Jump to content
Naimisiin.info

Talvihäät (yhdistetty)


Opalia

Recommended Posts

Suunnitelmissa olisi talvihäät ja nyt kaipaisinkin kovasti kokemusten kerrontaa joko omista olleista tai suunnitelmissa olevista talvihäistä tai sitten vieraana olemisesta sellaisissa!

Kaikki apu on tervetullutta, joten ihan mitä tahansa ideoita tai epäkohtia mieleen juolahtaa, kerro pois vain!  ;)

Link to comment
Share on other sites

Ainoa juttu talvihäissämme, joka olisi sujunut kätevämmin kesällä, oli onnittelut. Onnittelut oli pakko järjestää sisällä, ja homma olikin melkoista sähläystä siihen asti, kunnes ihmiset löysivät paikoilleen. Tila ei näet ollut kovin suuri ja eteinen ahdas. Neuvoisin miettimään etukäteen tarkkaan esim. se, että on tarpeeksi naulakoita vieraita varten, ja etteivät vieraat joudu seisomaan ulkona kylmässä odottelemassa.

Link to comment
Share on other sites

Ainoa juttu talvihäissämme, joka olisi sujunut kätevämmin kesällä, oli onnittelut. Onnittelut oli pakko järjestää sisällä, ja homma olikin melkoista sähläystä siihen asti, kunnes ihmiset löysivät paikoilleen. Tila ei näet ollut kovin suuri ja eteinen ahdas. Neuvoisin miettimään etukäteen tarkkaan esim. se, että on tarpeeksi naulakoita vieraita varten, ja etteivät vieraat joudu seisomaan ulkona kylmässä odottelemassa.

Tämänkin voi välttää... Nimittäin jos onnittelu tapahtuu juhlapaikalla, voi tehdä niin että morsiuspari saapuu juhlapaikalle vasta viimeisenä. Näin ollen vieraat ovat jo päässeet omille paikoilleen istumaan ja morsiusparin saavuttua vieraat tulevat onnittelemaan pöytäkunnittain järjestyksessä.  Seremoniamestari tai joku muu voi opastaa vieraat istumaan ennen morsiusparin tuloa.

Hih, toivottavasti selostuksesta sai selvää.  ;D Tällainen järjestely oli kesähäissä, joissa viime vuonna olin vieraana.

Link to comment
Share on other sites

Itse olen miettinyt että sitten joskus jos pääsen naimisiin niin talvihäät vois olla se mun juttu. (Toivottavasti sulhanen on samaa mieltä!  ;D )  En tosiaan ole kovin vakavasti vielä miettinyt, mutta suurin huolenaiheeni on ollut se, että tarkenisinko hihattomassa hääpuvussa. Olen nimittäin aikamoinen vilukissa enkä tiedä ovatko pitkähihaiset hääpuvut ollenkaan yhtä hienoja.  :-/

Talvihäiden etuja on paljon, esim. se että on pimeää ja näin ollen on kiva polttaa kynttilöitä, ja toiseksi se että talvella vieraat eivät ehkä ole niin kyllästyneet häihin kuin kesällä jolloin monilla voi olla useammat häät. Lisäksi talvella on ihanaa lähteä jonnekin lämpimään ja aurinkoon häämatkalle.

Link to comment
Share on other sites

Olin 2000-vuonna häissä talvella. Se oli toisaalta sellaista tunnelmallista...rekiajelua ym. Paikka jossa häät olivat, oli hieman huono. Paljon pieniä huoneita ja syötiin eri talossa kuin juhlittiin. Oli siisnä vaan taiteilemista mennä korkkaleilla jäisen pihan halki toiseen rakennukseen ja wc:n.

Link to comment
Share on other sites

Me mentiin maaliskuussa naimisiin, enkä oikeastaan keksi yhtään asiaa, joka olisi voinut mennä paremmin jos häät olisivat olleet kesällä... Me käytettiin paljon kynttilöitä, ja olihan se tunnelmallista, varsinkin kun paikkana oli tosi ihana vanha hirsirakennus. Ja ainakaan kellään kutsutuista ei ollut toisia häitä yhtä aikaa, eikä mitään kyllästymisen merkkejä liian moniin peräkkäisiin häihin ;)

Neiti Kesäheinä muuten, mulla ainakin oli ihan samanlainen puku minkä olisin valinnut kesähäihinkin (hiaton siis..) ja hyvin tarkenin ;) Vaikka olen myös älytön vilukissa ja mietin etukäteen että tuleekohan kylmä..

