406 viestiä aiheessa

Meillä talvihäät nyt joulukuussa. Suomen ilmastoon ei voi luottaa, joten ilma silloin voi olla mitä vain. Lumi olisi tietysti kiva lisä, mutta minä halusin talvihäät lähinnä tunnelman vuoksi. Pimeää on varmasti ja haluan koristella paikan kynttilöillä ja tarjoilla ihmisille lämpöisiä juomia. Ja ihana viettää sitten hääyötä kynttilänvalossa pakkasen paukkuessa pihalla  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

- Missä kuussa häänne ovat?

- Maaliskuussa 2007

- Miksi valitsitte talvihäät? yleensähän kesä on ennemmin häiden aikaa?  

- Rakastan talvea, lunta ja pakkasta!

- Ihmeltiinkö/ ihmetelläänkö päätöstänne? Oletteko joutuneet selittelemään, puolustelemaan?

- Emme ole kertoneet vielä kenellekkään hää suunnitelmistamme...  ;D

- Mitä erityisiä odotuksia ja toiveita teillä oli/on nimenomaan sen suhteen että häänne olivat/ ovat talvella? (esim. paljon lunta, rekiretki  kirkosta jne.)

- Paljon lunta, paukkuvaa pakkasta, kirkas, puhdas hanki, paljon kynttilöitä,

- Miten talvi näkyi/ näkyy häissänne? (esim. ruoassa, koristelussa, juhlapaikan valinnassa jne.)

- Juhlat järven rannalla isossa hirsihuvilassa, paljon kynttilöitä ulkona ja sisällä, kuumaa lihasoppaa... lumihiutaleita koristeina, ja jos mahdollista kuva ulkona jäätyneen metsälammen rannalla...

- Mikä on mielestänne parasta talvihäissä?

- Puhdas raikas ilma, kaunis luonto, rauhallisuus... KAIKKI!

- Minne lähditte/lähdette häämatkalle?

- Emme ole vielä päättäneet...  :-?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

laitetaanpa omakin vastaukseni:

valitsimme talvihäät koska sillä tavoin pääsemme kuukaudeksi etelän lämpöön talvea pakoon, ja saman voimme tehdä tällä verukkeella joka vuosi ;D

muut syyt samoja kuin muillakin: ei liian yleistä, ei liian kuuma, mukavaa että pimeän talven keskellä jotain ilon aihetta :-X :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille vastauksista!

tulee kerrassaan hyvä miele kun ajattelee omia tulevia talvihäitä. Samoja etuuksia olen minäkin oivaltanut kuin te: romantiikka, rakkauden lämpö, epätavallinen ajankohta jne.

Yhden hyvän puolen tahdon vielä mainita erikseen:

Et hikoile tyllissäsi joten

naama ei kiillä valokuvissa ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Katsotaan saataisko keskustelua uudelleen aktivoitua :) Meillä kanssa suunnitelmissa talvihäät. Ajankohtana tällä hetkellä helmikuu 2008, mutta tarkkaa hääpäivää ei olla vielä päätetty.

Itseä ihastuttaa kanssa ajatus tunnelmallisesta juhlasta. Erityisen tärkeää mulle on että alkumaljaksi on glögiä ja juhlatilaan drkä ulos tulee paljon kynttilöitä. Molemmat asiat on meille tärkeetä muutenkin talvella. Halutaan että häistä tulee meiän näköiset!

Vinkkejä olen kerännyt aikaisemmilta kirjoittajilta, nyt pitäis alkaa etsimään talvihää-päikkyjä. Sieltä varmasti saa myös hyviä ideoita. Lisää hyviä ideoita kaivataan myös tänne ketjuun. Kertokaa ihmeessä omia unelmia, suunnitelmia ja rouvat toteutuneita asioita. Mitä suosittelette ja mikä kannattaisi jättää väliin.

Tunnelmallisia talvihääpäiviä kaikille! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse kaipailisin myös ideoita. Olen lueskellut aikaisemmin kirjoitettuja ketjuja ja jotakin vinkkiä jo saanutkin. Tähtisädetikkuja riisin heiton sijaan ainakin ajattelin. Kynttilät ovat kyllä myös ihan must, ajattelin lähinnä jätkänkynttilöitä ulos (sopivat varmasti maisemaan, sillä häitämme juhlitaan Pohjois-Suomessa) ja tuikkuja sitten juhlatilaan. Sellaiset pitkät kynttilät ajattelin unohtaa ihan suosiolla, sillä meillä on juhlavieraissa oman pojan lisäksi lapsia, jotta saatettaisiin paremmin välttää vaaratilanteet. Kuvauksen olen sopinut studion lisäksi kirkkoon ja kirkon pihapiiriin, jos ilmat ovat suotuisat. Pitänee viritellä myös kuvauksen ajaksi tunnelmavalaistusta eli kynttilöitä.

