Guest Tähdikki

Kihlauspäivän valintaperuste?

528 viestiä aiheessa

Meillä mies otti täysin yllättäen kihlauksen puheeksi, kun oltiin jonkin aikaa asusteltu yhdessä. Kosiminen se ei kuitenkaan ollut, vaan ennemminkin tunnustelu, että "kannattaako vielä kosia". Lopulta käytiin yhdessä ostamassa sormukset ja päätettiin päiväkin. Mies kosi aika yllättäen, vaikka tiesinkin sitä sinä päivänä odottaa ;).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jännä juttu, että useimmat tuntuvat valinneen kihlapäivän jo kauan etukäteen tai jemmailleet sormuksia kotona pitkään. Eikös kihlautuminen (= useimmille lupaus naimisiinmenosta) kuitenkin ole tavallaan tapahtunut jo silloin kun asiasta on päätetty? Meillä kihlautuminen tapahtui tavallaan molemmille yllätyksenä tavallisena maanantaipäivänä. ;D Kihloista oli ollut jotain puhetta, mutta sitten vain satuttiin osumaan niin upeaan tilanteeseen, että molemmilla ajatukset menivät samaan asiaan, ja mies sen sitten kysyi ääneen. :-X Seuraavana päivänä mentiin ostamaan sormuksia. Meille oli myös itsestään selvää, että sormuksiin kaiverrettiin tuo kysymispäivä eikä sormusten osto- tai hakupäivä. Vasta myöhemmin huomasimme, että päivä sattui olemaan erään edesmenneen sukulaisen nimipäivä, ja päivä heitti vain yhdellä päivästä, jolloin olimme nähneet ensimmäisen kerran!

Meillä kihlautuminen ei ollut varsinainen päätös naimisiinmenosta, vaan lähinnä sitoutumisesta. Varsinainen kosintakin sitten tapahtui vähän samalla tavalla, päivää ei päätetty etukäteen, vaan jälleen "ajauduimme" tilanteeseen. Mies oli kyllä sanonut että haluaa vielä kosia erikseen, mutta että pitää odottaa "sopivaa tilannetta", jota ei voi suunnittelemalla järjestää... ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minua kosittiin yllätyksenä nyt uutena vuotena pari tuntia vuoden vaihtumisen jälkeen perinteisesti polvillaan. Sormuksetkin käytiin ostamassa vasta pari viikkoa tuon tapahtuman jälkeen, kun sulho halusi ensin pyytää mun kättä vielä isältä ja ilmoittaa omille vanhemmilleenkin. Kihlauspäivä on siis tuo 1.1.2006 kun siinä samassa sovittiin, että ensi kesänä mennään naimisiin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minua kosittiin vuosi sitten ystävänpäivänä ja koko kosinta tuli täytenä yllätyksenä. Seurusteltu oltiin tuolloin jo kolmisen vuotta, mutta mies on yleensä ollut niin saamaton muissa asioissa, etten ollenkaan osannut tällaista siirtoa odottaa:) Iloinen yllätys siis oli, kun mies yhtäkkiä kepsahti polvilleen. Ensin tosin luulin, että kyseessä on jonkin sorttinen pila, mutta hyvin pian ymmärsin, että tosihan tässä on kyseessä :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heh, meillä ei mitään romantiikkaa kyllä siinä kihloihin menossa ollut... puhuttiin vaan yks päivä, et vois mennä kihloihin. piti mennä vuosipäivänä, mutta se on pupusen synttärit, niin ois tullu liikaa samalle päivälle. Jotenka päädyimme aprillipäivään. ja niin arkisesti ei varmaan voi edes kihloihin mennä. Eikä edes polvistunut... senkin....  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kihlauspäivä oli yhteinen päätös, oikeastaan sillai että aamulla tuli mieheltä että tänään ja sit me haettiin sormukset. Aikasemmin oltiin kyl puhuttu. Silloin ei vielä häistä puhuttu mitään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin kuulumme niihin pareihin jotka jo etukäteen sopivat ko. päivästä.. 22.7.2003 oli sitten virallinen kihlauspäivämme, se oli viides-vuosipäivämme. Alunperin piti vihille mennä myös vuosipäivänä 22.7.2006 mutta siirsimme sen sitten syksyyn koska se tuntui kuitenkin mukavammalta molemmille.. :)

-Atlas

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihloista oli ollut jonkin verran puhetta jo aikaisemmin. Sitten hoksattiin, että tänään onkin 9.9.1999, hyvä päivä mennä kihloihin  ::). Ja ei kun sormuksia ostamaan. Se kävi siis aika äkkiä  ;D.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihlauspäivämme päätti sulhoni, päivä oli samalla 6v. seurustelupäivämme. Oli kuulemma halunnut kosia juuri seurustelumme vuosipäivänä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan tarkkaan en edes muista miten homma meni...  :-[

Tapasimme joulukuun eka ja kolme vuotta myöhemmin vain päätimme, että kihlaudumme samaisena päivänä. Kävimme ostamassa sormukset ajoissa ja ne möllöttivät viikon verran kaapin päällä. Oikeana päivänä sitten otimme ne käyttöön. Söimme hyvää ruokaa, katsoimme dvd:ltä saman leffan jota kävimme ekoilla treffeillä katsomassa ja taisi olla puolen yön maissa kun pujotimme sormukset toistemme sormiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin kihlauspäätös oli yhteinen ja sormukset hankittiin n. 2 viikkoa ennen "varsinaista" kihlapäivää. Kihlauksesta oli ylimalkaisesti juteltu jo aikaisemminkin ja juhannus tuntui hyvältä ajankohdalta juhlistaa tätä sitoumusta. Ja lisäksi minulla vielä sattui olemaan syntymäpäivätkin juhannusaattona 24.6.05  :-*

Hääpäivää ei vielä silloin lyöty lukkoon, puhetta oli vain seuraavasta kesästä ja nyt mennäänkin naimisiin 060606  :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kosinta tapahtui matkalla Thaimaassa, ja oli minulle ainakin puoliksi yllätys (olin epäillyt, että se saattaisi tapahtua siellä)  ;D

Sormuksia ei ostettu paikanpäältä, vaan Suomesta viikon päästä kosinnasta. Tuo sormusten ostopäivä on sitten myös kaiverrettuna sormuksiin. Päivämäärä oli siis aivan sattumalta valittu. Sulhon on tosin helppo muistaa päivämäärät, sillä kihlapäivä, minun synttärit sekä hääpäivä ovat 17. päivä, ja vieläpä peräkkäisinä kuukausina. Hääpäiväksikin valittiin ihan sattumanvaraisesti vaan joku lauantai.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihloihin menosta ja häistäkin oltiin jo puhuttu jonkin aikaa ennen varsinaista kihlautumista. Päiväkin päätettiin ihan spontaanisti, minä ehdotin sormuskauppaan menoa, josta toinen heti innostui.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vajaan vuoden seurustelun jälkeen mies ehdotti yhteen muuttoa. Tämä oli samalla kosinta. Minä vähän harasin vastaan ja vasta pari kuukautta myöhemmin sovittiin kihlapäiväksi talon anturavalun päivän. Siihen betoniin, lounaiskulmaan,  raaputimme päivämäärän ja nimikirjaimet.  Antura on hyvä perusta talolle, miksei myös parisuhteelle  ;D.  Seuraavana kesänä päivämäärä kaiverrettiin vihkisormuksiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kihlauduimme kesälomamatkalla Kreikassa, joten päivä meni aika hatusta heittämällä. Suomesta myöhemmin hankittuihin sormuksiin tuli se päivä kun varsinaisesti kihlauduimme. Emme ole juuri juhlineet kihlauspäivää myöhempinä vuosina, tärkeämpi meille on ollut se päivä, jolloin alettiin seurustella (joka tulee myös hääpäiväksi). Kun ei ollut koskaan tarkoituskaan järjestää esim. erillisiä kihlajaisia, sitä päivää ei tullut juuri etukäteen mietittyä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei sovittuna mitään, mies vaan herätti mut päiväunilta ja yllätti. Tosin ehkä sitä jo salaa odottikin tapahtuvaksi  ;) Tuntuu kyllä että mies oli suunnitellut asian- 04.04.04 olisi liian hyvä sattuma  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvin epäromanttisesti, vuorotyöni vuoksi, lähes ainoa yhteinen vapaapäivä   :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tämä päivä oli nimipäiväni. Sain aamulla sänkyyn tarjottimella kahvin ja sormuksen hymyn kera  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuleva mieheni kosi yks kaks yllättäen lomareissulla viime kesänä. Olimme siinä vaiheessa seurustelleet lähes vuoden. Sitä kosintaa ei voi sanoa polvistumiseksi...ennemmin "päälle käynniksi"  :D... Menimme nukkumaan ja hän otti minut normaaliin tapaansa kainaloonsa. Siinä sitten höpistiin jotain, kunnes hän kysyi että haluisinko joskus mennä naimisiin... vastasin että toki... Niin hän siinä sitten pyörähti ylleni ja kysyi "rakkaani tulisitko vaimokseni?" .... hölmistyneenä vastaan oliko tuo virallista vai epävirallista... Hän vastaa ettei siihen noin vastata  ;D ... Hetken tuijotimme valoisana kesäyönä toisiamme...sitten se sanoin kuvaamaton tunne hiipi kumpaankin...rakkaus oli käsin kosketeltavaa... sanoja ei enää tarvittu...silti yössä kuului hiljainen sana "tahdon"...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei sitten kukaan polvistunut.  :-/

Autossa olimme matkalla hänen vanhempiensa luo viikonlopuksi, ja kihlauksemme oli epäromanttisen järkeilykeskustelun tulos.

Myöhemmin tosin mieheni sitten hieman romanttisemmin nukkumaan mennessä kysyi josko OIKEASTI olen tosissani  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin ollaan jo jonkun aikaa juteltu kihlautumisesta, mutta eilen mieheni kysyi minua sormuksia katselemaan :D Kihlauspäiväksi valitsimme huomisen, sillä silloin saamme sormukset ja kerromme läheisille uutiset :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihlauspäivä = kosintapäivä (tai se päivä, kun naimisiinmenosta päätetään), vaikka sormukset vaihdettaisiinkin joskus muulloin - ja kihloissahan voi vallan hyvin olla ilman sormuksiakin ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin sormukset ihan tavallisena päivänä. Olimme ostoksilla ja kysyin, käydäänkö katsomassa, paljonko paikallisessa kultaliikkeessä maksaisi sormukset. No, ne olivatkin sitten yllättävän halvat, ja mies päätti, että ne otetaan  :) Kyseinen päivä on myös kaiverrettu sormuksiin, ja kaikki pitää sitä "virallisena kihlapäivänä", vaikka naimisiinmenosta sun muusta oltiin jo aiemmin puhuttukin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oltiin pitkään puhuttu naimisiinmenosta yms ja tavallaan tiedettiin, jo että naimisiin mennään joskus tulevaisuudessa. Ollaan tavallaan oltu kihloissa jo huomattavasti pitempään kuin mitä varsinainen kihluaspäivämme kertoo. Mies yllätti, oli ostanut sormukset ja kaiverruttanut nimet, päivämäärät puuttuivat, koska hän odotti "hetkeään". No, mies sitten kosaisi eräänä elokuun iltana kuutamossa ja siitä se päivämäärä sitten tuli. Kello oli ehkä 20 yli puolen yön, joten otettiin sitten viralliseksi kihlauspäiväksi se päivä, mikä kellon mukaan jo oli. Tosin, sormuksista puuttuu edelleen päivämäärät, ollaan hieman saamattomia, ei haluta luopua sormuksista kaiverruksen ajaksi ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kihlapäivä päätettiin yhdessä.. Kihloista siis oli puhetta (tai yleensä naimisiin menosta) ja päätettiin että 31.3.05 on hyvä päivä. Otiin tasan vuosi sitten vaihdettu ensisuudelma samaisena päivänä  :-X :-X

Vauva ("Mimmu") syntyi samana vuonna (elokuussa) ja nyt tänä vuonna mennään naimisiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään