Millä paikkakunnalla pidätte häät?


Ei

Recommended Posts

  • Replies 715
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä käytännön syistä häät sulhasen kotipaikkakunnalla (tuleva yhteinen asuinpaikkakunta).

Omalla kotipaikkakunnalla on aivan mahtava kirkko, mutta jatkopaikkoja huonosti saatavilla ja kaikki kovin kalliita.

Sulhasella myös suurempi suku ja kaikki mein kaverit asuu "sulhasen suunnalla" Suomea. Taloudellisesti siis kannattavampaa tehdä näin.  :)

Link to comment
Share on other sites

Minun ja sulhaseni lapsuudenkodit ovat varmaan muutaman sadan metrin etäisyydellä toisistaan. Tutustuin sulhooni kuitenkin vasta asuessani parin sadan kilomertin päässä opiskelemassa. Nyt olen muuttanut takaisin kotipaikkakunnalle saman katon alle hänen kanssaan.  :-X Välimatkaa molempien vanhempiin on kuitenkin riittävästi. ;D Tuntuu luonnolliselta pitää häät tässä paikassa, jonka kuitenkin molemmat olemme aina tunteneet kodiksemme.

Link to comment
Share on other sites

Laitoin "sulhasen kotipaikkakunta", hän on viettänyt teinivuotensa siellä ja sieltä kokee olevansa kotoisin, mutta olisin voinut myös laittaa tuon "muu paikkakunta", koska siellä on myös anoppila  :) Anoppi teki suurimman työn häidemme järjestelyissä, joten se oli myös hänelle helpointa pitää juhla heitä lähellä. Ja olipahan suurelle osalle vieraista varmasti eksoottiset ja mieleenpainuvat juhlat ainakin paikan (ja ruuan) puolesta...omalla asuinpaikkakunnalla ei haluttu pitää, koska perheille matka olisi ollut turhan pitkä tässä ihanan muotoisessa maassamme (muita ei kutsuttukaan kuin perheidemme jäsenet ja ihan lähimpiä ystäviä).

Koillismaalla tanssittiin  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Paikkakunta, jonne muutin 2,5-vuotiaana, eli kotipaikkakuntanani sitä pidän... Meillä oli runsaasti keskustelua aiheesta, mutta äitini oli vahvasti sillä kannalla, että hänen tyttärensä kyllä pitäisi mennä naimisiin synnyinseudullaan... Kun lisäksi pidän paikkakunnan vanhaa kirkkoa kotikirkkonani ja sulhanenkin oli myöntyväinen, päädyimme siihen. Sulhasen kotipaikkakunnalla ei sitäpaitsi olisi ollut juhlatilaa, johon olisi kunnolla mahtunut yli sata vierasta, tämäkin ratkaisi osaltaan asiaa. Nykyisellä asuinpaikkakunnalla taas kaikkea on niin paljon, että pienempi paikkakunta tuntui helpommalle ratkaisulle siitäkin syystä, että siellä on vähemmän vaihtoehtoja palveluntarjoajissa eli vähemmän työtä niiden selvittämisessä  :) Äitini toimii kontaktina, ja hyvin on toistaiseksi järjestely toiminut.

Link to comment
Share on other sites

Pidämme häämme molempien yhteisellä kotipaikkakunnalla. Siellä olemme yhdessä nuoruutemme eläneet ja siellä on molemmille tärkeitä paikkoja. Kotipaikkakunnalla on kirkko, jossa itse olen aina halunnut hääni viettää ja kirkon pihassa muistomerkki, jonka vartiona olemme mieheni kanssa kauan kauan sitten ollut sen paljastustilaisuudessa. Muutenkin suhteita ja tutunkauppaa saa paremmin tehtyä hyödykkeiden oston yhteydessä kotipaikkakunnalla ja siellä molempien vanhempien luona on suuremmat säilytys ja majoitustilat kuin asuinpaikkakunnallamme olisi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...