Link to comment
Share on other sites

itse olen halunnut aina kesähäät, mutta olen ollut muutamissa talvihäissä. Yksi hyvä perustelu talvihäille on sää (ymmärrän sen itse nyt varsin hyvin  ;)) talvella ei nimittäin tarvitse miettiä, että voiko onnittelut pitää ulkona ja jos sataa, niin voiko ruuan tarjoilla ulkona, kun yleensä ei voi.

häät ovat olleet tunnelmallisia ja ovat kuitenkin harvinaisempia kuin kesähäät. vierailla ei tällöin ole hääväsymystä, jota tulee, kun on ravannut monet häät kesän aikana. mainittakoon esimerkiksi, että ystäväni on kutsuttu kuusiin häihin tänä kesänä, ja viimeiset ovat meidän häämme. mahtaa mennä rutiinilla.

Link to comment
Share on other sites

Talvihäät ovat erikoiset,  ja piristävät sopivasti talvikuukausia.

Kuvitelkaapa: ulona roihuavat roihutulet ja jätkänkynttilät, lumilyhdyt, sydämen muotoon hangelle asetetut  jäälyhdyt jne. Hääpaikalle johtava tie on reunustettu em. valonlähteillä.

Sisällä tarjotaan kuumaa juomaa huurrelaseista, mausteinen tuhti ruoka höyryää ja tila on koristeltu kimalteella huurretuilla oksilla, havuilla ja kristalleilla. Ja päydillä palaa tuikkujen meri, siis  kymmeniä tai satoja vierekkäin (esim. jollain sivupöydällä).

Morsiamen kimpussa on vihreää, valkoista ja kristalleja...

Tulisipa kutsu tällaisiin häihin (huokaus)  ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on tulossa talvihäät:), joten vähän samat toiveet tietää kokemuksista siis täälläkin. Nti kesäheinän ehdotus oli just se mitä me on ajateltu, meillä nimittäin tosi pieni ja ahdas juhlapaikka joten näillä näkymin tehdään niin, et annetaan vieraiden ensin asettua tiloihin (ja me sulhon kans sillä aikaa kurvaillaan kylillä8)) ja saavutaan paikalle sitten muiden jälkeen. Uskoisin, että toimii.

Link to comment
Share on other sites

Mahdollinen pakkanen kannattaa ottaa huomioon valitessa kukkia morsiuskimppuun. Jotkut kukkasethan paleltuvat hetkessä ja menevät ruskeareunaisiksi, ehkä hiukka rumiksi.

Yleensä kyllä asiantunteva sitoja ottaa tämän huomioon...

Meillä tulee häät olemaan myös talvella...tarkemmin tammikuun lopulla 2004. Ensin juhlitaan kaikkien vieraiden kanssa kahvitellen ja sitten suunnataan 20 lähimmän ystävän kanssa viettämään mökkiviikonloppua. Luvassa on koiravaljakkoajelua, ulkoilua, kynttilä-tunnelmaa, hyvää ruokaa ja leppoisaa yhdessäoloa. Ja tietenkin biletystä  ;)

Link to comment
Share on other sites

Mahdollinen pakkanen kannattaa ottaa huomioon valitessa kukkia morsiuskimppuun.

Mä olin ajatellut itselle silkki-/muovikukkia, niin ei ole sitä pelkoa, että kukat paleltuis tai edes nuupahtais päivän aikana. Ja säilyy kimppukin sitten pidempään  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kiitos kaikille ideoista ja epäkohdista, joita en ollut vielä ehtinyt ajatellakaan. Täytyy pistää vinkit korvan taakse ja jatkaa suunnittelua. Edelleen lisää ajatuksia saa kertoa...  :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli häät viime itsenäisyyspäivänä. Suosittelen sydämellisesti talvihäitä. Hihattomassa puvussa ei ollut kylmä. Kynttilät lämmittävät hyvin.Tosin minulla oli talvesta johtuen saappaat jalassa.

Alkumaljana meillä oli kuumaa vaaleaa glögiä. Vieraat olivat pukeutuneet iltapukuihin, joka juhlisti tilaisuutta ennestään. Kesällä pukeudutaan ehkä vähän arkisemmin.

Kättely sujui ongelmitta, koska vieraat ohjattiin alussa toiseen huoneeseen ja kättely tapahtui vieraiden siirtyessä ruokailutilaan.

Sain ihanan kimpun amarylliksistä, mitä ei olisi saanut kesällä. Toisaalta kaikkia kukkia ei ole saatavina kesällä.

Harmittamaan jäi, ettemme toteuttaneet ilotulitusta lopussa, koska se näkyisi niin upeasti pimeässä yössä.

Hevoskyyti jäi toteuttamatta lumipyry/räntäsade -vaaran vuoksi. Olisi kyllä saattanut onnistuakin.

Huonoin puoli oli ehkä se, että jouduin olemaan töissä vielä edellisenä päivänäkin. Kesällä olisi voinut ottaa pidemmän loman myös ennen häitä. Nyt talviloma meni häämatkaan.

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan juuri viime viikolla alettu kertomaan ystävillemme ensitalven häistämme ja kaikkien reaktio on ollut, että: "Ai talvihäät? Ai kun hauskaa! Tosi kiva idea!"  

Link to comment
Share on other sites

Kuten edellinenkin kirjoittaja, niin sanonpa vaan että LOISTAVA VALINTA! Erittäin vierasystävällistä. Lisäksi kirkko ja juhlapaikka eivät muistuta saunaa, ja todennäköisesti ette osu mihinkään ystäväpiirinne hääsumaan.

Oma hääjuhlani oli lokakuussa, jolloin harvinaista kyllä, oli jo ensilumi maassa. Koristeina oli kynttilöitä, muttei oikeastaan mitään muuta talvihäihin liittyvää koska ko. ajankohta oli syksyä vielä.

Suomenlinnassa tuli oltua viime talvena yksissä talvihäissä (puskettiin oikein jäiden läpi lautalla, siinä puhutaan jo talvesta!), ja koristeena oli kynttilöitä, kulkureiteillä ja sisätiloissa (vanha linnansali käsittääkseni, nimeltään tosin pirunkirkko ellen väärin muista, heh), mutta siihen talviteema loppui, koska tuossakin häissä hyödynnettiin sitten muuta. Miellyttävän viileä sisäilma, ja oiva tanssimiselle ja juttelulle.

Ja nyt on yhdet häät joulukuussa, joita odotan todella.

Talviteemasta en osaa sanoa muuta, mutta vieraana olen arvostanut sitä lämmintä tunnelmaa joka lähtee ulkona hämäryydestä, ja tuikkivista liekeistä - niin sisällä kuin ulkonakin. Sisäilmaa, ja ajankohtaa.

Link to comment
Share on other sites

YSTÄVÄNI OLI AIKEISSA JÄRJESTÄÄ TALVIHÄÄT, TOSIN HOMMA KAATUI PITKÄÄN MATKAAN. IDEA OLI KUITENKIN IHANA. KAIKKI VARMAAN TIETÄVÄT KEMISSÄ (OLIKOHAN SE KEMI?) OLEVAN LUMILINNAN JA SIINÄ YHTEYDESSÄ ON VISIIN SANTAPARK TAI JOKU MUU TÄLLAINEN JOULU JUTTU. NO KUITENKIN TARKOITUS OLI SUORITTAA VIHKIMINEN LINNAN KAPPELISSA (JOKA ON MUUTEN TODELLA UPEA, KANNATTAA KÄYDÄ NETISTÄ KATSOMASSA) JA JUHLA OLISI LINNAN RAVINTOLASSA JA YMPÄRI KO. PUISTOA. OHJELMAA OLISI VOINUT KEKSIÄ VAIKKA KUINKA, POROAJELUA, JOULUPUKIN YLLÄTYSVIERAILU, TONTUT RYÖSTÄVÄT MORSIAMMEN YM YM... VAIN MIELIKUVITUS RAJANA! LISÄKSI LINNASSA ON MORSIUSSVIITTI! ASIAA POHDITTIIN TODEN TEOLLA, MUTTA JÄRJESTELYÄ HANKALOITTI PITKÄ MATKA MIKKELISTÄ. MUTTA LÄHISTÖLLÄ ASUVILLE UPEA MAHDOLLISUUS!

Link to comment
Share on other sites

yeah. me tahdotaan tammikuun alussa, ja yksi syy ajankohdalle on, että me molemmat paistuttais kesähäissä ja olis epämukavaa olla koko ajan hikipäässä...

Lisäksi sukulaisia on paljon helpompi saada koolle talvella kuin kesällä, jolloin kaikilla on omat loma- ja matkasuunnitelmansa!

Mitään varsinaisia ongelmia ei vielä ole tullut eteen, pelkään ainoastaan että miten pysyn pikkukengissä liukastumatta... :D

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihitään marraskuun lopulla, eli loppusyksyllä tai alkutalvella... miten sen nyt tahtoo katsoa. Me emme halunneet kesähäitä, koska sulhanen ei pidä Suomen helteistä. Lisäksi kesällä on kaikkea muutakin työtä ja paljon häitä, niin halusimme pitää rauhallisempana aikana. Loppusyksyyn päädyimme siksi, että minun nykyinen työsuhteeni päättyy lokakuun lopussa, on sitten aikaa valmistella. Alkusyksystä ei olisi oikein ennättänyt. Minä olen syntynyt marraskuussa, joten aika on mulle ihan passeli, olen aina pitänyt syksystä ja talvesta.

Oikeastaan suunnitelmiin ei ole tehty mitään sen erikoisempaa ajankohdan takia. Onnittelut täytyy miettiä niin, että ihmisten ei tarvitse odotella ulkona. Juhlapaikassa naulakot on vähän ahtaasi, mutta yritetään ohjata ihmiset kulkemaan "yksisuuntaisesti", jotta kaikki sujuisi hyvin. Kaiken lisäksi meillä tulee olemaan matkaa vihkikirkon ja juhlapaikan välillä n. 55 km, joten toivotaan ettei ole aivan hirveän liukkaat mustajää -kelit.

Pukuni tulee ilmeisesti olemaan kuitenkin lyhythihainen, vaikka ensin ajattelin teettää pitkähihaisen. Voihan sitä kirkkoon laittaa vaikkapa silkkihuivin hartioille, jos siellä on kylmä. Juhlapaikassa on varmasti riittävän lämmintä. Koristeluna käytetään kuivattua viljaa (käytiin niittämässä jo jonkin verran), kiviä, oksia, puolukan varpuja, kanervaa jne.

Ne, joille on kerrottu häistä, ovat olleet innoissaan ajankohdasta. Kaikista on jännä päästä syksy/talvihäihin. Olemme olleet kerran vieraina syksyhäissä ja ne oli todella mukavat. Ainakin osasi pukeutua riittävän lämpimästi.  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Mitään varsinaisia ongelmia ei vielä ole tullut eteen, pelkään ainoastaan että miten pysyn pikkukengissä liukastumatta... :D

Naulan kantaan milkie! Muutamia ihmeellisiä kommentteja ajankohdan valinnasta ollaan kuultu, mutta enimmäkseen positiivista kuitenkin.

Hyviä vinkkejä muuten sain tästä ketjusta, ainoista talvihäistä, joissa olen ollut vieraana on jo monta monituista vuotta. Tammikuussa nyt sitten omat. Luottavaisin mielin eteenpäin

Sannuk2a

Link to comment
Share on other sites

Onpa ihana lukea näin mukavia juttuja talvihäistä - oman hääpäiväni saa luntata tuolta nickin alta.

Olen niin talvi-ihminen... tunnelma on varmasti aivan hurmaava, saa ilotulituksia, ja tosissaan ei ole vieraillakaan hääväsymystä.

Nyt kun vaan malttais oottaa  ;)

Link to comment
Share on other sites

Delirium, kiinnostaisi kuulla lisää tuosta rakettien paukkeesta. Järjestättekö itse kavereiden tms. toimesta vai hoitaako jokin firma ilotulituksen? Jostain netistä bongasin jonkin firman, mutta se oli kyllä ihan tuhottoman kallis... =)

Link to comment
Share on other sites

Delirium, kiinnostaisi kuulla lisää tuosta rakettien paukkeesta. Järjestättekö itse kavereiden tms. toimesta vai hoitaako jokin firma ilotulituksen? Jostain netistä bongasin jonkin firman, mutta se oli kyllä ihan tuhottoman kallis... =)

Raha puhuu, eli itse tuodaan raketit ja amatöörit paukuttaa ;). Näillä näkymin juhlapaikaltamme kyllä lupauduttiin ystävällisesti hoitamaan varsinainen tulitus, mikä on erittäin mukavaa.

Link to comment
Share on other sites

Mitään varsinaisia ongelmia ei vielä ole tullut eteen, pelkään ainoastaan että miten pysyn pikkukengissä liukastumatta... :D

Ajattelin ratkasta liukastelun käyttämällä ulkona talvikenkiä!

Siis omat mukavat talvilenkkarit jalkaan ja menoks. :o

Tietysti niihin tehdään muhkeat valkoiset karvapääliset! :D

Mitäköhän siitäkin mahtaa tulla!

Link to comment
Share on other sites

Olin viime joulun tietämillä vieraana häissä. Parasta oli koristelun "yksinkertaisuus"; kynttilöitä ja kaunista oli!

Tuolla kaikki toimi joutuisasti, onneksi. Ei olisi ollut kiva seistä ulkona 20 asteen pakkasessa. Joten siitä pitää pitää huolta että kaikki pääsevät reippasti sisälle.

Link to comment
Share on other sites

Siis omat mukavat talvilenkkarit jalkaan ja menoks. :o

Tietysti niihin tehdään muhkeat valkoiset karvapääliset! :D

Oi kun hyvä idea! Omat talvikengät vaan ja siihen päälle vaan ihanat pitkää valkoista karvaa olevat päälliset! Ehdottoman hyvä idea! Ja siihen vaikka vielä samaa kangasta oleva käsipuuhka... jajaja sitten jos ompelis jonkun valkoisen viitan ja siihen reunaan samaa karvaa... meitsi innostui!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...