Jump to content
Naimisiin.info

Mitä välineitä käytätte hääsuunnitteluun?


Svea

Recommended Posts

  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ah.. tulipahan mieleeni Hulluna häämekkoihin -ohjelma. Oon suorastaan koukussa siihen. Miksikö pidän sitäkin omalla tavallaan apuvälineenä?

 

No:

 

- ensinnäkin hääpuku on mulle hyvin keskeinen asia liittyen koko häiden suunnitteluun. Haluan sen olevan sopiva teemaan, värimaailmaan, tunnelmaan jne..

- olen paremmin selvillä siitä, millaisia pukuja edes on.

- tiedostan paremmin, mistä pidän ja mistä en pidä

- ymmärrän paremmin, mikä sopii mun vartalotyypille.

- opinpahan Randyn "no no no"-listalla olevat asiat (älä sovita liian kallista pukua, älä ota liian isoa seuruetta mukaan sovituksee jne.)

 

Ja tästäpä tuli mieleen vielä se, että latasin puhelimeeni sovelluksen The Knot Wedding Dress Look Book (ilmainen ainakin Androidille). Siihen voi naputella oman vartalotyyppinsä, pituuden, ongelmakohdat, mitä haluaa korostaa, tyyli jne.. Sen perusteella ohjelma hakee tyypille sopivia pukuja. Valikoimissa oli ainakin Maggie Sotteroa ja paria muuta Suomesta saatavaa valmistajaa. Lisäksi ohjelmaan kuuluu vihjelistat kankaista, puvun valitsemisesta jne. Vaikuttaa alustavalla selailulla aika mielenkiintoiselta.

Link to comment
Share on other sites

Itse jonkun verran vieraillut http://www.theknot.com/ sivustolla. Vaatii tosin sisäänkirjautumista jos haluaa kaiken hyödyn irti sivustosta. :)

 

Löysin The Knotin, kun ensin käytin heidän sovellustaan. Vaikuttaa lupaavalta, mutta kannattaako sisäänkirjautuminen todella? Mietin tuon ja Martha Stewartin välillä, ellen sitten ahnehdi ja kirjaudu molempiin. Vaikuttaa olevan teoriassa samat työkalut budjetista suunnittelulistoihin.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Onko kenelläkään ollut käytössä Morsiuspari appya? Tai jokin vastaavaa sovellus? Ootteko saaneet palautetta vierailta? Onko toiminut?

 

Itse olen jo suunnitelman tehnyt, mutten ole julkaissut sivua. Tämähän toimii sekä pöytäkoneilla että älypuhelimilla. Ollaan kyllä sulhasen kanssa sitä mieltä, että tämä tulee meille. Kutsuihin ei tarvitse laittaa info-lehtistä mukaan, vaan ainoastaan oman sovelluksen internetosoite ja vieraat saavat sivuilta kaiken tiedon häistä - ja enemmänkin.

 

 

https://www.morsiusappy.fi/

Link to comment
Share on other sites

Täälläkin yksi pinterestiin hurahtanut ilmoittautuu!

SE on PULLOLLAAN ideoita ja erityylisiä hääteemoja ja ihania DIY ideoita joko suoraan häihin viitaten tai ihan muuten vainkin, hieman tuunattavaksi omaan hääteemaan sopivaksi. Myöskin oma makuni häämekon suhteen muokkautui hyvin pitkälti pinterestissä näkemieni kuvien perusteella.

Eli minusta pinterestissä on hyvää ideoiden runsaus, DIY ohjeet, KUVAT (!!).

 

Puhelimessa mulla on joku WedHappy app (apple), se on minust ihan kökkö. typerän jenkkimäinen versio ja ei ollenkaan looginen, ainakaan mulle.

 

Häämessuilla kävin kaason kanssa haistelemassa tunnelmaa wanhassa satamassa 2013. Messuilta suurimpana antina jäi idea tulevasta vihkistä (sormuksia netin kautta myyvän firman esittelypisteeseen kun satuin törmäämään), hinta kun ei ollut sormuksen laatuun nähden mikään aivan pyrstölleen viskaava. Paljon hyviä askarteluideoita ja erilaisia hääkimppuja oli myös nähtävillä. Olin myös positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon sellasia juhlapaikkoja siellä oli "esittäytymässä" joista en ollut edes kuullut ja kuinka reaaliaikasta tietoa (hinnat ja varaustilanne) heillä oli siellä kertoa. Kokemuksena siis suosittelen häämessuja. Kannattaa ottaa mukaan kaaso jos haluaa vaan mennä fiilistelemään, jos taas tuntuu siltä että voisi tehdä joitain tärkeitä ostoksia tai peräti sopia häävastaanottopaikan katsomisesta tai vaikka varata auton kirkolta juhlapaikalle siirtymiseen, niin sitten se tuleva puoliso matkaan! :girl_wink:

 

Ja hei miäkin törmäsin joku aika takaperin tuohon morsiusappyyn ja nyt harkitsen olisko siitä meille mitään iloa vai nöy. Kokemuksia?

Link to comment
Share on other sites

Mä oon tosiaan nyt pari viikkoa leikkinyt tuolla morsius appylla. Tykkään sen selkeydestä. Suomenkielisyys on tosiaan plussaaa. Meillä on suunnitelmana laittaa oman sivustan osoite kutsuun mukaan, ja sovelluksen kautta vieraat voivat ilmottautua häihin, katsoa lahjalistaa, lukevat hääinfon kokonaisuudessaan ja voivat tutustua vaikka minun ja sulhaseni tarinaan. On aika simppelin tuntuinen.

 

Kiinnostaakin tietää, onko muut toimineet samoin? Onko vierailta tullut palautetta jne.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Itellä ei ole mitään ohjelmia.. vielä.

 

Mihin niitä käytätte?

Pinterest on mulla kuva ja ideasäilö. Sinne voi luoda omat kansionsa aiheille ja kerätä ideoita niin paljon kuin sielu sietää ja ne pysyy aina samassa paikassa tallella.

Exeliä käytän hyväksi kaikkien asioiden listaamiseen ja esim. budjetin hahmottamiseen ja siihen mitä on jo tehty ja mitä on tulossa tehtäväksi.

Link to comment
Share on other sites

Pinterestissä minulla on oma "salainen" fiilistelykansio. Siellä on lähinnä tunnelmakuvia ja ideoita.

Ehkä jossain vaiheessa teen oman kansion niille ideoille, jotka otan käyttöön.

 

Exceliä hyödynnän vieraslistana, budjettina ja tehtävälistana. 

 

Google Driveen teen kansion johon laitan sellaiset jutut jotka jaan toisten kanssa (esim. ohjelma avustajille). 

 

Lisäksi koneella on oma kansio häille, jonne on tarkoitus laittaa kaikki juhliin liittyvät tiedostot ja selaimessa on oma kirjanmerkkikansio hääjutuille.

 

Nyt tätä kirjoitellessa aloin miettiä, että pitäisikö kaikki matsku keskittää tonne Google Driveen. Siellä olisi sitten näppärästi luettavissa ja muokattavissa puhelimella, tabilla ja kaikilla tietsikoilla. Samalla voisin antaa kihlatulle luku- ja muokkausoikeudet niihin... Mä oon vaan niin kasvanut kiinno tohon Exceliin kaikenkaikkiaan, etten tiedä miten pärjäisin ilman sitä  :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Hmm... onneksi tämä aiheosio alkoi vasta nyt. Häät on lauantaina :gpari:

 

No, perus insinööri-ihmisenä minulla on olut käytösä exceliin rakennettu laskentaohjelma, jossa eritelty realistisesti arvioitu budjetti, toteuma ja erotukset. Budjettia on seurannut melko tarkasti jottei kustannukset karkaa. Jos jokin menolaji on täyttynyt, siltä osin hankinnat on päätetty ellei ole luontevaa ollut jakaa muille kululajeilla.

 

Etenemisen suhteen tein alussa heti kaiken mahdollisen mitä voi tehdä kutsuista kiitoskortteihin ja hääkarkeista paikkaikortteihin (onneksi tulin vasta noiden järjestelyiden jälkeen tälle sivustolle :girl_prepare_fish: ). Muun aikataulun osalta käytössä on ollut projektinhallintaohjelma. Ilmaisia löytyy netistä esim. Gantilta.

 

Ideakuvat  olen yksinkertaisesti tallentanut hääkansioon ja alakansioihin tietokoneelle. Kuvat tekstit ym. olen kopioinut ja  tallentanut aihealueittain wordiin.

Muokattu: , käyttäjä: Suli
Link to comment
Share on other sites

Suli, en ole insinööri, mutta tuo kuulostaa tutulta. :) Lisänä sitten ohjelmat, kun tykkään kuitenkin räplätä puhelinta tai tabia ja ne on usein mukana, kun tulee joku äkillinen älynväläys.

Itellä ei ole mitään ohjelmia.. vielä.

Mihin niitä käytätte?

Mä käytän budjetointiin, tehtävälistojen hallintaan, aikataulutukseen, vieraslistoihin, pöytäjärjestysten suunnitteluun, yhdellä etsin kropan ja tyyliin sopivaa hääpukua Muokattu: , käyttäjä: iiinez
Link to comment
Share on other sites

En uskaltanut aloittaa tästä aiheesta omaa ketjua ja ajattelin, että häälehti kuuluu apuvälineisiin. Häälehden osto on kutkuttanut minua, mutta olen miettinyt, että onko se aivan turha ostos. Onko kukaan löytäny häälehdestä mitään sellaisia juttuja mitä netistä ei löytäisi? Kannattaako ostaa?? Niitä varmaan saattaisi myös löytää kirjastosta, vai? Kokemuksia, please! :)

Link to comment
Share on other sites

Itse en oikein ymmärrä häälehtien ostamista, kun nykyään netistä saa etsittyä juuri sellaisia artikkeleita ja kuvia kuin itse haluaa, ilmaiseksi. Hääsaitteja, myös häälehtien sivuja, on todella paljon. Jos ostaa jonkun häälehden numeron (yli 5e taitaa maksaa?), varsinkin suomalaisen, se on sitä nyt "in" kamaa eikä mitään uutta (naikkareissa jo moneen kertaan keskusteltu tai ulkomaisista lehdistä lainattu jne eikä minun tyylistäni). Kirjastossa voisi tietysti ilmaiseksi selailla, mutta nettiä voi selata missä vain..

Link to comment
Share on other sites

Se nyt on varmaan sama kuin muutenkin lehtien lukemisessa. Toiset tykkää, toiset ei.

 

Löytyy paljon samaa netistäkin, mutta joskus se tunne, että saat pitää kädessäsi ihanaa paksua, kiiltävälle paperille painettua morsisanhöttöä on vaan huomattavasti kivempi. :)

 

Vitosen lehtiä en lähtis ostaa, mutta alle kympin ne paremmatkin maksaa. Monessa suomalaislehdissä on käytetty halvempaa paperia, kopioitu ja suomennettu jutut ulkomaisista lehdistä ja anti on vähän köyhä ja blah.

 

Mun suosikkeja on Martha Stewart Weddings, InSideWeddings, Brides Magazine ja You & Your Wedding. Noi kestää vielä hyvin aikaakin, esim. itselleni kolahti parhaiten 2010 Inside Weddingin muutamat ideat.

Link to comment
Share on other sites

Mä oon tosiaan nyt pari viikkoa leikkinyt tuolla morsius appylla. Tykkään sen selkeydestä. Suomenkielisyys on tosiaan plussaaa. Meillä on suunnitelmana laittaa oman sivustan osoite kutsuun mukaan, ja sovelluksen kautta vieraat voivat ilmottautua häihin, katsoa lahjalistaa, lukevat hääinfon kokonaisuudessaan ja voivat tutustua vaikka minun ja sulhaseni tarinaan. On aika simppelin tuntuinen.

 

Kiinnostaakin tietää, onko muut toimineet samoin? Onko vierailta tullut palautetta jne.

 

Olen myös tykännyt Morsius Appysta. Olen täyttänyt sinne meidän tarinaa, hääblogia, juhlien kulkua jne. Meillä on tosi pienimuotoiset häät ennen kuin lähdemme häämatkalle, jossa meillä on hääseremonia. Eli ainoastaan ihan lähimmäiset sukulaiset tietävät häistämme ja ovat vieraina vihkimisessä. Kukaan muu ei tiedä häistä mitään, joten tulevat yllätyksenä ystäville, muille sukulaisille ja työkavereille. 

 

Luultavasti julkaisemme hääapsimme häidemme jälkeen, kun olemme häämatkalla. Näin muutkin saavat tietää häistämme ja saavat kommentoida ja lähettää toivotuksia vieraat palstalle. Lisäksi voimme jakaa kuvia häistä, häämatkasta ja rantahääseremoniasta tuttavillemme ja samalla he näkevät miten reissumme etenee.

 

Apsy on ollut selkeä ja helppo käyttää, eikä kovin kalliskaan. Suosittelen lämpimästi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Excelillä olen laatinut budjettisuunnitelman ja vieraslistan, Wordilla kirjoitellut to do -listaa, kutsukorttien tekstipohjat ja ideat esim. hääauton takalasin tekstiin yms. pientä. Mulla on koneella tallennettuna hääkansio, josta nämä kaikki löytyy alakansioidensa alta, ja myös inspiraatiokuville kampauksista yms. on oma kuvakansionsa :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...