Kuinka paljon anopin sana painaa hääjärjestelyissä?


Christabel-

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ei yhtään. :D

 

Anopin en kyllä uskokaan tuppautuvan, varsinkaan kun suunnitelmissa on (enintään) pienet häät, mutta mun äiti... Hohhoijaa jo etukäteen. Se kävi jo arvostelemaan miehen valmistujaisia, kun mikään ei vain ollut tarpeeksi "juhlavaa". Eikä siis tosiaan mikään, eli ei vaan haluttu kovin "juhlavia" juhlia ja kaikki oli linjassa keskenään, mutta ei vaan äidille meinannut sopia. Kun kyllähän nyt valmistujaisissa pitää olla korkkarit jalassa ja valkoiset pöytäliinat ja kaapitkin siivottuna ja ja ja (vaikka miten pienet kotijuhlat on)... Voin vain kuvitella miten sitten häissä. Rehellisesti yksi syy, miksi houkuttaa olla pitämättä juhlia kokonaan tai naamioida joksikin ihan muiksi juhliksi on se, etten halua kuulla noita samoja kitinöitä potenssiin n uudestaan. :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Meillä anoppi ei siis sanonut mitään. Ainoastaan lähinnä painottivat, että turha laittaa liikaa rahaa, kun kyseessä on yksi päivä. Lähinnä me kyselimme heiltä ja anoppi vastaili meidän kysymyksiin.

 

Kysymättä kuulimme vain yhden kommentin ja se oli eräistä vieraista, että he kyllä toivovat pääsevänsä jotenkin osallistumaan juhliin. Tiesimmehän me sen, mutta ikää liikaa matkustaa välissä ollut reilu 300 km, joten järkkäsimme sitten lähempänä heitä anoppilassa erilliset kahvitukset ja tietty häävaatetus päällä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Vaikka minun anopillani onkin suht vahvoja mielipiteitä asioista, ei hän onneksi tyrkytä niitä muille :) Olemme hiljattain muuttaneet eri paikkakunnille, enkä ole anoppia oikeastaan nähnytkään sen jälkeen kun kerroimme että häät ovat tulossa! Eli ei, anopin mielipiteet ei vaikuta ja tuskin hän niitä minulle kertoisikaan, jos en kysy.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 11 months later...
  • 1 month later...

Meidän intialaisissa häissä on ihan päinvastainen tilanne kuin muilla morsiamilla täällä, nimittäin sulhon äiti on päävastuussa kaikesta :D Täällä Intiassa on tapana, että parin vanhemmat järkkää häät, ja se sopii mulle, koska mulla ei olisi mitään hajua paikallisista perinteistä, juhlapaikoista yms. Ainoa ongelma oli, että anoppini toivoi perinteisiä hindulaisia häitä kaikkine uskonnollisine piirteineen (rukouksia ja muita rituaaleja), joita me taas ei haluta. Mä olen kristitty ja sulhanenkaan ei seuraa hinduperinteitä. Onneksi anoppi kuitenkin ymmärsi, että kyseessä on meidän häät, ja meidän toiveita pitää kunnioittaa. Meidän suomalaisen hääjuhlan järjestelyt on sitten ihan meidän (tai minun) käsissä, vaikka mun äiti varmasti auttaa mielellään.

Anoppia enemmän hampaidenkiristystä on aiheittanut mieheni vanhempi veli, joka jo saneli mulle, millaiset häät meille tulee. Hänen mielestään mun pitäisi suostua nelipäiväisiin häihin, joissa kunnioitetaan kaikkia hinduperinteitä :wacko: Ei kiitos meille! En halua häitä, joissa en varmasti viihtyisi yhtään.

Muokattu: , käyttäjä: Aleze
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ei oikeastaan yhtään. Asutaan eri maissa, ja me hääparina maksetaan ja järjestetään häät aika lailla itse (+kaasojen ja bestmanien avulla), joten kummankaan vanhemmat eivät hirveästi edes pääse osallistumaan järjestelyihin kuin vasta hääviikolla. Sinänsä ihan harmi, koska arvostan heidän mielipiteitään kovin. Mutta vanhemmat tietävät kyllä että meidän häät = meidän päätösvalta. :) 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Me järjestämme häät anopin kotikulmilla, joten hänellä on paljon meitä parempi käsitys mm. paikallisista palveluntarjoajista. Niinpä kuuntelemme mielellämme hänen ehdotuksiaan tässä suhteessa. Kirkkoon en mene olkapäät paljaana koska se olisi hänestä todella loukkaavaa (ja minulle ei ole väliä jos sen 30 min on joku huivi harteilla). Vieraiden osalta olemme valmiita neuvottelemaan. Tarjoilut, väriteemat, asut ja niin edelleen päätämme kyllä itse.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kun itse maksatte häät, anopilla ei todellakaan ole niihin mitään sanavaltaa. Voisitte mielestäni suoraan sanoa että koska kustannatte häät itse, haluatte myös tehdä niistä teidän näköisenne. Fiksu ihminen ei kiukuttelisi noin vaan kunnioittaisi teidän tahtoanne.

Meillä anoppi ja oma äitini eivät pääse häihin juurikaan vaikuttamaan ainakaan visuaalisissa jutuissa, vaikka maksavat melkein yhtä paljon kuin mekin sulhasen kanssa. Toisaalta joissakin asioissa sitten tehdään kompromisseja heidän mielipiteet huomioonottaen: esim. minä en olisi halunnut ollenkaan humppa/iskelmää, mutta jonkin verran sitä tulee koska anopit haluavat. Mielipiteitä kyselen tietysti myös. Mutta muuten tehdään ihan omannäköiset koska kyseessä ovat kuitekin meidän häät.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Meidän häät sujuivat hyvin, kiitos kysymästä @talvihäät2014 :) Minä ja mieheni saimme päättää oikeastaan vain hääpäivämäärän ja juhlapaikan koristelun. Sekä tietysti omaat hääasumme, vaikka anoppini ja kälyni olivat mun kanssani valitsemassa saria, koska en ollut pitänyt sellaista koskaan enkä tiennyt, mitä etsiä. Hääpäivämäärä meinasi aiheuttaa ongelmia, sillä intialaisen horoskoopin mukaan 27.2. ei ollut hyvä päivä mennä naimisiin ja parempi olisi ollut maaliskuun 5. päivä. Usko horoskooppeihin on Intiassa todella yleistä. Minä ja mieheni emme usko mihinkään horoskooppeihin, joten emme kuunnelleet muita ja menimme maistraattiin tuolloin 27.2. Sanoin jälkeenpäin miehelle, että me ei voida koskaa erota, koska miehen suku olisi sitten varma, että ero johtuu väärästä päivämäärästä :D 

Kuten sanoin, oli vain hyvä asia, että miehen perhe hoiti hääjärjestelyt. Mä olen aikamoinen perfektionisti, joten vähän harmitti, että monet asiat hoidettiin vähän sinne päin, mutta en toisaalta ollut oikeutettu valittamaan. Järjestelyaikaa ei ollut kuin pari viikkoa, mutta siellä häät saadaan kasaan todella nopeasti. Olen silti huojentunut, että ensi kesänä saan vielä järjestää enemmän omannäköiset häät.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...