Mutta tilanne on varmaankin nyt se, että kutsut pitäisi saada valmiiksi ensi tilassa ja sitten miettiä vasta näitä muita juttuja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät tulossa maaliskuussa 2007. Vieraita alle 30 henkeä.  :-X

Paikkana hirsihuvila (talviasuttava) metsän keskellä järven rannalla. Suunnitelmissa myös jätkän kynttilöitä, ulkotulia, kynttilöitä ja tuikkuja. Toivottavasti myös pakkasta ja lunta. Huvilassa "olohuoneessa" suuri avotakka, jonka lämmitämme ja pidämme varmaan tulta yllä... JA mikä parasta, huvilaan mahtuu yöpymään n.30 henkeä!  :D

Matkan taittaisimme kirkosta huvilalle mieluusti reellä, mutta matka on liian pitkä... Ehtii vieraatkin paleltua...  :( Joten käytämme omaa autoa.

Kuvaus tapahtuu huvilalla kun sopiva hetki ja paikka tulevat. Ulkona jos vain mahdollista! (Kuvaaja on yksi vieraista!)

Alkumaljoiksi on suunniteltu alustavasti lämmintä (alkoholitonta!) mausteista mehujuomaa. Ruoaksi kuumaa lihakeittoa ja tuoretta ruisleipää.

Kahvin kanssa on kakkua (ei ole vielä päätetty tarkemmin) ja jotain pikkuleipiä (varmaankin lusikkaleipiä). Iltapalaksi savulohta, leipää, juustoa, pikku pizzoja yms.

Musiikki tulee CD-levyiltä, mitä kukakin haluaa...

Tuskin maltan odottaa!!!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oi kun Miksu74:n suunnitelmat kuulosti hyvältä. Mäkin tykkäisin että ruokana olis joku keitto ja tuoretta leipää ja iltapalalla sitten jotain muuta pientä suolaista. Sulho vaan on vankasti sitä mieltä että tarvii olla seisovapöytä, no tässä on häihin vielä aikaa, joten mieli kerkeää meillä muuttumaan vielä monesti.

Tähtisädetikut kuulostavat aivan ihanilta, mutta sellaista kyselisin rouvilta, että miten niiden sytyttäminen on onnistunut? (meillä kun ainakin on uutena vuonna ollut ongelmia niiden sytytyksessä) Onko kirkon ulkopuolella ollut jotain isoja ulkotulia, joista on saanut tikun syttymään? Minkä kokoisia tikkuja on käytetty? Pienet palavat niin kovin nopeasti, riittääkö se ollenkaan. Toisaalta isot kestävät kyllä melkoisen kauan ja ovat myös melko kalliita. Mikä koko on ollut kätevin? Kiitos kaikille jotka jaksavat vastailla :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, mites tämmöinen aihe oli päässyt vilahtamaan ohi silmien...  :)

- Häämme ovat tammikuussa

- Talvihäitä oltiin ajateltu jo vuosia, tai minä sen ensin keksin ja mussukka sitten tykästyi kanssa ajatukseen. Talvihäiden perustelut ovatkin tulleet täällä esiin moneen kertaan, mutta kerrataan vielä, miksi mekin halusimme juuri talvihäät... Harvinaisempi ajankohta, tunnelmallinen hämärä ja "kynttilävuodenaika", jotain iloa ja valoa keskelle pimeyttä ja itse ajattelin myös sitä (kuten joku täällä myös aiemmin sanoi), että voi sitten tulevina hääpäivinä paeta talvikelejä ulkomaille hyvän syyn varjolla.  ;)

- Talviajankohtaa on ihmetelty. Tosin omat lähisukulaiseni ovat tienneet, että talvihäistä haaveillaan, joten he eivät ole kummastelleet ajankohtaa. Sulhasen vanhemmat olivat ensin ihan ihmeissään - "miksi talvella kun on niin kylmäkin, miksi ihmeessä ei kesällä, no menkää nyt kesällä kuitenkin" jne. mutta nyt he ovat kai sulatelleet ajatusta tarpeeksi eikä se enää ihmetytä heitä. Ainakin tätini epäili minun olevan raskaana  ::) - en tiedä kuinka moni on sitä itsekseen hiljaa epäillyt...

- Odotuksia ja toiveita talvihäiden suhteen... No olisihan toki kiva, jos maa olisi lumen peitossa eikä sataisi räntää. Aikoinaan haaveilin rekikyydistä kirkosta juhlapaikalle ja ilotulituksesta vähän ennen kuin poistuisimme juhlista. Nyt olen vähän vaatimattomampi.  ;D Tähtisädetikut kirkosta poistuttaessa riittänevät.

- Talvi ei näy häissämme varmaan hirveän paljon. Väriteemat ovat kyllä talvisemmat (tumman punainen, luonnonvalkoinen ja kulta), saas nähdä mitä muuta tässä vielä keksitään... Menu ainakin on aika perusversio, ei erityisen talvinen ja alkumaljaksikin otetaan skumppaa eikä mitään lämmintä.

- Talvihäissä parasta on romanttisen hämyinen tunnelma, ainakin näin ajattelen etukäteen. Mietitäänpä asiaa uudelleen reilun 3 kk:n päästä...

- Häämatkalle lähdetään heti hääyönä - kahdeksi viikoksi Meksikoon, Playa del Carmeniin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämme on marraskuussa. Emme jaksaneet odottaa tammikuuta  ;D

Lähipiirissämme ketään ei ole juuri ihmetellyt. Perustelemaan en ole joutunut. Suurimman osan mielestä loistavaa, että häämme eivät ole kesällä vaan ajankohtana, jolloin oikein kaipaa piristystä ja juhlia.

Itse päädyimme talveen / loskaiseen loppusyksyyn siksi, että kuumien kesäpäivien vietto häissä ei ole koskaan ollut suosikki ajanvietettämme. Marraskuussa myös kaikki kutsutut pääsivät mukaan juhlimaan. Suunnitelmien teko ja toteutus on ollut helppo tehdä puolen vuoden aikasyklillä.

Odotan pimeyttä ulkona ja paljon kynttilöitä tunnelmaa luomassa.

Häämatkalle lähdemme Malesian Lankawille ja Kuala Lumpuriin joulukuussa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Missä kuussa häänne ovat?  

helmikuussa

- Miksi valitsitte talvihäät? yleensähän kesä on ennemmin häiden aikaa?  

Ollaan kai enemmän talvi-ihmisiä, rakastetaan molemmat suomen talvea ja talvihäistä oltiin yksimielisiä, kesähäitä ei oikeastaan edes harkittu. Sitäpaitsi ollaan kesäisin lähdetty koko kesälomaksi reissaamaan ulkomaille, ja niin olis tarkoitus ensi kesänäkin tehdä :)

- Ihmeltiinkö/ ihmetelläänkö päätöstänne? Oletteko joutuneet selittelemään, puolustelemaan?  

Itseasiassa ainoat ihmettelevät kommentit ovat liittyneet pukuun, "meinasitko laittaa villahousut häämekon alle" tyyppistä naljailua on saanut kuulla jonkin verran :D

- Mitä erityisiä odotuksia ja toiveita teillä oli/on nimenomaan sen suhteen että häänne olivat/ ovat talvella? (esim. paljon lunta, rekiretki  kirkosta jne.)  

Kirkas pakkapäivä, selkeä taivas ja illaksi pimeää ja kirkkaita tähtiä olisi meille tilattu :)

- Miten talvi näkyi/ näkyy häissänne? (esim. ruoassa, koristelussa, juhlapaikan valinnassa jne.)  

Kynttilöitä tulee paljon, ja koristelussa on tarkoitus korostaa lämpöä mm. punaisilla väreillä. Mikäs sen romanttisempaa pakkasen paukkuessa nurkissa...;)

- Mikä on mielestänne parasta talvihäissä?  

Eiköhän se ole se lämpimän tunnelman korostuminen, ja jollain tapaa kai se liittyy myös siihen, että meillä täällä pohjolassa talvi liittyy niin olennaisesti elämään, ja talvihäillä myös haluamme tavallaan korostaa sitä kuinka ylpeitä olemme juuristamme :)

- Minne lähditte/lähdette häämatkalle?  

Tarkoitus olisi vetää kuukauden mittainen itä-euroopan kierros.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emmiina: Olimme ajatelleet myös niitä tähtisädetikkuja, ja olemme nyt isojen tikkujen kannalla. Suunnittelemme laittaa kirkon pihalle muutaman ulkotulen, josta tikun saa sitten syttymään helpommin. Pieni ehtii palaa jo ennen kuin hääpari ehtii näyttäytyä kunnolla. Iso sitten palaa pidempään, niin varmasti on myös näyttävämpi ja kivempi. Meillä vieraita tulossa alle 30, joten tämä investointi ei onneksi ole mahdottoman kallis...  :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

:o  Niinpä niin....se tammikuu lähestyy ja samalla hääpäivä.... alkaa pikkuhiljaa kutkuttamaan vatsan pohjalta. Ja , koska ollaan viimetipan immeisiä... on moni asia vielä kesken.  :o

Alkaa paniikki iskemään... kutsut on sentään valmiina, paikka varattuna (myös kirkko), pitopalvelukin hanskassa, paitsi se ruokalista....  mutta yllättävän vaikeeta on tuo koristelun hahmottaminen.

Varmaan pitäisi kangas toimittaa pikkuhiljaa ompelijalle  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jep, meillekin tulee talvihäät, tosin kevättä on jo silloin (toivottavasti) ilmassa, nimittäin huhtikuussa alussa. Ollaan jo ostettu kynttilät juhlapaikalle ja kuvauskin on tarkoitus suorittaa niin ulkona kuin sisällä. Pitäähän kuvissa näkyä vuoden aika milloin on naimisiin mennyt oli se sitten talvi, kevät, kesä tai syksy. Itse vastustan kesähäitä, koska niissä häissä joissa olen itse ollut, ovat olleet kesällä ja ne ovat jotenkin tylsät. Vaihtelu virkistää  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli suunnitelmissa aika lailla samanlaisia juttuja kuin Miksu74:lla.. Lappiin olisimme halunneet. Kuitenkin kaiken järjestäminen vieraalle paikkakunnalle alkoi tuntua niin ylitsepääsemättömältä, että päätimme vaihtaa hääjuhlan kotosalle.

Talvihäistä emme silti luopuneet! Ihana mennä talvella naimisiin ja jotenkin tuntuu, että talvella on helpompi pitää pienet häät, ei tarvitse selitellä kenellekään, miksi tämä ei saanut kutsua..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin olis tulossa talvihäät 31,3,07.Toivottavasti silloin vaan on vielä talvinen ilma,tosin en kaipaa mitään kovia pakkasia mutta kuulas kirpakka ilma olis tilauksessa  ::) harmittaa vaan kun meidät juhlapaikassa ei mielellään saa polttaa sisällä kynttilöitä kun on 100 vuotias museosuojeluksessa oleva nuorisoseurantalo.Tai saa jos voi olla 100% varma ettei vaan tapahdu mitään kynttilöiden kanssa.Ja ite oon niin " sählä " tapaturma-altis ja vielä huonon onnen omaava et oon ihan varma et taatusti joku kynttilä kaatuis ja aiheuttais tulipalon,niin luovuin koko ajatuksesta ja päädymme ulkotuliin ja tod.näkösesti valokaapeleihin ???Tuttavat on ollut tosi mielissään kun pääsevät talvihäihin,ei kuulemma tarvi hikoilla juhlatamineissa ja yleensä siihin aikaan vuodesta on aikas hiljasta yleensä juhlarintamalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Missä kuussa häänne ovat?  

huhtikuussa

- Miksi valitsitte talvihäät? yleensähän kesä on ennemmin häiden aikaa?  

Miksi ei?! Itse vastustan kesähäitä juuri siitä syystä, kun kaikki (ainakin ne joiden häissä olen viimeisen parin vuoden aikana käynyt) menevät kesällä naimisiin. Pitää erottua joukosta  :) Sitäpaitsi mä inhoon itikoita ja kärpäsiä ja niitä kesähäissä riittä pitipä ne sitten missä vaan. Niin ja voihan sitä edes kerran olla "kuningatar", "lumikuningatar"...  ::)

- Ihmeltiinkö/ ihmetelläänkö päätöstänne? Oletteko joutuneet selittelemään, puolustelemaan?  

Appiukko luuli, että me halutaan kesähäät ja vähän yllättyivät kun tulikin talvi-/keväthäät eikä tarvinnut odottaa kesään asti  :D Muita kommentteja ei ole tullut.

- Mitä erityisiä odotuksia ja toiveita teillä oli/on nimenomaan sen suhteen että häänne olivat/ ovat talvella? (esim. paljon lunta, rekiretki  kirkosta jne.)  

Ei ole itikoita ja kärpäsiä eikä ole hellettä  :D

- Miten talvi näkyi/ näkyy häissänne? (esim. ruoassa, koristelussa, juhlapaikan valinnassa jne.)  

Kynttilöitä paljon ja punaista väriä.

- Mikä on mielestänne parasta talvihäissä?  

Ei ole itikoita ja kärpäsiä eikä ole hellettä  :D

- Minne lähditte/lähdette häämatkalle?  

Aika näyttää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

nyt vähän aiheen vierestä kysymys...muistatteko monenko aikaan alkaa tulla hämärä maaliskuun lopussa...eli onko hämärää kirkon jälkeen kun kirkko alkaa klo 15?  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
nyt vähän aiheen vierestä kysymys...muistatteko monenko aikaan alkaa tulla hämärä maaliskuun lopussa...eli onko hämärää kirkon jälkeen kun kirkko alkaa klo 15?  :)

Katsoin Turun Sanomien kalenterista, ja sen mukaan viime maaliskuun 27. päivä aurinko on laskenut klo 20.02 (ilmeisesti siis täällä Turun seudulla) eli kolmen-neljän aikaan ei vielä kovin hämärää taida valitettavasti olla. Vertailun vuoksi 23.10. eli tämän viikon maanantaina aurinko on laskenut klo 17.58. Pohjoisemmassa auringon laskemisajat ovat tietysti vähän erilaiset kuin täällä lounais-Suomessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
nyt vähän aiheen vierestä kysymys...muistatteko monenko aikaan alkaa tulla hämärä maaliskuun lopussa...eli onko hämärää kirkon jälkeen kun kirkko alkaa klo 15?  :)

Etelä-Suomessa hämerä tulee helmikuun lopulla noin puoli kuuden maissa, joten maaliskuun lopulla todennäköisesti vasta aikaisintaan kuudelta...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä myös yksi talvimorsian!!

Häät helmikuussa 2008 ja suunnittelut ihan aluillaan.

Tähtisädetikkuja ulos ja paljon, paljon kynttilöitä!! :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

- uutena vuotena

-tahdottiin jotain erillaista ja mies oli talvihäiden kannalla

-kukaan ei ole ihmetellyt eikä kysellyt. Kaikki ovat tykänneet ideasta

-toivottavasti on paljon lunta, sopivasti pakkasta

-paljon kynttilöitä sisälle ja ulos, kutsukortit on luonnon valkoiset ja kakku on valkoinen

-parasta talvihäissä on tunnelma,pimeää,kynttilöitä ja ilotulitus!

-Thaimaa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuinka ollakaan.. Pamsun kirjoittama teksti vois olla mun kirjoittama :) Ollaan siis hääkuukausi ja -vuosi kaimoja ja ainakin osa ideoista menee melkosamanlaisesti ainakin noi tätisädetikut ja kynttilät ja ulkotulet :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Missä kuussa häänne ovat?

Maaliskuussa 07

- Miksi valitsitte talvihäät? yleensähän kesä on ennemmin häiden aikaa?  

Aina ollaan molemmat haluttu talvihäitä,ei ole kuuma,saa tunnelmaa kynttilöillä,maaliskuussa on myös meitin vuosipäivä.

- Ihmeltiinkö/ ihmetelläänkö päätöstänne? Oletteko joutuneet selittelemään, puolustelemaan?

Muutamat on kysynyt miksi silloin??onko ajankohtaan joku syy,eli epäilivät tod.näkösesti et oon raskaana.

- Miten talvi näkyi/ näkyy häissänne? (esim. ruoassa, koristelussa, juhlapaikan valinnassa jne.)

Teema väri tulee olemaan tummanpunainen,hopea,ja valkoinen.kynttilöitä,ulkoroihuja ym...

- Mikä on mielestänne parasta talvihäissä?

samaan aikaan tuskin muita juhlia,on hämärää,ei oo kuuma,saa ihan erillaisen tunnelman kuin kesällä.

- Minne lähditte/lähdette häämatkalle?  

heti seuraavana päivänä lennämme ivaloon ja mennään Saariselälle kylpylään nauttimaan toisistamme ja ihanista hoidoista,rentoutumaan.Tätäkin jotkut ihmetellyt kun ei mennä ulkomaille..no kumpikaan ei tykätä reissata ja tonne on helppo edullisempi mennä sitten vaikka toistekkin fiilistelemään =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään