Kihlauspäivän valintaperuste?


Guest Tähdikki

Recommended Posts

Me puhuttiin silleen etukateen naimisiin menosta, mutta meilla oli ihan perinteinen kosinta joka tuli loppupeleissa ihan yllatyksena, viimeisena ilta Phuketissa rannalla. Se on meidan kihlapaiva. Seuraavana paivana matkattiin Bankokiin pariks paivaks ja mina tomerana tatina heti marssitin meidat jalokivikauppaan ostamaan sormus ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Olemme juuri parhaillaan tätä miettimässä... Ajattelimme valita jonkin sellaisen päivän, joka tuntuisi "sopivalta" eri näkökulmista. Harkitsimme esim. vappuaattoa -> silloin ollaan varmasti aika usein muissa merkeissä juhlimassa ja alkoholin kanssa, ei kuulosta kivalta... Vappupäivä saattaa mennä krapulassa, eihän sitä nyt kihlapäiväkseen halua. Miehen syntymäpäivä on pian vapun jälkeen, mutta toisaalta ei tunnu hyvältä yhdistää kahta merkkipäivää toisiinsa. Voipi olla, että valitsemme lopulta 10.5., silloin on lauantai, voisi käydä vapaapäivänä sormuskaupoilla ja pyytää lähisukulaiset vaikkapa kahville. Lisäksi tuo sattuu olemaan rakkaan mummoni nimipäivä, joten siinä olisi hyvä muistisääntökin! :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä päivä valittiin sen perusteella, koska saamme kultasepältä kihlasormukset.

Meilläkin meni hyvin pitkälti näin. Sormuskaupoille mentiin kun oltiin asiasta puhuttu jo pitkään ja sattui tulemaan sellainen sopiva hetki. Sormuksen päiväys on se pvm jolloin saimme sormukset kaiverruksesta :)

Link to comment
Share on other sites

Eipä sitä sen kummemmin valittu. Mies vain sattui kosimaan tuona päivänä. Eikä ollut etukäteen suunnitellut kosintaa juuri tuolle päivälle. Sormuskaupassa olivat ihan ihmeissään kun haluttiin kaiverruttaa sellainen päivä, joka oli jo ollut. Ehkä se on nykyään yleisempää että sovitaan yhdessä koska kihlaudutaan ja käydään ennen sitä ostamassa sormukset...

Link to comment
Share on other sites

Me tavattiin miehen kanssa Kärppien pelissä ja kun jokunen aika jo kihloista ja häistä oltiin keskusteltu niin päätettiin sitten mennä kihloihin tuossa tapaamis paikassa. Eli viime lauantai valittiin päiväksi. Sormuksia olis tarkoitus mennä tällä viikolla katsomaan, niitä kun ei oo keritty vielä ostaa :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä kihlapäivä määräytyi sen mukaan, koska mies kosi mua :) Ei siis ollut mitään yhteisesti sovittua ajankohtaa. Sormuskaupoilla kun käytiin, niin myyjä kyseli, että koska se kihlapäivä on, että koska tarviitte sormukset. Ihmetteli, kun sanoin että ei niillä sormuksilla niin väliä ole kun me ollaan jo kihloissa ;)

Link to comment
Share on other sites

No meillä kihlapäiväksi päätettiin 23.10.95, joka oli samalla seurustelumme 2vuotispäivä ja sopivasti mies pääsi pois armeijan leivistä :) !

Mitään sen kummempia kosimisia ei ollut eikä tule olemaankaan, vaikka joskus vielä pilanpäiten sanon, että kosintaa odotellessa yms., mutta siis hääpäivä on nyt vihdoin päätetty ilman mitään sen ihmeempiä ja niitä varten sitten säästetään ja suunnitellaan yhdessä ;) !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Aurelius

Meillä ajatellaan usein "samoja ajatuksia". Näin kävi myös tässä. Mies ajatteli ja minä sanoin sen ääneen, että mehän ollaan oltu jo kauan kihloissa. Molemmilla oli toisen tavattua ollut aika pian sellainen tieto, että naimisiin me mennään. Tämä kihlautuminen on meidän kahden välinen juttu. Kihlasormuksia ei ole hankittu, vaan sovittu, että kummallekin tulee vihkisormus. Toisella kierroksella ollaan ja kaikki näyttä kovin erilaiselta kuin aiemmin :)

Link to comment
Share on other sites

Mies päätti kosia kun pääsi armeijasta ja lähdettiin yhdessä mökkilomalle. Laiturilla romanttisesti lupauduin vaimoksi bikinit päällä B) . Kosinta tapahtui tuohisormuksella ja oikeat hankittin kun päästiin kotia. Kihlauspäivä on tietysti tuo kosintapäivä 9.7.2006.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Kihlapäiväksi tuli se päivä, jolloin mieheni kosi minua (eli 21.7.2008). Sormukset käytiin tilaamassa saman viikon aikana ja viikon kuluttua tilauksesta saamme ne. Sormuksiin kaiverrukseksi tulee se päivä, jolloin kosinta tapahtui. (Myös meidän kohdallamme myyjä hieman hämmästeli, kun sanoimme, että ei sormusten saantipäivällä ole niin valtavan suurta merkitystä, sillä kihloissa kun jo olemme. Tokihan se ihanuuden silti haluaa nähdä mahdollisimman pian sormessaan! :grin: )

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...