Jump to content
Naimisiin.info

Lapset ennen avioliittoa


ellu81

Recommended Posts

Mielestäni jokainen toimii tavallaan.

Ei niitä lapsia tehdä niitä saadaan, eli jos ne lapset ilmaantuu ennen avioliittoa niin mitä sitten. Itsekin uusioperheen lapsena voin sanoa että ei se avioliitto mitään onnellisuutta lapselle takaa. Jos suhde on hyvä ja tasapainoinen niin ei sillä mielestäni ole väliä ollaanko naimisissa vai ei.

Meidän suhteessa avioliitto tulee ensin koska ei olla muutenkaa vielä ajateltu yrittää lasta. Miehen puoli sukua on kyllä vanhanaikaista eikä nyt olla heitäkään haluttu järkyttää tahallaan, kun lapsen yrittäminen on vielä tulevaisuutta.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minä ja mieheni olemme molemmat sitä mieltä että asiat "oikeassa" järjestyksessä. Ensin avioliitto sitten lapset. Kaveripiirissä on paljon toisin ajattelijoita. En käsitä asennetta, että lapsi voi tulla kyllä, mutta naimisiin ei todellakaan vielä. Jos naimisiin mennään niin sitten pitää vielä odottaa. Luulen, että ne kunnioittavat avioliittoa ja haluavat olla asiasta aivan varmoja jos menevät naimisiin. Eivät tajua, että lapsen äidistä/isästä on hankalampi päästä halutessa eroon kuin aviopuolisosta.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kaksi pientä lasta ja menemme naimisiin ensi kesänä. Mielestäni näin on ollut meille paras. Äitini sanoin "ei ole ainakaan liian ruusuinen kuva arjesta". Enkä tarkoita todellakaan sitä, että jollakin, jolla ei ole lapsia, olisi ruusuinen kuva tai etteikö arjesta selviäisi yhtälailla tuli ne lapset ennen tai jälkeen. Voihan se arki olla yhtä juhlaakin jollakin. :girl_wink: Mieheni olisi aikaisemmin jo halunnut mennä naimisiin maistraatissa, mutta minä en - maistraatissa. No nyt hän on suostuvainen (huom. ilman painostusta) "suurempaan" hääjuhlaan ja olen onnellinen siitä. Haluan kuitenkin juhlia tärkeää päivää sen merkityksen mukaisesti.

Link to comment
Share on other sites

Meillä tuli lapsi ennen avioliittoa. Minulle ei asialla ollut niinkään väliä, kumpi tulee ensin, mieheni oli ehkä ajatellut että ensin naimisiin ja sitten vasta lapset, mutta homma meni nyt näin päin... Mies kosi minua kun odotin lasta, joten olemme nyt kihloissa ja lapsi puolivuotias. Haaveilen ensi kesän häistä, mutta jos ensi kesäksi meinaa ehtiä niin alkaa tulla kohta kiire :grin:

Link to comment
Share on other sites

Meillä häät ens kesänä ja lasta on yritetty nyt puoli vuotta. Hääpaikkaa eikä kirkkoa ole juuri siksi vielä uskaltanu varata, koska nyt eletään niitä hääpäivään vaikuttavia aikoija. Josko vaikka tärppäis ;P Koska en kuitenkaan viimisimmilläni halua alttarille astua, enkä vasta syntyneen vauvan kanssa... Niinpä vielä pari kuukautta odotetaan paikkojen varauksessa, meille kun se päivämäärä ei ole niin merkityksellinen. Ja me asutaan niin pienellä paikkakunnalla, että kirkon ja juhlapaikan saa varmasti vielä lokakuussakin :) Mulle olis käyny talvihäätki, mutta mies haluaa ehottomasti kesähäät :) Ja hääpuvunkin osto taitaa jäädä sitte tuonne seuraavan vuoden puolelle... Mutta lapsi on enemmän ku tervetullut! Semmonen pikku vauvamasu olis kyllä ihana hääpuvussa :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

No, meillä oon itse asiassa minä se vanhanaikainen...  ::)

Eli mä en edes harkitse lapsia ennen häitä. Tietysti, jos kävis niin että ehkäisy pettäis ja tulisin

raskaaksi, niin toki lapsi pidettäisiin. Mutta, siinä vaiheessa mentäis tod. näk. maistraatissa

naimisiin jos ei kirkkohäitä ehtis aikaistaa tarpeeksi...  ::)

Eli, kukin tyylillään mutta meille ei lapsia ennen avioliittoa.

Näin meilläkin, mä oon sanonu, että jos tulisin raskaaksi ennen häitä niin se olis pikavisiitti maistraattiin ja varsinaiset juhlat sitten joskus..

Link to comment
Share on other sites

Meillä pappi sanoo amenen ennen kuin pillerit loppuu...

Meillä sen verran kylmä suhtautuminen maailmaan. Tilanteessa jossa toinen vanhemmista kuolee, avioparin jäljelle jäävä osapuoli ja lapset ovat paremmassa tilanteessa kuin avoparin. Eihän sitä toisen kuolemaa toivo tai erikseen pelkää, mutta jos näin "pienellä" asialla voi helpottaa omaa elämää, niin valitaan järjestys näin päin. Voihan sitä käydä maistraatissa ja pitää sitten siunaus ja juhlat erikseen myöhemmin...

Link to comment
Share on other sites

Meillä on niin, että toukokuussa jätettiin ehkäisy pois elikkä lapsi saa tulla kun on tullakseen ja kesäkuussa päätettiin häitten olevan ensi vuoden heinäkuussa. Vielä en ole tullut raskaaksi, mutta näin voi käydä periaatteessa tässä missä vain ja tottakai asia jännittää, että miten paljon tilanne menisi päällekkäin häiden kanssa. Emme kuitenkaan stressaa asiasta vaan menemme tilanteen mukaan. Lapsi olisi kovasti toivottu asia kyllä. :-X

Link to comment
Share on other sites

me mentiin ensin kihloihin ja noin puoli vuotta sen jälkeen tultiin tulokseen että lapsi saa tulla jos no tullakseen ja nyt siis 1v9kk poika ja naimisiin ollaan menossa tammikuussa 2011 :girl_wink: itse en taas ikinä ole osannut ajatellakkaan että menisin naimisiin ennen kuin on ns. "perhe" tai sitä ei vain ole tullut ajateltua sen tarkemmin, mutta kihloihin meno taas ilman muuta ennen koska sehän on jo lupaus avioliitosta, tai meille ainakin sekin merkitsee jo todella paljon vaikka nykypäivänä monelle sillä ei enää ikävä kyllä ole merkitystä :girl_sad:

mutta tosiaan jokainen tekee niinkuin itse haluaa ja itselleen parhaiten sopii :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tässäkin asiassa on turha sanoa, että lapsen saaminen häiden jälkeen olisi muka se "oikea" tapa. Ihan sylettää ajatella, että joillakin ihmisillä on niin syvään juurtunut käsitys, että naimisiinmeno on se etappi, jonka jälkeen saa vasta ruveta perhettä perustamaan. :mad:

Meillä oli puhetta ehkäisyn poisjättämisestä ennen suunnitelmia häistä. Ja niin tässä kävikin, että la on pari kuukautta ennen vihkimistä ja lapsi on erittäin tervetullut. Lapsi saa aivan yhtä paljon rakkautta ja hoivaa, sen määrää ei mittaa sormukset sormessa eikä papin aamen.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on reilu 1 vuotias ihana poika ja ensi viikolla häät.

Suunnittelimme lasta ja häitä yhtä aikaa. Itse silloin olin 18v. joten minulla oli vielä viimeinen vuosi ammattikoulua käytävänä. Kihlat kun vaihdettiin olin 16v. ja sovimme että häitä suunniteltaisiin sitten kun koulut on käyty. Joten viimeisenä kouluvuotena rupesin miettimään näitä häitä, mutta vauva kuumekin tuli samaan aikaan.

Sulhanen oli silloin armeijassa, joten päätimme yrittää lasta ensin ja siirtää vuodella häät. Myös pystyimme säästämään enempi rahaa häihin.

Tämä on ollut meille kaikista paras järjestys. Enkä tekisi toisin, jos voisin asiaan vaikuttaa :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä kanssa tilanne, että lapsi syntyi tänä kesänä (nyt 3,5kk) ja häät ensi kesänä.

Toivotaan ykköselle sisarusta aika pienellä ikäerolla ja en halunnut olla omissa häissä raskaana joten "ilmotin" miehelle että kesä 2011 olis soppeli hääkesä, sen jälkeen vois taas alkaa kasvattaa mahaa.. :girl_haha:

Nyt vaan pitää alkaa miettimään mihin sen touhukkaan 1v. lapsosen laittaa hääillaksi,ja kuka toimii häissä lapsenvahtina..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Olemme olleet yhdessä yli 10 vuotta, neito täyttää ensi kesänä kun menemme naimisiin 8 vuotta. Naimisiin meno ei ole tullut mieleenkään ennenkuin nyt viime vuosina. En ole ajatellut, että lapsi olisi pakottava syy mennä naimisiin. Ehkä se suvun antama mielikuva avioliitosta vaikutti asiaan, lähes kaikki lähisukulaisista vanhempia ja osaa isovanhempia lukuun ottaen ovat eronneet. Aikuisuuteen kasvaminen ja suhteen lujittuminen vuosi vuodelta varmaankin antoi sykäyksen ajatella avioliittoa.

Keskinäinen testamentti omaisuuden vuoksihan meillä on tehty jokunen vuosi sitten, kun naimisiin menoa ei vielä ajateltu.

Tyttö on aina silloin tällöin kysynyt koska äiti ja isi menee naimisiin..

Nyt tuntuu hienolta tämä kaikki tuleva ja perheen yhteinen sukunimi :girl_smile:

Muokattu: , käyttäjä: Satu81
Link to comment
Share on other sites

Minä olen ehdottomasti sitä mieltä, että ensin mennään naimisiin, sitten mietitään lasta. Se on toki meidän tapa toimia ja elää, en katso kieroon niitä jotka tekevät toisin.

Sitä kuitenkin kummaksuisin, jos lapsen omaava nainen pukeutuisi valkoiseen hääpäivänä.

Muokattu: , käyttäjä: Kaley
Link to comment
Share on other sites

Naimisiin menemme 11/11. Meillä on molemmilla edellisistä suhteista kaksi lasta, mies oli naimisissa, minä avoliitossa. Yhteisiä lapsia meillä ei ole, eikä toivottavasti tulekaan, neljässä riittää ihan tarpeeksi vilskettä.

Link to comment
Share on other sites

Meidän vauva tulee olemaan n. puolivuotias kun mennään naimisiin. Meillä marssijärjestys on täysin "perinteisestä" poikkeava, ensin päätettiin että lapsi saa tulla, sitten kihloihin ja viimeiseksi naimisiin. Naimisiin meno on meille ennemminkin jurdinen toimenpide sekä tilaisuus juhlia ystävien kanssa meidän onneamme. Kyllä mulle on tärkeää että mennään naimisiin ja emme varmasti olisi lähteneet haaveilemaan perheenlisäyksestä, jos molemmat eivät olisi olleet täysin varmoja sitoutumisesta. Pointti, jota epätoivoisesti yritän tässä hakea on siis se, että naimisiin meno on omasta mielestäni tärkeää ja haluan että sen kautta suhteemme "virallistuu", mutta se on kuitenkin vain seuraus olemassaoleville olosuhteille, eikä itsessään määrittele meidän perhettä mitenkään olennaisesti.

Sekavaa. :D Mutta siis, joo. Yksi lapsi ennen aviota, toivottavasti seuraava sitten joskus myöhemmin.

Ja mulla on valkoinen puku. :grin:

Link to comment
Share on other sites

En kyllä nykymaailmassa ymmärrä sitä, miksi kenenkään mielestä olisi omituista, jos lapsen saanut nainen pukeutuisi valkoiseen. Nykyisellään kuitenkin neitsytmorsian on aika hemmetin suuri epätodennäköisyys ihan ilman lapsiakin, varmaan puhutaan reippaasti alle kymmenestä prosentista... En osaa nähdä morsiuspuvun valkoista väriä mitenkään symbolisena enää nykyisellään, se on vain ja ainoastaan yleisin hääpukuväri eikä sen ihmeempää.

Ei sillä, ei kosketa minua henkilökohtaisesti, ei ole lapsia tulossa ennen aviota jos ollenkaan, ja puvunkaan väri ei ole valkoinen. :)

Link to comment
Share on other sites

Ei monikaan morsian ole enää neitsyt naimisiin mentäessä, olet oikeassa. Kuitenkin valkoinen väri mielestäni symboloi puhtautta ja viattomuutta. Kyllä se illuusio tällaisesta menee rikki, jos lapsen synnyttänyt nainen menee naimisiin valkoisessa kokopitkässä hääpuvussa hunnun kera ja isän saattamana alttarille.

Link to comment
Share on other sites

Itselleni ei ole väliä siitä onko avioliittoon astuessa lapsia vai ei. Meillä ei ole kuitenkaan lapsia ennen ensi kesän häitä(ainakaan suunnitelmissa:D). Siinä mielessä komppaan Kaleytä alttarille menosta, että kokisin erittäin kummallisena (itsestäni) jos minun isäni luovuttaisi minut sulhaselle, sillä olemme mieheni kanssa asuneet ja seurustelleet useita vuosia. Itsenäistä asumista on kertynyt jo liki 13 vuodelta. Jos kirkossa menisin naimisiin, kävelisin alttarille mieheni rinnalla.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...