniamestari bestmanin ja kaasojen taakkaa helpottamassa.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä sulho valitsi bestmanikseen lapsuudenystävänsä. Mulla ei onneksi ole syytä huoleen, koska luotan tähän tyyppiin täysin ja tiedän, että hän kyllä hoitaa hommansa  :D  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnekseni voin todeta saaneeni mielenrauhan kuulessani BM valinnasta. Sulkilla oli muutamia kavereita, jotka olisivat tulleet kyseeseen. Valinta osui kaikista vanhimpaan kaveriin, jolla on erittäin rauhoittava vaikutus kaikkiin ympärillään. Yksi niistä tyypeistä, joilla ei koskaa näytä olevan kiire, vaikka tuhat-ja-yksi asiaa tulee järjestettyä. Sanallinen arkku ei myöskään jätä pulaan, joten "perfect BM" meillä.

Kaasoja sitten tarvittiinkin kaksin kappalein, koska valitettavasti paras kaverini oli häitä ennen ulkomailla. Onneksi siskoni oli erittäin innostunut askartelemaan kanssani, ja muutenkin kommentoimaan juhlia. Muilta olen saanut kiskoa mielipiteitä, kun eivät halua "tuputtaa omia mielipiteitään".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meillä sulho valitsi bestmanikseen lapsuudenystävänsä. Mulla ei onneksi ole syytä huoleen, koska luotan tähän tyyppiin täysin ja tiedän, että hän kyllä hoitaa hommansa  :D  :D

Samaa mieltä! ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulostaapa tosi tutulta..

siksi valitsimmekin 2 bestmannia ettei homma menisi liikaa taskumatti puolelle.. ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en puuttuis bm:in valintaan.

Valitessani kaasoa / apukaasoja kerroin ketä aion pyytää, mut en todellakaan ois ottanut ainuttakaan kommenttia asiasta vastaan. Mielestäni mies saa myös pyytää ketä tahtoo sen kummemmin morsiantaan konsultoimatta.

Toki ymmärrän jos homma rupee pahasti kusee, et tarttis tehdä jotain. Hommat täytyy jonkun kuitenkin hoitaa! Mut tekisin sen TOSI hienovaraisesti..   ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ole mitään huolta bestmanin suhteen,koska luotan siihen täysin sekä siihen,että hoitaa tehtävänsä.Bestmanina toimii sulhoni isobroidi,aivan mahtava ja upea immeinen.Oon tyytyväinen ku sulhoni otti bestmanikseen isoveljensä.Eli siitä asiasta ei kenenkään tarvii kantaa huolta,upea juttu.

Kannattaa valita hyvä,vakaa sekä tuntemansa tyyppi bestmaniksi siis sulhojen,että ei sit morsiamen tarvii hätäillä asian kanssa hääpäivänä eikä ennen sitä. :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

PUUTU ASIAAN VIELÄ KUN VOIT!!!

Ollessani kaasona kaverille koin niin karmean bestmanin että kamalaa!!! Jätkä oli täys tumpelo! Saamaton, reppana ja kädetön!!!

Hääautosta keskusteltaessa, hän lupasi erään tutun kautta hoitaa asian, nooh... Anna olla kun häihin oli vielä kaksi viikkoa aikaa, niin morsian kysyi että millainen se auto on että voitas suunnitella koristeita ja saako sitä autoa yleensäkään koristella? Bestman oli aivan äimänä et: Häh, mikä auto? Morsian sai hepulit ja totesi et se auto jonka lupasit järkätä! Nooh, häitä edeltävänä päivänä vasta selvisi että saisimme tuon kyseisen auton vuokralle kuskin kera.

Entäs sitten juhlissa...

Tuli bestmanin puheen aika... BM valahti kalpeaksi, sitten väri meni punaiseksi... Hän nousi seisomaan ja sai paniikissa karmean yskän kohtauksen. Luki puheensa suoraan paperista ja istui äkkiä alas. Morsian oli tosin tarkistanut puheen sisällön etukäteen (onneksi).

Minä hoidin kaikki juonnot ohjelmiin ja porukan kokoon kutsumiset yms. työt jotka mielestäni kuuluu seremoniamestarille tai bestmanille.

Sain paljon kiitosta! Ja kaverini vannotti minut vaikuttamaan oman mieheni bestmanin valintaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa vahan ikavalta, mutta oikeesti bestmania ei kuitenkaan valita "ansioluettelon" perusteella vaan pitkalti esim. ystavyyden takia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on siis vaan yks bestman, joka tässä pari viikkoa sitten teki oharit ekan kaaso/bestman tapaamiseen.

Ja ihan vaan sen takia, että ei jaksanut tulla, oli edellisenä iltana ollu jossain tupareissa, ja siis krapulassa.  >:(

Siinä sitten kaason kanssa höpistiin, tosin kaasolla ei hirveesti oo tehtävää häissä verrattuna bestmaniin, joka toimii siis myös seremoniamestarina.

Sanoin Hanille, että vielä voit muuttaa bestmania, mulla meni luottamus ton oharin takia. Täytyy nyt kattoa mihin tää johtaa, pitääkö lupauksiaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä bestmaniksi tulee sulhaseni veli ja tiedän,että voin luottaa häneen sekä,että hän hoitaa tehtävänsä.On ihanaa ku ei tarvitse huolehtia siitä,että hoitaako bestman tehtävänsä vai miten siinä käy.Voidaan luottaa siihen 100%,joka on ihanaa ja upeaa. :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mulle ei kyllä tulis mieleenkään puuttua kultani valintaan bestmanin suhteen, kyllä kai miehellä sentään pitäis olla oikeus ihan itse valita oma bestmaninsä riippumatta siitä onko kyseinen heppu morsiamen suosikkiehdokas vaiko ei.  ::)  kyllä mää ainakin loukkaantuisin jos kultu alkais ehdotteleen mulle kaason vaihtamista!  :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En minäkään varmaan uskaltaisi mennä siihen asiaan puuttumaan, onneksi ei näyttäisi olevan tarvekaan! sulhasellani on kaksi bestmania, molemmat luotettavia ja ihania ihmisiä joiden uskon tehtävästä selviytyvän. Voihan tietysti olla että se menee myös sille taskumattilinjalle, mutta vahvasti epäilen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rouviintunut näkökulma:

Eikös tehtävät jakaudu kuitenkin enemmänkin sen mukaan, että kuka mihinkin pystyy / kykenee / haluaa kuin että nimikkeet sen määräisi? Me tsekattiin nimittäin aika monta kertaa se, että onhan BM:lle OK esim. pitää puhe. Jos ei olisi ollut, niin oltais oltu ilman :) tai joku M:n muu ystävä olis puhunut.

Ikävä faktahan on se, että toisilla ei esim. organisointikyvyn "lahjaa" ole, saati sitten esiintymis-asiaa, joka voi olla monelle kidutustakin pahempi paikka.

Jos sulhon valitsema BM - eli miespolon tuki ja turva tuona kovin jännänä päivänä - tuntuu morsiosta huonolta vaihtoehdolta koristelijaksi (mulle oli ylläri että BM olis jotenkin koristeluvastuussa ???) ja / tai seremoniamestariksi, niin siihen hommaan pitää pystyä pyytämään joku muu. Itse "bestmanius" on kuitenkin mun mielestä kundien keskinäinen sopimus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on kanssa samantyylinen ongelma, mutta häiden osalta homma tullee ratkeamaan niin, että BM kun ei tunne oikein ketään vieraista ja mulla on 2-kaasona tätini, joka tuntee lähes kaikki,  :-Xniin keksin "pyytää" häntä BM:lle avustajaksi häihin kun BM on samalla se seremoniamestari tai vastaava ja tätini oli ihan innoissaan ja sulhokin suhtautui asiaan aika ok; näin mun ei tarvii kommentoida hänen valintaa mitenkään vaan vain "kestää hammasta purren" BM. Onhan häntä nyt "salaa" holhoamassa henkilö, kehen mä luotan! Ainut vaan, että BM ei itse tiedä asiasta mitään, mutta luulisin, kun sulkki esittää asian, on pikemminkin helpottunut! Kun ei tarvi yksin kaikkea tavallaan duunata. Joten aivonystyrät kehiin, kyllä niitä ideoita, onneksi, keksii!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Antakaa miestenne edes jotain päättää. Tosin, pieni ohjailu ei varmasti ole pahitteeksi...  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät järjestää ja niistä vastaa morsiuspari. Kaasot ja bestmanit pyydetään mukaan yhteiseen "projektiin" ystävyyden osoituksena. Tässä mun mielipide. Ei kerta kaikkiaan mene jakeluun tämä "tehtävään rekrytoidaan paras ja sopivin yksilö" mentaliteetti.

Sehän nyt pätee jokaiseen asiaan, että ei ole kiva jos jotain lupaa, eikä pidäkään lupaustaan. Silloin on parasta olla lupaamatta yhtään mitään. Mutta jos sulhanen haluaa tietyn ystävänsä bestmanin virkaa hoitamaan, niin sitten asiat hoidetaan niin, että ko. bestmanille ei anneta sellaista vastuuta, että häiden järjestely siitä vaarantuu.

Dehillä on erinomainen ongelmanratkaisukyky! Kukaan ei loukkaannu, kaikki on tyytyväisiä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

no ei mulle tullut mieleenkään sekaantua koko bm asiaan. tosin mulla ei ole bm:n suhteen mitään valittamista. meiän kaaso ja bm ei ollu ikinä ees nähny toisiaan ennen kun ne piti ekan oman tapaamisensa, nyt niistä on tullut kai ihan hyviä kavereita keskenään, ja hommat sujuu kuulemma tosi hyvin. mieheni veli on kai pyydetty seremoniamestariksi. mä en hääohjelmasta paljoa tiedä, kun he haluavat hoitaa ohjelman. luotamme sen heidän käsiinsä, he vain hyväksyttivät meillä ns. asian kehykset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niinpä niin, dilemma poikineen.

Toisaalta sulhasen pitää saada päättää omasta bm:stään, mutta toisaalta bm:in tulisi kyetä hoitamaan tiettyjä tehtäviä ennen häitä, juhlapäivänä ja jopa seuraavana päivänäkin.

Kertokaa miten on mennyt tilanteet, joissa olette yrittäneet vaikuttaa vienosti sulkkinne valintaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään