Jump to content
Naimisiin.info

Kihlauspäivän valintaperuste?


Guest Tähdikki

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kun hääpäivä päätettiin, ei ollut mitään erityistä kosintaa. Keskusteltiin vain yhdessä ja kaivettiin kalenteri esiin, kun älyttiin että vihkipaikka yms pitää ehkä varata hyvinkin ajoissa. Sikäli yhteinen päätös tuli vähän yllätyksenä, kumpikin oli itsekseen ajatellut kihlautumiselle sopivaa ajankohtaa vähän myöhemmäksi (suunnitellut jotain kivoja ja helposti muistettavia päivämääriäkin: syntymäpäiviämme, ystävänpäivää, tapaamisemme vuosipäivää tms), mutta sitten yhtäkkiä huomasimmekin jo käytännössä olevamme kihloissa.

Kihlasormusten hankintaa sitten toisaalta on jätetty myöhemmäksi ja harkittu, että sen voisi tehdä jonain tiettynä päivänä, käydä kihlakuvassa, juoda kihlakahvit, ja juhlistella sitä sitten vastaisuudessa varsinaisena kihlapäivänä.

Niinhän tämä ketju käy ihan inspiraation etsinnästä meille. Olisiko joku symmetrinen päivämäärä (tyyliin 2.2.) kiva, vai muistaisiko vaikka Runebergin päivänä tapahtuneen sormusten vaihdon helposti tulevinakin vuosina?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Me sovittiin kihlautumisesta alkukesästä ja päätettiin, et sormukset ostetaan loppukesästä. Meillä olisi ollut mahdollista kihlautua pe 080808, mutta me hötkyilijät käytiinkin jo ma 040808 sormuskaupassa :-X . Toinen syy päivän valintaan oli kyllä se, ettei haluttu tuota 080808, koska haluttiin ihan epämääräinen päivämäärä :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

En kyllä ihan käsitä näitä (enkä ole aiemmin edes tajunnut, että joku oikeesti tekisi näin?), että sopii, että "menemme kihloihin ens kuun se ja se päivä" ?? Ööö? Hassulta tuntuisi. Mutta kukin toki tavallaan. :)

Meillä mies kosi 11.6.2011. Oli alunperin miettinyt kosivansa juhannuksen jälkeen yhteisellä Ruotsin reissulla, mutta 11.6. kun olimme Turun saaristossa kesälomareissulla ja iltauinnilla niin tulikin vaan kuulemma varsin sopiva hetki. Ja niinpäs tuli ja oli! :>

Sormukset tulevat vasta 15.7., mutta niissä on toki tuo kosintapäivä eli 11.6.11.

Muokattu: , käyttäjä: yael
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä oli kihlat 13.8.2010 perjantaina eli aika rebeleitä oltiin ;) Paitsi että

ei kyllä tajuttu kolmastoista perjantaita ennen ku vähän ajan päästä. Mutta ei

me tommosiin taikajuttuihin uskota ollenkaan joten sinänsä aika sama. Oltiin kihlojen

aikaan lomalla ja sattui perjantaille tuo kihlaus ja silloin oli vielä mahdollista käydä

sormusostoksillakin kun seuraavana päivänä ei kaupat olleet aukikaan :)

Muokattu: , käyttäjä: Poppi
Link to comment
Share on other sites

Periaatteessa sormusten ostopäivä. Pieni logiikka siinä kuitenki on, että meiän syntymäpäivät on 7. ja 8. pv ja seurustelun vuosipäivä 10. pv. Tähän väliin "sopikin" sitte tää 9.7. :) Myös kuukausissa on tavallaan logiikkaa, mun synttärien, kihlatun synttärien & vuosipäivän ja kihlapäivän väleissä on 2kk.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

En kyllä ihan käsitä näitä (enkä ole aiemmin edes tajunnut, että joku oikeesti tekisi näin?), että sopii, että "menemme kihloihin ens kuun se ja se päivä" ?? Ööö? Hassulta tuntuisi. Mutta kukin toki tavallaan. :)

Perinteiset kihlat menivät aikoinaan niin, että mies kosi naista ja jos sai myöntävän vastauksen, mies meni pyytämään naisen isältä naisen kättä. Jos isä suostui, kirjoitettiin kihlasopimus. Tämän jälkeen vietettiin morsiamen kotona kihlajaiset kutsuvieraille, joissa morsiammen isä ilmoitti asiasta ja vasta tämän jälkeen pari oli kihloissa. Sormukset hankittiin kihlajaispäivälle ja niihin kaiverrettiin tämä päivä, ei kosintapäivää. Tosin ennen vanhaan kihlaus myös merkitsi jotain muuta, mitä se tänä päivänä merkitsee. Aikoinaan, jos nainen synnytti kihla-aikana pariskunnan lapsen, lapsi ei ollu ns. aulapsi. Ja jos sulhanen kuoli kihla-aikana, nainen saattoi peritäkin hieman. Jos mies hylkäsi morsiammensa niin morsian sai yleensä korvausta.

Joten kyllä on täysin sääntöjen mukaista sopia erikseen kihlapäivä. Itse asiassa, minun mielestäni ihmiset sekoittavat nykyään kosinnan ja kihlautumisen. Kun itse menin kihloihin, me sovimme myös kihlapäivän. Kosinta ja kihlapäivä olivat puolen vuoden päässä toisistaan, koska säästimme yhdessä opintotuista sormusrahat. Mieheni ei kyllä pyytänyt minun kättäni isältäni :girl_wink: .

Link to comment
Share on other sites

Ensin kositaan. Tähän voi myös saada kielteisen vastauksen. Jos kosintaan vastataan myönteisesti, sen jälkeen hyväksytty kosinta aikaansaa sopimuksen avioliiton solmimisesta eli kihlauksen. Ja kosinnalla ja kihlauksella voi olla vaikka kuinka pitkä aikaero. Nykyään se taitaa olla tuo 2 sekuntia se yleisin :girl_haha: .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...