Sign in to follow this  
Followers 0
helmitiara

Häät ja syömishäiriö

6 posts in this topic

Olen menossa ensi kesänä naimisiin. Hääpukukin minulla on jo: ihana ja uniikki, juuri minun tyyliseni vintagemekko. Olen samalla tosi innoissani prinsessapäivästä ja samalla ahdistunut. En ole nimittäin täysin sinut omissa nahoissani, sillä minulla on syömishäiriötausta. Suurimmaksi osaksi olen jo toipunut sairaudestani, mutta ulkonäkökomplekseja minulla on vieläkin. Päässä pyörii ahdistava ajatus, että minun pitää näyttää häissäni täydellisen hoikalta, pirteältä, kauniilta, säteilevältä...

 

Esimerkkinä nyt vaikkapa se, että sovitin mekkoani ja sitä pitäisi suurentaa ehkä parilla sentillä rintakehästä. Ahdistuin sitäkin: ei mitään suurennella, vaan minun on mahduttava mekkoon = laihdutan kesään mennessä itseni sopivaksi. Ylioppilasjuhlissa kävi juuri samalla tavalla, laihdutin kuukauden juhlia varten, koska ahdistus juhlapäivästä oli niin suuri.

 

Nyt en todellakaan aio laihduttaa, sillä se vain pahentaa kierrettä. Mutta ajatuksista on vaikea päästä eroon, varsinkin, kun tuntuu, että jokainen morsian laihduttaa juhlapäiväänsä varten. Minua ahdistaa myös ajatus keskipisteenä olemisesta. Ristiriitaista kyllä haluan silti isot häät, joihin kutsumme kaikki vähänkin paremmat tuttavamme. Perääntyä en aio, vaan otan juhlat harjoituksen kannalta.

 

Onko kenelläkään muulla ollut tällaisia inhottavia ahdistuksen aiheita omien häiden alla? Miten niistä voisi päästä eroon? :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helmitiara, toivottavasti olet osannut olla ottamatta liikaa ulkonäköstressiä ja keskittyä kaikkeen ihanaan häiden odotukseen liittyvään. Auttaisko tossa pukuasiassa se ajatus, että lähes kaikille pukua rukataan sopivaksi. Sinä siellä puvun sisällä olet jo sopiva ja puvusta tehdään sulle sopiva. Jostain kohdista joudutaan ehkä ottamaan pukua sisään ja toisessa kohdi höllentämään - se kuuluu asiaan.

 

Jos sulla on syytä pelätä, että laihduttamisesta lähteeä joku pahempi kierre alkuun, niin älä laihduta. Oot varmasti ihana ihan omana itsenäsi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on sama ongelma. Tai no anoreksiasta olen jo parantunut mutta vieläkin on sellaista "ruoan kanssa leikkimistä" niinkuin äitini sanoo. Anoreksia-bulimian olen sairastanut siis. Ikää mulla ei ole vasta kuin kohta 18v. Naimisiin mennessä olen 19v melkein.

Stressaa ostaa puku koska tuijotan koko lappua ja pelkään etten mahdukkaan siihen. Siksi ajattelin tulevan anopin kanssa tehdä itse puvun jottei tarvitse kokolappua miettiä. :)

Faktahan on se että lähes kukaan ei löydä täydellisesti sopivaa pukua vaan sitä pitää muokata välillä paljonkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kokolappua ei nyt ainakaan kannata hääpukuostoksilla tuijottaa! :)

Eri maiden sekä eri suunnittelijoiden ja mallistojen välillä on todella paljon vaihtelua!

 

Paras koko on OmanKropanKoko TM ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^komppi! Eihän sitä pukua koon perusteella osteta, vaan sulle sopiva. Itse tekeminen on tietenkin hieno homma, jos ja kun osaamista on. Mutta jos ostopukuun päädyt, niin ei niitä kokoja kannata edes katsella, kun koot tosiaan varmasti vaihtelevat mallistoittain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0