Kihlauspäivän valintaperuste?


Guest Tähdikki

Recommended Posts

Kihlauspäivä on tietenkin se päivä jolloin mies minua kosi. Päivämäärän muistan hyvin koska kyseessä oli karkauspäivä. Oltiin toki puhuttu jo aiemmin että naimisiinhan tässä taidetaan vielä joskus päätyä mutta mitään päätöksiä tai suunnitelmia saati sopimuksia kosimisen ajankohdasta ei ollut ennen tuota päivää jolloin mies spontaanisti otti ja kosaisi ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Taustana: me on oltu yhdessa vuosia sitten, mies kosi silloin ihan puskista, vastasin myontavasti, mutta janistin ennen kun edes haita saatiin suunniteltua, ja erottiin.

Nyt kun palattiin yhteen, jo ennenkuin fyysisesti tavattiin tastakin aiheesta keskusteltiin, joten tiedossa oli etta suhde kylla etenee, ja tiesin etta miehella oli sormus tyon alla, mutta oletin etta ennen sormuksen valmistumista ei ainakaan mitaan tapahdu. Mutta sitten yllattaen kosikin, ja tasta paivasta tuli sitten kihlauspaiva. Muistan sen paivamaaran nyt yhdeksan kuukautta myohemmin, mutta en mitaan takaa etta en joskus unohtaisi paivaysta. Sormuksessa ei paivamaaraa ole.

Eli ei valittua paivaa. Eika edes paivalla mitaan valia.. Haapaivamaaraa sitten jo suunniteltiinkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä taas kävi niin, että alkuun meidän piti mennä kihloihin yhteisellä ulkomaanmatkalla keväällä; mies oli siis kosinut ja oltiin sovittu että matkalla laitamme sormukset. Ennen matkaa miehelle tulikin sitten hurja työputki että hän lähestulkoon asui töissä edeltävät viikot ja yksinkertaisesti ei ehditty ostamaan sormuksia. Niin asia sitten jäi.. Muutama kuukausi välissä vierähti ja kesäloman ensimmäisenä päivänä käytiin tilaamassa sormukset. Kaiverruksiin tuli vain nimi ja vuosi; itseasiassa täytyy tunnustaa etten tarkkaa sormustenlaittopäivää edes muista ja nyt on vihkipäivästä tullut jo muutenkin merkityksellisempi muistopäivä. :-X

Link to comment
Share on other sites

Mies valitsi, milloin kosi =) juhannusaatto oli ehkä hieman kornia, mutta minulle ei mikään klisé, kun luulin sen tulevan viikkoa myöhemmin vuosipäivänä :flirt: Oli kuulemma sopinut hyvin, kun oltiin menossa mökille, missä oli ihania ihmisiä. Uksi kaveri tiesi etukäteen ja oli ottanut töistä vapaata nähdäkseen kosinnan :girl_haha: Ei voinu mies jänistää enää, kun kuuli sen.

Link to comment
Share on other sites

Kihlaus tuli molemmille vähän yllätyksenä, joten vasta kosinnan jälkeen ymmärsin edes kysyä, että monesko päivä tänään on :girl_haha: Oikein hyvä päivä sattui, monena vuonna varmaan voidaan juhlia kihlapäivää juhannuksena:) Ja häät varmaan samalle päivälle sitten myös, jos onnistuu :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä oli miehen kanssa ensin puhetta, että mennään kihloihin marras-joulukuussa, kun ollaan lomalla, mutta sitten mulla tuli mieleen, että eikö niitä kihlajaisia voisi aikaistaa hieman... ja mennä kihloihin 6.8.09 minun 25-vuotis synttäreiden "kunniaksi". Ja miehelle sopi. Hommasimme tosin nyt vasta "epäviralliset"hopea sormukset ja mies kuulemma haluaa hommata "oikeat kultaiset kihlasormukset" sitten marras-joulukuussa.

Link to comment
Share on other sites

Puhuttu oli jo pitkään kihlautumisesta, ja totesin, että haluan huonokuntoisen tutani (isänisä, tiedoksi niille jotka eivät sanaa tunne) saavan tietää asiasta. Kihloihin mentiin virallisesti jo samalla viikolla, ja vajaa kaksi viikkoa sen jälkeen rakas tutani nukkui pois :girl_cray3: . Ehti vielä kertoa olevansa onnellinen puolestamme :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

meillä oli ollut puhetta asiasta jonkin verran. olin kertonut että kihlat talvella ja häät kesällä ovat aina olleet unelmani.

suunnittelimme reissua Rovaniemelle talvilomalle, kun mies kysyi tyyliin "otetaanko sormukset uudeksivuodeksi mukaan" -sitten mentiin ostamaan yhdessä sormukset, ja sormiin ne pujotettiin 1.1.2007 klo.00.00 :-X

mutta varsinaista kosintaa ei siis ollut ja osasin odottaakkin sitä, koska puhetta oli ollu kuitenkin paljon.

olen aina ajatellut että kosiminen polvillaan on ihanaa ja romanttista ja haluan sellaisen jossain hienossa ruoka- ravintolassa, sormus upotettu jälkiruokaan tms. mutta kun tuon omani löysin, ja asioista alettiin puhua, hän kertoi avoimesti pelkäävänsä sellaista tilannetta. häntä siis ujostuttaisi liikaa jos joutuisi tekemään tuollaisen kosinnan, joko ihmispaljouden keskellä tai muuten :girl_haha: en siis halunnut missään tapauksessa "pakottaa" häntä siihen. siksi olemme sopineet yhdessä kihlapäivästä. hääpäivän sulho kyllä päätti ja ehdotti, mutta ilman mitään sen isompaa juttua asiasta :D haluan kuitenkin ennemmin tuon miehen joka ei halua tehdä sellaista perinteistä kosintaa, kuin jonkun toisen joka sen tekisi :D

onneksi hän kertoi jännityksestään, muuten luulen että olisimme yhä "vain" seurusteleva pariskunta, vaikka molemmat salaa haluaisivat jotain aivan muuta :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin "virallinen" päivä oli perjantai tai siis se sormuksiin kaiverrettava päivä.

Ei oikeen edes ite tiedetä milloin SE tapahtui kun juteltiin asiasta yleisellä tasolla useampana päivänä. Tuolloin varsinaisena kihlauspäivänä sitten hankittiin sormukset ja kerrottiin vanhemmille ja tuleville kaasoille ja bestmanille (vaikka kunniatehtävistä saivatkin kuulla vasta myöhemmin. Sisko oli tosin ylläri ylläri arvannut että saattaisi tulla valituksi ;) ) Siskon poikaystävä taas oli arvannut tapahtuneen kun oli kuullut että sisko oli saanu multa tekstiviestin ja samaan aikaan oli nähnyt facebookin päivityksessä laittamani sydämen. En tiedä sitten millaisia ilmeitä sisko oli esittänyt ;) ihme juttu..

Muokattu: , käyttäjä: juillet
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...